Mamici de septembrie-octombrie 2006 (66)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Raluca, eu inainte ii voi da banii anestezistului si doctorului la fel; la asistente cred ca dupa, nu cu exceptia celei care ma barbierste si care face clisma

Martha 38
ticket lilypie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanae spune:

Alessia faza ca un bebe la 31-33 de saptamani face fata mai bine decat unul la 35 de saptamani este adevarata.Fetita mea s-a nascut la 34 sapt. si cateva zile si acelasi lucru mi l-a spus neontologul atunci.La 32 de saptamani plamanii sunt formati si gata sa-si inceapa activitatea.Pregatirea lor pt. respiratie se face intre 34 si 36 de saptamani.Daca bebe se naste pana in 33 de saptamani ei ajuta copilul sa respire in mediul de afara si corpul se adapteaza la asta si trecerea se face mai usor.Daca procesul se incepe in interior iar apoi trebuie continuat afara trecerea este mult mai grea uneori corpul lor nu face fata si se duc.Putini sunt copii care reusesc sa treca peste. De aceea imi este frica mie de nasterea la aceasta varsta mai ales ca am mai trecut odata prin asta.Cand auzi cuvintele " deocamdata nici o sansa, peste 2 sapt. mai sigur" iti vine sa o iei razna.Pana pe 10 septembrie cred ca o albesc din cauza stresului, dar am crescut doza de Gynipral si stau cuminte in pat si sper sa reusesc.Incerc sa nu ma panichez si sa imi fac curaj singura, mai ales ca in ultimul timp nu m-am simtit prea grozav.
Sper sa intelegi ceea ce am incercat sa explic - sarcina usoara si la termen.

Roxana + Diana-Rahela(8.05.2002)+ Rebecca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Oh Roxanae deci era adevarat... Brrrr...M-am panicat si eu! Sa dea Dumnezeu sa se nasca toti bebeii la termen!

Eloise 32+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns microbu spune:

Fetelor, linistiti-ma si pe mine. BB e bine pana in 33sapt si dupa 36sapt? De aici o fi vorba ca e periculos sa nasti la 8luni?

Sandra 33+ burtik + poze

inca un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Cu riscul de a fi uracioasa si de a continua prea mult peste limitele "admise" de bun simtz, eu una nu cred ca mesajul anonim a fost rautacios si nu cred ca ar trebui sters.(Sandra nu te supara pe mine). Dur, poate, rautacios, in nici un caz. Dar dura e si viata. Cu terapie de shoc poti face adesea bine. Poti face bine unui om care doreste sa se schimbe, sa se vindece, sa actioneze, dar care e temporar intr-o stare de amortire, de letargie. Si tot cu shocuri il poti irita pe cel care se simte bine in starea de "dolce far niente". Mai e o zicatoare internationala "da-i unui om un peste si il vei ajuta azi. Invata-l sa pescuiasca si il vei ajuta pt toata viata". Nu e vorba ca cele "contra cazului N" ar fi rautacioase, ele sunt doar sceptice, realiste, si judeca prin prisma lor o situatie expusa destul de detaliat de insasi protagonista ei, Naty. Daca iti descrii in amanunt viata si ceri ajutor (fie si suport psihic) t expui automat parerilor pro si contra, mangaierilor dar si criticilor. Eu cred ca o persoana inteleapta ar trebui sa primeasca si mangaieri, si critici cu aceeasi deschidere si sa invete din ambele.

Eloise 32+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Serios fetelor, chiar trebuie sa va faceti atatea probleme?

Martha, sunt medici care nu accepta banii inainte (de regula, cei mai multi).

Ioana, sanatate lui Alesio.
Eu nu i-as da antibiotic, asa, fara analize facute...
La Iustin, ultimul episod febril (40 de grade) a tinut 3 zile, si a disparut brusc....

Carmen(36+) siIustin (5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

microbuAsa ceva auzisem si eu ori se naste bb la 7 luni ori la 9. Acum explicatia nu o stiu exact poate mai bine a explicat Roxana. Deci cica intre 34-37 de sapt e periculos ceva de genul asta.

POZE

Monica 38 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mini_me spune:

Buna seara, fetelor

Ingereasa felicitari! Bebe Rares-Gabriel bine ai venit pe lume!
Cata felicitari pentru Master!
Nokia nu ai de ce sa te simti vinovata. Tu ne-ai adus la cunostinta situatia aceste mamici. In cele din urma e la latitudinea fiecareia dintre noi sa analizeze situatia prezentata si sa decida daca/cum o ajuta.
Adameasca bafta marti si "jumulire" placuta
Pufy insanatosire grabnica lui Alessio.
Alessia e o figura bebe al vostru. Macar il mai antreneaza pe sotul tau, iar cand o fi sa nasti pe bune sotul tau va fi in forma. Poti sa detaliazi cum adica fetele care nasteau mai aveau dureri nasoale chiar si cu epidurala !!!

Eu azi nu m-am dus la scoala. Azi noapte nu am inchis un ochi: m-am perpelit de pe o parte pe alta ca puiul la rotisor, mi-au trosnit oasele bazinului intr-una, nu puteam sa respir, m-am dus la baie intr-una. Spre dimineata m-au luat niste carcei crunti. Am reusit sa dorm de la 8 la 11 si m-am visat cantand de mama focului. Faceam niste vocalize mai ceva ca Whitney Houston. M-am uitat pe un dictionar de vise online si s-ar zice ca e de bine (fericire). In seara asta eram invitati la o petrecere la o piscine si s-a dus numai sotul meu. Eu nu indraznesc sa ies din casa.
Aseara am fost sa cumparam patutul si salteaua. Aici nu exista saltea de cocos asa ca am luat din burete cu densitate mai mare, e mai tare Am luat si un asternut de pat cu protector pe margine: turcoaz cu verde crud. E superb. O sa le fac poze maine (am luat in sfarsit camera noua) si le pun in album.
Cred ca de la agitatia de aseara m-am simtit rau azi noapte. Colac peste pupaza ieri in magazin m-au ciocnit si doi pusti care jucau leapsa .

Edit: am terminat 34 de saptamani!!!
mini_me 34+
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laliq spune:

,

WOW, avem deja 5 baietei! M-am emotionat tare cand am vazut listuta!
Bravo primelor mamici! Bebelusi sanatosi si refacere rapida va doresc!

De azi am intrat si eu in concediu . De vineri am inceput sa simt contractiile Braston Hicks. Am zis ca voi sta mai mult in pat, dar azi m-am luat cu traba, gatit...

Revin dupa ce citesc ce ati scris inainte.

Larisa 30+ Horia Matei
mie-mi place in vacantza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns microbu spune:

Da, Eloise, insa terapia de shoc nu-si are locul la subiectul asta depsre bebei si mamici. Asa cred eu. Cel mai tare m-a deranjat faptul ca cineva a postat sub id-ul comun o parere personala. Deci ne-a bagat pe toate intr-o mare oala, asa vad eu. Si asta nu-mi place deloc. Eu una am citit toate postarile cu pricina si nu am considerat necesar sa comentez sau sa judec in vreun fel aici, la sub nostru (si deloc defapt). Fiecare intelege ce vrea, are o parere personala si nu trebuie sa ne deschida ochii nimeni. Asta cred eu, repet.
Si apoi Naty nici macar nu ni s-a plans noua, doar ne-a multumit ca vrem sa o ajutam. Ea a postat in alta parte povestea ei, de ce sa o judecam noi aici?
Dar vad ca e cineva care nu are ce face si verifica toate postarile posibile de cand o exista DC...
Poate era fair-play ca ANONIMA sa ne anunte pe mail-ul comun parerea personala si sa ne trimita sa-l citim, daca vrem. Nu sa ne "oblige" sa-i impartasim parerea.
Hai ca iar m-am pus pe harta si ma supara chestia asta.
Dar nu vom inceta cu chestiile astea niciodata? Nu e mai bine sa evitam asa ceva?

HAI SA NU MAI FIM RAUTACIOASE INTRE NOI SAU CU ALTE GRAVIDUTE.

Sandra 33+ burtik + poze

inca un pic

Mergi la inceput