Mamici de ianuarie - februarie 2007 (14)
Raspunsuri - Pagina 14
mirela73 spune:
Am uitat sa va intreb daca la targul Baby Expo de la sf. lui septembrie voi aveti de gand sa va cumparati toate cele pt. bb.
Eu ma gandeam ca ar fi un bun prilej si imi voi face o imagine despre ce si cum sa cumpar.
Fetele care mai aveti bebelusi poate ne sfatuiti la ce trebuie sa fim atente (ex. patutul sa poata fi folosit pana la cate kg, care credeti ca e mai bun din lemn sau cel pliabil; caruciorul ideal e sa fie 3 in 1 adica landou, sport si scaun de masina s.a.m.d.).
Asteptam sfaturile voastre.....
mariana_1976 spune:
Alinatxa eu la primii doi copii nu am luat nici o vitamina ca suedezii care mi-au facut analizele au spus ca nu am carente.La al treilea am luat vitamine si cu toate astea nu am pus pe mine decit 9 in 9 luni.La prima sarcina am avut 7 kg in plus,iar la a doua 9.(e drept, baietii au fost mai maricei in comparatie cu fetita).
De la vitamine parca am avut pofta de mincare mai multa dar kg tot nu am acumulat.Nu stiu ce sa mai cred.
Salina, pai atunci "gustare placuta"!Din citeva sute de grame de ren nu s-o intimpla nimic rau.
Roandre, ai o burtica foarte simpatica si o fetita frumusica foc!
Catalina si in Suedia e indicat Rennie pentru arsuri si nu are efecte negative in sarcina.
Cred ca povestea asta cu kg,depinde de la mamica la mamica,atit in functie de rasa,cit si virsta si constitutie fizica.
In Suedia greutatea gravidei se apreciaza in functie de greutatea dinaintea sarcinii.Astfel,o pers. supraponderala va trebui sa puna mai putine kg,iar cineva slabut are voie sa puna mai mult.Media aici este intre 12-14 kg.Eu nu m-am incadrat niciodata in ea,dar e drept,suedezele sunt mult mai inalte decit mine si au alte obiceiuri alimentare.
Mariana
12+
mama de Monica, Matei si Markus
mariana_1976 spune:
Mirela73 in Suedia cam toata lumea cumpara patut de lemn.
E si traditia din mosi stramosi,si tara IKEEI,dar ceea ce am vazut aici la capitolul patut pliant pareau cam fragile si mi-a fost teama sa nu se rastoarne cu el cind va creste si se va ridica in 2 picioruse.
In concediu in Italia am vzut un patut de plastic adinc si mult mai stabil asa ca ajung la concluzia ca depinde de patut.
Tzuchi la mine a fost invers:mi-am anuntat imediat sefa dar pe parinti nu.Nu puteam sa n-o anunt pt. ca era vorba sa ma intorc la serviciu in decembrie 2006 si nu i-ar fi facut placere sa lipsesc prea mult.Asa ca eu lucrez din nou de luna asta pina in ianuarie.
Aici trebuie sa ne anuntam sarcina cu cel putin 4 luni inainte de DPN.Nu stiu cum o fi in UK.
Mariana
12+
mama de Monica, Matei si Markus
roandre spune:
Multumesc mamici pt aprecierea pozicilor!
Mamici, voua vi se intareste des burta? A mea e mai tot timpul beton cand ma asez in pat (cel mai des). Nu ma doare, doar ca simt o senzatie de disconfort. La prima sarcina aveam astfel de contractii cu intarirea burticii dar aveam si dureri. Acum habar n-am ce sa zic, dc sunt contractii sau nu si ce sa fac. Maine sper sa ajung la medicul ginecolog si sa discut si problema asta. Catalina, parca tu aveai problema asta inainte sa plec eu in concediu...ai discutat cu medicul?
Cat despre marimea burticii....da, e imensa! La prima sarcina nici nu se cunostea iar acum parca se umfla pe zi ce trece.
Oricum, cand a inceput sa creasca, cam de prin luna a 6-a, s-a tot marit de ziceam ca o sa explodeze.
Cu concediul prenatal iti spun cum am procedat acum 2 ani pt ca nu stiu dc s-a mai schimbat ceva intre timp. Am anuntat la serviciu prin cerere scrisa ca din data de...intru in concediu prenatal iar incepand cu acea data am adus de la medicul de familie un certificat de concediu. Lunar trebuia sa duc cate un astfel de certificat de concediu, in nici un caz la 2 saptamani.
Imediat dupa ce am nascut am trimis la serviciu si o copie dupa certificatul de nastere al copilului si am trecut in postnatala, fara nici o alta cerere. In momentul in care am vrut sa intru in CIC am facut o alta cerere in care am specificat ca incepand cu data de...intru in CIC. Repet, asa era acum 2 ani!
mirela73, eu am pt Alexia patut de lemn (primit cadou) si il voi folosi si la bb2 dar recomand totusi patutul pliant (mai ales dc plecati si prin concedii si bb e obisnuit sa doarma in patut).
Carucior eu am cumparat cand Alexia avea 2 sapt si m-am uitat sa fie cat mai stabil, sa aiba maner reversibil...dar mintea nu m-a dus sa caut si unul cat mai usor si asa m-am ales cu unul care indeplinea toate criteriile mele dar era greu (iar eu sunt nevoita sa-l car un etaj pe scari pt ca nu merge liftul...si nu era chiar usor). La 6 luni i-am cumparat mandrei un carucior sport, usor de care am fost mai mult decat multumita. Dat fiind faptul ca nastem iarna eu nu recomand caruciorul 3 in 1 pt ca e si f scump si nici nu stiu cat de mult il veti folosi pe zapada, frig, etc. Dar cum parerile sunt impartite...fiecare face cum crede ca e mai bine.
La Baby Expo sunt produse si mai scumpe si mai ieftine...ideea e sa mergi inainte si prin magazine sa te informezi de preturi ca sa nu-ti iei teapa.
Pupici!
monu spune:
Catalina nu inteleg de ce trebuie sa duci certificat periodic ca esti in prenatal. Legea spune ca din luna a 7 si juma tre sa intri in prenatal. Faci frumos cerere cu scrisoare de lamedicul de familie ai intrat in concediu si gata. Eu nu am mai dus nimik altceva.

14+ si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
biadamin spune:
buna fetelor, eu nu va scriu f. des, dar va citesc in fiecare zi.
felicitari tuturor celor care stiu sexul bebelului lor.
eu vroiam sa va intreb daca careva dintre voi a avut alergia la ceva, sau urticare? mi-au iesit pe piele niste bubite si ma mananca de numai pot, de la farmacie mi-a zis ca e urticare si mi-au dat ceva pastile, dar nu stiu ce sa zic....
i s-a intamplat cuiva?
mersi,
va pup
20
bia
ALINATXA spune:
ROANDRE mie mi se intareste burta dupa amiaza de obicei.Daca mai fac si efort cat de cat sau stau mult pe scaun sau in picioare e jale.Pe mine insa ma si doare un pic.Eu iau no-spa de obicei
BIADAMIN mie mi-a aparut in colturile buzelor bubite ca de urticarie nu stiu ce e.Eu nu iau nimic ca nu stiu ce sa iau
14+ http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos
roandre spune:
Monu, din cate stiu eu concediul se poate acorda pe o perioda de maxim o luna. Pe un singur certificat nu se pot trece zile din 2 luni diferite si din aceasta cauza trebuie lunar acea hartie.
Dc iti iei concediu medical de ex pt ultimele 2 zile dintr-o luna si primele 2 zile din luna urmatoare, atunci ti se da 2 certificate de concediu medical pt fiecare luna in parte. Cel putin asa mi s-a dat mie pana acum concediu cand a fost cazul.
criss68 spune:
Alinatxa, ma bucur ca ti-a priit la nunta. Si eu am fost sambata, dar doar de prezenta. Practic am participat la gatitul miresei (sora mea era nasa), la cununia religioasa, am dat cadoul si am plecat. Peste tot cautam doar un loc unde sa ma asez!!! Nici vorba de dansat sau de mancat. Desi am depasit perioada greturilor - ziceam eu - din cauza caldurii tot mi-a fost rau. Poate o fi de vina batranetea ?! Mie personal imi displace teribil sa vad o gravida cum i se zgaltaie burta in toate felurile, am vazut odata si nu mi-a placut. Nici burta mea micuta nu-mi place s-o expun, mai tarziu cred ca nu mai ies din casa decat fortata de imprejurari. Chestie de gusturi in definitiv.
bine ai venit mamioana, sa ai o sarcina usoara si sa nasti un bebelus sanatos si frumos.
cristinutza, eu ma epilez cu aparatul si e fff bine. Nu mai stiu ce e aia ceara de ani de zile, nu mai depind de programul nimanui, nu mai trebuie programare, nu mai dau bani. Nu simt vreo diferenta fata de perioada anterioara. De la atata epilat nu mai simt nimic acum.
Catalina, si eu am inceput sa ma balonez, dupa ce mananc abia mai respir. Nu iau nimic, trece de la sine - cu promisiuni ca data viitoare o sa mananc mai putin. Dar cine se poate abtine de la fructe??? Niciodata nu am putut, de ce oare sper sa pot acum?
Monu, nu esti defecta, eu la 14 saptamani cred ca aveam mai putin decat la debutul sarcinii. La cat e de micut bebelul isi ia el de pe undeva ce are nevoie sa creasca. Daca mai iei si vitamine, eventual mananci binisor nu te ingrijora. Sunt care au nascut copii sanatosi, cu aceeasi greutate de la inceput la sfarsitul sarcinii. As fi vrut eu sa fiu un caz din asta, dar nu cred ca va fi chiar asa!
biadamin, alinatxa, frecvent apar alergii in timpul sarcinii si vestea proasta e ca nu se poate lua nimic, decat eventual o crema, un unguent.
pupici tuturor burticilor si va doresc o noapte racoroasa.
criss
18+