Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (33)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

ramsanam citit ce ai scris despre mamicile putin mai harnice decat noi care au deja bebelusii si vreau sa profit de ocazie sa fac un anunt public, in special pt alexandra mea-NU CARE CUMVA SA SE GRABEASCA, CA TREBUIE SA TERMINAM ZUGRAVITUL PE CARE NU L-AM INCEPUT INCA, SI TREBUIE DE ABIA DUPA SA CUMPARAM PATUT, CADITA SI CE MAI E NEVOIE!

mai scria cineva, imi cer scuze, nu am retinut exact cine, ca am citit mai de dimineata si nu am apucat sa respund atunci, ca exista niste bureti decupati dupa forma copilului ca sa nu alunece in cadita. a vazut cineva asa ceva prin bucuresti? si daca da, unde si cu cat?

chris 24+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

buna fetelor,
am aparut si eu. am fost plecata in Ardeal la o nunta.
ma apuc sa citesc ce ati mai scris.


23 + cu

Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Mirona, am primit pozele si multumesc.

Chris, mi-a placut mult concluzia ta, aia ca un bebe ud si dat cu sapun aluneca. Esti mortala, acum vad ca te intereseaza de buretii aia de baie, stai linistita, nu-ti mai face atatea griji, vei sti sa te descurci atunci, vei sti din instinct, si cu bureti si fara.Iar cu imbracatul unui bebe, sa vezi ca in timp vei avea record la imbracat, mai ales cand va incepe sa tipe, tu vei incepe sa transpiri... sa vezi ce iute-l vei imbraca.Uite de la mine si stai calma, nu-ti mai face ganduri aiurea, nimeni nu se naste invatat.

Ramona, cu placere, ai vorbit pana la urma cu doctorul tau? Probabil ca-s unii doctori mai plini de zel care nu-si dau seama ca baga frica in tine din cauza a ceva care probabil este ceva normal.
Am urmarit si eu mamicile de septembrie-octombrie, am vazut ca au deja 3 bebei, sa stii ca pe-o parte ma bucur, ca mai avem putin si noi, pe alta parte parca ma ia asa.....putina teama.Dar cum timpul trece , sa vedeti ce iute vom ajunge la scutece, si-atunci sa va tineti bine, cand vor apare crizele de colici, constipatia, etc.

Chris, sa stai la coada, nu te baga in fata!











Roxana26+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

buna seara din nou,
am terminat intr-un final de citit - harnicutze ati fost - nu gluma.

Roxana - primit mail si Pm?
Veronici - la multi ani!!! nastere usoara si bebei sanatosi.
Ingerasa - felicitari pentru surioara ta. pupici micutzei.
Dandusa - imi pare tare rau de accidentul sotului. Mare grija. Ma bucur ca nu ai participat si tu. Pupici si linistiti-va.
Marcelina- cum esti? Mai bine?
Luly - merci de link - in sfarsit am pricipit si eu faza cu obligativitatea celor 42 de zile de lauzie si faptul ca-mi permite legea sa-mi compensez postnatalul cu zile din prenatal. Stiam asta ... dar nu aveam dovada. Mercic.
Dolores - eu de eram in locul tau ... sigur faceam pe mine - in plus sigur nici al meu nu mai dormea ... pana nu ma linisteam eu. Eu sunt mai egoista din fire ... si saracu Dani nu ar mai fi avut somn bun cu mine speriata. Sper sa te linistesti si sa nu aiba urmari patania ta de asta noapte.

Felicitari celor ce au mai aflat ce poarta in burtik.
Felicitari si urari de bine sotilor sarbatoriti.
Bun venit fetelor noi.

In concediu fu fain. Ne-am relaxat ... cat am putut, am dormit aproape in fiecare dupa-amiaza.
Cu roxana ne-am intalnit de Sf. Maria - deci a fost o intalnire scurta fiind asteptati inapoi la mini - cheful pentru Anna-Maria.

Intalnirea a fost intr-un parc ... dupa un sens giratoriu - ni s-a explicat la a cata iesire trebuie sa cotim ... totusi am ratat-o ... norocul nostru ca nu era prea mare aglomeratia si am intors-o "ca la Ploiesti" si am ajuns cu bine la locul stabilit.
Nu o cunosteam pe roxana, nici ea pe mine ... dar in momentul in care ne-am vazut ... ne-am recunoscut imediat.
Eu din masina am vazut o mami pe o banca cu doua fetitze - i-am facut cu mana. Ea vazuse masina de TM - asa ca a ridicat si ea mana sa-mi faca semn ... asa ca ne-am facut semne cam in acelasi timp. Frumos,nu?
Ne-am plimbat putin prin parc pana am ajuns la o terasa unde am servit cate un suc - chiar si Bella ... pe sub masa. Am vorbit vrute si nevrute ... cam putin m-i s-a parut mie ... din lipsa de timp ... dar ne-am simtit bine.
M-au impresionat si fetele ei - cat tin una la alta, cum se joaca una cu alta si mai ales cea mare cata grija are de cea mica. pupici sa le dai din partea mea Roxana - ca ai fete minunate.

Seara am serbat fetitza. Ne-a facut mami si tortulez ... vedeti tot aici in poze.
Am incercat o escapada spre marea neagra - dar a esuat inainte de a se materializa.
La intorcerea acasa ... am simtit abia cat de lung a fost drumul si mai ales cat de greu/obositor. Oricum a fost ultimul pe perioada gravideniei.


Cam atat din mini-concediul avut ... va pupez pe toate si incerc sa revin la discutiile zilnice si temele pe care le propuneti.


EDITEZ:
voiam sa va anuntz ca maine intru si eu in 7 luni - facem analizele din nou - toxo, VDRL-ul si sumarul de urina. Apoi functie de cand sunt ele gata - mergem si la eco.

MASCA facuta de Adnana este o masca din hartie - o masca de carnaval .. eu a tinut-o pe burtok si ea i-a trasat conturul cu acuarele. Apoi a pictat-o cum a crezut ea de cuvinta. Are talent ... dar nu chiar atat de mare. ultima data imi facuse un iepurash atat de stramb pe burtok ... ca nici macar poza nu m-am incumetat sa-i fac.

pupici again.


Miro28+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Mirona, da, am primit, multum,esc, ti-am scris si mai sus, probabil ca scriam in acelasi timp.

In legatura cu fetele mele, tu le-ai vazut afara, dar cand vei mai trece prin Ploiesti sa le vezi in casa cand se cearta, sau cand le pun sa stranga jucariile si Oana spune ca nu s-a jucat ea cu ele, iar Ana da replica(virgula) ca nu-s ale ei Dar afara sau cand merg la cineva, sunt unite, de ex cand eram intr-o vizita la cineva, Oana a spus ca vrea acasa pt ca fetita gazdei nu vroia sa se joace si cu Ana, vroia numai cu ea.

Mai fetelor, am vazut un subiect "antilysteria" se numeste, mi s-a facut parul maciuca cand am citit, o tipa a avut la 18 sapt un titru de anticorpi, iar acum, la 32 de sapt alt titru, mai mare. Voi stiti ceva in legatura cu asta, ptr ca eu stiu ca in urma cu 10 ani cand am avut eu, atat doctorita specialista cat si ginecologul mi-au spus acelasi lucru: daca titrul scade, e bine,am un risc dar mic. Daca titrul ramane la fel, riscul e mai mare, iar daca creste, atunci sigur nu-i bine. Dar nu=i pot spune asta , nu pot pur si simplu.

Roxana26+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

salutare, am ajuns la net... acasa

a trebuit sa merg la birou ca aveam ceva de raportat musai azi si nu avea cine face, dar am stat si pe net ca tot stiam ca va gasesc cand ajung acasa.

asadar: sunt ceva mai bine, dar nu am de gand sa ies maine din casa, mai stau sa imi treaca de tot sa fiu sigura ca nu o iau de la inceput ca prea rau a fost.

si acum raspunsurile:

asiza - nu m-am hotarat de cand intru in prenatal... o sa fac niste medical inainte ca tot am cotizez la sanatate de peste 10 ani si nu am beneficiat niciodata de nimic... iar concediul o sa il iau probabil de cand se poate, dar o sa merg la birou si/sau o sa lucrez de acasa atat cat am sa pot. Situatia e un pic mai speciala, eu nu sunt doar angajata ci partenera si deci direct implicata si interesata in ce se intampla. Plus ca nu prea are cine sa preia ce fac eu si nici sa luam pe cineva din afara nu ne convine... itzi dai seama de aici ca nici in concediu de cresterea copilului nu o stau prea mult... vedem cum o sa fim, eu si bb, hotaram pe parcurs
da, am luat buretzii ca prea visam la ei si nici nu stiam ca sunt la noi (vazusem intr-o poza cu un bbl...)
am vazut si eu carucioarele alea, chiar am remarcat ca sunt ceva mai ok, dar eu inca visez un graco, asha ca mai ashtept, poate imi iese.

cu privire la inducerea nashterii pot sa itzi spun asha:
- eu ash apela la aceasta varianta numai daca sarcina ar fi depashita ca termen, sau bb ar fi in pericol. Nu ash accepta ca medicul sa faca asta numai pentru ca are el chef sa scape de mine intr-o anumita zi
- e adevarat ca ar putea fi de preferat decat sa ai langa tine un medic care sta cu ochii pe ceas pentru ca are de plecat undeva, sau nici un medic - dar aici discutia e mult mai lunga, o sa revin imediat
- o prietena de-a mea depashise termenul, si in sapt 42 a chemat-o medicul in dimineatza in care a intrat si el de garda astfel incat sa fie cu ea in timpul si imediat dupa nashtere, fara sa vina de acasa special. Asta a fost bine in sensul ca imediat dupa nashtere medicul nu a fugit acasa ci a ramas in spital, ca tot era de garda, si a mai vizitat-o de cateva ori, nu ca ar fi fost neaparata nevoie. Travaliul a fost mult mai rapid decat se ashteptau totzi (viitoarea mama, medicul, moasha, asistentele) astfel incat au pierdut momentul optim pentru epidurala si a nascut normal, fara anestezie - nu pot spune ca ea a fost f fericita pentru asta...

marcela 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

continuare...

vis-a-vis de inducerea nashterii, nashterea cu medicul tau, alt medic, fara medic

ce pot sa va mai spun, tot din experientze traite alaturi de prietenele mele
- povestea a doua nasteri / la mana a doua. Acum 10 ani jumate... Durerile au inceput in jurul amiezii, ne-a anuntzat, pe mine si pe mama mea si am mers amandoua la ea acasa. Avea contractii nu foarte puternice, dar clare si care incepeau sa aiba regularitate. Conform unui principiu mai vechi al mamei mele care spune ca sa nu mergi la spital decat cand contractiile sunt la 15 chiar 10 minute distanta (ca de ce sa stai acolo pe un pat mai putzin comod si intre gravide ale caror reactii te pot speria, cand acasa te potzi mishca cum vrei, stai cum itzi vine si nu ai treaba cu nimeni) ne-am prezentat la spital seara la ora 18.30. Medicul ei era intamplator acolo pentru ca tocmai avusese o nashtere, tot neprogramata, ishi lasase musafirii acasa si era deja in spital de mai bine de 2 ore. Asha ca i-a pus o perfuzie ca sa grabeasca dilatarea, a urcat-o pe masa la 19.00 si la 19.20 bb plangea. S-ar zice sa a scapat ushor si repede. Repede, da... ushor... din cauza accelerarii artificiale a travaliului, a fost nevoie de epiziotomie si a avut nevoie de peste 4 saptamani ca sa poata sta pe fund, probleme de cate ori trebuia sa foloseasca toaleta... etc... probabil ca unele dintre voi stiti mai bine decat mine despre ce vorbesc. In aceeashi seara, chiar o data cu mamaica noastra, s-a prezentat la spital o alta gravida, dintr-un sat apropiat, care nu avea un "medic personal". Mai trebuie spus ca fiind vorba de un spital dintr-un oras mic, la chirurgie si ginecologie se face garda comuna astfel incat in unele seri e doar medic chirurg si in altele doar ginecolog. Si celalalt este chemat de acasa in functie de caz si de imposibilitatea celui de garda de a acoperi nevoia. Astfel, in seara aceea era garda de la chirurgie. Medicul ginecolog, venit pentru pacientele proprii nu a ramas si pentru gravida care tocmai se prezenta. Asa ca aceasta a ramas cu moasa si asistentele. S-a prezentat in jurul orei 19.00, nu stiu cat de dese ii erau contractiile in acel moment, sau ce dilatatie avea, stiu doar ca a nascut in aceeasi seara intre orele 22.00 si 23.00. Fara perfuzii si mai ales fara epiziotomie! dimineatza statea in fund si ishi alatpa copilul in acelashi salon cu prietena mea careia ma straduiam eu sa ii aranjez copilul la san ca ea trebuia sa stea in pozitia culcata pe un cot... pentru ca medicul avea musafiri acasa si se grabea. Sigur ca uneori epiziotomia se impune din ratziuni medicale pentru binele bblushului. Dar shtiu sigur ca unii medici o folosesc doar ca sa scape ei mai repede.

Cat am scris, si inca nici nu am recuperat cu cititul tot ce ati scris voi... (sunt abia la cap.32, pag.19) revin

marcela 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

dolores - din pacate eu trebuie sa constat ca tu itzi alimentezi singura teama si ca orice itzi spunem tu deja te convingi singura ca ai vazut bine. Noi nu punem la indoiala ce ai crezut tu atunci ci itzi dam motive sa te indoieshti tu singura de cele vazute ca sa nu te indoieshti de Dumnezeu, in credintza ta. Cel mai mare dushman al credintzei este indoiala. Asha ca nu pune in discutzie credintza ta in Dumnezeu si in faptul ca nu avea ce sa fie, decat o inchipuire, care a fost atat de aproape de realitate cat sa te impresioneze suficient. Ia-o ca pe o ispita si nu te lasa! Suntem aici, am trecut prin faze similare si uite ca nu ne mai temem la fel de tare.

revin cu urmatorul capitol...

marcela 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

chinico - imi pare rau daca te-au facut sa te simtzi aiurea, poate era o firma concurenta si au produse proprii... 340Euro e pretul la care s-ar gasi si pe aici... itzi dai seama... in state e 160 DOLARI! Merci si daca mai afli ceva sunt pe pozitzii...

chris - eu am zis de buretzi decupazi, in Cluj costa 190.000 lei vechi, un burete mare de pus bble pe el si cu doi mai mici pentru spalat. Diferite culori, pe ales. Dupa punga si pretz, din pacate cred ca sunt turcesti, nu as refuza unii mai de caliatte dar si asta e bun decat de loc! Inainte sa fie burezii ashtia eu le-am invatzat pe prietenele mele sa puna pe fundul caditzei un prosop gros indoit in multe bucati. Se poate si asa, dar trebuie sa fie mai comod buretele ca are forma decupata si e mai inalt la cap ca sa nu ajunga urechile lui bb in apa...

se pare ca numai eu mai bantiu la ora asta pe aici...

va dau intalnire dimineatza. dar nu prea devreme ca noi suntem pasari de noapte si dormim dimineatza, cand putem, si maine putem!

ici la toate fetele si va ashtept cu veshti bune

marcela 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

totushi...

sa shtitzi ca pana acum pe lista de telefoane sunt urmatoarele gravudutze:
desiree, dolores, raluca_u, asiza, melinda25, marcelac, bamboletta, roxana c., adinazot, alexandra 25, mirona.

eu le-am ashezat in ordinea alfabetica a oraselor si numelor.

de acum avem urmatoarele optiuni.
1. va trimit PM celor inscrise cu lista...
2. postez lista pe mailul comun...
3. asteptam sa se mai inscrie fete si hotaram impreuna ce facem...

ashtept parerile voastre si chiar alte MUUUULTE inscrieri.

pup si vise frumoase voua si la bbi

marcela 24+

Mergi la inceput