La cat timp dupa cezariana o noua sarcina?
Raspunsuri - Pagina 2
papadie spune:
Felicitari si sarcina usoara!
eu am nascut prematur a doua oara din cauza ca mi-au administrat un tratament incorect asa ca nu-ti fa probleme.
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
Gandacel spune:
Papadie, am citit povestea... Emotionanta!
Eu astept acum sa vad la prima vizita la gineco daca sarcina e in locul unde trebuie sa fie (sa nu fie vreo extrauterina, ca in principiu, nu aveam sanse nici de prima sarcina si uite ca a aparut a doua!). Incolo, sunt curioasa daca ma pot trata fie partial pentru durerile imense de incheieturi si coloana... daca imi pot aranja dintii cu vreun tip de anestezie care nu face rau puiului din burta. Ma interesez. Deja am inceput campania.
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
corina30tg spune:
Gandacel, si eu am nascut prin cezariana acum 8 luni.Imi doresc un al doilea copil, dar as vrea sa mai astept un an pana raman gravida iar. Ma gandesc ca piticul meu va mai creste, si imi va fi mai usor, pentru ca nu avem alt ajutor, eu si sotul. De asemenea, eu lucrez si ma ajuta mult sa pot sta 4 ani consecutivi acasa.![]()
Si inca ceva, pt ca o sa nasti tot prin cezariana, ai optiunea de a-ti putea lega trompele, daca nu iti mai doresti alte sarcini. E un mare avantaj si merita sa te gandesti la el!
Oricum, iti doresc sarcina usoara si un mic gandacel cuminte!
Roxana80art spune:
Buna Gandacel!
In primul rand vreau sa te felicit pentru curajul tau de a face bb2 asa de repede.
Din cate mi s-a spus si mie este bine sa se astepte 1 an si jumatate - chiar 2 ani pentru o noua sarcina, dupa cezariana,dar de multe ori se intampla sa ramai insarcinata mai repede....sau chiar vrei sa ramai...
Si eu as vrea bb2, dar la noi e vorba in primul rand de spatiu in care locuim(stam intr-o garsoniera de 17 mp si iti imaginetzi cat e de greu....e foarte ingramadit cu tot felul,mai precis cu tot ce avem )...poate mai tarziu putin...dar nu prea mult..mai ales ca fetita noastra face peste 10 zile 2 ani, sa vina si la noi al doilea puiut...
Ce as vrea sa-ti mai spun este ca vreau sa-ti dau un exemplu din familie...o verisoara a sotului a nascut prin cezariana o fetita iar la 1 an si 5 luni ai fetitei a mai nascut un baietel sanatos si voinic,deci a ramas insarcinata cand primul copil avea cam 8 luni, deci se poate....DAR din pacate ei i-a fost foarte greu, au aparut mai multe probleme in cea de-a doua sarcina, a trebuit sa stea internata in spital deorece a facut tensiune foarte mare, + ca operatia s-a vindecat mai greu decat prima data si acum ii este destul de dificil deoarece si fetita este inca mica si nu se intelege cu ea prea bine si bebe2 e mic mic si trebuie sa-i acorde acum mai multa atentie...si uite asa e epuizata din toate punctele de vedere.
Este adevarat ca acum ii e mai greu si ca scapa dintr-un foc cu amandoi dar totusi e cam dificil.
Va doresc multa sanatate si multa intelepciune in hotararea pe care doriti sa o luati. 
Roxana si ingerasul poznas Flaviana(31.08.2004)
http://community.webshots.com/user/roxana80art
Gandacel spune:
Roxana, cam tot asa o sa fie si la noi.
Si nici noi nu avem nici un ajutor. Deocamdata. E clar ca va trebui sa gasim pe cineva, ca probabil in curand nu voi mai putea face mare lucru pentru Bogdan (aruncat in sus, baita si altele, ca abia faceam eu baie...). Cat despre ce va fi cu amandoi, ca Bogdan nu va vorbi si abia ne vom intelege, m-am gandit deja. Dar in acelasi timp, ma gandesc ca voi trage din greu perioada asta de cativa ani, dupa care nu voi mai face altul (din pacate, din motive financiare). Deci voi avea timp suficient sa ma ocup si de alte planuri ale vietii, la modul serios... Asa ca, avantaje si dezavantaje. Chiar sunt tare curioasa pana si eu cum ma voi descurca! Sper sa fie baiat bun Bogdan si sa ma inteleaga... ![]()
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
papadie spune:
Noa Gandacel...Catrina mea are 2 ani si 2 luni. Sofia are 4 luni. Iar eu in mom asta am pus de-o prajitura, de-o curatenie radicala in bucatarie si stau pe net. Au program de somn placintelele mele iar eu am timpul meu de bucatarit (ma lovi damblaua cu gatitul de vreo cateva luni). Deci nu e imposibil:) Poti sa-ti imaginezi ca nu e nimeni care sa ma ajute iar taticu vine seara de la serviciu. Cu oleac de veselie si umor o sa treci peste istericalele celui mare, n-o sa te impiedice un pipi pe covor si-un caca sub masa sa te simti bine in postura de double mommy. Si nici livingul cam ... nu gasesc la ora asta o descriere pt livingul meu da arata ca dupa taifun.
cheers
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
cornelia_laura spune:
Gandacel, FELICITARI SI SARCINA USOARA !!!!
Eu am ramas insarcinata a 2a oara la 1 an si 4 luni dupa prima cezariana si nu am avut probleme in sarcina datorate cicatricei uterine. A 2a cezariana am facut-o la 39 de sapt si 2 zile iar bebe a avut 3750g. Toata sarcina m-am descurcat singura cu bebe 1 si cu toata casa, sotul ma ajuta doar seara.
Acum e ceva mai greu cu 2 copii mici, dar nu imposibil. Nu avem nici un ajutor cu copiii, ne descurcam singuri.
papadie, ai descris la fix situatia, mare dreptate ai....nici eu nu stiu cum as descrie sufrageria mea...sau bucataria....dar puii sa fie sanatosi si sa ne traiasca.
Cornelia, mamica lui
Eduard(21.06.2004) si
Eric(13.07.2006)
POZE 
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
mariana_1976 spune:
Gandacel, felicitari pentru testul pozitiv!
Voi incerca sa-ti raspund la intrebari dupa cum ma pricep ca si eu am "studiat" intens "problema".
Nu stiu cum se procedeaza in Romania,dar aici din cauza ca se incurajeaza foarte mult nasterea naturala dupa cezariana,doctorul care opereaza scrie mereu un raport despre desfasurarea operatiei si starea uterului.Di pacate nu ti se poate aprecia precis grosimea uterului decit in momentul in care te "deschid" si te opereaza.
Ei acum, nu-ti fa griji,daca nu ai multe chiuretaje,cezariene repetate sau foarte multi copii,nu ai prea avea motiv sa te temi de ruptura uterina.(zic suedezii
)Chiar daca Doamne fereste se "rupe" de obicei dupa o singura cezariana se intimpla incomplet si nu e periculos nici pt. mama nici pt.bebe.
Vindecarea inciziei uterine se poate aprecia si la ecograf 2D.Mie doctorii mi-au spus ca in 6-10 saptamini de obicei se vindeca.In alte 6 luni utrerul revine la "dimensiunea normala",iar dupa asta nu ar fi nici o problema.La mine s-a intimplat si mai devreme si uite,tot "alive" sunt!![]()
Chestia cu nasterea prematura nu este legata de perioada de timp intre cezariane.De obicei,daca ramai imediat dupa o cezariana,se inregistreaza mai des pierderi de sarcina.(imediat insemnind in primele 1-2-3 luni).
Suedezii zic ca in general,cu cit ai mai multi copii,cu atit acestia au o greutate mai mare datorita uterului largit.Asta inseamna ca si muschiuletul uterin saracul are mai multe dificultati sa-i tina.S-a observat totusi ca daca ai o tendinta sa nasti dupa 40 de saptamini se poate mentine in ciuda nr. copiilor.
Dupa o singura cezariana atit ecografisti cit si ginecologii mi-au spus ca nu ar fi motive de ingrijorare.Am o vecina cu 5 cezariene si am intilnit si o persoana cu 8,asa ca noi stam bine cica...![]()
![]()
Iti doresc numai bine, o sarcina usoara si astept sa citesc ca totul a fost bine la nastere.
Mariana
12+
mama de Monica, Matei si Markus
mariana_1976 spune:
Na c´am uitat sa zic citeva cuvinte despre diferenta mica de virsta.
La noi a fost o situatie diferita:fetita era in clasa I,iar baietelul avea deja 5 ani cind s-a nascut al treilea copil.
Ma gindesc totusi ca mamicile cu gemeni tot se descurca si au 2 de aceeasi virsta cu ritmul de somn,de masa,de joaca diferit...
Cumnata e in aceasi situatie:ultimii doi copii sunt nascuti exact la 13 luni diferenta si ea a lucrat cu norma intreaga la spital fiindca in tara in care locuieste nu e concediu de maternitate decit 3 luni.
Mariana
12+
mama de Monica, Matei si Markus