prichindei martie-aprilie 2005 (108)
Raspunsuri - Pagina 20
gegea spune:
ligia, "coltisorul de rai" e in curtea noastra.
Vad ca si voi va plangeti de muscaturi (singurii din zona de altfel), nici noi nu stam bine la capitolul asta si parca mi-e frica sa nu ramana cu obiceiul asta... ca deja e prea multa vreme de cand ne terorizeaza si caninii inca nu au aparut.
Cu matreata nu am avut probleme si nici nu am, folosesc o gama larga si imi priesc toate. Dar, am luptat cu matreata sotului si singura varianta care a dat rezultate a fost sa zdrobesc tablete Nizoral in samponul pe care il foloseam (de regula, Head&Shoulders); nu mai retin exact cate (ca asta era acum 3-4 ani
), dar probabil ca 10.
Nu stiu daca e recomandabila optiunea noastra, dar la noi a dat rezultate.
andrruzza,pisi uffff... sanatate multa!
zuzu, avem 8 dinti si 4 masele si asteptam caninii. La restul intrebarilor ti-au raspuns fetele deja.
mamacita, prepar cerealele in ambele moduri, dar pot zice ca Daria papa mereu fructe cu cereale si nu cereale cu fructe (ai inteles, nu?
). Ideea e ca ei nu-i plac simple, nu i-au placut niciodata si gustul fructelor trebuie sa predomnie ca sa fiu sigura ca papa.
raresionut, esti mai bine, asa-i?
Si la noi mai vine cate o furtuna (parca in care cuplu nu vine?), dar cum vine asa trece... Comunicare, compromisuri in ambele tabere si multa-multa afectiune... io alte "retete" nu stiu.
ionela, e de nerecunoscut Dora... ce mare e! Te mai asteptam cu povesti despre voi!
EDIT: pana am trimis, s-a umplut pagina 
Geani si Daria
(03.04.05)
Daria, carliontata pupacioasa
Varsta Dariei
andrruzza spune:
gegea, multumim
Avem nevoie!
mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR
"Neasteptatul se produce intotdeauna"
simonela spune:
Fetelor, va multumesc mult tuturor pentru sustinere si in ceea ce priveste intoleranta la lactoza (bat-o vina!) si in privinta bonei!! 

Pisicuta, multumesc mult de tot pentru informatii, esti tare draguta! Imi pare rau ca Matei are acum (iar) probleme cu burtica, sper sa-i treaca cit mai repede!!! Multi pupici baiatului dragut! 
Mamacita, multam fain pentru sfaturile legate de bona...Sunt foarte dezamagita, femeia nu mai vine si noi am luat plasa!! Nu stiu de ce imi inchipuiam ca e ok, ca e de treaba, ca se va descurca cu Andrada, iata ca aparentele inseala!... Mi-a spus ca nu crede ca face fata, ca e obositor, ca Andrada nu sta locului o clipa, ca avem si caine si trebuie sa supravegheze "relatia" lor - mai exact de cite ori il mangaie Andrada sa o spele pe maini, pentru ca peste 5 secunde baga mina in gurita, si sa fie pe faza sa nu il traga de codita si animalu' sa se enerveze, ceea ce nu s-a intimplat pina acum, dar nu se stie niciodata...In plus, a fost o zi mai naspa, Andrada a fost prost dispusa, nervoasa, si la un moment dat, cind a luat-o femeia in brate, s-a razbunat si a zgiriiat-o pe git...Mi-a fost asa rusine, v-am mai spus ca face uneori asa si orice am incercat n-am reusit sa o dezvat complet! In fine, femeia a inceput sa plinga si sa spuna ca ea nu accepta asa ceva, ca a plecat de la o familie dupa o luna tocmai pentru ca fetita de 2 ani o muscase de mina! Intr-un fel o inteleg, m-am simtit foarte prost, dar intr-un fel mi s-a parut ca da bir cu fugitii cam usor, la primul obstacol...Puteam sa discutam, sa vedem cum procedam in astfel de situatii. I-am spus ca in momentele alea sa o ia si sa o puna 10 minute in patut, chiar daca plinge. A zis ca nu merita sacrificul ei pentru "banii astia". Daca erau mai multi bani era altceva, nu??
Acum am rugat-o pe mama sa vina sa stea cu noi o saptamina pina gasim pe altcineva si se obisnuieste Andrada cu persoana respectiva.
Nu se punea problema sa o iubeasca pe Andrada dupa 2 zile, dar nici sa nu mai vina, fara sa anunte nu ma asteptam...A trebuit sa o sun eu azi-dimineata, crezind ca intirzie, ca sa-mi spuna ca s-a decis sa nu mai vina...
Hai, ca am scris prea mult, si nu vreau sa va plictisesc cu detaliile!
Rrox, multumesc pentru aprecieri!
Da, la Medlife am fost la dr. Mihaela Marcu. Ne-a fost recomandata de o prietena care a avut exact aceeasi problema (cu diareea cronica) cu fetita ei si i-a descoperit si ei intoleranta la lactoza...
Raresionut, Ligia, va impartasesc mirarea legata de asteptarile bonei. Mi-a zis ca ar fi bine sa fim amindoua, ca asa ne-am putea ocupa de Andrada, am face echipa buna!!!
![]()
Danuta_t, mi-a placut cum ai povestit despre concediu, despre intrarea si jocul cu Mihai in apa!!! Se pare ca v-ati distrat fain, iar Mihai a facut progrese mari, pupa-l-ar mama pe el! Felicitari!
Astept cu nerabdare pozicile!! Sanatate si sarcina usoara in continuare!
Zuzu, eu nu stiu cum se masoara exact la voi intoleranta - zici ca a avut o usoara intoleranta - noua ne-a scris pe foaia de rezultate la analize doar "patologic", nu o cifra, o valoare sau ceva de genul asta. Ni s-a spus fara derivate din lapte deloc, deloc timp de o luna.O sa respectam indicatia si dupa aia mai vedem! Pupici lui Bubu si Sofiei!
Ligia, multumesc pentru complimente! Eu nu cunosc alt tratament impotriva matratei in afara de samponul Nizoral despre care zicea si Zuzu si Head & Shoulders, care la noi a functionat! Sanatate!![]()
In ce priveste intrebarile care s-au pus pe aici, le iau in ordine:
1. Vigantol noua ne-a spus dr. pediatru ca trebuie sa-i dma pina la 18 luni, cum zicea si mamacita si dupa aia in lunile de iarna.
2.Pasta de dinti inca nu folosesc pentru Andrada, am citit ca e bine sa astept pina la 2 ani, pentru ca fiind asa mica o inghite, dar aveti dreptate, as putea sa-i iau din aceea pentru copii. Eu o periez pe dinti dimineata si seara, da rmai nou nu prea ma mai lasa, vrea sa faca ea singura. (la fel si la masa, vrea sa manince singura cu lingurita, si o las, chiar daca ne ia mai mult timp) ![]()
3. Legume congelate nu stiu exact de la ce firma cumpar de obicei. Toate fiind din import ma uit ce contine pachetul si la data expirarii sau chestii de-astea, nu prea am acordat atentie marcii...
4. Cerealele i le dau Andradei cu lapte sau apa, simple (orez cu roscove, de ex.), iar fructele separat. Ii place sa muste din fruct - mar, para, pepene, portocala, banana, piersica (fara simbure) etc. Sigur ca in ultima vreme n-a prea mincat fructe, ca nu stiam care-i cauza diareei, dar acum am revenit...Apropo de fructe, i-am dat kiwi de mai multe ori Andradei, dupa 1 an, si intodeauana cu simburi, n-au fost probleme.
In ce priveste "dimensiunile" copilului, Andrada fiind fetita, e mai micuta (oau, andruzza, 87cm??!!), iar in ultimele 2 luni n-a mai pus nimic pe ea, dimpotriva...Asa ca, desi la Medicover ne-au zis ca are 10,300 kg (10 jumate imbracata) la Medlife, goala-pusca, pe cintar electronic, a avut doar 9,900 kg. Inaltimea e 79 cm.
Sper ca n-am uitat nimic. Va pupez! 
Simona si Andrada (28.04.2005)
http://community.webshots.com/user/Simonela28
simonela spune:
Ba da, am uitat sa urez muuulta sanatate si frumuselului Rares al andruzzei!! Imi pare rau pentru episodul asta cu diareea, sper sa treaca repede! E super daca pina acum ati avut de infruntat doar 2 zile de raceala usoara si abia acum un piculet scuane moi!
Danuta, vezi ce am scris eu mai sus, referitor la agresivitate - Andrada musca mai rar, dar zgiriie...mita blinda zgiriie rau! Nu cred ca trebuie, deocamdata, dus la psiholog, mai ales ca el o face in joaca, doar sa incercati sa-i explicati ca nu e bine, ca pe unii copii i doare sau ceva d egenul asta, asa cum incerc si eu cu Andrada!Pupici!
Raresionut, sper sa treceti peste furtuna cu bine, cum zicea si gegea, nu exista cupluri fara probleme, doar ca trebuie gasite solutii de compromis! Multa bafta si capul sus! 
Ionela , bine ai revenit! N-am apucat sa vad poze, dar ii trimitem pupici Dorei! 
Simona si Andrada (28.04.2005)
http://community.webshots.com/user/Simonela28
andrruzza spune:
simonela, thx. Si voua multa sanatate. Am citit despre intoleranta la lactoza, dar am uitat sa va urez cele bune
mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR
"Neasteptatul se produce intotdeauna"
gegea spune:
danuta, cum ii ziceam si ligiei... si la noi e la fel, ne dragaleste de ne topim si nici nu stim cand ne aplica o "ventuza" si, astea, evident, cu gurita pana la urechi. Greu ma abtin sa nu tip de durere (puteam sa scriu studii despre echimoze, atatea mi-a facut
), iar de ripostat nu se pune problema. Ii explic, ma fac ca plang (dar rar, pentru ca de cele mai multe ori, plange si ea - soi de sensibila) sau o ignor... le-am incercat pe toate, dar nimic nu a dat roade deocamdata. Stiu sigur ca constientizeaza, deoarece cand vede "realizarea", zice duios "bubu" si da pupici.
Probabil e tot o etapa... 
Geani si Daria
(03.04.05)
Daria, carliontata pupacioasa
Varsta Dariei
rrox3 spune:
Ligia iau Iglo si din Carrefour si din Cora, depinde din care fac aprovizionarea. In general gasesc.
Danuta nu trebuie sa mergi la psiholog. Comportamentul lui e absolut normal. Bate in tot ce intalneste din curiozitate, sa vada cum suna. Il amuza probabil si reactia respectivului obiect batut, unele misca, altele doar suna
Cerceteaza mediul. Il provoaca sa vada ce obtine. Poti sa continui sa-i explici ca daca loveste fiinte vii ele simt durere si le face buba, sau cum ii spui tu la lovituri. Nu uita ca abia dupa 5 anisori incep sa-si dea seama de consecintele faptelor lor pe de-a-ntregul. De-abia atunci incep sa fie responsabili. Asta e bine de retinut si in ideea ca va avea in curand un fratior sau o surioara, care nu va trebui lasat / lasata in compania exclusiva a lui Mihai inainte ca el sa implineasca 5 ani. Apropo de asta, pe fratele meu (care e mai mare decat mine cu 2 ani si jumatate) l-a prins mama cand se chinuia sa-mi indese o bomboana in gura, eu fiind bebe de cateva luni... evident intentia era buna, dar si daca ma inecam cu ea...
Ionela bine ai revenit!
Rp cum mai sunteti? Da-ne o veste! 
Multa sanatate piticilor bolnaviori!
si Noapte buna! ![]()
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
ligia13 spune:
Azi noapte am avut program de joaca de la 5 la 6 dimineatza asha ca acum sunt cam zombie!
WOW ce de ati scris aseara.
danuta, daca Mihai bate peretii, si eu zic ca e ok.
Radu mi-a facut o faza cam nashpa duminica la piatza. Era in carucior si destul de multa lume in piatza. Am incercat eu sa optimizez traseul dar tot am fost nevoita ca pe unele intervale sa stau ca nu incapeam cu carutul. Eu bine, domnul meu cand vedea ca ne oprim si ca in fatza lui sunt niste picioare , incepea sa loveasca cu picioarele in respctivii care ne blocau drumul. Asha ca trebuia sa am mare grija , ca daca nu raneam juma de piatza. Atata mi-a trebuit sa-i atrag atentia o data ca nu e frumos ce face, ca l-am intaratat.
Eu sper ca toate astea , ca si obiceiul cu muscatul sunt numai toane si ca nu e cazul sa merg la psiholog cu el , mie mie se pare comportari de copil normal!
rrox, o sa ma uit su eu in Carreefour dupa Iglo, ca m-ati facut curioasa!
simonela, exista si niste legume congelata romanesti , zic eu destul de bune. Se numesc "casa taraneasca" si am luat de vreo 3 ori niste amestecuri de ciorba f bune.
CAt despre bona, ce sa zic, mi se pare ca Dna respectiva are o problema serioasa. Adica ar cam vrea bani degeaba. Scuza-ma, dar daca ea plinge cand un copil de 1 an si ceva o zgarie sau altul o mushca, pai cred ca si-a gresit tare vocatia.
Asta imi aminteste de o profesoara, care daca faceam galagie la ora ei incepea sa plinga!
gegea, felicitari pt florile din curte.Superbe!
Vrei sa facem concurs cine e mai mushcata? ![]()
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
mamacita spune:
Se pare ca avem cel mai activ topic!
Sa vedem acum ce-mi amintesc,cu Alexut tragandu-ma de fusta si cu bona chinuindu-se sa il ia dincolo![]()
Simonela,acestei bone i-ati aplicat"corectia"?
Adica interviul pe care l-am compus?Erau acolo cateva intrebari cheie care pot dezvalui multe despre respectiva persoana;de exemplu,de ce a plecat de la alte familii[nu mai stiu exact,dar parca era formulat "ce nu i-a placut la fostii angajatori"sau ceva de genul asta],ce o motiveaza ptr.slujba de bona,cum procedeaza sa linisteasca un copil iritat etc.Aplicat corect,pe chestionartul asta te poti baza cel putin 80%in alegerea unei persoane corecte.Restul depinde de intuitia ta si de noroc.Nici despre noi insine nu putem sti ce reactii avem in anumite situatii,!00%!Imi pare rau,dar nu cred ca trebuie sa renuntati,asa cum nu cred nici despre Ionela[bine ati revenit!],mi se pare tare chinuitor pentru un copilas care ar trebui cat mai bine introdus intr-o rutina,sa i se schimbe tot timpul"traseul".Asa ca va doresc cu toata sinceritatea muuuult noroc!Si lui Rares sa ramana la fel de sanatos la cresa!
ligia,samponul Nizoral recomandat de
zuzu ![]()
este alegerea optima!
problema muscatului/zgariatului/lovitului n-am studiat-o acum,ca Alexut nu are manifestari din astea[inca!],dar mi-amintesc de mai demult ca erau clasificate drept o etapa normala si,chiar daca si copilul plange cand va prefaceti ca plangeti,ar fi metoda optima de a-i arata ca gestul provoaca suparare si,repetand,va intelege.La noi e invers,lui Alex ii e mila sa muste si din mancare!!!
De Daria stiu eu,sunt bine,frumosi si destepti ca de obicei,dar,cum e normal la o asemenea fiinta sensibila,"schisma"a demotivat-o sa mai scrie.Atat pot sa va spun,restul va va povesti ea,cand si daca va dori.
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
raresionut spune:
WOW, pai chiar cel mai activ topic, de pus la gazeta....asa da, si ca sa incep cu Dariuta noastra, eu cred ca tocmai pentru ea, si nu numai( caci imi mai sunt si alte persoane dragi, care lipsesc de pe topic momentan, (ca " le e lene si sunt- putori"- afirmatie proprie persoanelor in cauza) sa facem o stergere de memorie a celor intamplate cu diviziunea si marea " schisma" si sa devenim ceea ce am fost....UN GRUP cu bune si cu rele.
Si ca sa vedeti ca eu chiar tin cont de parerile voastre( va multumesc din suflet), aseara a avut loc reconcilierea, dar....pana la 3 dimineata.
Ionela, bine ai revenit si am vazut o fetita dragalasa ,
cu niste ochi frumosi si expresivi....
Ligia, m-a amuzat faza de la piata, uite asa un om isi croieste de mic drumul prin "jungla vietii".....si poate ai dreptate cu problema dintilor, dar daca ar fi fost vorba de rahitism , eu cred ca ar fi fost si alte semne asociate....e bine ca te gandesti la un control, asa vei sta si tu linistita....
Si ca sa fiu si eu in tema, dar nu la subiect, recomand o lotiune regeneranta de par de la GEROVITAL( este de fapt o Marie cu palarie noua a gazului folosit pe vremuri de bunica).
Danuta, si la noi se intampla ca iubirea sa fie manifestata....prin piscaturi si trageri de par, dar eu nu-i tolerez si cand ma supar.....constientizeaza si incepe sa se prefaca ca plange.
Si invidiez fetele care au Carrefour in oras, uite aici discriminare, dar venim noi saptamana viitoare in Bucuresti...si facem plinul, ca poate castigam si noi ceva...
Revin mai tarziu, ca mai am notate cateva reply...
Alina
si printul Rares
Pozele noastre