Mamici de ianuarie - februarie 2007 (14)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

ralu si mie mi-a gasit candida la lama ( de fapt am de cand ma stiu de la antibiotice e foarte greu sa scapi de ea am incercat cred eu toate tratamentele posibile ) dar eu am inteles ca ea exista in mod normal acolo si trebuie tratata doar daca te deranjeaza

as vrea si eu ceva haine de graviduta mai ales ca nimic nu-mi mai e bun dar la noi nu prea ai de unde alege ; m-am dus in mall si pe langa preurile sarite bine de 100ron erau toate micute semn ca au mai fost si alte balenute ca mine ; aproape ca ma apucase deprimarea pana am vazut ca erau pe marimi si au ramas doar cele foarte mici ( nu cres ca incapeam nici inainte dar mai acum )

in rest bebelina mea e foarte activa ; sanii nu-mi mai curg oricat i-am mai strans eu

merg la aqua-gim e super ma simt bine ca fac ceva sa scap de starea asta de leguma care abia se taraie prin casa

voi pe cand va ganditi sa intrati in prenatal ?

va pupaceste 18+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Ralu, yeast infection cred ca e "candida".
Este destul de frecventa la gravide am inteles.Nu sunt probleme,are dreptate doctorul.

Gio,da, asa e.placenta anterioara e okay,NUMAI SA NU fie si joasa.Cam am avut ghinion,ce sa fac.Si eu auzisem ca simti copilul mai dificil si vad ca se confirma deocamdata si la mine.

ALINATXA cind am citit de la tine ca exista ceva de luat pentru placenta joasa credeam ca sunt in al noualea cer!!Daca e intr-adevar folositor sa luam asa ceva,sunt cea mai fericita de pe lume.Finlandezi astia nu ne dau NIMIC,PE CUVINT!De ce oare??Marti ma duc la doctor si-l intreb ca ce mai, "you made my day" cu o asemenea veste.

Catalina da,eu iti mai scrisesem ca atunci cind avem contractii in al doilea trimestru in Finlanda ne trimit la analize de singe(ca altfel nu ne fac astia nici toxo,nici clamydia,nici listeria,nici citomegalovirus,nici streptococ hemolitic gr.b,NICI MACAR SECRETIA VAGINALA!).Infectie nu am avut,desi secretia mea era in permanenta o nuanta galbuie verzuie chiar abundenta uneori si in mod special le-am cerut examenul de secretie.Sper sa nu ai totusi nimic.

Sabina 16+
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Fetelor eu am cunoscut o pacienta a doctoritei unde eu merg care e la a 2 a sarcina.Placenta praevia si prima data si acum.A dus sarcina la termen si acum e in lun a 8 a cu tratament dat de dansa.Deci se trateaza si se poate.Nu stiu de ce foarte multi doctori lasa natura sa isi faca mendrele.Sunt de acord cu ei in primul trimestru dar in al 2 lea cand deja se intrevad diverse probleme nu inteleg de ce nu administreaza tratament.Daca imi aduc aminte a fost o tipa din pitesti la noi in odisee cu aceasi problema careia nu i sa dat nici un tratament si stiti ce sa intamplat.eRA IN SAPT 16 daca nu ma insel.Asha ca eu sunt de parare ca atata timp cat sunt informata AM DREPTUL SA CER TRATAMENT SI SA NU MERG NUMAI PE MANA DOCTORULUI.EU PERSONAL FUG DE DOCTORII CARE MERG PE "LASA NATURA SA"

14+ http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Va pup, fetelor!

Ralu - draga mea, te inteleg. Asa simteam si eu pana s-o pierd pe mama . Acum insa pot spune ca mare lucru nu ne mai tine pe-aici. Mai ales dupa ce-am patit azi!!!!! Am descoperit cu stupoare ca ne-au fost furate niste haine din balcon, de pe sarma...Noi stam la parter (de aproape 4 ani) dar nu ni s-a intamplat niciodata asa ceva. Avem, desigur, balconul inchis. Si uite ca i-au furat sotului meu 3 perechi de blugi, o pereche de adidasi si un prosop mare, galben si pufos al puiului meu. M-a luat cu tremurat dimineata cand mi-am dat seama, nici acum nu-mi vine sa cred ca poate fi adevarat! In ce lume traim!!!!! Acum stau cu geamul inchis si nici ca-l mai las deschis peste noapte. Nu e aer in camera si mor de nervi, il injur permanent in gand pe cel care a facut asta...mai ales ca mi-a dat niste stari groaznice. Sentimentul de securitate e redus la 0 dupa aceasta intamplare. In fine, am deviat putin... dar ideea era ca din ce in ce mai putin ma regasesc in tara in care traiesc, in oamenii care ma inconjoara, in Bucurestiul asta sufocant pe care nu-l iubesc deloc desi m-am nascut si-am crescut in el...Sunt tare trista! Sotul meu zicea ca probabil e legea compensatiei, pt. ca zilele trecute am facut o achizitie care s-a dovedit foarte avantajoasa. Dar, la naiba cu compensatia, pe mine ma deranjeaza ideea in sine, faptul ca nu mai poti avea incredere nici macar sa-ti intinzi niste toale la uscat.

Vad ca multe sunteti "beneficiare" de candida, probabil ca o am si eu dar nu ma deranjeaza deloc asa ca momentan ramane netratata. O sa ma consult cu dr., la care tot nu am ajuns

Simona - tare scumpa e fetita ta! V-am spus eu ca e varsta adorabila , intre 3 si 5 ani, cand scot numai perlute inocente dar totodata inteligente. Cred c-o sa incep sa mi le notez si eu pe-ale lui David. Si sa incep sa-i scriu si bebelului jurnalul asa cum l-am scris si pt. David. Abia astept! La David imi notam diverse chestii, aveam atata rabdare! E drept ca si timp mai mult. Acum sunt mai batrana cu 3 ani

va pe toate
week-end placut!

ALINA 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Romania, sora mea se plangea de arsuri, iar mama ii spunea ii spunea ca are bebele par in cap. Si la nastere, mititelul a fost chel.
Salina, fata, scuza-ma, te rog, dar m/a amuzat ce a putut sa ti se intample! Langa blocul meu sunt vreo 2 case pline cu tigani, dar noua nu ne/au spart niciodata masina. Am auzit ca astia nu prea opereaza in zona lor. De ce nu iti pui gratii? Mie mi/ar fi tare frica la parter.
Voi, fete, visati urat? Eu ieri am visat groaznic, si mi/a mers toata ziua prost. Nu am vazut o treapta si m/am impiedicat; mi/am facut o vanataie la un genunchi ce imi aminteste de copilarie.
Si eu stiam ca se face candida de la antibiotice si ca se transmite daca bei cu acelasi pahar dupa o persoana ce o are.
Acum va urez un week/end cat mai placut cu putinta!

Mihaela 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wannajo spune:

Dragi burtici,
ieri am fost la dr si am intrebat despre durerile de burtica si cutitele pe care le-am avut. Mi-a sus ca cel mai probabill la acea tipologie de durere este vorba de o colica renala (sau nisip la rinichi) - si sa beau multa apa. Cica cu no spa trece si colica renala. Si cand s-a uitat pe sumarul de urina intr-adevar am nisip la rinichi...asa ca de la 3l cat beam o sa ajung la 4-5
Tot dr mi-a explicat ca exista si durerea specifica sarcinii, care este in zona inghinala stanga si dreapta (V-ul) si se datoreaza cresterii uterului si intinderii ligamentelor.
Dar pt astfel de dureri este oricum bine sa notam si sa intrebam medicul. De dureri insuportabile nici nu mai vorbesc, se suna de urgenta.
Va pup,
wanna$bebe din burtika - 14 weeks&6 days

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

AlinaxaBine ti-ai revenit !!! fii asa mereu,plina de viata si gandeste-te ca bebele e bine!!
asa e cu sensbilitatea in perioada asta,dar tare ar fi bine daca am ramane doar la asta si am renunta sa facem si noi rau in jur.Si,deasemenea,sa invatam de aici si sa nu facem NICIODATA in viata rau unei femei insarcinate .(ieal ar fi nimanui )fiecare face ce poate.cat poate.
sim,isteata foc fetita ta !
cristiana70,ai o varsta minunata! doar nu o sa primesti acum topoare si pt ca respiri? sa-ti traiasca si sa se faca mare!
felicitari pt baietel !!! intre atatea fetite!
adela,azi am facut mancare de masline cu pui .
monuuuu,felicitari pt bebitzica!!!
(nu ma pricep la problema cu chistul,dar sper din tot sufletul sa fie o greseala sau se absoarba ,cum ai zis.fetita ta va fi sanatoasa,ais a vezi!)
dulcetika
,trage tare sa termini tot si sa iasa nunta ca-n povesti!!abia astept poze!mi s-a inatmpalt si mie asa,dupa umblat prin magazine,dar imi treceau durerile un pic daca ma asezam,nu de tot,dar dupa o noapte in care acdeam lata si dormeam mult mult,imi trecea.acum,nu stiu ce a fost la tine si cat de intens.dar e bine sa nu te sperii tare!se intampal de la mult m ers pe jos,organismul te atentioneaza ca e cazul sa inetezi pt ca nu rezista sarcina.nu cred sa se fiintamplat ceva asa repede.da,pe mine ma luau de simteam ca pic daca nu ma asez oriunde,apoi imi trecea un pic,dar aveam o stare groaznica toata ziua,si trebuia sa dorm mult.asta cand depaseam limita la mers,la efort.
ivona,URAAAAAA ! alta fetita !!!! sa-ti traiasca!!
tzuchi,ma bucur ca ai scapat de greturi si ca bebe e bine!de acum,la papica
gio,tu mai ai infectia?
Catalina,vezi ce frumos se scrie asa? eu aleg caile cele mai simple,de obieci,ca sunt lenesa,si caut solutii rapide :) Ma bucur ca ti-a placut.Abia astept sa imi spui miercuri ce ai facut!Stai asa !! ca eu am pe 22 sau pe 23 ecografia! asta tot cam p-atunci cade,mi-e lene acum sa ma uit :) uf,ce repede s-a apropiat!si abia dupa ecografia asta imi va citi si analizele de triplu test si ce-o mai fi fost,pe care le-am facut pe 17 iulie.

fetelor,creme pt corp,speciale pt gravide,gasiti bune la farmacii,intrebati,sunt testate si speciale.nu toate cremele au acelasi efect.si la pret sunt tot pe-acolo.

mihacarm,cum sa te superi pe mama ta pt asta?a zis si ea...nu mai pune totul la suflet,ca e mama ta.o face din hgrija,si e nmult mai bine ecat altele acre ti-ar spune: vaaaaai,nu mananci nimic,trebuie sa mananci pt doi! nu mai fi asa sensibila la tot,ca nu e mare lucru.
si eu ma abtin greu la haine pt copii,dar nu vreau sa ma arunc,ca am deja destule,si restul am sa vad in functie de cat de mare sau mic va fi bebelul,si daca nu cumva isi schimba sexul.
faci fetita,faci fetita,faci fetita!!!
romaria ALTA FETITAAAAAAAAAA !!BRAVO,FELICITARI!eu nu am luat nimic pt arsuri,iar pt picioare,le pun sus pe scaun.si cand dorm,sus pe o perna.dupa un masaj cu crema.
cate fetite avem pana acum???
maria irina,nu am auzit de tratament pt ce ai tu..dar oricum,sa nufaci nici un efort si sa stai mult intinsa!
ralu
,daca e candida,nue obligatorui sa ai simptome,poate iesi doar la laborator,dar se vindeca prin crema pe care ti-au dat-o si se aplica un ovul intervaginal.nu se dau antibiotice pt candida,nici cand nu esti gravida.
adela,candida nu exista in mod normal acolo,se ia prin sex sau se face singura de la infectii,se mai face si din exces de spalaturi...si nu se trataeaza doar cand deranjeaza,pt ca de obicei e "nesimtita" :) e bine sa fie tratata la timp,ca orice infectie,pt ca asa se vindeca repede,cu un ovul,atlfel nu mai scapi de ea.si reapare si tot asa.
nu avem noroc cu hainele! eu cand am fost am gasit numai marimi mari,si nu aveau mici pt mine :(
totul ne iese pe dos!:(
salina,din pacate astfel de oameni exista!! si nu au furat ca mureau de foame!! desigur..Bine ca nu auintrat peste voi!
Mie imi e frica sa tin geamul deschis si la et 2! La parter cred ca mi-as pune gratii peste tot!
mihacarm,candida nu se transmite decat sexual sau prin contact direct cu acele ...scurgeri...Nu are de-a face cu paharul si cu apa.
Cautati pe net informatii despre candida.
!
wannajo
,e foarte bine sa bei apa multa! bine ca ai aflat si de unde veneau durerile!

va pup! aveti grija de voi,toate!!

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Neata fetele,
M-am decis si eu in final sa ma ridic din pat, dupa ce m-am intors pe o parte si pe alta o noapte intreaga. Devine deja un model. Adorm pe la 20:00 (ca vin rupta de la munca - lucrez la o scoala particulara unde ieri a inceput anul scolar iar eu sunt la biroul de inscrieri, va dati seama)dupa care cel tarziu la 1 ma trezesc si apoi din ora in ora: ba ma duc la toaleta, ba ma supara burta, ba nu stau bine. Imi vine sa ma bat singura, imi e atat de somn ... dar nu pot dormi. Aelita, la tine cum e mama?

Va multumesc fetelor cu privire la informatiile despre secretii. Cred ca e normal ce mi se intampla, un transplant de creier ar rezolva complet problema.
Eu facusem analiza secretiei in trim I Alina si a iesit bine dar ma gandeam ca sa nu cumva sa fi aparut ceva intre timp si care sunt efectele (ca am auzit pe undeva de infectii care pot sa dea nastere prematura si la noptile mele super "linistite")

Ralu, hai ca m-ai ingrijorat la loc. Oricum aveam de gand sa il intreb pe dr. data aviatoare cand ma duc si care va fi curand daca poate sa imi dea recomandare sa mai fac si analiza asta, asa pt linistea creierului meu.

Gio, io sunt bucuresteanca dar spre rusinea mea habar nu am unde e piata moghioros. Zi si mie. Io stau in titan dar pot sa incerc sa ajung. Am mai vazut un magazin de gravide langa biserica Sf. Gheorghe, a fost cineva? Cred ca e rupere la preturi ... avand in vedere zona ...

Adela, esti din Bucuresti? Unde mergi la Aqua-gim si cat dai? As fi vrut si eu dar am gasit la un centru Active Center si era 150 de euro 5 sedinte de gimnastica acvatica. Scump pt mine.

Aiska, eu am noroc cu dr. Radoi. Omul si-a dat seama de la prima intrevedere cu cine are de-a face, ce nebuna are in fata. Asa ca de fiecare data cand incep cu intrebarile (ca merg cu lista - ca si voi cred) zice "v-ati simti mai bine daca facem eco?" sau "v-ati simti mai bine daca va dau analizele astea?" si uite asa linisteste nebuna. Cum am zis, sar pe el data viitoare. Dar dupa miercuri cand am 3D.
Aelita, eu am pe 23 eco. Tu cand ai si unde? Ar fi culmea!

Haideti ca ma duc sa ma alatur sotului care a inceput deja curatenia de sambata. Avem musafiri din provincie (neamuri) si nu se poate ca sa ne prezentam altfel decat exemplar. (Si eu care mi-as fi bagat ambele picioare, si pe ale lui bebitza, mai ales pe caldura asta ...). Asta e, multumim lui Dumnezeu ca suntem bine si putem si ca avem casa pe care sa o curatam.

Va pup pe toate si abia astept sa mai aud vesti.

Cata 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Fetele, va rog, sa nu radeti de mine. S-a prezentat aseara socrela, din plimbarile ei europene...cu niste carne de ...ren. Bineinteles ca pe ambalaj nu scrie decat in limba lor exclusiv, no english for me ... Vreau si eu sa va rog, in special pe Mariana si pe Sabina, daca stiti cumva cum se consuma respectiva chestiune...cred ca e gata preparata, dar cu ce garnitura, exista vreun sos ceva... Va rog mult!

Dragele mele, doar nu credeti ca sunt nebuna sa stau la parter fara gratii!!!!!! Tocmai asta e culmea situatiei...ca idiotii au furat ce-au furat PRINTRE gratii. Si n-am gasit nici carligele pe jos cum ca ar fi tras de blugi in disperare. Deci a fost o operatiune lenta si chiar efectuata calm si relaxat. Si nici macar catelul meu n-a simtit nimic, el care latra la fiecare bataie in usa. Dar e drept ca noaptea cam doarme dus si chiar sforaie...hmmmm, nu m-am gandit sa-l antrenez special pt. asta .

pe toate

ALINA 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Aelita, in primul rand, admir tare mult modul tau de a raspunde pe rand fiecarei persoane .
In legatura cu subiectul "candida" aceasta poate aparea in toate locurile unde exista secretii inclusiv in nas, gura, urechi si se poate transmite prin orice fel de contact cu secretia din zona respectiva nu neaparat prin contact sexual, iar cauzele aparitiei sunt multiple insa cea mai raspandita, pe care am intalnit-o cel mai des printre prietenele mele, este consumul de antibiotice.

Oana 15+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput