La cat timp dupa cezariana o noua sarcina?

La cat timp dupa cezariana o noua sarcina? | Autor: Gandacel

Link direct la acest mesaj

Ma intereseaza nu atat opiniile medicale, pe care deja le-am citit pe diferite site-uri, ci experientele mamicilor care au nascut prin cezariana si au ramas din nou insarcinate. Dupa cat timp a fost in regula? Si daca ati ramas la mai putin de un an de la cezariana (cat recomanda majoritatea), a trebuit sa faceti urmatoarea cezariana inainte de termen? Unii recomanda chiar un minim de doi ani, insa s-ar putea sa fie o exagerare.

Ma intereseaza si experientele neplacute, de genul daca a ramas cineva insarcinata la un anume timp dupa cezariana si a trebuit sa renunte la o noua sarcina din motive medicale... ca nu s-a vindecat bine uterul ori altele avand legatura cu cezariana anterioara.
As vrea sa stiu de fapt daca recomandarile medicilor se bazeaza pe probleme reale sau sunt facute doar din motive de precautie.

Eu am nascut prin cezariana in urma cu 9 luni si imi doresc al doilea copil. Insa as vrea sa nu risc foarte mult, avand in vedere ca oricum imi doresc dar imi este si o frica de mor de o alta sarcina si nastere!

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

buna gandacel
si eu am nascut acu 1an si 7 luni prin cezariana ..si mai vreu si bebe 2doctorul mi-a spus sa ma aptin cel putin doi ani..insa
acum 1luna si cateva saptamani am aflat ca sunt din nou insarcinata
...insa nam putut tine sarcina(bebe era deja....)
mi-a spus doctorul ca deobicei asa se intampla insa nu la toata lumea ..depinde de fiecare persoana ...
vezi ce mai spun si alte fete in legatura cu aceasta problema
bafta

pozici MALAYSIA
malaysia2006

irina &emilica2005.01.06
POZICI NOIEMILY zana noastra poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Gandacel drag,
am o prietena care la sase luni dupa prima cezariana a ramas gravida iar.
Sotul nu prea vroia sa elimine sarcina aparuta pe neasteptate asa ca au mers la medic si s-au hotarat sa o pastreze.
A nascut acum in iulie un baietel sanatos tun si ei ii este foarte bine!
Arata bine si se simte excelent!

Am o alta cunostinta care avea deja doi copii(baieti) si a venit si al treilea.De fapt vine in septembrie si este chiar fetita.Este vorba de doua cezariene inainte, deci automat si acum va fi la fel, mai ales ca sarcina a aparut foarte repede dupa a doua cezariana.

Asa ca, eu cred ca totul este ok., mai ales ca trece un an de la prima.
Tinem pumnii sa fie cum iti doresti tu!

Kasi si Victoria ( 23 iulie 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/kasivitan/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns c_onorica spune:

SI MIE MI-A RECOMANDAT MEDICUL CEL PUTIN UN AN DUPA PRIMA CEZARIANA.DAR S-A INTAMPLAT CA DUPA SASE LUNI SA RAMAN DINNOU INSARCINATA.CU TOATE CA AM SI INCOMPATIBILITATE DE RH,TOTUL A FOST IN REGULA SI LA 1AN SI 2 LUNI DE LA PRIMA CEZARIANA AM FACUT-O PE A DOUA FARA PROBLEME.INSA DE AICI INCOLO MI-E FRICA DE PROBLEME MAJORE.EU ZIC CA INTERVALUL DINTRE CEZARIENE DEPINDE DE OM,PROBABIL CA RISCURILE SUNT MAI MARI DACA INTERVALUL ESTE SUB 1 AN,DAR NU E O REGULA OBLIGATORIE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

La un an si trei luni:-) N-a fost nici o pb cu cezariana veche.

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Gandacel,eu sunt la a patra sarcina si am ramas la 3 luni jumate dupa prima cezariana.(am nascut natural de 2 ori si la bebe 3 a fost cezariana din cauza malprezentarii).

Cind le-am spus ca mi-e cam teama de ruptura uterina sa nasc natural la asa putin timp,s-au uitat pe fisa de la operatie si acolo scria ca am uterul puternic si la ultimul consult s-a constat ca mi s-a vindecat foarte bine si operatia.

Asa ca,daca nu doresc eu in mod expres sau nu se ivesc probleme,nu am indicatie de cezariana,chiar daca intre copii va fi doar 12 luni diferenta de virsta.

Aici se fac recomandari de "cite luni dupa" in functie de grosimea peretelui uterin si desfasurarea sarcinii.
numai bine

Mariana 12+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

off topik: Mariana eu am citit la un moment dat ca esti gravi da am zis ca mi s-a parut. Voiam sa-ti transmit mii de felicitari si sarcina usoara

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Multumesc mult Papadie!
Cu ajutorul lui Dumnezeu sper sa duc la termen cu bine si aceasta sarcina.(probabil ultima)

Mariana 12+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Multumesc tuturor de raspunsuri. De ruptura imi e teama si mie.
Insa Mariana, ce sa zic, daca tu poti sa faci ce faci, in primul rand ai toata admiratia mea, in al doilea rand, inseamna ca totul poate fi ok si la mine...
Insa ce ma pune pe ganduri e ce zici tu acolo: grosimea peretelui uterin... cum s-a vindecat operatia conteaza... Cum se verifica toate astea? Ca as vrea sa vad si eu ce si cum! PE 22 sept. am programare la dr. si vreau sa merg cu lectia invatata!

Si in alta ordine de idei: Mariana, cum faci fata cu copii atat de mici? Nu mori de oboseala de la nopti nedormite, alaptat, unul vrea una, altul alta, nici macar nu vorbesc grozav de bine...?!

Mergi la inceput

A, am uitat sa intreb altceva, mai ales pe cele care au avut a doua sarcina la interval mai mic de prima: a fost dusa la termen, sau ati nascut mai devreme?

Mergi la inceput

Hai sa va spun: dupa ce am postat primul mesaj, mi-am luat inima in dinti si mi-am facut testul de sarcina, ca nu stiu de ce tot aveam impresia ca am ramas! Si a fost pozitiv!!!! Era doar a 32-a zi de ciclu, dar asa simteam eu, na!

Azi dimineata cand v-am scris nu am avut curaj sa zic, dar sunt o curajoasa pana la urma!!! Imi e o frica de mor, insa voi trece peste starea asta, si voi dovedi ce luptatoare zace in mine!

Mai astept raspunsuri!!!!

Mergi la inceput