Metotrexat ? Help!

Metotrexat ? Help! | Autor: denisa73

Link direct la acest mesaj

Spuneti-mi si mie va rog mult care este doza maxima de metotrexat care poate fi facuta pt. extrauterina? Am vorbit cu un medic si mi-a zis ca trebuie sa fac 1mg/Kgcorp.Mie mi se pare foarte mult mai ales ca le fac intramuscular.Am facut 2 fiole de 5mg,una la 3 zile si mai am 4.Oare o fi mult sa le fac pe toate 4 o data? Daca e sa ma i-au dupa kgcorp ar insemna sa fac 12 fiole de 5mg odata.Voi ce doza ati facut si la ce interval?Va multumesc anticipat!

Cristian - 31 mai 2005 "CEL MAI DULCE PRINT"
Cristian din burtic pana la un anisor
Cristian mot si chelut,poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Voua v-a cazut parul de la metotrexat,caci mi-a zis cineva ca voi ramane cheala,asa o fi? In cat timp se elimina din organism?Dupa cat timp de la terminarea metotrexatului poti ramane insarcinata? La fiecare minut mai imi vine cate o intrebare,dar nu imi raspunde nimeni se pare ca am ramas tot singura cu intrebarile mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Denisa, nu stiu sa iti zic de doze, eu am facut 5 ture de injectii (cate doua siringi la tura), cam o data pe saptamana. Faceam o tura de sange si vedeau ca nu a scazut beta ma si intepau rapid.
Nu am auzit de caderea parului ci doar de stari de balonare si oboseala pe care le-am avut in zilele injectiei eram absolut fara vlaga..dar nu e obligatoriu sa te simti nasol.
Dupa ultima tura de injectii am stat pe bara 3 luni. Am incercat sa negociez cu doctorul:)) cu o luna mai putin dar a zis ca sub nici o forma ca efectele teratogenice ori dau malformatii, ori o alta ectopica ori miscarriage. Tre' sa vezi ce recomanda doctorul, cred ca depinde perioada asta si in functie de cantitatea de medicament care trebuie sa iasa din sistem.

Oana_B

Mergi la inceput

Multumesc mult Oana! Seringile erau cumva de 2ml(mici sau mari?)La cat timp dupa terminarea tratamentului s-a eliminat si sacul?La mine acum nu mai e decat sacul gol si ma gandesc cat timp ii i-a sa se elimine.

Mergi la inceput

Nu stiu de siringi nu mi-a dat prin cap sa ma uit la ele atunci, de fapt nu stiam nici unul din amanuntele astea ca injectiile sunt /kg de persoana. Sacul nu l-am eliminat ca la miscarriage injectiile astea il dizolva incetul cu incetul, doctorul mi-a zis initial ca ia intre 4-6 saptamani sa se elimine deci cumva la menstruatie se elimina resturile.

Oana_B

Mergi la inceput

4-6 saptamani se elimina sacul? Si cum imi dau seama ca s-a eliminat in totalitate vad ceva?

Mergi la inceput

Nu cred, cel putin eu n-am vazut nimic a fost menstruatie normala; nu stiu, cred ca fiecare organism reactioneaza dierit. Poti sa dai si o cautare pe net dupa denumirea in engleza methotrexate poate dai de mai mult info.

Oana_B

Mergi la inceput

Am citit pe net,ca 80 la suta,din femeile care au scapat de extrauterina cu metotrexat,au sansa sa ramana natural, fata de 50 la suta la femeile care au facut operatie la laparacopie (binenteles care nu le-a scos trompa).Spune ca, trompa ramane permeabila dupa metotrexat.Mie mi se pare un mit.Voi ati facut histero dupa extrauterina tratata cu metotrexat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Buna, eu am facut 2 injectii de metrotexat, fiecare de 100 UI sau ce-or fi fost alea, desi am 50 kg, deci mi-au dat doza dubla. Oricum am ajuns la laparoscopie, caci BHCG a crescut f. tare, si mi-au spus sa stau 3 luni linistita, dupa care sa fac o HSG ca sa verificam permeabilitatea trompelor. Asadar, sunt in zona de asteptare acum. Pupici si tin pumnii sa nu ajungeti la operatie.

Mergi la inceput

Oana la cat timp ti-a venit mentruatia dupa metotrexat? Ti-a venit normal la cate zile trebuia sa-ti vina,daca nu ar fi fost extrauterina sau metotrexatul a influentat-o.Mie cred ca mi-a venit mentruatia azi,am dureri si chegulete.Am facut socoteala si in mod normal azi trebuia sa-mi vina mentruatia.Ma gandesc totusi ca aseara am facut ultimele 2 injectii si sa nu fi influantat venirea mentruatiei.
Valuarea la beta a iesit 1.085.Abia joi vad daca a avut efect si la mine metotrexatul.Am ajuns de visesz si noaptea numai metotrexat.

Mergi la inceput

N-am facut nici un fel de interventie chirurgicala dupa injectii iar menstruatia a venit ca de obicei la 28-29 de zile, m-am si mirat ca eu am crezut ca cele 4-6 saptamani inseamna ca atat trebuie sa astept pana sa vina rusii. Avusesem deja o injectie sau doua nu mai stiu sigur si le-am zis ca sangerez deja dar au continuat sa-mi faca analiza de sange si m-au intepat pana beta a ajuns la zero. Am avut doua cicluri normale pana am ajuns la zero.
Cred ca si la tine e la fel acum. Bafta si cate un floricel pentru tine si Tabitha, inventam o noua urare asa ca haz de necaz: va urez scadere rapida de beta si sa nu faceti multe injectii":)))

Oana_B

Mergi la inceput