"drepturile" bunicilor
Raspunsuri - Pagina 2

Ramona J spune:
E greu sa ne dam cu parerea nestiind cum stau lucrurile concret. Eu generalizez. Sigur ca daca oamenii sint nebuni, sau au nu stiu ce probleme de crezi ca micutul poate fi in pericol... atunci clar nu are ce cauta in preajma lor.
Dar daca avem puncte de vedere diferite, sintem suparati din motive financiare sau nu ne place soacra, eu asta nu cred ca e un motiv sa-i lovim luindu-le dreptul sa isi vada nepotii.
Intr-un fel cred ca sintem datori sa ne purtam frumos in privinta asta, chiar atunci cind consideram ca nu merita. Sa nu ne purtam altfel decit ne-am purta cu proprii parinti.
The best thing you can do for your children is to love your wife.

mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Flaflo
Si sa sti, Miha, sotul tau este implicat in aceasta situatie, oricit ai incerca tu sa eviti asta. Chiar daca e de partea ta si te sustine in fata parintilor lui, crede-ma ca il doare....
Mey...tu esti sotul meu

http://www.paidmail.ro/?seite=bettel&user=mariussimiuc

mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Intr-un fel cred ca sintem datori sa ne purtam frumos in privinta asta, chiar atunci cind consideram ca nu merita. Sa nu ne purtam altfel decit ne-am purta cu proprii parinti.
Chiar si atunci cand esti calcata in picioare si umilita si pus bete-n roate timp de 10 ani de zile?

adjadyn spune:
eu avand o relatie nu tocmai stransa cu socrii mei, dar neavand ce face in situatia de fata,stand in austria in innsbruck, iar ei la 200 de km distanta de ei, ne/am de cis sa ne mutam in alt oras,iar fiindca aveam sa ne mutam cu o gramada de lucrusoare si era greu cu ea , am lasat o pentru cateva saptamani pe fetita la socrii, aducandu/i aminte soacrei mele ca fetita trebuie sa doarma singura in camera, ca altfel nu se poate odihni(daca dorm chiar si eu in camera cu ea , ma simte si se treyeste de cel putin 4/5 ori pe noapte,si d esigur i/am mai atras atentia ca fetita doarme pana pe la 9 dimineata fiindca in timpul yilei e foarte activa...
dupa cateva sapatamani am ramas socata vazand ca soacra nu ascultase de mine...dormise cu ea in camera si o treyea in fiecare yi la 6 si 7 dimineata spunand ca un copil nu e normal sa doarma atata si ca trebuie sa se obisnuiasca cu programul aceasta pentru cand va veni vremea sa meraga la s coala.
am inmarmurit...fiindca a calcat peste dorintele mele, si luand niste masuri fara ca sami ceara si mie parerea, deformandui astfel programul pe care/l avusese....avand o disputa serioasa cu ea,....in concluyie tot ea revoltata ma lua la rost pentru propriul meu copil, ca ce educatie ii dau eu atata timp cat imi las copilul sa doarma pana la 9.....
iam atras atentia ca este copilul meu si il cresc cu m cred eu de cuviinta, daca vrea sami dea un sfat este la latitudinea mea daca l primesc sau nu, iar daca isi mai simte nevoia sa e duce copii altuia, atunci o sfatuiesc sasi faca un copil sau sa infieze unul...

adjadyn spune:
ca sa nu va mai spun...pe asta o uitasem..
chiar am surprinso intruna din zile pe fetita mea strigand prin casa MAMA ....eram la soacramea, iar ea socandu/ma din nou spune luand/o in brate HAI LA MAMA....

Flaflo spune:
quote:
Originally posted by mariussimiucquote:
Originally posted by Flaflo
Si sa sti, Miha, sotul tau este implicat in aceasta situatie, oricit ai incerca tu sa eviti asta. Chiar daca e de partea ta si te sustine in fata parintilor lui, crede-ma ca il doare....
Mey...tu esti sotul meu...deghizat...
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
Ha, ha.....sa o iau ca si compliment?

Mai in gluma, mai in serios, asta e un subiect foarte delicat si la noi in familie, poate de aceea m-am ambalat asa de tare. Sper ca nu te-am suparat...
Flavia si Bianca
Bia vijelia

ralualexandrei spune:
Miha asa cum banuiam situatia e mai albastra si copilasul tau e probabil un instrument,cel putin al meu asta a fost pt ei,modul lor de a-mi face viata si mai amara.
Bineinteles ca nu te poti purta frumos cu ei cand esti mereu calcat in picioare,cel putin eu una nu am putut,asa ca dupa 8 ani am inceput sa-mi apar drepturile de mama si de sotie si sa-mi vad de treaba mea si de viata mea incercand sa raresc vizitele ,iar Robert nu mai merge acolo decat in vizita si in prezenta noastra si pt a lamuri faptul ca nu resentimentele fata de ei m-au determinat la asa o atitudine am sa enumar cateva din accidentele pe care copilul meu le-a suferit cand se afla in grija lor:cazut din capatul scarii si pana jos de-a berbeleacul asta pe la 2ani jumate,alunecat de pe marginea cazii si lovit cu fata de chiuveta,lovit cu portiera in fata de tataia care nu vazuse ca,copilul s-a dat jos din masina,copilul a iesit pe poarta cu trotineta pe la 4 ani si a fost cautat tot cartierul, si exemplele pot continua ,partea frumoasa era ca mie si lui taica-su ni-se ascundea intotdeauna adevarul in masura in care acesta putea fi ascuns pt ca atunci cand l-am vazut cu fata umflata si cu ochii vineti au fost fortati sa-mi spuna adevarul.
Cam asta a fost la noi si chiar de ar fi fost mama mea si tot as fi avut aceiasi atitudine.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 7+ album no1 album no2 albumul no3

Ramona J spune:
quote:
Originally posted by mariussimiucquote:
Originally posted by Ramona J
Chiar si atunci cand esti calcata in picioare si umilita si pus bete-n roate timp de 10 ani de zile?Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
Repet, nu cunosc detaliile. Sotul tau se vede cu ei? Daca tu esti suparata, de ce nu poate totusi copilul sa-si vada bunicii?
Nu e situatia ideala, dar din ce spui nu reiese de ce nu s-ar putea vedea.

Ramona J spune:
Din tot ce am citit aici abia flaflo mi se pare ca are dreptate.
Accidente se mai pot intimpla. Ei au avut cam multe. Dar mai rau mi se pare ca bunicii au incercat sa ascunda ce s-a intimplat.
Sigur, continui sa cred ca au dreptul sa-si vada nepotii. Dar a-i vedea nu inseamna a-i lasa in grija lor. Deci copilul poate merge cu ambii parinti sau cu unul din parinti sau bunicii pot veni in vizita.
Continui sa cred ca au dreptul sa-i vada. Dar aici se discuta lucruri diferite. Una e sa aiba acces la copii, alta e sa se ocupe de copii.
Atunci cind se ocupa de copii eu consider ca va fac o favoare. Nu ma surprinde cind un bunic nu respecta regulile. Sincer, nici mama nu le respecta pe ale mele. M-am suparat la inceput, ma mai supar citeodata. Dar daca nu e ceva care sa afecteze copilul nu stiu cit... E bine sa fim toleranti. Nu cistigam nimic suparindu-ne pentru lucruri neimportante.
Sa nu mai vorbim ca ne punem si sotii intr-o situatie delicata.

impreuna spune:
Miha, "aceste lucruri ne doare":)
Nu exista bunici care sa respecte strict regulile impuse de parinti in educatia copiilor.
Insa trebuie facute compromisuri de ambele parti iar bunicii sa lase mai mult de la ei. Ei si-au crescut copiii la randul lor si am iesit din epoca matriarhala unde creste tot clanul la un loc si "big mamma" are un cuvant greu de spus. Bunicilor le e mai greu sa inteleaga:(
Mereu vor fi frecusuri, mereu vor parea neintelegeri. Daca tu simti ca nu mai poti face compromisuri si vrei sa te retragi te inteleg, insa nu stiu daca vei putea face asta toata viata, cel putin cat traiesc ei. Sunt la mijloc copilul si sotul tau, cel mai bine ar fi ca el sa se implice si sa se impuna, sa nu te lupti tu singura cu morile de vant...
Sunt multe de spus si de pe margine e greu sa vezi lucrurile asa cum sunt. Majoritatea avem bunici care nu rezista la mofturile copiilor sau care cred ca dc au crescut un copil sunt experti in asa ceva, dar atata timp cat stim ca ne vor binele si stiu sa si renunte cand trebuie, facem compromisuri ca nu avem de ales.
Fla (sotie si mamica fericita)