Mamici iulie - august 2006 (81)
Raspunsuri - Pagina 22
andreea25 spune:
Mada_mxm ,Mamanati FELICITARI SA VA TRAIASCA PUIUTII,SA FIE SANATOSI SI VOI SA VA RECUPERATI REPEDE!
si eu zic sa mai asteptam pana la sfarsitul lui august si apoi sa ne mutam la scutecele,oricum mai e putin.
fetelor care alaptati spuneti mi si mie ce mai mancati ca eu nu mai stiu si m am saturat doar de supa si gratar!andreea25 +ariana-irina
http://photos.yahoo.com/andreeadm2511
Muuh spune:
Sarilla la noi la baie e asa: intram in casa pe la noua noua si jumatate, ii facem baita, nici al meu nu sta in cada se sprijina in picioare sa iasa parca si daca nu urla pur si simplu, rar sa se bucure si el de baie cu adevarat. Il scot, il sterg, si apoi cu ulei Sanosan ii face taticul masaj. Intai il pun pe spate si ii masam mainile si picioarele apoi pe burta si ii masam spatele si picioarele din nou. Asta ii place teribil de mult (seamana cu mine e clar, eu as face masaj toata ziua). Urmeaza uscatul urechilor si eventual ser fiziologic in nas. Apoi imbracatul si mancarica. Baia si masajul dureaza la noi maxim 20 de minute cu tot cu pregatirile dinainte de baie.
bulinutza multumim de complimente. Imi pare rau ca aveti probleme cu pofta de mancare. Dar cat de des mananca puiul tau? Al meu mai are doar 4 mese pe zi la care ia 120 ml de formula si cat mai iese din tzatzica. Daca are mai multe mese si ia doar 60 -70 e ok. Daca ii dai ceai s-ar putea sa ii mai taie si asta pofta de mancare. Alexei in prima luna a luat cam 800 g iar pediatra a zis ca e ok. Copii cu greutate mai mare la nastere iau mai putin in greutate in lunile urmatoare, se zice ca isi asteapta colegii sa ii ajunga din urma deci la voi ar fi ok conform acestei teorii.
cristina_ioana Luca e baiat mare domne de asta doarme singurel in camera. Eu azi ma duc la control de sase saptamani sa vedem ce ne zice si sa ne dea liber la de toate.
Poate ne intalnim mai multe in IOR in weekend sa faca copii cunostiinta. Eu habar nu am pe unde e parcul dar nu conteaza ca imi ziceti voi.
andreea eu ii dau san asa cate putin ca nu prea mai am dar inca de la inceput am mancat absolut normal. Pediatra mi-a zis ca pot manca orice lucru care mie nu imi face rau.
Miruna +
Alexei
Poze
sanziana spune:
Buna fetelor! Am revenit si noi acasa ieri! Pentru cine completeaza listuta bebe Codrin a avut lungimea de 53 cm, nascut prin cezariana, apgar 9, dr. Pop, sp judetean. Operetia nici nu o mai simt in schimb efectele anesteziei nici acum nu a trecut. Foarte greu am suportat rahia, am dureri de cap si acum.
Bebe este foarte macacios, si pentru ca nu il alaptez ii dau lapte Humana. Azi la o saptamana a ajuns sa manance cate 70 - 80 ml la o masa. Ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca de trei zile se duce afara numai asa ca nise boabe. E cazul sa ii bag supozitor? El nu are abdomenul tare (inca).
Si mai am o intrebare: la un ochisor a inceput sa adune ceva, il sterg cu apa fiarta si racita sau cu ser? Din exterioer in interior sau invers? Stiu ca s-a mai scris despre asta dar ma doare asa tare capul ca nu rezist mult in fata calculatorului sa caut.
Multumesc pentru tot!
39+,
Codrin
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;33/st/20060819/dt/7/k/17b3/preg.png
Muuh spune:
sanziana sa iti traiasca Codrin, fac eu modificarile in listuta. Pe mine m-au invatat in felul urmator sa ii curat ochii: il pun pe o parte si ii curat ochiul care e in partea de jos din interior spre exterior cu o compresa sterila si cu ser fiziologic.
Miruna +
Alexei
Poze
Galushca spune:
Andreea, si eu alaptez exclusiv si pap de toate. Puiutza nu a avut nimic de la fructe, lactate, salata de vinete, varza. Nu am incercat fasole boabe si nici alte boabe, ca nu am vrut eu, dar sunt sigura ca nu ar supara-o la burtica. Se pare ca in cazul nostru, e numai o legenda ca ar trece ceva direct din mancare in lapte.
Nu am mancat in schimb nimic cu cofeina, nu beau alcool, nu am baut ceaiuri de plante si nu am luat pastile de capul meu.
Pupici si nu te omori cu dietele pediatrilor - incearca sa vezi daca bebe nu tolereaza ceva (cel mai sigur o sa pape la fel de bine indiferent ce ai mancat tu.)
SARILLA spune:
Muuh,mersi de raspuns!Si la noi se lasa cu cantec de aproape fiecare data,doar de vreo 3 ori nu a plans.O sa ii iau si eu Sanosan,sau cum ai zis ca se numeste,sa incercam cu masajul asa cum ai scris.Chiar mi se pare o solutie foarte buna.Si dupa aia doarme,nu?Presupun ca da...Si cand ii dai sa manance?Inainte sau dupa baita?Ca al nostru de obicei e flamand la ora baitei,si ii dau sa manance inainte,si eventual putin si dupa,pana adoarme.Azi i-am facut mai devreme baita,ca am fost la ai mei,si a fost tare cumintel,nu imi venea sa cred...
Taaare bine ar fi fara colicii astia,nu?Toata lumea ar fi fericita...
Pupici!
SARILLA spune:
P.S. Acum am vazut ca ai scris de mancarica dupa baita,dar ii mai dai si inainte? Sau se nimereste sa fie mancat?Ca eu ma gandesc ca de asta plange,totusi...
Amabella spune:
Fetelor, revin si eu dupa cam multe zile de absenta. Nu am avut timp sa intru si nici sa citesc ce ati mai scris. Am fost foarte ocupata zilele astea, am avut si nunta, si botez (la botaz am fost nasa), asa ca va dati seama. Plus ca Rares, care doarme foarte putin in timpul zilei, e foarte solicitant.
Mi s-a micsorat si mie drastic cantitatea de lapte. Pe 12 august am avut primele manifestari de nemultumire din partea lui Bebe si de atunci ii dau zilnic si lapte praf, ca altfel urla de ma asurzeste. Va intrebam eu odata cum va dati seama ca lui Bebe nu i-a ajuns laptele din tzatzica. Ei bine, acum stiu si eu. Si se reduce cantitatea de la o zi la alta. Azi am testat sa vad cat iese si la 6 ore jumate dupa ce supsese, am scos cu pompa 110 ml din ambii sani. Am hotarat sa o tai de tot, ca stresez si copilul si ma stresez si eu. Am sa iau Bromcriptina (parca asa se cheama) si il trec exclusiv pe formula. Asta e, atat a fost, nu murim noi din asta.
Numai sper sa nu se constipe. Macar pot sa ma apuc de cura de slabire.
luiza
de
mic si iubit si Rares (3 iulie 2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/luizapadiu/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10501;117;1;1/c/75/t/60/s/75/k/7c60/weight.png
louisa spune:
Mai aparem si noi, nu am mai avut timp sa citim, speram sa recuperam cand ne mutam la capitolul scutece.
Felicitari fetelor care au mai nascut, sa aveti bebei sanatosi si frumosi! Si sa va bucurati de ei!
Avem si noi o intrebare: cum facem sa descarcam cantecele din cutiuta muzicala?
Multumesc,
louisa
anasia spune:
buna, fetelor! in sfarsit ma simt in stare sa stau putin la calculator;
felicitari tuturor mamicilor care au nascut intre timp, sa aveti bebei sanatosi si mancaciosi!
muuh, daca poti completa la mine, bebe Alessia Anca s-a nascut pe 14 august, la 21,40, prin cezariana, anestezie totala, 3520g,apgar 9 dr tutunaru, elias;
toate bune si frumoase numai ca recuperarea este groaznica dupa cezariana (operatia este super); colac peste pupaza am facut si hemoroizi, tranzitul intestinal greu, cu ajutorul herbolax si carbune medicinal mi-am mai revenit;
bebe e bine, suntem si eu si sotul chiauni amandoi,dar merita; ne place baita si masajul; am pus si niste pozici;va pup! mai intram;
anasia mami de bebe Alessia Anca pozici