Inelele contraceptive si plasturii

Inelele contraceptive si plasturii | Autor: papadie

Link direct la acest mesaj

Foloseste cineva? Mi le propuse dr mea cu motivul ca sunt cele mai sigure, cf ultimelor studii.
Eu am refuzat pastilele pt ca m-am simtit rau de la ele si nu vreau nici sterilet ca nu poci a umbla cu paratraznetul in pasa Propunerea ei a picat bine acum imi ramane sa ma documentez ce si cum. Am gasit aceste informatii:

"Inelele vaginale sunt dispozitive continatoare de hormoni, (o combinatie estro-progestativa sau numai progesteron ) care se introduc īn vagin; hormonii eliberati se absorb prin mucoasa vaginala si trec īn circulatia sanguina. Inelele vaginale se introduc īn vagin de catre utilizatoare si ramān permanent, daca contin numai progestative sau se pastreaza 3 saptamāni si se scot pentru o saptamāna, pentru a permite o menstruatie, la cele cu estro-progestative. De asemenea, inelul se extrage pentru a permite contactul sexual sau toaleta intima. Acceptabilitatea generala este buna, cu limitele impuse de femeile care au oroare sa īsi introduca degetele īn vagin sau se tem ca inelul poate fi expulzat spontan din vagin. Inele vaginale cu estro – progestative.
Inelul NuvaRing: Inelul NuvaRing elibereaza combinatia Etonogestrel 120 micrograme si 15 micrograme etinil-estradiol pe zi; este prezent pe piata din 1990 si este utilizat īn 9 tari europene, Brazilia si Chile cu perspective de a fi aprobat pentru utilizare īn Australia si Canada īn 2005 si Anglia īn 2006. Un obstacol important pentru extinderea utilizarii este costul, deoarece inelul se extrage la 3 saptamāni, pentru a permite menstruatia, dupa care se utilizeaza un inel nou, fiind necesare 13 inele anual.
Inelul cu Nestorone: Acest tip de inel vaginal este īn stadiul de testare clinica contine un progestativ sintetic, Nestorone, din care se elibereaza zilnic 150 micrograme si etinil-estradiol, din care se elibereaza zilnic 15 micrograme. Acest inel vaginal este conceput pentru a fi utilizat 1 an, fiind repus lunar dupa menstruatie, ceea ce scade pretul dispozitivului. Eficiena: Inelele vaginale cu estro-progestative asigura supresia ovulatiei, produc o glera cervicala densa si o reducere a dezvoltarii endometrului; un studiu amplu, efectuat pe 2322 de utilizatoare de NuvaRing īn SUA, Canada si Europa raporteaza 1,2 - 1,5 sarcini nedorite la 100 de utilizatoare. Efectele secundare sunt reduse – rar sāngerari intermenstruale, vaginite si cefalee (6%), leucoree, cāstig ponderal, greturi, modificari afective, mastodinie, acnee (5%).
Inelele vaginale cu progestative: Inelele vaginale cu progestative sunt de regula folosite de catre femeile care alapteaza pentru faptul ca nu afecteaza lactatia; folosirea lor īn afara alaptarii este limitata de tulburarile de menstruatie, de regula amenoreea. Mecanismul de actiune este predominent prin cresterea vāscozitatii glerei cervicale, supresia dezvoltarii endometriale si īn mai mica masura blocarea ovulatiei prin inhibitie centrala. Inelele vaginale cu Progesteron – Progering. Acest tip de inel vaginal contine progesteron, eliberat zilnic īn doza de 10 mg si are eficienta 3 luni; eficienta sa contraceptiva scade daca este utilizat peste 1 an. A fost aprobat pentru utilizare īn 1998 īn Chile si Peru, pentru femeile care alapteaza. Efecte secundare observate – leucoree, tulburari de urinare, infectii vaginale si tulbursri menstruale – pāna īn 5% dintre utilizatoare.
Inelele vaginale cu Nestorone: Aceste inele vaginale contin Nestorone (ST-1435), un progestativ sintetic puternic iar dupa concentratia lui, emite zilnic 50, 75 sau 100 micrograme pe zi. Administrat pe cale orala, Nesterone este metabolizat si neutralizat rapid, ceea ce īl recomanda sub forma de inele vaginale femeilor care alapteaza, pentru efectul redus asupra nou nascutului."

Tot articolul aici: http://www.uvvg.ro/armed/eng/abstract.php?id=56
In fine ma enerveaza faza cu pune inelul, scoate inelul dar...
Deci, foloseste cineva?

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

vad ca-i coada pin la gara la inele contraceptive
plasturi foloseste cineva? despre astia chiar nu stiu nika. as prefera sa port io plasturi din aia si unu dintre efecte sa fie ca se lasa barbate-meu de fumat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaDo spune:

CHIAR ASA.... CINE TESTEAZA ASA CEVA IN RO?

N I M E N I

PROBABIL NICI MEDICII DE SPECIALITATE N-AU AUZIT. CARTEA E PE CHIRURGIE

Oana

"Tragedia vietii consta in ceea ce moare intr-un om in timp ce traieste"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Papa, io cu capu meu ma gandesc, ca daca inelele alea elibereaza acelasi lucru ca si anticonceptionalele cred ca le vei tolera identic, plus de asta creka te mai si stresezi cu scosu si pusu

http://community.webshots.com/user/mamaruta105

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

" Acceptabilitatea generala este buna, cu limitele impuse de femeile care au oroare sa īsi introduca degetele īn vagin sau se tem ca inelul poate fi expulzat spontan din vagin."- aia-s io.Numa gandu ca tot bananai prin zona sa pui/scoti inelu: ba ca se termina, ba ca tre sa-ti vina, ba ca iti vine sa...brrrrrrr

V

Edit: aolea, acu vazui si asta: Efecte secundare observate – leucoree, tulburari de urinare, infectii vaginale si tulbursri menstruale
Definitely not!
Edit nr.2: auzi, da nu exista niste injectii contraceptive pentru barbati??? Sunt convinsa ca ar tolera asta mai usor, decat" stai sa-mi scot inelu', da stii ce, decat sa bag mana sa-l scot, mai bine pas..." io asea as zice

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Eu folosesc NuvaRing de un an. Suport foarte bine, nu se extrage in timpul contactului sexual. Se poate, dar nu trebuie. Daca este mai mult de 3 ore in afara corpului isi poate pierde eficienta.
Foarte comod, ca nu uiti sa iei pilula. Poti si amana menstruatia in caz de concediu sau dorinta.
Eu nu prea suportam pilulele (migrene, tulburari depresive, sangerari, dureri foarte mari la menstruatie).
acum nu am probleme. nu are aceleasi efecte secundare ca pilulele, cantitatea hormonala fiind mult redusa, deoarece nu trebuie sa traverseze sistemul digestiv, nu-i rau pentru organele interne.
de ingrasat m-am ingrasat, dar n-as pune mana-nfoc ca de la inel

daca il lasi inauntru in timpul contactului sexual, nu se observa nici o diferenta (nici pentru femeie, nici pentru barbat).

raspund intrebari cu placere, eu sunt tare incantata

Metoda hormonala fara efecte secundare nu exista, dar din informatiile mele e raul cel mai mic.

numai de bine!

Adina & Jasmina (24 iulie 2003)

Mergi la inceput

Vic mie mi-a propus NuvaRing nu din alea cu efecte speciale alea st pt alaptacioase ...si, din pacate pe incercatelea, anticonceptionalele orale pt cand alaptezi au aceleasi efecte cacacioase.
mamaruto io uit si cum ma keama, d-apai sa iau pastila zilnik:))) ca sa nu mai zic ca plek in excursii fara cutiuta magica. ma gandesc ca daca-i la purtator nu uit de inel. momentan is fuarte multumita ca nu uitai copiii pin magazine
da de plasturi ce ziceti? ca aia mi se par chiar faini numa daca-i iei si-i lip[esti pe-o bucata de piele din dotare.

Mergi la inceput

Oana las ca-ti spun eu impresiile mele :-))))
Adina multam fain! Mi-a zis dr ca nu e obligatoriu sa-l scot da am crezut ca nu inteleg eu bine ca mi se parea cam ciudat sa prestez cu gugloiu in

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

papa, io nu`st in stare sa ma demachez seara la culcare, faza cu uite inelu` nu e inelu` clar nu ma prinde. mai erau si foitele alea chinezesti care spumegau prin vagin ... da` ideea aia cu injectia la barbati` place la mine, `or hi prin farmacie?
edit, ca-mi sta pe creeru` atrofiat, imi imaginam un pumn de ineluse in genu` alora de la cerealele nu_stiu_care cu miere bagindu-mi-le in vagin si apoi o data pe luna catindu-le sa le scot
Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by carmenp

papa, io nu`st in stare sa ma demachez seara la culcare, faza cu uite inelu` nu e inelu` clar nu ma prinde. mai erau si foitele alea chinezesti care spumegau prin vagin ... da` ideea aia cu injectia la barbati` place la mine, `or hi prin farmacie?
edit, ca-mi sta pe creeru` atrofiat, imi imaginam un pumn de ineluse in genu` alora de la cerealele nu_stiu_care cu miere bagindu-mi-le in vagin si apoi o data pe luna catindu-le sa le scot
Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3

bre nu jtu da' daca da SPM la barbati ma lipsesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Papa, fain ca ai deschis dicutia.

Adina, tie cine ti-a prescris chestia ?

Intreb caci eu am necazuri cu sterl. ca pierd foarte mult singe, ginecoloaga zice ca 'no problem' si-mi prescrie fier, iar generalistul (un moshulet de 60 de ani) spune de Nuvaring ca e ceva extraordinar.

Mik.

Mergi la inceput