Mamici de sept-oct 2006 (67)
Raspunsuri - Pagina 30
mini_me spune:
Buna seara, fetelor
Microbu nu ai cum sa ii dai de inteles prietenei tale sa o lase mai usor? Sau eventual sa il implici pe sotul tau?
(Eu am avut o mica problemuta cu o colega la serviciu care intamplator e si nevasta directorului meu
: la inceputul sarcinii se transformase in bucatareasa mea si imi aducea la scoala cutii cu mancare pe care eu nu le mananc. Din politete le-am acceptat, dar i-am dat de inteles sa se opreasca. Ea e genul mai "fara simtire" si pe urma incepuse sa imi aduca si acasa 

. I-am spus sotului ca a depasit limita si o facea intentionat. Se lauda la scoala cu ce mancare imi face/ aduce mie acasa. Sotul meu a vorbit cu sotul ei. S-a potolit instantaneu. Sa nu intelegi ca nu apreciam gestul ei daca era sincer, dar la ea avea alte substraturi. Oricum la mine a fost o situatie mai speciala cu ea).
BB_raluktuza scuza-ma ca te intreb, dar voi de ce ati avut 2 perechi de nasi la cununie si vreti la fel si la botez?
mini_me
34+
poze
lullabay spune:
Seara buna burtici!!!
Ca sa nu raman datoare o sa mai scriu cate ceva din cursurile lamaze (cu dedicatie speciala pt INNI
):
1.Diferenta intre contractiile false si cele adevarate
-contractii false:-sunt localizate in anumite portiuni ale uterului si nu se insotesc de dureri de spate,pot fi percepute ca niste crampe menstruale;
-au o durata scurta de 15-20 secunde;
-nu cresc in intensitate;
-apar la intervale neregulate de timp si nu se indesesc;
-daca schimbi pozitia sau activitatea se opresc;
-nu dilata colul uterin;
-contractii adevarate: -in general se contracta tot uterul si sunt percepute ca o senzatie de presiune in zona spatelui sau in partea inferioara a abdomenului;
-durata creste progresiv ajungand la 50-60 sec;
-cresc in intensitate;
-apar la intervale regulate de timp si din ce in ce mai des;
-nu se modifica in timpul activitatii;
-se insotesc de dilatarea colului uterin;
2.Beneficiile utilizarii mingii pt nastere
-aseaza-te pe minge si incepe sa te misti circular sau in forma cifrei 8;aceasta miscare relaxeaza spatele si bazinul;
-stai pe minge si lasa-te cu mainile in fata pe o perna pusa pe un scaun sau pat;aceasta pozitie amelioreaza durerile de spate;
-stai pe podea in patru labe si sprijina=te cu mainile deasupra mingii;
3.Masajul perineului
-se poate practica in ultimile 6 sapt de sarcina cu scopul de a juta in timpul nasterii precum si determina revenirea la un tonus normal dupa nastere;se poate efectua individual sau de catre partener;se poate folosi un ulei natural sau lubrefiant;inaintea masajului se pot aplica comprese calde cu rolul de activa citculatia sangelui in zona;daca nu te simti bine sau te gandesti ca ar putea avea alte efecte renunta;
4.Cum trebuie sa impingi:
-relaxeaza perineul va reduce posibilitatea de a se rupe,relaxeaza gura in felul acesta se va relaxa si perineul;
-nu tine respiratia mai mult de 6-8 secunde cand impingi, ai nevoie de oxigen pt tine si copil;
-impinge in jos ,in afara si in departare;daca incordarea iti face fata rosie si muschii de la gat se incordeaza aceste semne traduc ca iti directionezi impinsul catre fata,foloseste muschii abdominali pt a impinge in jos ;
-tineti picioarle cu mainile;
-fa zgomot daca simti nevoie nasterea este grea si nu tb s aimpingi in liniste,dar nu iti canaliza energia catre acest lucru;
5.Cum sa controlezi nevoia de a impinge in travaliu:daca simtiti nevoia sa impingeti prematur ridicati barbia si suflati usor pana cand nevoia de a impinge scade.
6.SEMNE DE NASTERE:
1)FAZA LATENTA:contractiile apar la un interval de 20 minute pot avea o durata de la 30 la 40 de sec,la sf acestei per cervixul va fi complet subtiat si dilatat pana la 3-4 cm;la primipare aceasta faza dureaza in medie 7-8 ore-ce poti s afaci:daca contractiile incep intimpul orelor de somn incearac sa te odihnesti cat mai mult posibil-schimba-ti frecvent pozitia folosind-o mai mult pe cea verticala;fa un dus cald;odihneste-te;mananca si bea ceva usor;incearca sa respiri in timpul contractiilor;
2)FAZA ACTIVA:contractiile cresc in intensitate,au o durata de 45 pana la 60 sec si aparla fiecare 5 minute apoi 4,3 si in final 2 minute-sub actiunea lor cervixul se dilata de la 4 la 7 cm,aceasta faza poate dura de la 1 la 2 ore.-ce poti sa faci:pleaca la spital,nu mai sta in pat,schimba-ti des pozitiile si foloseste-le pe cele verticale;urineaza macar o data pe ora,bea lichide mereu sa mentii gura umeda,foloseste un model de respiratie,in timpul ex genital relaxeaza perineul,vizualizeazaca in curand vei tine copilul in brate,
3)FAZA DE TRANZITIE:face tranzitia de la contractiile intense si puternice care deschid colul de la 8 la 10 cm la contractiile de impingere care dc la nasterea copilului,este cea mai scurta per a nasterii poate avea o durata de la 10 pana la 60 minute si cuprinde intre 5 si 20 de contractii,ele sunt foarte puternice pot dura de la 60 la 90 de sec.
7.EXPULZIA FATULUI:poate dura de la 15 minute la 30 minute sau o ora-contractiile apar la 3 pana la 5 minute dureaza 60-90 sec-apare nevoia incontrolabila de a impinge,senzatia de presiune rectala,senzatia de apasare a crestetului copilului.
Sper ca am reusit sa ajut cu cateva informatii,recitindu-le am avut senzatia ca le citesc pt prima oara :))))
38+ 
_Ralu_ spune:
daaaa, sandra chiar aiurea! pana la faza cu hainutzele vechi! si vechi de 6 ani, nu asa! adevarul e ca nu face bine nimanui sa-ti boteze copilul o persoana pe care tu nu o agreezi! mai ales ca toata faza va continua la nesfarsit! ba mai mult, se va simti indreptatita mai mult sa-ti dea o gramada de sfaturi s.a.m.d, ca doar e nasa fetitzei, nu? parerea mea e ca, dac poti, chiar trb sa spui stop joc!
la mine nu-i problema, ca eu chiar ii vreau pe toti de nasi, si la nunta au fost f draguti, ne-am ocupat noi de tot si ei doar au impartit cheltuielile! au zis sa ne placa noua ce luam (lumanari, diadema, voal...etc) si ei platesc! a fost super ok, asa! dar acum e problema, ca nasica tanara ( e de-o seama cu mine), crede ca nas e ala de-l prinde pe bb in biserica, si vrea ea s-o prinda pe bebitza! sa vad cum rezolv cu nasa "batrana", ca ea a mai botezat n copilasi pana acum si poate o conving ca-i e drag la nasa tanara s-o prinda ea! sper s-o scot la capat!
raluca
37+
cu
alexia-maria
pozishoare
...vine
alexutza
lullabay spune:
Sandra eu le-as spune drept in fata: e copilul meu,botezul copilului meu si fara suparare sa se ocupe ea de toate daca vrea ca tu oricum o sa ai o gramada pe cap...dar...sa le faca cum vrei tu...si dac se supara asta e...ramai cu sora ta si o sa fie mai bine si mai liniste pt tine..eu am botezat in ianuarie ..finii s-au ocupat de rest, de tot cum au vrut ei,,,iar partea mea cu biserica si scaldatul...am intrebat d efiecare data cum vor sa fie..pt ca mi se parea normal si de bun simt sa fac cum doreau ei..am intreabt daca vrea sa spal hainutele pt bebe cu detergent special,daca vrea la biserica sa pun crucilite in piept,daca la biserica vrea sa servesc eu bauturi si prajituri sau ei..etc...nu am vrut sa se supere cu nimic...in fond era botezul lor.
38+ 
itzy-bitzy spune:
Buna seara burtici!
Wow cat am avut de citit!!!!! Intre timp vad ca si-a facut aparitia si prima fetta mult asteptata. Asadar felicitari Alin si Alina pentru comoara voastra, sa fie sanatoasa si sa va bucure viata.
De asemenea am vazut ca au existat si polemici...prefer sa nu comentez in nici un fel...pt ca oricum subiectul e incheiat si apoi eu zic ca acum ar tb sa avem alte preocupari decat acest gen de rautati...cel putin mie acum imi sta capul la altele.![]()
Vreau si euuuuuuuu la INTALNEALA!!!!!!!!! Sper sa pot ajunge pt ca maine avem ceva de rezolvat cu mobila pt camera bebelinei...si nu su exact ora la care ne vom duce...Dar eu sper sa vin macar un pic asa...am retinut locul si ora.
Microbu
am vazut ca ai intrebat de mine. Nu stiu ce sa spun despre nasi...ai nostri asteapta si ei un bebe. Suntem la diferenta de o zi ca DNP . Nici daca aranjam nu iesea asa. hi hi hi. Chiar sunt curioasa cum o sa facem cu botezul...dar sa fim noi sanatosi pana atunci. Prietenei tale poti sa ii spui cum a zis Raluca ...ca nu e nevoie sa se deranjeze atata, ca voi vreti ceva mai intim si in familie...cat despre lucrurile ponosite ...ii spui ca ai deja cumparate si carut si altele, ce mai vrea ea sa iti ofere... eventual poti asccepta cateva hainute asa ca sa nu zici ca nu le iei, dar in realitate tu nu o sa le folosesti niciodata...
Cucoancea multumim pt info cu respiratul. am facut si eu cateva sedinte la gym pt gravi... si deja am o idee, dar orice info e binevenita.
Katia imi pare rau ca a tb sa stai in spital ai mare grija de acum inainte.
Flory cum a fost la botez? Vrem poze.
Si eu vreau natural cu epidurala daca se va putea, si daca va cobori bebe, pt ca acum este inca pe stanga cu capul in jos dar nu e angajata pe mijloc. Marti o sa ma duc la dr si o sa vedem ce imi spune. Cat despre epilat, as vrea la cosmetica insa mi-e frica dupa ce a povestit si Mini -me. O sa ma fac eu cu lamele Gilette de unica folosinta si pe unde nu voi putea il rog pe sotul meu.
Va pup si sper va doresc numai bine.
Itzy-Bitzy
36+ cu
Ana-Maria
POZE
eloise spune:
Bine v-am regasit fetelor!
M-am intors si eu de la parinti. Nu mi-a priit prea tare deplasarea, am suferit foarte tare de arsuri, mai ales noaptea, cu senzatii de sufocare, greata si suc gastric care ajungea in gura imediat ce ma intindeam si eu... Si acum ma simt rau, am niste crampe abdominale chinuitoare si tare m-as intinde un pic, dar cum ajung la orizontala, cum pac, suc gastric in gura
. Mi-am facut un ceai de musetel, poate ajuta la durerile de burtica...
Felicitari Alina si Alin pentru nasterea fetitei voastre!
Sa creasca mare si sanatoasa! Vauva, recuperare rapida si mult laptic!
Lili sper ca problema de sanatate a sotului tau nu a fost prea grava si ca acum se simte foarte bine.
Fetele din Iasi, sunt de acord cu o intalnire, poate dupa 5 sept cand vine si Lili, sau o data inainte si o data dupa 5 sept... vedem noi cum...
Sandra afurisita treaba cu nasa copilului. Eu zic ca nici nu intra in discutie sa iti impuna ea tie ce si cum sa faci. Poti sa ii tai macaroana oricand, politicos dar ferm. Nu te simti prost sa iti expui preferintele firesti, de mama, in ceea ce priveste botezul copilului tau. Si eu cred ca botezul e un eveniment al familiei si intentionez sa il fac in cerc foarte restrans, numai rudele foarte apropiate si prietenii de suflet, care chiar se bucura din toata inima de nasterea copilului, nu si ceilalti "de umplutura" care vin din obligatie sau pentru ca-i rost de distractie, deh, petrecere! Nu vad cum iti poate impune ea tie 50 de invitati doar din partea ei, doar masa o platiti voi, parintii, asa ca invitatiile tot voi le faceti.
Eloise
32+ cu 
EU
Virsta bebe
_Ralu_ spune:
mini, pai n-am tinut neaparat sa avem 2 perechi, dar n-am avut incotro! ne-a facut placere, nu zic nu! chiar ne-am simtit maguliti ca vor toti sa ne cunune, si acum sa ne si boteze fata!
a fost asa:
nasii mei de botez au murit amandoi f tragic de tineri (in jur de 45 ani, nasa - cancer, iar nasul la 2 ani dupa ea - atac cerebral). fiul lor a tinut neaparat sa ne cunune in amintirea parintilor lui. a facut eforturi chiar in acest sens, grabindu-si el nunta sa ne poata cununa! ei au avut nunta chiar in we anterior we in care am facut noi!
nasii sotului de botez, tin f mult la el, si lor la randul lor, murindu-le de f tanar singurul baiat, asa ca marius a ramas "baiatul lor". deci nici nu se gandeau sa nu-l cunune!
asa ca, n-am putut refuza pe nimeni! si uite asa ne-am ales cu doua perechi de nasi!
sa nu-ti mai zic ca in prag de nunta se mai gasise si un coleg de sv al lui marius, ca ar vrea si el sa ne cunune, ca unde-s doi nasi, mai merge unul! dar facuseram deja invitatiile unde trecusem doar cele 2 perechi....
raluca
37+
cu
alexia-maria
pozishoare
...vine
alexutza
Sephora spune:
Va pup pe toate 
Vauva sa-ti traiasca fetita,sa fie sanatoasa ,sa te bucuri de ea.Pentru tine refacere rapida si mult laptic.
Noi azi am fost sa cumparam cadita,cantar si termometru.
Am mancat de la Ruby twstay (nu stiu cum se scrie)niste costita pe gratar,dar avea un sos barbeque dulce scarbos.Abia asteptam sa ajung acasa ca sa pot sa vomit,mama si am dat tot afara,m-am eliberat si am fost bine dupa.Am dormit vreo 3 ore si cam atat.Ste a zis ca se vede ca baiatului nu-i place mancarea americaneasca.
Am mai primit poze de la nunta Izei o sa le pun in albumul cu nunta.
In legatura cu rasul nu stiu ce sa zic,eu o sa m-a duc sa m-a epilez (nu m-am ras niciodata).
Am o problemuta nu stiu cat e de grava dar si acum cateva zile,si astazi am avut niste dureri de burta cam sub buric,nu mi se contracta burta dar exista niste dureri,mai are cineva asa ceva?N-am cum s-o intreb pe doctorita ca e in concediu.Sper sa nu fie alea prevestitoare nasterii.In rest nici un fel de schimbare.
Io
35+
Matteo
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/angelsro2002/my_photos
mini_me spune:
Itzy eu v-am povestit nu ca sa va sperii ci doar sa aveti grija sa mergeti la o cosmeticiana care are experienta cu gravidutele. Cosmeticiana respectiva (colega cosmeticienei mele) e noua si nu are experienta. Cosmeticiana mea mi-a spus ca la gravidutze trebuie lucrat mai incet si putin cate putin (suntem mai sensibile la durere in perioada asta si trebuie lucrat cu grija). Ar ajuta daca incepi sedintele de "jumulit" cu cateva saptamani inainte de nastere, ca sa nu fie durerea/ inconfortul prea mare atunci in pragul nasterii.
Cine stie sa deschida subiect nou?
mini_me
34+
poze