Metotrexat ? Help!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Oana sti cumva cat avea sacul,sau pana la ce dimensiune se poate elimina?
Sunt bune si pastilele de metotrexat in extrauterina sau numai filolele?

Cristian - 31 mai 2005 "CEL MAI DULCE PRINT"
Cristian din burtic pana la un anisor
Cristian mot si chelut,poze

Mergi la inceput

Rezultatul la beta poate fi influentat de metotrexat,caci mi-a scazut beta HCG de la 1085 la 594.Inainte cu o zi am facut ultimele 2 fiole si de aceea ma gandesc ca rezulatul e infuentat.Daca a scazut cu atat mai poate creste iar? O mai trebui sa mai fac metotrexat pana scade la zero? Daca mai trebuie sa fac ma gandesc sa vin in Romania dupa ele de urgenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Referitor la sac si la pastile nu stiu sa raspund.
Vad ca beta scade bine la tine cred ca scapi repede, dupa parerea mea nepriceputa medicul ar trebui sa faca analiza la cateva zile sa fie sigur ca scade dar nu e obligatoriu sa te si intepe in timpul asta.

Oana_B

Mergi la inceput

Oana, dar cand aveai dureri mari, ti-au dat ceva calmante sau lasau ca sa-si faca efectul metotrexatul.Se pare ca sunt putine fete care au scapat cu metotrexat,unele chiar daca au luat metotrexat au ajuns tot la operatie.Daca beta HCG scade, sacul mai poate creste?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

N-am avut nici un fel de simptome la extrauterina (doar beta nu se dubla si uterul era gol-golut la poza) iar methotrexatul nu da dureri ci senzatii de balonare si de oboseala, eu cel putin zaceam in pat toata ziua ca nu eram buna de nimic.
Cred ca operatie se face chiar cu methotrexat injectat cand sarcina e mai mare si deja a apucat sa rupa trompa. Din ce am citit injectia se face cand nu sunt simptome adica dureri sau sangerari si sarcina e detectata devreme, la o sarcina mai mare injectia nu mai apuca sa-si faca efectul ca pagubele deja sunt facute. De fapt asa mi-a spus si doctorul atunci ca in cazul meu (fara simptome si sarcina mica) el prefera sa ma injecteze decat sa faca operatie.
Cred ca totul depinde de organism de aia medicul trebuie sa urmareasca atent evolutia prin analiza de sange si ultrasound, nu toate organismele raspund la fel la tratament.

Oana_B

Mergi la inceput

La Panait Sarbu, mi-a zis ca, nu se da metotrexat daca valuarea Beta HCG este mai mare de 1500.In Austria cica se da metotrexat pana la valuarea beta de 5000(cand embrionul are activitate cardiaca) si daca embrionul nu mai are viata incearca indiferent de cat este beta.Se da 0,1mg/kg,asta ar insemna ca eu am facut de ajuns,insa daca ma iau dupa ce se face in Romania,nu am facut nici jumate doza.Oare de ce or face asa de mult in Romania,or fi medicii mult mai avansati fata de strainatate?

Mergi la inceput

Ma gandesc ca daca embrionul se elimina singur,fara metotrexat,sacul nu se poate elimina si el fara metotrexat sa fie ca un avort tubar?

Mergi la inceput

Fetelor voi ati auzit de cazuri cand beta a scazut si sacul a ramas acolo si a crescut in continuare,sau eu sunt printre cazurile extreme.Se pare ca beta scade sar sacul se acumuleaza cu lichid.Oare o mai putea face fata metotrexatul si la sac, acum?

Mergi la inceput

Am vorbit cu Dl dr. Tutunaru si mi-a spus ca asa ceva nu se poate ,adica sa creasca sacul cand embrionul nu mai e si beta scade.Spune ca ecografia ar fi luata din alt unghi si ar fi mai mare.Nu stiu ce sa mai cred.

Mergi la inceput