Mamici de ianuarie - februarie 2007 (14)
Raspunsuri - Pagina 13
tzuchi spune:
Catalina eu iau Rennie, cand nu mai pot suporta arsurile, de obicei daca maninc ceva dulce si mai nou si dupa fructe, si atunci rod doar o juma de pastila si imi trece. Nu stiu Maaloxul daca e bun, ca e pe baza de aluminiu si am citit candva ca nu e bun ptr bebe (aluminiu). Si nu te mai stresa cu kg, daca tu te simti bine asa cum esti, ce rost are sa te abtii de la mincare. Lasa sa fie bebele sanatos si sa aiba tot ce-i trebuie.
13+
Amaya spune:
Ce bine ca toate mamicile sunt bine!
Monu, stai linistita cu kg., eu sunt in 15 saptamani si, la fel ca si tine, nu am luat nici un gram, am plecat de la 63 (la 1,72m, adica nu eram peste greutatea normala) si tot atat am si acum, cu toate ca mananc binisor. Am intrebat si ginecologul dar si pe Iosup si mi-au spus ca nu este absolut nici o problema, oricum acum m-as ingrasa eu fiindca bebe nu are nevoie de nimic in plus acum. Iosup chiar mi-a spus ca am ceva depozite din care bebita poate lua linistita inca vreo doua luni, dar ca nu voi avea norocul asta, sa nu iau deloc in greutate in urmatoarele 2 luni. Eu pur si simplu cred ca mi s-a schimbat metabolismul dupa prima sarcina. La prima sarcina, pana la 15 saptamani, luasem in greutate 8 kg, mancand la fel, singura diferenta fiind ca luam prenatale zilnic inca dinainte de a ramane insarcinata. Si, bineinteles (oare cum am uitat!?!), mai am si o piticanie care e pe post de sala de fitness, sauna si bazin de inot la un loc
Oana
15+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Messa spune:
mihacarm2002, si eu ma gandesc agasata la factura de curent, dar decat sa mor de caldura, mai bine platesc curentul si asta e...
aelita, daca am baga toti AC am distruge atmosfera - dar asa, mor cardiacii, batranii... ca de, e "lux"...
mamioana, bine ai venit!
roandre spune:
Salut dragele mele!
Am revenit si noi in cuptorul din Bucuresti aseara si mi-e rau continuu de la caldura desi stam si cu AC dat drumul. Cat am fost la munte am vomitat o singura data iar de aseara vomit continuu si mi-e rau.
A fost super bine la munte desi am fost racita cobza si nici acum nu mi-a trecut. Asa raceala n-am mai avut de multaaa vreme. Am luat-o de la Alexia ca va spuneam inainte sa plec ca e racita si ea. Oricum, tot frumos a fost si mai vreauuu!
Va pun si 2 linkuri cu poze dc vreti sa vedeti ce burtica am si ce caprita-mandra am.
Altfel, pe 15 august mi-am simtit pt prima data pisoiasul din burtica miscand si tare frumos a fost!
Cu kg eu sunt tot pe minus. Am cu 2 kg mai putin ca la inceputul sarcinii desi burtica mi-a crescut, eu tot nu pun pe mine. Ma consolez ca din luna a 5-a o sa tot iau proportii si la capitolul asta!
Va pup si am sa revin cum ma simt o idee mai bine ca sa citesc si din urma!
Crishtinutza spune:
Tuchi , asadar nu esti plecata... spor la teza, lasa ca scapi tu de ea !!! Eu cand aveam vreun examen mai greut ma gandeam ca... daca trece timpul repede inseamna ca se apropie examenul dar si ca voi scapa de el curand! ![]()
Dar in primul rand ... ieri a fost ziua ta, asa ca iti doresc La Multi Ani !! 
Sa fii sanatoasa (si tu si bebe), sa ai parte numai de noroc, bucurii si reusite !!!
Cristina, 13+
adela2006 spune:
catalina sunt din timisoara merg la cea mai scumpa sala din oras si e 130 ron 12 sedinte dar merita fiecare leut eu am luat foarte mult aproape 15 kg in 19 sapt dar sunt umflata ca un elefant dr mea a zis ca sunt plina de apa ; oricum arat mai mult ca o bila si ma deranjeaza ca nu se vede ca sunt gravidutza cei care nu stiu cred ca m-am ingrasat, e enervant
monu ; roandre aveti niste fetite foarte frumoase sa va traiasca sa creasca mari si sa fie sanatoase
in week-endul asta bebelina mea a fost foarte cuminte aproape ca nu a miscat deloc voi cat de des simtiti miscarile ?
va pup
19+
alexandra
Catalina spune:
Tzuchi, iti multumesc de sfat. Sa inteleg ca Rennie ti-a fost dat de dr? Eu abia luni merg la ginecologul meu si o sa il intreb doar ca azi am zis ca mor. Mananc la cantina scolii unde lucrez (privata, lux nu va ganditi la cine stie ce cocina) si ori mananc eu prea repede, ori gatesc ei cu cine stie ce ... Uite acuma acasa am mancat iar si nu am nimic. Nu Tzuchi, de abtinut nici nu ma gandesc, nu am cum. Daca nu mananc cand imi e foame simt ca lesin si numai gandul ca i-as putea face rau lui bebe ma face sa mananc si masa.
Si eu am luat prenatale, dar mi-a dat dr numai zece zile din luna (Elevit). O fi de la ele. E asta e, femeile se ingrasa cand sunt gravide, chiar nu am o pb cu asta.
Roandre, ce burtica ai!!!! Am ramas masca. Eu sunt cu o luna inaintea ta si nu am atata burtica. Sa fie oare pt ca sunt la prima nastere? Uneori chiar ma ingrijoreaza dimensiunea mica a burtii iar azi in masina cand i-am zis sotzului ca am intrat in a sasea luna chiar m-a intrebat " si cand o sa iti mai creasca burta cat trebuie".
Pai Adela, 130 de RON 12 sedinte nu mi se pare nici mie mult. Astia imi cereau 150 de euro pe 5 sedinte. Eu zic ca e o mare diferenta. Mai ales ca 5 sedinte nu vad cu ce ma ajuta prea mult. Tu ce faci?
Aelita, nu mi-ai zis cand ai 3D-ul. Sau am chiorat eu si nu am vazut unde mi-ai scris (ca citesc fff repede de la serviciu si uneori nu vad chiar tot).
Mai fetelor care lucrati, ia explicati-mi si mie, cum se ia concediul prenatal? Ca pe mine m-a intrebat seful pana cand vin la serviciu si i-am zis pana in octombrie, credeam ca pur si simplu se intra in prenatal dar acuma colega mea de la resurse umane zice ca nu, ca tre sa merg periodic la medic, sa imi dea asa cate 2 saptamani, cate 2 saptamani, pana epuizez prenatalul. Care ati mai avut copii si lucrati, luminati si mintea mea sau directionati-ma si pe mine, pliiz!
Pupici pe burtici si o ploaie zdravana la Bucuresti va urez,
Cata 20+
ALINATXA spune:
Fetelor si eu cred ca Elevit-ul e vinovat ptr kg in plus.Eu iau una pe zii de cand am aflat de sarcina.Doctora mi-a dat pana o sa nasc sa iau zilnic.Si eu am luat 3-4 kg cam asha.Tin sa spun ca de 3 sapt aproape am trecut numai pe legume.lactate si fructe.Imi e teama sa renunt la vitamine.
14+ http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos
criss68 spune:
Buna seara burtici,
Am mai fost plecata intre timp, printre picaturi v-am citit dar nu am avut ttimp sa mai scriu. De doua saptamani ma chinui sa ma programez la eco morfo si imi aduc aminte numai dupa ce se termina programul la cabinet, parca e un facut!!! Maine imi pun alarma pe telefon si indiferent unde sunt, actionez.
romaria, felicitari pentru fetita. Frumoase nume, ambele imi plac. Ai simptome de hiperaciditate, teoretic ar trebui sa eviti toate alimentele care stimuleaza aciditatea (fructe, legume, dulciuri, bauturi acidulate si multe altele), iar ca antidot - malox, rennie, dicarbocalm - toate sunt gretoase din punctul meu de vedere, eu nu le-am suportat. Eu am avut la inceput, sper sa nu reapara. Poate nu te vor tine nici pe tine prea mult.
messa, nu stiu daca ai ce face pentru picioare umflate pe caldura asta. Cand ai timp, chef - un masaj, mai poti folosi geluri racoritoare - cosmetice, sau produse farmaceutice dedicate. Mai sunt si ceaiuri f eficace daca ai rabdare si daca nu te deranjeaza gustul (ex coada soricelului, destul de amar - e verificat de mine, acum insa nu-l suport).
Catalina, infectiile vaginale nu au o simptomatologie generala, aceasta este functie de microbul responsabil. Uneori manifestarile sunt discrete dar f periculoase in sarcina (ex ureaplasma), alteori manifestari foarte neplacute dar fara nici un pericol (candida etc). Mie mi s-a facut doar examen clinic, dr a considerat ca secretia arata bine si nu e cazul sa scormonim dupa boli.
cristiana70, felicitari pentru baietel, am senzatia ca este exact ce va doreati.
maria irina, stai linistita ca vei putea duce sarcina pana la capat chiar si cu placenta jos pozitionata. Am inteles ca asa doare la miscari bruste, zdruncinaturi, de care trebuie sa te feresti cat posibil. Nu exista tratament pentru ridicarea placentei, se da doar tratament pentru mentinerea sarcinii (eu stiu de gravibinon), dar care nu are nici o valoare daca nu se respecta si conditia de efort minim. Trebuie sa afli de la dr cat e de mare riscul in cazul tau - desi se poate sa fie totul f bine si chiar sa ti se mai ridice placenta. Nu gasesti doctori romani in Spania? Stiu pe cineva care in Suedia la 45 de ani a reusit sa aiba un copil, dupa ce a intalnit un dr roman care i-a dat tratament de mentinere - pierdea mereu sarcini, iar dr-ii suedezi nu dadeau tratament sub nici o forma. In multe tari e asa, nu stiu in Spania cum fac.
ralu74, asa cum ti-au spus si fetele, amoxicilina sub nici o forma nu e utila pentru Candida. Candida este o ciuperca f raspandita in natura, ca mai toate ciupercile (ganditi-va ca mucegaiul - tot ciuperca - apare si in frigider, pe lamaie, deci contrazicand conditiile optime de dezvoltare a fungilor). Asa ca e un nonsens sa spui ca ai luat-o de pe pahar sau sexual. Se gaseste si in flora normala vaginala si pe piele, dar ea nu trebuie sa se inmulteasca in organism. Cand iei antibiotice mor si bacteriile utile in echilibrul florei din zona respectiva, pe care o protejeaza si nu permit sa se dezvolte unele mai mult decat altele (precum candida)
Salina, de acord cu tine ca traim intr-o lume de salbatici. Frecvent am avut parte de pierderi de pe urma hotilor, numai cand ma gandesc imi vine sa innebunesc.
Fetelor, desi e doar 8 seara mi-e un somn de mor. Trimit mesajul acesta ca sa fiu sigura si daca mai rezist, mai intervin
criss
18+
mirela73 spune:
burtici
cele care sunteti in jurul saptamanii 20? la voi apar contractiile false (Brixton Hicks)? cu ce periodicitate?
mie mi se intareste burta de 3-4 ori pe zi cateva secunde dureaza, nu e dureros dar nici placut. Luati medicamente pt. asta (sincer nu m-au deranjat astfel incat sa fiu nevoita sa iau no-spa)?
despre kilograme? la 17 saptamani luasem 3 kg (nu mi-a fost rau deloc in primele luni) iar in ultima luna am mai luat 3 (enorm mi se pare!) asadar la 21 sapt si 3z am 6 kg plus.
Catalina eu te inteleg perfect, culmea ca in ultima luna am mancat mult mai putin dulce decat inainte, cat despre mancare mananc ca si inainte de sarcina.
fetele din bucuresti? faceti undeva gimnastica pt. gravide? eu am avut interdictie in primele luni, dar acum as cam merge (eventual in apa)
Mirela73