prichindei martie-aprilie 2005 (108)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Aaaaaa, si daca nu sunt prea logica in conversatii, nu ma " certati " prea tare.....dar is cu moralul ...distrus....

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

simonela,multumesc ptr.urare!
Daca ti-amintesti si bona mea parea ca cedase dupa 2 zile exact,dar continuam.Am incercat sa-i fac misiunea cat mai usoara,s-o integrez treptat in program,sa-i arat toate metodele cu care ne linistim,mancam,ne jucam etc.,ce facem la plimbare,sa fac mici compromisuri acolo unde se poate,am laudat-o de fiecare data cand facea ceva pozitiv samdAm tot incercat sa i-o prezint lui Alex drept partenerul principal de joaca si vad ca tinut foarte bine figura.Deci incurajeaz-o si tu,spune-i ca si tie iti maraie si nu poti intotdeauna s-o linistesti[chiar daca nu e adevarat,dar asta ii va da incredere],ca e foarte important sa nu-si faca rau,sa o mentina ocupata si interesata si cum procedezi tu in atari situatii...chestii de-astea.Daca e femeie de treaba si o iubeste pe aAndrada si daca e deschisa la indicatii,totul va fi ok.Cu aceasta ocazie tin sa-i multumesc iar Dariei pentru incurajari si sfaturi cand eram in situatia similara tie.
raresionut,nu le stiu nici eu,mama,pe toate,si eu de multe ori am cautat ore in sir ca sa pot da un sfat pertinent.
Multumesc ptr.pontul cu tataneasa,dar arnica nu actioneaza ca hemostatic,ci ca antiinflamator,dupa cum am si observat.

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Acum am vazut mesajul tau:dar ce s-a intamplat,raresionut?!

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Hop si eu sa urez tuturor Alexandrelor si Alexandrilor un "La Multi Ani".

Simonela, poate o fi zis bona doar asa, ca sa mai salte pretul ? Succes la gasirea alteia, nu prea mi se pare de bun augur remarca ei si ar fi mai bine sa eviti sa ramai fara ea peste noapte.
Trebuie sa recuperez stick-ul de la sotul meu si sa-ti trimit poze cu Andrada de la mare, are cateva in care este absolut superba.

Mamacita, ma bucur ca bona ta e pe drumul cel bun. Tinem pumnii in continuare. Iar despre post, imi vine si mie destul de greu sa cred ca in tara asta se poate raspunde penal si material de ceva, doar daca n-ai ghinionul sa fie nevoie de un tap ispasitor (fara pile).
La firma unde lucrez eu se poarta asa numitul managementul riscului, anunti din start ca pentru a realiza cutare lucru ai nevoie de anumite input-uri, prezinti riscurile care pot fi in urma intarzierilor sau lipsurilor respective, si uite asa ai scapat sa raspunzi tu de rezultatele incompetentei altora. Doar ca iti trebuie nervi, nu gluma, pentru ca nimanui nu-i place sa le prezinti chestiile astea.
Dar e drept, noi lucram doar pe niste amarate de proiecte si nu pe oameni, ceea ce cred ca poate schimba radical perceptia.

Raresionut, Vigantolul se da pana la 6 luni (noi i-am dat pana la 9 luni cand a iesit primul dinte), apoi se da Vigantolette-Fluor (noua ne-a zis ca pana la 2 ani, in lunile septembrie-aprilie, dar atunci fara alta sursa de fluor).

Andira, bafta la examene. Cat despre jucaria pentru mersul cu masina, nici eu nu cred in utilitatea ei. Dar daca fetele tale pot sta o ora sa se joace pe loc cu o singura jucarie, atunci cred ca e utila.

Se povestea mai demult pe forum despre Lego, am tot uitat sa raspund. Eu nu i-am luat de la Lego, in schimb am ceva asemanator de la Clementoni, e de la 9 luni+, caramizile sunt dintr-un material moale (cauciuc cred), diverse culori si mirosuri (care acum nu mai sunt) si care prezinta avantajul ca pot fi introduse una in alta mai usor decat cele de la Lego (nu trebuie sa fie chiar colt pe colt). Cu astea Mihai reuseste sa construiasca un turnulet de 6-7 caramizi, dupa care isi cam pierde din dexteritate pentru ca manuta ajunge deja paralel cu pamantul si nu mai are precizie in fixare, asa ca ajunge sa darame turnuletul (daca nu tin eu contre). Sunt diverse seturi care contin si figurine, masinuta, barcuta, tractoras, etc.

Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Pisicuta: uite ma gindeam la tine si am o verisoara in situatia copilului tau cu boala celiaca si a prelungit concediul de crestere a copilului de la 2 ani la 3! Am vazut ca ai deschis topicul la crese si ai posibilitatea de a mai sta un an acasa fiindca necesita ingrijiri speciale de alimentatie.Trebuie sa alergi un pic dupa hirtii dar e un an din viata copilului tau si merita! nu?
Raresionut: da! merci esti draguta! cu pilele m-au enervat intodeauna metodele balcanice(cind mi-au luat carnetul iti dau un exemplu, cind am nascut la fel eram intrebata de ce nu am facut cezariana la cel mai renumit dr., in paranteza fie spus am nascut natural "la o ora nepotrivita", dar cind am fost in spital dupa doua zile de cosmar cu diareea lui David, am apelat la pile si am lasat mindria la o parte).imi exprimam mai demult o "aversiune" fata de medici si am fost luata in balon de fete. era si datorita faptului ca pina nu am apelat la firul rosu era monotonie si after primeam salutari chiar de la directorul spitalului prin seful de sectie!NA! Asa e la noi. DAr nu peste tot, trebuie sa completez, ca altfel imi sare lumea in cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Multumesc pentru raspunsurile cu starile de rau, imi dau seama acum ca nu ma pot chiar plange, desi cand am postat mesajul respectiv, eram la pamant. Am zacut toata ziua in fata calculatorului la servici, sper ca nu si-a dat nimeni seama, fiind prima zi de lucru dupa concediu, m-au cam lasat in pace. Dar de 2 zile sunt iarasi bine, doar ameteli si motoarele pe undeva pe la 70% din capacitate.

Sa va povestesc acum cum ne-am petrecut noi concediul. Drumul a fost OK, am incercat sa profitam de orele de somn ale lui Mihai, plus pauze de 1-2 zile pe la neamuri prin tara. Nu cred ca ar fi avut rezistenta Ioanei al lui Rrox.
Dar in ciuda faptului ca Mihai a fost conceput la mare, facea scandal cand il duceam pe malul marii. L-a luat Vali pe umeri si se baga el doar cu gleznele in apa, si Mihai tot tipa dupa mine (cand e la anaghie, striga dupa mama). Dupa vreo 2 zile ne-am luat si noi dupa Simonela si i-am luat o barcuta, prima data l-am pus cu forta in ea, dar ajungand in larg, i-a placut si de-atunci n-am mai avut probleme. Cand vroia in apa, incerca sa impinga barcuta in apa. Dupa o plimbare de vreo 15 minute cu barcuta, Vali il lua si-l baga in apa cu totul, il tinea de maini si-l lasa sa se balaceasca pe spate, pe burta, sa dea din picioruse, sa dea din manute, ii spuneam ca e submarin si venea pana la mine pe sub apa (cu ochii si gura deschise in apa, dar nu inghitea nici un strop). Ne jucam cucu-bau si ne ascundeam noi in apa. Inghitea putina apa doar cand mai venea cate un val mic, ca doar era tot timpul cu gura pana la urechi. Am fost tare mandra de feciorul meu, mai ales ca era cam singurul pitic din zona care avea parte de asa baita. Am sarit si peste valuri, si a fost OK si atunci. Am avut mare noroc de apa super curata si calduta. Dar tot secretul era sa folosim mai intai barcuta. Nici pana in ultima zi nu l-am convins sa mearga el sa-si bage piciorusele in apa, sau sa aduca apa in galetuta. Ne dadea noua galeata si ne arata cu degetul marea ca sa-i aducem apa. Noi, servitori umili ce suntem, ne executam, aduceam galeata, el o varsa pe el, si cu aceeasi indicatie ferma din degetel ne trimitea din nou. Degeaba ne faceam ca nu intelegem sau incercam sa-l momim sa vina cu noi. Si ne mai facea si galerie de pe mal (probabil ca se ne miscam mai repede cu galeata cu apa) si striga de se auzea pana pe faleza "Ca-ca, ca-ca, ca-ca ..... ga-ga" pentru taica-su sau "Mama, mama, mama" pentru mine.
De mancat n-a mancat decat lapte, biscuiti si paine (cred ca din cauza apei era prea obosit ca sa mai pape la pranz, oricat evitam sa-i dau ceva intre mese). Dupa baile de mare, dormea 3,5 ore la pranz si 10 ore noaptea.
Nisipul nu i-a placut in primele zile, imi arata manutele sa iau nisipul de pe el, dar apoi a fost OK si nici nu-l papa (cum facea cu pietricelele din Timisoara). S-a jucat frumos si cu rabdare cu nisipul, a fost foarte lipicios si prietenos cu toti copilasii de pe plaja care avea si ei in dotare jucarii de nisip. N-am avut nici surprize sa o ia de unul singur la plimbare, ne tragea de mana sa mergem cu el. Habar n-am cum, dar reusea sa se orienteze ca sa ajunga in zona cu leagane (desi in Timisoara nu-l atrag).
Noi am putut manca relativ bine, fara sa alergam dupa el pe terasa/restaurant. Adica alergam pana se aducea mancarea, apoi il puneam intr-un scaun si ii explicam ca mama si tata mananca si el sau mananca sau se joaca in scaun singurel. Facea gura patrata (plans de frustrare) vreo 2 minute, apoi liniste inca cateva minute si de la capat. Ii puneam bucatele de paine/biscuiti/corn flakes pe masa la indemana si asa mai aveam liniste. Eu zic ca am iesit nesperat de bine. Seara, in carucior, la 10 fara 5 minute fix punea capul pe bratul caruciorului si adormea.
A evoluat extraordinar de mult in astea 3 saptamani, vocabularul cred ca s-a triplat si intelege acum si de cearta. Cam asta e rezumatul evolutiei lui:
- catelul face "ham-ham"
- pisica face "nia-nia"
- gasca face "ga-ga"
- vaca face "mmmm"
- "pppp" inseamna pui, papusa
- "bbbba" inseamna buni
- "ia-ia" inseamna marea
- "bum-bum" inseamna masina
- "go" inseamna minge (daca vede un teren de fotbal la TV, incepe sa strige cu foarte mult suflet "Go, go, go" (vine de la "gol")
- "da-da" inseamna da (asociata intotdeauna si cu inclinarea capului)
- da din cap ca "nu" si atunci nici nu-l poti convinge sa faca altfel
- "ghi-ghi" inseamna ghidi-ghidi (asociata intotdeauna si cu gestul de a se/te gadila la picioare)
- "gli-gli" inseamna ca asa vorbeste Mihai
- da din manute ca sa-ti arate cum zboara pasarica
- da noroc cu biberonul
- anunta ca face kaka cu cateva minute inainte
- la intrebarea ce mananaca caprioara, iti spune "coco", adica biscuiti (am fost la Zoo si i-a dat biscuiti caprioarei). Dupa vizita la Zoo, a inteles ca nu tot ce are 4 labe este "ham-ham"
- nu mananca mancarea de pe jos, e a lui "ham-ham"
- nu mai vrea sa stea in scaunelul lui, vrea la masa cu noi, intr-un scaun normal, si nu cumva sa indraznesti sa-l tii in brate sau sa imparti scaunul cu el, stie sa stea foarte bine si singur si tine sa-ti arate ca n-are nevoie de ajutor.
- intelege de cearta si atunci frange buzita inferioara sau face gura patrata daca vrea sa planga (altfel gura e ovala la plans)
- ii spun ca mama mananca si el trebuie sa se joace singurel si atunci se duce pentru vreo 2 minute sa se joace

Of, Doamne cat am putut scrie, in fine, exceptand faptul ca eu n-am fost in forma cea mai buna, am avut un concediu minunat petrecut cu un copil cuminte si sanatos. Singurul lucru de care-mi pare rau este ca n-am reusit sa ne intalnim cu Mamacita si Caramella.

Ma opresc, ca v-am impuiat capul destul.

Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Simonela am sa incerc eu sa iti dau niste informatii pe care le-am gasit despre intoleranta la lactoza.Intoleranta la lactoza poate sa apara la orice varsta cauzand suferinta de termen scurt sau pentru toata viata.Nediagnostocarea in timp a intolerantei la lactoza poate duce la aparitia bolii Crohn la maturitate.Se pare ca de fapt intoleranta la lactoza este mai intalnita la adultii afro-americani,mexicani,evrei.Principalele manifestari:greata, balonari, diaree cronica (miros acid, spumoasa), crampe abdominale care apar intr-un interval de 30 pana la 2h de la incerarea alimentului cu lactoza.
Se recomanda laptele delactoza sau de soia. Nu trebuie eliminate din dieta zilnica a micutului iaurtul (bifidus), untul, branzeturile sau smantana, insa se vor folosi cu moderatie.Studii recente au demonstrat ca intoleranta la sugari poate trece dupa 2 ani cand se reface margine in perie a intestinului.Ceea ce este interesant este ca alte produse decat cele lactate pot cuprinde lactoza printre care:paine si alte produse de patiserie,musli procesate,cartofii instant, supele instant sau bauturi pentru micul dejun,margarina,carnuri preparate,amestecuri pentru clatite, biscuit, prajituri,lapte praf sau frisca vegetala.

Cenia multumesc pentru informatie.Dar din pacate eu nu am mucit o ora in viata mea si in concluzie eu nu primesc nici un ban de la stat,decat alocatia de 24 de ron pe care dintr-o problema tehnica nu o mai primesc si cum este Romania ar trebui sa merg pana la Piatra Neamt ca sa rezolv treaba.Asa ca eu hotarasc daca mai raman sau nu un an acasa pe bugetul meu.Noi am vrea sa mearga la cresa/gradinita mai mult ca sa interactioneze cu ceilalti copii,ca sa fie stimulat.Suntem foarte suparati pe statul roman pentru ca face niste legi de kk si de asta am si luat anumite decizii.Si acum este o lege conform careia ultimul an de facultate se considera stagiu platitor,dar ghiciti,se aplica numai copiilor/mamelor care nasc dupa ce termina faculatatea,cu alte cuvinte niste in lutnile care raman pana face Mateiril 2 ani nu primesc vreu ban[dixx(].Hai ca m-am intins cu supararile mele.Multumesc mult ca te-ai gandit la mine

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Mamacita felicitari pentru munca cu bona,se vede treaba ca sti sa motivezi oamenii.Sigur esti buna de sefa

Andira mult putere sa poti si studia si succes mult la examene!Sigur o sa te descurci

Cenia tare faza cu carticele.trebui sa recunoasc ca si noi tot cam asa am facut

Danuta intr-adevar ati avut un concediu foarte dragut.Felicitari lui Mihai pentru progrese.Pe cand pozele?

Despre noi nu mare lucur:Matei a varsat de dimineata.M-am speriat nitel ca m-am gandit ca poate este de la cazatura de ieri,dar de fapt cred ca a fost de la faptul ca a mancat ieri ca un spart.La pranz a mancat 400g mancarica cu orez,dovlecel si carne de pui,iar pe seara a mai mancat inca vreo 200 de orez cu piept de pui preparat de tatal lui ca eu eram plecata.Plus vreo 500 de lapte si nu stiu cat mucilagiu(ca iar este la regim,a facut acum vreo 2 zile o indigestie de la niste morcovi,cam nasoala treaba,dar macar a trecut repejor)

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

raresionut,sper ca esti mai bine cu moralul;nu stiu ce cauze ai,dar efectele le cunosc prea bine.Vigantol se da pana la 18 luni,apoi in lunile cu "r"[lunile reci ale anului,considerate a fi cu expunere limitata la soare].Fluorul se administreaza numai dupa sfatul medicului din zona unde stai,nu este indicatie unica pe tara,pentru ca unele ape sunt fluorurate corespunzator,altele mai putin,altele deloc,iar daca nu ii dai apa de robinet,ci ii dai plata,atunci este din start recomandat fluorul[daca pe eticheta nu e precizat anume ca produsul e fluorurat].
cenia,eu daca m-as repezi in decizii si nu as lua in considerare din start consecintele,iti dai seama cam cum s-ar simti pacientii mei?Daca s-ar mai simti in vreun fel...Asa ca la mine e cam defect profesional sa iau in considerare toate consecintele.Si,chit ca de datat asta ai scapat,nu te mai "luam in balon" ca n-ai mai bagat toti medicii in aceeasi oala,sa stii ca noi din familie avem o problema cu stressul legat de sefie.Taica-meu,dupa 10 ani de diverse "sefii",posturi importante cumulate,care de care cu responsabilitati mai mari,a ajuns la operatie pe cord deschis,in urma unui infarct masiv si dupa 4 ani fara concediu absolut deloc[ca sa poata rezolva totul minutios].Asa ca nu prea avem noi"scutul"necesar unei sefii fara stress major...
Iar cat priveste pilele,eu recunosc ca,desi tratez toti pacientii frumos,am tendinta sa pun un plus de amabilitate[ca de "altfel" de abordare medicala nici nu poate fi vorba!]cand ma suna cineva:prieten,ruda,sef etc.Tu nu?!Este uman,pana la un punct,cum precizam.Adica profesionalismul nu ar trebui sa depind de asta...

Alexandru,soarele nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Multumesc , mamcita, am un raspuns la o intrebare care ma nelinista cam de multisor.
Iar, la capitolul, moral....la fel...ehe, cand sunt probleme de principiu in cuplu,..... nici nu se poate altfel....

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Mergi la inceput