Mamici de sept-oct 2006 (61)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

MamiFlori - de unde stii ca vei avea acum lapte?

Cristina siDragos (31.01.2004)+Victor
Poze
POZE YAHOO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Alessia..tu baga la cap ...ca poate cand ti-o veni tie randul sa intrebi noi o sa fim "introduse" pana-n gat de kk, pipi urlete, si muuuuuuuuuuuuuult lapte..ca n-o sa mai vedem monitoru asa des ca pana acum...dar mai raman Carmen, Ileana, Hazul, Aramona, Alexxia, Roxanae, Alipiticot...ele vor fi mamicile de baza .

Poze

Inni 36+ cu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanae spune:

Sa va spun si cum am procedat eu la Diana desi vad ca discutiile s-au cam stins.
La maternitate eu nu am spalat-o se ocupau asistentele de acest lucru,iar cand am venit acasa deja ii cazuse buricul, decat dupa baita ii dadeam cu baneocin (aproape o saptamana, iar noi am stat in spital 1 luna).
Atunci cand facea caca o stergeam cu servetele umede iar apoi o spalam la chiuveta (o tineam pe mana fata in jos).Scutece am folosit Pampers si servetele la fel, alta firma nu o suporta si se irita.
Baita ii faceam in camera - puneam in apa ceai de musetel si un galbenus de ou,iar pt spalat foloseam sapun de bebe de la Nivea.Intr-un ibric mai mare puneam apa curata cu care o clateam la sfarsit.Asa am facut timp de 3 luni, apoi am renuntat la ou , iar dupa alte trei luni la musetel.La 7 luni o spalam doar cu apa si sapun.

Acum va las ma duc sa ma pregatesc - vine sotul de la servici,iar noi astazi serbam 5 ani de la casatorie.De dimineata cand m-am sculat am gasit pe pat un buchet mare si superb de trandafiri,iar dupa amiaza mi-a spus ca ma astepta o surpriza.Nu-mi vine sa cred ca a trecut atata timp de cand suntem impreuna ( suntem prieteni de la 14 ani, de 5 suntem casatoriti) am trecut prin multe bune si rele, dar toate nu au afectat cu nimic relatia noastra.

Va si va doresc O ZI BUNA!

Roxana + Diana-Rahela(8.05.2002)+ Rebecca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Lullabay am in jur de 90 de batai pe minut. Asta inseamna tahicardie? Necesita investigatii suplimentare? Si eu stiam ca o accelerare a nr de batai e normala in sarcina.
Sa stii ca m-am panicat si eu cu diabetul gestational de cand am auzit ce ti-a zis tie Iliev (mai ales ca si bebele meu era maricel la 28s). Am scris de curand ca am des (cca 3 ori/zi) stari de lesin, ameteala si slabiciune mare, chiar si cand stau intinsa. Anemia nu e mare (Hb 10), Ca 6,1mg% (8,6 limita de jos) asa ca m-am gandit eu ca poate am diabet. Dulciuri bag in mine ca sparta de cate ori am chef. Rad o cioco pe zi, plus prajituri diverse, napolitane, paine cu unt si miere, o cana imensa de lapte cu Nesquick din belsug... etc. Diabetul gestational se poate face indiferent de alimentatie, din cauza tulburarior metabolice, sau in stilul meu, am toate sansele sa-l fac?

Eloise 30+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Roxanae aniversare fericita alaturi de sotul tau si de fetita, multa sanatate, iar tie nastere usoara si bebe mancacios si cuminte!

Eloise 30+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lullabay spune:

Felicitari Roxanae!!!!sa fiti la fel de fericiti si chiar mai mult si de acum inainte!!!
Am uitat sa va povestesc azi noapte spuneam ca i s-a rupt apa unei colege..acum am aflat detalii..prima nastere... i s-a rupt apa la 8 la 10 au inceput contractiile la 1 a nascut un baietel sanatos de 3 kg la 37 de sapt.. a impins de 3-4 ori si a iesit!!!!!!Vreau si eu asa...a avut mici pr in sarcina cu colul care se tot deschidea...pana la urma asta a ajutat-o ca datorita colului putin mai incontinent s-a dilatat foarte repede...vroia epidurala nu a mai fost cazul ca nu au mai avut cand si plus s-a dilatat asa de repede ca a avut si putine contractii.
Noroc cu mamicile experimentate m-am lamurit!!!!!!Multumesc!!!!
Eloise frecventa cardiaca normala este de 60-90 batai/min deci 90 e o.k nu e tahicardie pr sunt de la 100 in sus (tahicardie sinusala)...in conditii de repaos...asa ca ai sa vezi daca iti masori pulsul dupa un etaj urcat pe jos poti ajunge si la 160...asta e normal se adapteaza inima la efort isi scurteaza contractiile ca sa pompeze mai mult sange in ritmul pe care il cere organismul..pt linistea ta fa o ekg...dar din pct meu de vedere numai pt linistea ta nu cred sincer ca ai avea vreo pr cardiaca:))))
Diabetul in genere se spune ca e o combinatie :predispozitie genetica+dezechilibre alimentare...hb la 10 in sarcina nu e foarte mica...de ex eu mereu am avut hb neinsarcinata fiind pana in 12..
pt diabet incearca sa faci cum am facut eu initial:o glicemie pe nemancate, apoi mananci normal si la 2 ore dupa ce ai mancat din nou o glicemie..daca apar valori mari poti face un TTGO..cred ca glicemia a jeun si postprandiala poti sa le faci la Praxis.Si eu mananc multe dulciuri...chiar si acum... dupa ce mi-a trecut sperietura am revenit la obiceiurile mele alimentare..proaste.

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiFlori spune:

Crisnemes, la primul copil laptele a venit f. greu. Daca nu ar fi avut in Germania in spital pompa electrica pe care o puneam din 3 in 3 ore zi si noapte, nici nu cred ca ar fi venit. Dupa 3 zile a inceput sa iasa ceva galben, dar nu lichid ci exact ca margarina. Puteam sa o intind pe paine . Apoi incet, f. greu a aparut si laptele. Insa dupa cateva zile mi s-a infectat operatia si am mers o saptamana sa mi-o stoarca (efectiv). Atunci am pierdut laptele definitiv.
Acum insa, daca storc usor mamelonul iese fara efort un lichis gros, galbui si cleios. Cred ca e colostru. Si cred ca asta inseamna ca nu mai am infundate caile.
Din cate stiu toate gravidele ar putea incepe de pe la 7-8 luni sa isi maseze sanii zilnic, de sus in jos, ca sa se pregateasca sanii si sa se formeze mamemloanele (mai ales la cele care nu le au asa pronuntate, ca moi de ex.)
Florina 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanae spune:

Am uitat sa va spun ca in maternitate a mancat cu biberonul.Aduceau biberoanele intr-o lada fiecare cu numarul lui.In fiecare biberon era pus lapte praf(deja preparat 10- 20 -30ml in functie de cat de mancacios era) peste care tu te mulgeai si puneai laptele tau cat puteai de mult. Bebe manca cat avea nevoie, dar nu numai laptele meu ci in amestec cu Milumil(asta dadeau pe atunci), nu ma lasa sa ii dau san pt. ca obosea si nu mai manca.E foarte rau la septici(prematuri)nu poti vedea bebelusul decat o data pe zi si asta daca aveau asistentele chef sa te lase.Insa cu bani am rezolvat si problema asta, usile se deschideau ca prin minune cand le puneai ceva in buzunar.Asta-i de retinut pt. noi toate cu bani rezolvi acolo toate problemele si nu are rost sa te stresezi degeaba,mai bine dai si esti linistita.
Nu ne lasa sa le dam noi sa manance ,decat in ultima saptamana m-au lasat.Prima data cand i-am dat m-am speriat ingrozitor pt. ca a mancat cu o viteza incat mi se parea ca nici nu mai respira.
Acasa insa a acceptat sanul fara mari probleme.Ma asteptam sa nu mai vrea dupa ce a baut o luna cu biberonul dar a acceptat pana la 4-5 luni,cand a facut o infectie urinara cu febra 40 si ii venea mai usor la biberon.A facut Zinat injectabil timp de o saptamana.Am suferit enorm in timpul injectiilor pt. ca vedeam cat de mult o durea - a fost prima data cand a zis mama.De fapt meme si asa am ramas pana la un an cand s-a transformat in mam, si la 1,5 ani in mami.De la 4 luni a mancat Milumil pana la 2 ani. Eu am pierdut laptele care nici cu ceaiuri nici cu alte metode nu mai curgea.
Asta e povestea noastra legat de alaptat, eu sunt multumita ca a mancat si cele 4 luni, sper de dat asta sa am mai mult noroc si sa nasc la termen.

Roxana + Diana-Rahela(8.05.2002)+ Rebecca

Mergi la inceput

Lullabay pai asta mi-a scris dr. fam. pe trimiterea la cardio: tahicardie sinusala. Ea nu mi-a zis cate batai dar de cate ori mi-am masurat eu pulsul in sarcina -inclusiv azi dupa ce am ajus acasa- aveam un pic peste 90. La dr nu eram nici emotionata nici nu urcasem scari sau facusem vreun efort. O sa fac si ekg oricum.
Wow ce fain de prietena ta sa nasca asa usor! Felicitari!

Eloise 30+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Roxanae- casa de piatra!fericire, intelegere si tot ce-ti doresti!

Cristina siDragos (31.01.2004)+Victor
Poze
POZE YAHOO

Mergi la inceput