atitudinea celorlalti fata de femeia gravida?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Io nu-mi mai amintesc nika din sarcini, nu shtiu sa fi avut problemele cu care va confruntatzi voi, da tzin minte ca la a doua sarcina toata lumea se uita la mine lung- din spate nici nu se vedea ca-s gravi, aveam numa o kestie rotunjoara in fatza shi atit - iar in Ro- eram in vacantza- veneau babele shi-mi ziceau sa-mi acopar burta, ca raceshte bebe - purtam numa tricouri cu vederi rotunde
Hai sa va zic shi-un banc, ca sa va mai treaca supararea:)
Intr-un autobuz aglomerat era o tipa faina rau, aranjata, fardata, etc cc care statea pe scaunele rezervate gravidelor shi batrinilor. La un moment dat, vine un batrin intzepat shi-i zice: Auzi, cucoana, ia lasa-ma sa stau jos, ca astea-s scaune rezervate! Tipa raspunde intzepata: Nu ma ridic deloc, ca shi io-s gravida! Batrinul o masoara cu privirea, nu vede nimic concludent:- Doamna, io nu vad nici o burta, da de cind eshti gravida? - De azi dimineatza!

Io shi plozii turbulentzi

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mini_me spune:

Buna, fetelor
Am stat in Romania 1 luna in vara asta si nu pot face altceva decat sa confirm si eu ca nesimtirea este foarte mare.
Am avut mai multe intamplari neplacute:
- am luat un taxi pe ploaie si cand l-am rugat pe sofer sa inchida geamul ca era curent ne-a dat jos din masina (eram cu mama) si ne-a injurat
- am facut o comanda la taxi sa duca de pe Pantelimon pana in spate la gara de est, e un cartier de case: soferul mi-a spus sictirit ca pentru 2 statii chem taxi?! Stiu ca distanta nu e prea mare, dar era seara, nu trece nici un mijloc de transport in comun pe-acolo si ghinionul meu, mai eram si insarcinata in 7 luni
- vanzatoarele de la Mega Image s-au uitat stramb la mine ca am intrat cu caruciorul (cateva chestii in el) la o casa unde nu se intra cu caruciorul, dar aia era singura deschisa la ora 10 in magazin. Atata timp cat sunt carucioare nu vad de ce ar trebui sa ma lupt cu un cos.
- am fost la Casa de Pensii (Vitan) sa rezolv ceva si am stat la o super-coada si nimeni nu s-a deranjat sa ma lase in fata. Cand am ajuns la ghiseu am dat peste o functionara sper - acra care sa puna bomboana pe coliva a incercat sa ma expedieze rapid spunandu-mi ca am prea multe intrebari!
Pe trecerea de pietoni era sa ma loveasca o masina pentru ca nu am trecut destul de repede (mi-era frica sa nu vina alta prin lateral sa ma loveasca, dar uite ca cea de care tocmai treceam era grabita si a trecut milimetric pe dupa picoarele mele).
Daca le-as scrie pe toate v-as plictisi pentru ca sunt sigura ca si voi ati trecut prin aceleasi lucruri ca si mine.
La Otopeni cand am plecat, ne-a dus autobuzul pana la avion. Am asteptat destul de mult in autobuz si dintre toate persoanele din autobuz, doi barbati arabi s-au ridicat si mi-au oferit locul!
O data ajunsi (eu si sotul) in Oman, desi erau niste cozi de cate 20-30 de persoane la controlul pasapoartelor, la toate ghiseele, un ofiter ne-a luat pasapoartele si ne-a dus direct in fata la ghiseu. Ne-au stampilat pasapoartele imediat si ne-au urat o zi buna.
Aici in Oman intotdeauna oamenii au fost cu bun simt oriunde am fost.
In schimb,in Romania e foarte greu sa fii insarcinata!

mini_me 33+
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bysko spune:

Nesimtirea intr-adevar e mare!Ar trebui sa stam inchise in casa ca in viziunea unora sarcina este un semn al desfraului! Imi vine sape totiastia!Am auzit si chestii de genul ca inainte spalau la mana, mergeau la sapa si unele nasteau acasa su pe camp!Asa o fi ,dar lumea a avansat!Unora li se pare ciudat ca stau mai mult la mama, ca nu gatesc (nu am stare cand fac de mancare si mi se umfla picioarele), ca sotul meu nu ma lasa sa fac nimic! Si eu cred ca femeile acre sunt cele care nu au fost fericite in timpul sarcinii si nu numai!Si de la multi barbati ce pretentii sa ai cand ei nu-si protejeaza propriile neveste?Am vazut zilele trecute un cuplu: el cu mainile in buzunar si ea cu 2 pungi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Fetelor va doresc multa rezstenta si bebei ingaduitori si sanatosi !
Eu nu mai sunt graviduta dar aceleasi problemute am avut. Solutia - ori o doza inzecita de tupeu - ori gasirea unor solutii rapide de tot. In tramvai coboram din statie in statie aproape, aproape nimeni nu vedea burtoiul nici in 8 luni si desi sarcina a fost f usoara ma lua cu lesin la lipsa de aer. Basc o data s-a gasit si un obsedat sa ma enerveze, ca vorba aia de al spate nu se vede . Ei atunci un barbat l-a luat in perdaf inainte sa zic eu ceva, ca eram ocupata sa tin mainile pe langa burta sa nu ma=mpinga multimea d e vreo bara. In magazin insa degeaba stai si lesini la cozi. Tot in carrefour, mi-era o pfta de pepene si m-a pus nu's cine dupa serviciu sa merg sa-mi iau ca eram singura in ziua aceea si nici in tramvai la intoarcere nici la casa prioritara vax bunavointa.
Cred ca pana la urma nu depinde de tara si de cultura in totalitate ci doar de bunul simt al omului. Asta e. Bafa sa tineti minte doar momentele frumoase..... si burtici sanatoase tuturor! .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

nu stiu cum e in Bucuresti dar in provinci e cu totul diferit.anul trecut cand eram acasa n persoane m-au ajutat sa ridic caruciorul si copilul in magazinele in care nu era lift.nu acelasi lucru pot spune si despre Japonia.in cele 9 luni de sarcina mi s-a oferit doar 1 singura data locul in tren(aici trenurile functioneaza precum troleiele la noi).nu va spun ca o data m-au apucat nervii:eram prin luna a 7-a,urc in tren si ma duc spre locurile cu prioriate pt batrani, gravidute si mamici cu copii in brate.nici un loc liber iar pe ele numai pustani de 23-25 ani.cum m-au vazut ca ma indrept cu burtoiul spre ei au inchis ochii si se faceau ca dorm.stiti ca l-am batut pe unul dintre ei pe umar si i-am spus in engleza sa-mi cedeze locul!s-a uitat mirat dar pana la urma m-a lasat sa iau loc.
sa nu va mai spun ca prin statiile de tren nicodata nu m-au ajutat japonezii sa cobor caruciorul ci tot straini(uneori femei).

o fi nesimtirea mare in Romania dar eu consider ca inca stam bine la capitolul acesta comparativ cu Japonia.

18,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

buna dragele mele!
vreau sa va spun ca indiferenta, rautate si prostie gasesti peste tot, pe toate drumurile, cat curpinde fara sa cauti asa ceva. pur si simplu este acolo si te LOVESTE. eu astept sa nasc zilele acestea un baietel, si trebuie sa va spun ca pe toata durata sarcinii am avut parte de aceleasi experiente neplacute. de la mirosurile neplacute pe care trebuie sa le suporti (cu toate stim cat de sensibile suntem in perioada sarcinii la cel mai mic miros, fie el si de parfum sau cafea cateodata, dar apoi mirosul de transpiratie si jeg al unora care nu au auzit de apa si sapun in viata lor), la scaunul care nu ti se ofera in maxi taxi desi lumea nu are loc sa coboare de burta imensa pe care o cari dupa tine, la inghesuiala de la cozi la cumparaturi, sau mai rau la ghionuturile primite in spate, iar dupa privirile si dintii stransi ca sa nu injuri de durere nici macar scuzele de rigoare nu le primesti. de ce? pt ca lumea este mult prea prost crescuta si absolut nepasatoare/indiferenta ca sa primesti asa ceva. asa ca trebuie sa rezistam cu stoicism totul si sa incercam sa ne bucuram totusi de minunea care creste in pantecul nostru.
39 saptam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

revin cu CEA MAI TARE FAZA care mi s-a intamplat de cand sunt gravida. eram la 7 dimineatza in maxi taxi si ma indreptam spre serv (dupa 2-3 statii de stat in picioare chiu cu vai facusem rost de un loc pe scaunul din fatza exact langa usa). ghinionul meu a fost ca s-au urcat niste hoti de buzunare (vre-o 3 la numar) care tocmai langa usa, unde era inghesuiala mai mare, se postasera. de fapt era si un loc strategic pt ca una este sa buzunaresti un om care se grabeste sa coboare si o data coborat dus este, alta este sa incerci la unul care coboara la capat de linie si poate intre timp se prinde ca ii lipseste portofelul, nu? dar sa revin. si cum stateam eu pe scaunul meu, mai mai ca unul din ei se asezase in poata mea, atat se tare se cocosase peste mine, ca sa isi ajunga prada mai bine. normal ca am inceput sa urlu si sa ii fac observatie sa isi indrepte pozitia corpului ca mai are putin si se aseaza in poala mea, si dupa cum vede sunt gravida si nu vreau sa ma raneasca.
reactia lor?:au inceput sa ma injure de mama focului, ca ce am, ce nu-mi convine, ca sa ma dau jos sau sa merg cu taxiul, ca asa este in maxi taxi, ca ei doar incearca sa faca loc la lume la coborare.
reactia celorlati?:mutenie totala, nimeni nu a zis nimic, nimeni nu mi-a luat apararea, absolut nici un comentariu, desi toti au fazut faza respectiva.
asa ca... da-i inainte cu tupeu romane daca vrei sa supravietuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Yuuupii! Eu trebuie sa fiu o fericita!

La Mangalia rar ai nevoie de mijloace de transport. Sa traversezi orasul iti ia 30 min, gravida - ceva mai mult. La serviciu, la prima sarcina am mers cu autobuzul firmei, unde chiar daca era inghesuiala, tot mi se ceda locul. Si credeti-ma ca lucram intr-un santier naval, cu salariati barbati de cinci ori mai multi decat femei!
Insa probleme intampin acum cand mai scanceste Matei in carucior si suntem in banca sau in posta. Nu se sinchiseste nimeni! Odata la banca mi-a spus cucoana de la ghiseu ca ar fi trebuit sa las copilul acasa dar i-a sarit un barbat in cap cu replica: "de aia vedem atatea nenorociri la tv, ca ii lasa pe copii inchisi in casa fara supraveghere". Avea dreptate, nu?

Mergi la inceput