Dragalasi poznasi de ian-febr 2004 ! (90)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

quote:
Originally posted by ad_risnov

La noi vin bunicii in we pt. ca Rares nici nu vrea sa mai auda sa-l ducem la Campulung. Sper sa-i treaca.

Adriana si Rares

(13.febr.2004)
poze cu Rares

Citisem un articol cum ca despartirea de parinti este un stres cumplit pentru copilasi, cica chiar daca par ok, se joaca, maninca, dorm bine, n-ar fi totul ok cu ei si ca pe termen lung poate duce la boli cu cauze necunoscute.O fi asa, n-o fi...da parca prea ii ziceau aia ca ar fi adevarat.Apoi mi-a confirmat o colega care imi povestea ca si-a tinut copilasii des la bunici si apoi brusc si dintr-o data i-a facut copila diabet, copil de 4 ani diabet...au incercat diete, tratamente au luat-o acasa ca apoi cica sa-si revina copila in citeva luni si sa nu aibe nici urma de boala, explicatia doctorului a fost cea scrisa mai sus...
Ilinca mea uneori nici de gradi nu vrea sa auda, cred ca daca ar fi sa o las undeva ar urla 24 de ore, eh exagerez eu dar bine nu i-ar fi.
Eu va invidiez pe cele ce aveti bunicii linga voi, bunicii Ilincai o stiu din poze sau din casete, poate vor veni anul viitor macar o parte din ei...

zi buna!

Emilly cu gaza ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Salutare,

ref la despartiri, si noi am luat-o de la capat de luni cu gradinita.
Chin mare dimineata,urlete, plnsete si suspine.
In seara asta Yann a zis ca el nu vrea sa mai vina ziua, sa ramana numa noapte ca el nu vrea la scoala (asa zici gradinitei de aici).

Eu ii las doar 4 ore;sper sa se acomodeze si sa nu raceasca.
Oricum, de cand suntem aici au cateva obiceiuri bune:
- beau lapte (ei nu au mai baut lapte de la 1 an)
- adorm la 20:00
- mananca numai singuri
- isi aduna jucariile inainte sa plecam din camera lor

Cam atat de pe aici de unde se pare ca vine frigul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

.

N-am mai trecut pe-aici de-o vesnicie, cred ca multi ne-au si uitat . Am intrat doar sa va salutam , ca sa nu ne dati de tot disparuti.

Am citit pe fuga ultimele pagini, bun venit pe lume Ioana Silviana si Victor, si felicitari proaspetelor mamici (forumiste sau nu).
dady, felicitari pentru nepotica, m-ai facut curioasa, de obicei nu ma uit la andreea marin, dar o voi face week-endul asta.
ioana, acomodare usoara. de voi nu mai stiu nimic, decat ca ati plecat in canada la un momentdat, dar nici n-am apucat sa citesc din urma....fug acum sa ma "pun la punct" cu noutatile .

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Ca sa nu va plictisiti , iata ceva interesant:

Data viitoare cind va spalati pe miini si apa e un pic mai rece decit v-ati dori, comparati situatia cu modul in care se spalau englezii prin anul 1500.

"Nu arunca pruncul odata cu apa in care te-ai spalat".
Nuntile aveau loc in general in luna iunie, pentru ca singura baie din an se facea in luna mai si in prima luna a verii viitorii soti inca miroseau acceptabil. Oricum, corpul era deja imbibat de "miresmele" transpiratiei si ca sa mascheze cit de cit mirosul neplacut, miresele purtau in brate un buchet de flori (de aici a ramas obiceiul buchetului purtat de mireasa!) ;
"Cada" era,de fapt, un butoi mare, plin cu apa calda. Stapinul casei avea privilegiul de a se imbaia primul, in apa curata. In aceeasi apa urmau la spalat, rind pe rind, fiii si restul persoanelor de sex masculin din familie.
Apoi venea rindul femeilor si, la sfirsit, al copiilor, in ordinea descrescatoare a virstelor.
In final, apa era atit de murdara, incit puteai pierde un bebelus prin ea. De atunci dateaza la britanici vorba "Nu arunca pruncul odata cu apa in care te-ai spalat".

Regina Elisabeta I a Angliei a ramas celebra si prin urmatoarea declaratie, facuta cu mandrie: "Fie ca e nevoie sau nu, eu o data la trei luni ma spal !"

"Ploua cu pisici si ciini" (It's raining cats and dogs)
Casele erau acoperite cu snopi de paie sau coceni, fara scinduri dedesubt. Acoperisul casei era singurul loc in care animalele se puteau adaposti de frig. Drept pentru care ciinii, pisicile si alte vietati mai mici (soareci, gindaci etc.) se cuibareau in paiele care acopereau casa. Cind ploua, paiele deveneau alunecoase si animalele cadeau uneori direct peste oameni. In acea perioada a aparut zicala "Ploua cu pisici si ciini".
Adapostirea animalelor in acoperis a fost si motivul pentru care s-a inventat baldachinul. Insecte sau diverse materii fecale puteau murdari asternutul la orice ora. Cineva a avut geniala idee de a intinde deasupra patului un cearsaf, pentru protectie ...
Bogatasii isi faceau podeaua casei din dale de piatra, care deveneau alunecoase pe vreme umeda.
Pentru marirea aderentei in timpul mersului, se presara prin casa pleava. Reimprospatate succesiv, straturile de pleava amestecata cu apa atingeau uneori grosimi apreciabile. La deschiderea usii de la intrare, exista pericolul ca amestecul de pleava cu apa sa curga afara din casa.
Problema a fost rezolvata prin inventarea pragului.

"Farfurii din coaja de piine"
Pe vremea aceea, in fiecare bucatarie exista un cazan metalic mare,atirnat deasupra focului, pentru gatit. Carnea era destul de rara, asa ca oamenii mincau mai mult fiertura de legume. In zeama ce raminea de seara se adaugau a doua zi apa si legumele si tot asa...
Astfel, o parte din mincare ajungea sa fie veche de saptamini.
Cei mai instariti mincau din vase realizate dintr-un aliaj care continea si plumb, pentru ca acesta putea fi prelucrat mai usor. Alimentele acide dizolvau plumbul, care ajungea in organism si provoca otravirea sau chiar moartea. Din aceasta cauza, rosiile au fost considerate in urmatorii 350 de ani ca fiind otravitoare.
Saracii mincau din niste bucati de lemn scobite, care tineau loc de farfurii. Vasele se mai faceau si din piine foarte veche, din care se scotea miezul si care rezistau citeva mese bune. Ambele variante de "farfurii" nu erau spalate niciodata dupa folosire. De aceea, se intimpla des ca vasele sa faca viermi...
Piinea se impartea intre membrii familiei, in functie de statutul fiecaruia. Cei care munceau capatau coaja inferioara, din partea de jos a piinii, restul familiei - partea din mijloc, mai mult miez - iar oaspetii primeau coaja superioara.

"Salvat de clopotel"
Cei care din greseala erau ingropati de vii erau salvati de un clopotel. Pentru baut rachiu sau whisky erau folosite cesti din plumb.Combinatia alcool-plumb fiind atit de toxica incit ii scotea pe multi din uz pentru citeva zile. Chefliii gasiti intinsi pe marginea drumului erau considerati morti si pregatiti pentru inmormintare. Inainte insa de a fi ingropati li se mai dadea o sansa - erau asezati pe masa din bucatarie timp de citeva zile.
Asteptind ca "mortul" sa-si revina - ceea ce se intimpla de multe ori -rudele si prietenii mincau si beau in jurul mesei. Asa a aparut obiceiul priveghiului. Teritoriul Angliei este locuit de multi, multi ani,asa ca, la inceputul secolului al XVI-lea, a inceput sa fie criza de locuri de veci. Solutia a fost scoaterea sicrielor mai vechi, depunerea osemintelor in niste depozite si refolosirea spatiului pentru un mort "proaspat".
La deschiderea vechilor sicrie s-a constatat ca unul din 25 era zgariat de unghii pe interior.
Dindu-si seama ca unii semeni ai lor au fost ingropati de vii, englezii au inventat un mecanism de salvare a celor ingropati de vii. De mina"mortului" era legata o sfoara, care, printr-o gaura in sicriu,era legata la un clopotel, montat linga mormint. Patrulele din cimitir supravegheau clopoteii. De aici vine vorba "saved by the bell"(\"salvat de clopotel").

Sa mai zica cineva ca istoria e plictisitoare

Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic

Credeti ca Viata e grea ? Asa o fi... dar trece repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Bine-ati venit pe lume, Ioana Silviana si Victor!!!
Sa cresteti mari si frumosi, cu un car de noroc, destepti si sa va faceti fericiti parintii!!!

Eu am avut cateva zile grele...

Intai mi-am facut de lucru catzarata pe un scaun si m-am ales din we cu dureri puternice jos, in pelvis...Abia pot merge...
Luni am fost la control, pot naste oricand...e colul deschis...coboratul brusc de pe scaun a cauzat coborarea copilului, e gata pregatit...Mai trebuie sa ma apuce contractiile...Am bagajul la usha...trusa de epidurala in geanta de mana...astept sa se intample...

Marti am fost stresata cu operatia Maysei...totul a decurs OK, fonfaneli si miorlaieli(mai mult fitze) pana ieri...Mananca super bine.,..e super vioaie, nu a facut febra, in afara de varsaturile cu sange din spital (normale de altfel) nu a mai avut alte chestii care sa ma ingrijoreze.
Azi chiar am iesit o ora cu ea...ca inebunesc in casa...

Mai stresata am fost eu...am fost tare...insa dupa am resimtit emotiile...Nu e chiar ushor sa-ti vezi copilul adormit, respirand cu tubul in gura...horcait...si cu ochii intredeschisi...asta in conditiile in care asistentele isi faceau probleme de mine, sa nu ma apuce acolo nascutul! Am avut insotzitoare...insa Maysa tot in bratzele mele vroia!!! A trecut...miercuri mergem la control...
Medicul, in timpul operatiei, a trimis anestezista sa ma intrebe dc nu vreau sa scot si amigdalele...m-a luat prea bursc, nu eram pregatita psihic pentru asta...mi-a fost sa nu iau o decizie pripita si am zis sa o mai amanam! Poate am gresit, poate nu...Tinem sub observatie amigdalele, dc e cazul vom proceda in consecinta!

Va pup pe toate, e Maysa langa mine si mi-e teama ca pierd mesajul...isi baga mainele in tastatura, etc...

Ramona (sapt. 38, pentru a doua oara mamica!!!)

Ramona si Maysa (27 ianuarie 2004)

Poze cu Maysa-"Duracell"

Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Darael, ISTORIA nu e plictisitoare...ai dreptate...am ras cu pofta!

Multumim...Si multumesc Domnului ca am apucat alte vremuri...
Insa cine stie cum s-or amuza de noi urmasii nostri???

Ramona (sapt. 38, pentru a doua oara mamica!!!)

Ramona si Maysa (27 ianuarie 2004)

Poze cu Maysa-"Duracell"

Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anabordea spune:

Buna dragutilor!

Iaca mai apar si eu, din cand un cand, doar cat sa stiti ca nu am murit...Fetele mele sunt bine, cea mica are deja 8 luni jumate si se iubesc nevoie mare. Tin sa felicit pt bb2 pe proaspetele mamici si sa le urez gragalasilor multa sanatate si noroc! Eu intre serviciu si 2 piticute acasa, mi-am mai luat si o casuta la tara unde fugim cum avem ocazia. Asa ca timpul e f scurt pt tot ce as vrea sa fac...

Va pupic si va urez tot ce va doriti voi...

PS: Off-topic...ce au mama, DARAEL, fetele alea cu tine la ZZ?? sa treaca

Ana, mamica de Diana Alexia (28.02.2004) si Daria Oana (6.01.2006)
Album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Buan dragelor si dragilor!
Ramona tinem pumnii pt o nastere usoara si multi Maysei sa se faca bine.
Darael multumim pt povestoare,nu m-au plictisit deloc.
Ioana multa bafta si asteptam sa ne povestesti mai multe!
Dady felicitari domnisoarei si mult succes!
Va pup pe toti!

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 14+ album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

I’m back.... cu.... Dragostea vazuta de copii !

Un grup de psihologi a pus unor copii cu varste cuprinse intre 4 si 8 ani urmatoarea intrebare: "Ce inseamna dragostea?"

Raspunsurile primite au fost mai adanci decat ne-am putea imagina. Iata-le:

"Daca vrei sa inveti mai bine sa iubesti, trebuie sa incepi cu un prieten pe care il urasti" Nikka - 6 ani (ne-ar trebui cateva milioane de Nikka pe aceasta planeta)

"Cand cineva te iubeste, felul in care iti rosteste numele este diferit. Chiar stii ca numele tau este in siguranta in gura lui." Billy - 4 ani

"Dragostea este ceea ce te face sa zambesti atunci cand esti obosit." Terri - 4 ani

"Atunci cand iubesti pe cineva genele ti se ridica si coboara si mii de stelute ies din tine." (ce imaginatie) Karen - 7 ani

"Nu trebuie sa spui "te iubesc" daca nu este adevarat. Dar daca este adevarat, trebuie s-o spui cat mai des. Oamenii uita." Jessica - 8 ani

"Este dragoste cand o fata se parfumeaza, un baiat se da cu aftershave, ies impreuna in oras si se miros reciproc." Karl - 5 ani

"Dragoste este atunci cand te saruti tot timpul. Apoi, cand obosesti de atata sarutat tot vrei sa fii impreuna si sa stai de vorba. Asa sunt mami si tati. Sunt caraghiosi cand se saruta." Emily - 8 ani

"Este dragoste atunci cand ii spui unui baiat ca iti place camasa lui, iar el se imbraca dupa aceea cu acea camasa in fiecare zi." Noelle - 7 ani

"Dragoste este intre un batranel si o batranica care sunt inca prieteni dupa atatia ani, desi se cunosc atat de bine." Tommy - 6 ani

"Este vorba de iubire atunci cand mananci in oras si ii dai cuiva cei mai multi dintre cartofii tai prajiti, fara sa ii ceri in schimb cartofii lui." Chrissy - 6 ani

"Este dragoste atunci cand mami ii face cafea lui tati si ia o inghititura inainte de a i-o da, pentru a fi sigura ca gustul este OK." Danny - 7 ani

"Este dragoste atunci cand mama ii da tatei cea mai buna bucata de pui." Elaine - 5 ani

"Este dragoste atunci cand mami il vede pe tati transpirat si mirositor si tot ii spune ca este mai frumos decat Robert Redford." Chris - 7 ani

"Este dragoste atunci cand catelusul tau te linge cand ajungi acasa, desi l-ai lasat singur toata ziua." Mary Ann - 4 ani
Daca v-am smuls un zambet, inseamna ca nu am postat degeaba !

anabordea – esti o dulce. Nu am stiut de subiect..... dar asta e viata. Sa cresteti mari printeselor si sa mancati gratare la conac si pentru noi.....

aramona – tinem pumnii sa fie totul cat mai bine si mai usor..... sa ai grija de tine si de ingerasi..... pupici la burtica !

arturicilor – vrem mai multe.... ce, ne lasati aici doar cu trei cuvinte si gata ? Pai Canada e mare si sigur aveti multe povesti pentru noi....

ralualexandrei - nici tu nu "scapi" fara pupici la burtica....

Gata, fug ....Noapte buna tuturor !

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume

Credeti ca Viata e grea ? Asa o fi... dar trece repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anabordea spune:

DARAEL, nu ca mi-ai smuls un zambet, ci si cateva lacrimi de emotie . La tara v-as invita pe toti la un gratar..dar e departe de a fi un conacMomentan e o casuta de tara la care am facut noi utilitatile...apa curenta, fosa septica...de-astea...
Am si eu o intrebare...cine ma refresh-eaza si pe mine ca am pierdut sirul...cine a mai trecut la bb2? De Tatiana stiu ca e in aceeasi categorie cu mine si la bb2...iar de cele proaspete mamici de o saptamana am citit..

Ana, mamica de Diana Alexia (28.02.2004) si Daria Oana (6.01.2006)
Album

Mergi la inceput