Piticodromul de sept-oct 2005 (135)
Raspunsuri - Pagina 13
gabiarama spune:
In Iasi nu am auzit de "rupt turta"
Aici doar "se taie motul " .Si la fete si la baieti e la fel.
Gabi , mama de Mihnea (3-01-2004) si Tudor (20-09-2005)
Poze
Hildegard spune:
Irina, eu zic sa incerci cu inversatul meselor.
Asa sa faci cum crezi si simti ca e mai bine.
Nimeni nu stie mai bine ca tine, nu?
PRAJITURI
Veronica si bebe Stefan Peter (07.11.2005)
Poze la 9 luni
locca spune:
Si Matei are mesele inversate dimineata.
Adica un pic de tot de lapte cand se scoala, dupa aia repejor fructe si apoi cand vine in casa lapte, pe la 10-11 si apoi nani.
Cred ca o sa incerc si eu varianta cu sandwich.
Ruxandra, mama de Matei (13 sep. 2005)
b_irina_c spune:
Gabi
.
Hildi
m-a uns la inima raspunsul tau
.
Ruxandra la ce sandwich te gandesti? Ca mie nu prea imi vine sa repet file de porcusor, dar ma bate un gand la ceva rulada de pui... Dar parca tot mi-e teama de mezeluri... de orice fel...
Dulceata avem voie sa le dam
? Ca acum e baiat mare are voie zahar, nu?
Irina si
Vladut (26.08.2005)
Poze
Hildegard spune:
Ce parere aveti...de mocheta pentru copii(pentru baieti). Am gasit cu 180 mp si vreau sa-i iau in camera sa se tavaleasca pe jos....si de asta nu-mi pare rau ca o poate mazgali, murdari etc....inca n-are acum covor in camera lui si n-as vrea sa iau de acum covor ca lumea. O sa-i cumpar cand o sa fie mai mare, nu?
PRAJITURI
Veronica si bebe Stefan Peter (07.11.2005)
Poze la 9 luni
locca spune:
Irina, ma gandeam la sandwich cu piept de pui sau cu galbenus, cum zicea si Cristina cge. Nici mie nu prea imi plac mezelurile, adica nu i-as da inca.
Ruxandra, mama de Matei (13 sep. 2005)
kristinutza spune:
nici eu n-am incredere deloc in mezeluri. cel putin eu ma ghidez de multe ori dupa ce regim trebuie sa am eu si deduc ce-ar fi bine pt radu si invers, cand descopar vreo reteta de bbi deduc ce-ar fi permis si pt mine
.
mie mi-au spus f clar ca mezeluri n-am voie, afumaturi nici atat. pe mine tare ma tentau pt mine, dar si pt radu crenwursti de pui. insa, cand citesc la continut, toti au si slanina de porc, sorici si alte lucruri "fine". asa ca am indepartat si ideea asta. adica deocamdata, normal. si, la fel, dulceata nu. ca cica e un aliment f dens si deci se digera greu. "cade greu" cum s-ar zice. dar stiti ce ma gandeam de cand am descoperit fructoza? am vazut ca scrie pe cutie ca e recomandata pt prepararea dulceturilor ca le si conserva mult mai bine decat zaharul rafinat.
si nu stiu nici cu painica, eu ii dau cate o frimiturica pe lingurita ca sa manance piureul de legume. oare putem da o felie intreaga?
noi idei apar in mintea mea... ![]()
cand ma intorc de la bunica-mea o sa incep si eu sa-i dau mai multe lui radu, mai de copil, vorba voastra. ca face si el 11 luni... am inceput oricum sa-i mai dau si cu cate un pic de sare, dar chiar nu am observat sa manance mai cu pofta daca e cu sare.
i-am tot dat branza fagaras. ii dau smantana la o parte (nu chiar toata-toata) si ii dau branzica cu tot felul de fructe zdrobite.
dar adevarul e ca sunt mari acum
si pot manca si ei "diverse".
cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video
kristinutza spune:
eu stiu ca se rupe turta la fetite, iar la baietei se taie motul. 
nu au niciun fel de implicatie religioasa, sunt obiceiuri, superstitii, dar mai ales motiv in plus de sarbatorire. mie treaba cu obiectele de ales de pe tava mi se pare f dragut.
si se face si la baietei si la fetite.
cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video
codruta_grg spune:
Hildi, sunt si covoare pentru copii, cu desene. Eu am avut mocheta si abia am asteptat sa scap de ea, dar ma gandesc ca era totusi buna, ca acoperea tot parchetul si nu se lovea cand cadea. Sa vedem ce va fi acum...
Irina, eu ii dau o data la 1-2 saptamani ori sunca presata (de praga-care nu e sarata) ori ceva din piept de curcan.
Noi avem acum acest program:
8-8.30 trezirea (si cam 20 minute ne strangem in brate)
8.30 250 ml lapte
10-10.30 (1 piersica+1/2 banana, 1 pruna si o lingura de branza de vaci) sau doar suc de fructe
11-11.30 somn (cam 1 ora si 1/2)
13.30-14 pranzul (acum ii dau si supica si felul doi)
16 suc de portocale sau daca n-a papat dimineata fructele bine i le dau inainte de somn, apoi somn (1 ora)
17-17.30 paine cu almette sau mamaliguta sau taitei cu branza sau iaurt cu cereale. Dupa masa ii dau cam 1/2 de iaurt simplu sa bea din pahar.
21 lapte si apoi somn.
Cand eram la Vatra Dornei ieseam de 3 ori pe zi afara, dar acum, cand suntem cu treaba doar de 2 ori (la pranz o scoate mama si seara o scoatem noi)
Codruta &
www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Petra Alexandra (9 august 2005)
& Poze noi & 
www.euroski.ro" target="_blank">SCOALA SKI
www.parinticlujeni.ro/" target="_blank">parinti clujeni
Tonnia spune:
M-am intors!!! Si am crezut ca am gresit capitolul, pe onoarea mea! Care merge, care vrea sa i se citeasca, care aia si ailalta! Nu cumva sunteti de la iulie-august?
A fost foarte bine la mare,pe scurt: i-a placut in apa la nebunie, nu a mancat mai bine dar a dormit mult mai bine cu toate ca i-au iesit si doi dinti, cred ca la Bucuresti m-ar fi trezit din ora in ora. Cred ca am cel mai sociabil copil din lume, parca e carentat din ala din leagan, rade la toata lumea, intinde mainile sa fie luat in brate, sa-i atinga, trage spre toti, era rasfatatul chelneritelor, asa mai mancam si noi cate ceva. Partea mai proasta e ca a tras o diareeeee cu 5 zile inainte de venirea acasa. Am sunat-o pe dr care mi-a recomandat Milupa HN 25, ala cu gust de morcov si Hidrasec. Efect 0, asa ca am sunat-o iar, mi-a dat 1/3 de Gentamicina fiola, pe zi, 3 zile consecutiv. Miraculos! Ca regim, mi-a spus ca pot sa-i dau si branza si banana si mar necopt asa ca m-am conformat, cica exista si borcanase speciale la Humana dar n-am gasit pe acolo.
N-am citit decat cateva pagini din urma, nu cred ca mai recuperez, Mifloricica e doar una.
"La multi ani!" golanilor de 1 an!!!!!!!
Gina, felicitari!!!
Gata, ca sunt rupta!
Valen, cand ai ajuns colo sa?