Mamici de sept-oct 2006 (67)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alessia80 spune:

CLARA- Eu nu te pot ajuta decat povestindu-ti ce am citit si ce am auzit!
Stiu de o mamica de mai cred, care povestea ca si-a pierdut dopul la 31 sapt si nu credea ca va ajunge in sapt 37! A nascut la 38! Cat despre copiii la 35 sapt, cand m-am internat am vorbit cu o mamica, cu membrane rupte si sarcina de 35sapt si 2 zile.Aseara am sunat-o si mi-a spus ca a nascut o fetita de 2500kg perfect sanatoasa! maine pleaca acasa!
Neonatoloaga cu care am vorbit mi-a spus ca sansele sunt de 50% pt ca un copil nascut la 35 sapt sa fie sanatos!

Sincer eu cred ca totul depinde de Dumnezeu si se pot naste copii si la 39 sapt cu mari prbl.
Eu zic sa te linistesti si ce-o fi, o fi! Din pacate nu poti face NIMIC!

ALESSIA80 35+
poze
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;29/st/20060925/k/fb69/preg.png[/image]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Clara cred ca ar trebuii sa te linistesti putin si sa te odihnesti cat mai mult posibil.Eliminarea dopului gelatinos nu inseamna neaparat apropierea de nastere.Cele mai concludente semne sunt contractiile regulate si ruperea membranelor.
Ai grija ca declansatoare ale nasterii sunt plimbarile indelungate,agitatia si oboseala.
Ai grija de tine si stai mai mult inatinsa si linistita chiar daca e greu.
alessia80in cazuri ca al tau inainte de nastere se face o masuratoare speciala pt. a vedea daca capul copilasului incape prin bazin.Daca este mai mare se va apela la cezariana pt. a evita riscul blocarii copilasului.
eloise destul de urat comportamentul doctoritei tale.Asa se comporta tot timpul sau numai acum la spital?

Roxi 37+ (Dragos Andrei ) si Rares Stelian 9. april.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Nicol, un scump Alex, o papusica dragalasa!

Ioana, ma bucur ca Alesio se simte bine si mai ales, ca a scapat fara antibiotic.

Eloise, urata situatie...vorba ta, bine ca bebe e bine. Nici eu n-am fost multumita la ultima eco facuta la Aursulesei (totul e bine- atat mi-a spus), si m-am programat si Grigore. Am facut eco si m-am asigurat ca bebe e bine, am aflat mai multe despre placenta, circulara de cordon...

Carmen(36+) siIustin (5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

'neatza!

Se arata careva interesata de-o intalnire de burtici luni dupa amiaza??? Eu stau pe langa Cismigiu... Se inscrie careva?

Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Pufy, ma bucur ca Alessio isi revine si fara antibiotice Sa ai bafta azi!!
Gripo, am avut si eu de multe ori senzatia de deranjata la stomac, cu crampe abdominale, dar eu zic ca astea nu-s contractii
Carmen, asa e ca unii doctori nu primesc inainte, numai dupa, ceea ce nu mi se pare prea incurajator, mi-ar da mai multa siguranta daca ar primi inainte
Mexxa, aceeasi chestie ma framanta si pe mine acum, cu ce-l imbrac pe bebe la maternitate dupa ce se naste??

Martha 38
ticket lilypie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinache spune:

sephora, patutul pt.bb e foarte dragut! poti sa-mi spui unde l-ai gasit?
martha78, interesul meu pt.tine a crescut fff mult avand in vedere ca nasti in curand cu dr. Nayel! nu mi-o lua in nume de rau ;) si as vrea sa te rog, daca nu te deranjeaza, sa-mi dai un semnal pe tel.mobil -e in notepad in userul comun pe yahoo, sa-mi spui cand te pot suna, ca am (si mai ales voi avea) o gramada de intrebari pt.tine...
merci,

Alina & Serena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns notquiteso spune:

ce dragut ar fi :) sigur ca da, daca nu o sa am contractii si alte nebunii, vin! Dar va anunt de acuma, daca vorbiti iar de infamii ( a se citi dulciuri), eu nu stau :).

anne 31+

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Neata burtici!
Vad ca nu s-a entuziasmat nimeni de tehnicile de respiratie pe care v-am anuntat ca o sa vi le descriu azi…. Adevarul e ca ma gandesc serios daca vreun rost sa le mai scriu….Cred ca 80% fac cezariana, iar restul epidurala… Hei, mai vrea careva infara de mine sa nasca natural natural (adica fara anestezie)????????????????? Sau sunt singura inconstienta? Nu stiu, acum par curajoasa, dar in momentul respectiv….om vedea cum va fi. Eu oricum ma pregatesc pentru nastere naturala fara anestezie si Dumnezeu cu mila!!! De ce? V-am mai spus de cateva ori. Sunt mai multe motive, printre care: la nasterea trecuta m-am simtit destul de nasol dupa epidurala (tensiune f f mica, lesinuri, greata, varsaturi); orice interventie presupune un risc….nu stii cine iti baga acul si daca nu cumva da gres….. se mai intampla; dr meu mi-a sugerat ca cel mai bine pt toata lumea e FARA (daca durerile sunt suportabile); fiind la a doua nastere sper ca totul sa mearga mult mai rapid si mai usor (dar ramane de vazut); pur si simplu vreau sa vad cum e…. e o experienta unica si ar fi pacat sa o ratez, chiar daca va fi una dureroasa, cred ca Dumnezeu nu ne-a facut asa la intamplare, cred ca aceasta experienta ma va schimba, in bine (motivul masochist).
Totusi o sa fac o sinteza a tipurilor de respiratie:
1. Respiratia folosita atunci cand contractiile sunt la 5 minute:
- inspirtat pe nas 3-5 secunde
- abtinere 3 secunde
- expirat pe gura, usor, 8-10 secunde
2. Respiratia “gafaita” folosita atunci cand dilatatia e mai mare de 5 cm
- inspirat pe nas
- expirat pe gura profund
Asadar, nu se mai face nici o pauza intre inspirat si expirat!
3. Respiratia “suflanta” folosita atunci cand dilatatia e de 7-8 cm iar senzatia de impingere, de scremet apare (dar trebuie reprimata)
- respirati ca si cum ati vrea sa stingeti o lumanare (asta te ajuta sa te abtii sa impingi – fiindca e foarte periculos sa impingi inainte de dilatatie 10, putandu-se rupe colul)
4. Respirtatia pentru expulzie (dilatatie 10)
- inspirat aer pe nas (ne umplem plamanii cu aer)
- inchidem gura
- impingem 10 secunde (atentie, nu se impinge in gat, ci ca si cand am fi constipate)
- abia apoi expiram pe gura

E, cam asta ar fi. Nu stiu cat a ajutat descrierea mea, ar fi fost buna o demonstratie pe viu, dar….asta e.

Anagel_lexi, nu te stresa cu coborarea burtii…La mine la prima sarcina burta mi-a stat in gat pana am nascut. Nu s-a miscat nici un cm. Am fost la serviciu cu o zi inainte sa nasc si toti mi-au zis ca nu voi naste curand ca am inca burtica sis. Aiurea, se pare ca cel putin la prima sarcina nu e o regula ca burtica sa coboare. Poate sa se intample in ultimul moment, in travaliu. Asa ca nu te stresa! Bebe coboara cand vrea el!

Pufy, bine ai facut ca nu i-ai dat antibiotic. Nu stiu, sunt unii dr de fam care pur si simplu nu se pot abtine sa nu iti dea antibiotic pt orice afectiune, cat de minor, ba chiar si la cele la care antibioticul e contraindicat. Nu mai vorbesc ca nu te trimit niciodata sa ii faci copilului mai intai exudat. I-as da afara pe toti astia! Putin le pasa de copil!

E greu sa explici cum sunt contractiile, mai ales ca ele sunt de mai multe feluri si chiar fiecare diontre noi le percepe diferit (in functie de gradul de suportabilitate a durerii). Eu nu stiam data trecuta mare lucru despre contractii, dar in momentul in care am avut prima contractie MI-A FOST CLAR ca a inceput. E vorba de un simt pe care il avem cu toate. Nu va nelinistiti ca nu va veti prinde si veti naste in pat! Apropo de nastere in pat, ieri ne-a povestit moasa la curs despre o tipa pe care au apucat-o contractiile dintr-odata la 4 minute si atat de puternice ca nu a mai reusit familia sa o ridice din pat si a nascut acolo…A venit la spital dupa eveniment! Ups, si tocmai va spuneam sa nu va stresati!

Marina 36+ Maruca si Ana (3 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Parerea mea e ca nu ar trebui sa va ingrijoreze faptul ca medicii nu primesc banii inainte. Eu cred ca exact chestia asta e un motiv de "relaxare", pt. ca aveti certitudinea ca va va trata la fel de bine pe fiecare, nu in functie de cat ati pus in plic. Spun asta exceptand cazul in care in plic aveti de gand sa puneti...500...1000 euro , sume mari. Plus ca si acel medic este om, cine stie ce se intampla si nu poate ajunge la voi exact cand trebuie sa nasteti. Ramaneti cu banii dati. Un medic bun trebuie sa-si faca treaba bine si apoi sa-si primeasca partea. Si mai cred ca numai un om cu cap procedeaza asa...adica nu vrea nimic inainte.

Poze

Inni 38+ cu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Ileana, as veni si eu mai ales ca prima intalnire am ratat-o, dar sunt cam legata de pat, trebuie sa rezist pana marti
Alinache, te voi contacta dupa nastere, imediat ce voi fi in stare..
Nicol, tare scump baietelul tau, cred ca esti tare fericita!

Martha 38
ticket lilypie

Mergi la inceput