Mamici ianuarie - februarie 2007 (13)
Raspunsuri - Pagina 12
ralu74 spune:
Se poate cum spui tu Aelita, desi ianinte de a vizualiza mesajul postat aici puteam sa accesez link-urile, dupa postare nu mai mergea
Catalina spune:
Buna aelita si ralu, va multumesc din suflet ca sunteti alaturi de mine. Eu ma cunosc si stiu f bine ca sunt o fire panicoasa. Dar noaptea trecuta parca a fost mai nasol decat pana acum. Mi s-a parut sincer ca a durat toata noaptea.
M-am pus in pat la 10 si am luat un no-spa pt ca ma supara burta (f putina durere), la 12 m-am trezit prima data, apoi m-am mutat in sufragerie sa deschid tele ca sa pot adormi la loc si sa nu il scol si pe sotz si am dat pe realitatea. Astfel am putut observa ca celelalte treziri - cu burta tare - au fost la 2, la 4, 5 si apoi am mai avut o contractie cat eram treaza, pe la 7. Chiar m-a cam infiorat.
Incepe asa de undeva din dreapta de langa buric si incet cuprinde toata burta. Ce este FOARTE ciudat este faptul ca toate se petrec cand stau intinsa in pat. Daca ma ridic in sezut sau ma asez pe scaun se relaxeaza burta. O trebui sa dorm pe scaun sau bebe incearca sa imi zica sa poftesc la serviciu (unde stau mult in fata calc)?
Ralu, nu te mai scuza, te rog mult, nu ai nici o vina daca nu merg link-urile, esti o draguta ca ai incercat, hai ca ma uit si eu si sa vad ce mai aflu.
Contemplam ideea sa caut un al dr dar azi fiind sambata ... asa macar pt o a doua opinie dar imi e tare teama si de atatea ecografii ca doar am facut una miercuri.
Stiu ca atunci bebe misca (de fapt si acuma misca, destul de tare), stiu ca mi-a zis ca am lichid si ca mi-a si aratat ca colul e inchis si lung, v-am zis, 3,9 cm. Dar ma intreb oare cat de repede se poate produce o schimbare?
Incerc pe cat pot sa stau linistita, l-am rugat pe Doamne Doamne sa aiba grija de copilashul meu si ... cu El inainte.
marinar spune:
neata
Cata ai grija de tine si sper sa se potoleasca bb.
nic eu nu mai dorm bine de 2 nopti dar nu ma pot plange, burta e ok, ba chiar astept si eu sa dea bebelina din picioruse, astfel incat sa o si simt.
Alina suna la Tutunaru la cab si fa-ti o programare, sigur te va primi, nu conteaza ca nu ti-a urmarit sarcina de la inceput. succes!
Marina
16+
burtika
ALINATXA spune:
Catalina eu am avut genul asta de dureri noaptea in saptamana 7-8.Ma trezea din somn si ma durea cu tot cu spate.Intrasem in panica pentru ca senzatia era aceeasi ca cea de la ciclu din ziua can venea.Explicatia la mine :eram in perioada cand trebuia sa vina ciclu.Luna asta la fel am patit.Pe mine acum ma supara burta si spatele ziua nu noaptea.Burta se intareste dupa 3 dupa amiaza.Tin sa iti zic ca nu prea imi ceda la nospa si stiu si de ce.Mie cand imi venea luam calmante destul de puternice comparativ cu nospa.Deci nospa e apa de ploaie ptr mine.Dar asta e suport.Si eu intrasem in panica ,am mers la ecografie si control si totul era ok de aici am tras concluzia ca nu e nimic alarmant.Asha si cu tine.
Hai linisteste-te ca totul e ok.Ptr linistea ta du-te mai des la doctor sa te convingi ca e ok.Pupici
http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos
ALINATXA spune:
Apropo de ecografii.Eu chiar am intrebat daca dauneaza si mi s-a spus clar ca dauneaza dar la portofel.Doctora a zis ca e o chestie soft si nu il deranjeaza deloc .Mi-a si aratat cand ea umbla cu chestia aia pe burta mea si el (ea)dormea bine merci.De abia l-a trezit un pic la insistentele ei.Al meu e foarte puturos si comod dupa spusele dansii
http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos
Maryela spune:
Buna fetelor!
[size=4]CATALINA[/size=4], incearca sa te linistesti.
Stiu ca suna a cuvinte goale dar crede-ma am trecut si eu prin asta. In plus eu si sangeram putin.Si slava Domnului acum BB e bine.
Pe mine doctora m-a internat vreo trei zile in spital si am facut din sase in sase ore injectii cu No-spa, Scopantil si Diazepam.
Sangerarea s-a oprit, la fel si contractiile.
Daca te doare rau poti sa iei Scopantil supozitoare.
Ideea e ca daca tu esti linistita o sa fie bine si BB.
Ca dovada,eu dupa ce m-au externat din spital nu puteam sa mai dorm si nu ma simteam deloc bine. Am sunat-o pe doctora si i-am spus ca vreau sa-mi mai faca o eco, sa stiu eu ca e bebe bine, placenta la fel...Saraca, ea mi-a zis ca totul e in regula, eu nu si nu....
In fine mi-a facut eco, mi-a zis ca bb e bine si parca au disparut toate nelinistile ca prin farmec....
Asa ca , pentru linistea ta, mai du-te la un control la alt medic daca nu vrei la medicul care te-a vazut pana acum.
Te pup!
sa-ti fie bine!
Maryela
Maryela spune:
In alta ordine de idei....Fetelor eu nu mai pot, ma dau batuta!!!
Am pierdut lupta cu balonarea. Am incercat sa mananc fructe inainte de masa, am incercat sa nu mai mananc deloc fructe, am incercat sa beau multe lichide. DEGEABA!!Parca burta mea e un balon urias unde gazele se plimba ca la ele acasa. Si sa vedeti ce zgomote fac...![]()
Imi ramane alinarea ca nu sufar si de constipatie...deocamdata, ca altfel.... Oricum la toaleta stau cu orele....
Oare chiar n-o exista vreun remediu pentru balonarea asta nesuferita?????![]()
Va doresc un week-end minunat si sa va mearga din plin!
17+
Maryela
roandre spune:
Catalina, in primul rand incearca sa te linisteti pt ca agitatia asta nu-i face deloc bine lu' bb.
Si eu cand stau in pat am burtica tare si simt ca ma tine pielea. Cum ma ridic, cum totul e ok. Nu mi-am facut griji atat vreme cat nu ma doare.
La prima sarcina am avut contractii mai toata sarcina cu intariri de burtica si dureri. Imi aduc aminte ca aveam asa mari dureri ca simteam ca ma taie cu cutitul cineva pe burta. Am luat cam toata sarcina cate 3 pastile de no-spa de 80 mg pe zi, in fiecare zi. Cand am ajuns la faza ca nu-si mai faceau efectul, mi s-a dat gynipral. Din cauza contractiilor mi s-a scurtat colul mai devreme decat era normal si am ajuns sa nasc la 8 luni dar totul a fost super ok, bebelina sanatoasa si fara nici o zi de tinut la incubator.
Ideea e ca dc ai contractii trebuie sa le tii in frau si sa monitorizeze dr lungimea colului si dc e cazul sa fie facut un cerclaj (eu n-am avut facut pt ca primul dr, dr Branescu nu avea timp sa spuna dc e cazul sau nu, dar in schimb ma tot speria cu tot felul de prostii cum ca as avea uterul bicorn, ca exista riscul sa pierd sarcina, etc....cand am ajuns la al doilea medic era prea tarziu pt cerclaj si am dus-o taras-grabis pana la capat).
Noi ne pregatim sa facem bagajele pt concediu si maine sa plecam la munte...asa ca va pup si pt o sapt va doresc sa fie totul bine si sa va bucurati de sarcina!
gabriela_s spune:
buna fetele!!!
maryela ce mananci tu de-obicei?ai grija la alimentele cu tranzit greoi,care lasa reziduuri prin intestine samd.am citit undeva despre infuzii de ghimbir, tei, menta, rozmarin sau anason ca ar fi bune impotriva balonarii.nu stiu daca unele din ele cumva nu sunt contraindicate pt gravidute,dar stiu ca cel putin anasonul face minuni (se da si bebelusilor cand au colici).
catalina incearca sa eviti orice sursa de durere,fie ca vine de la spate,de la talpi ,de la dinti sau de la alte parti ale corpului,orice sursa de durere,stres,jena pot cauza implicit si intarirea/contractare uterului .no-spa sa nu iti lipseasca niciodata si in rest,daca doamne fereste banui ca e ceva in neregula,te doare tare,fugi in camera de garda ,nu sta dupa nici un medic sa il cauti,sa il suni samd.cel mai bine este sa te examineze cineva,sa palpeze,sa faca o ecografie-eu nu prea am incredere in consultatii prin telefon.
daca aveti un medic de familie bun si aveti incredere in el,mergeti lunar la control si la acesta,nu doar la ginecolog (ca pana la urma avem nevoie de tot corpul ca sa nastem ,nu doar de
).teoretic un medic de familie ar trebui sa faca un bilant complet luna de luna si astfel sa poata prevedea si remedia in timp eventuale probleme(acum,nu imi sariti in cap,stiu cum sunt medicii pe la noi,dar daca aveti unul bun,tineti aproape).
in alta ordine de idei,am pus poze cu burtica si bebe
sa vedeti ca nu imi mai incap in piele de mandrie (si de grasa).sunt o burtoasa si sunt mandra
am o comoara roz !mai puneti si voi poze cu burticile voastre,sa fie grupa mare!
apropos,cand se organizeaza intalnirea burtoaselor?eu peste doua saptamani sunt la mare
![]()
pupacesc
"faptul ca ai un pian nu te face pianist,dar nasterea unui copil sigur te va face parinte" M.Levine
gabitzu si bebe adriana 18+
pozute
aventura spune:
Fetelor, imi pare rau ca nu scriu des, am avut f. multa treaba la birou 
.
Acum gata plecam in concediu la mare in Grecia, azi noapte..de abia astept..
Megbenq, eu merg la gimnastica pt. gravide la Tonusclub, da un search pe net si gasesti imediat. E super, eu merg deja de 3 sapt..
Va rog nu puneti intalnirea saptamana viitoare caci vreau si eu!!! 
Aventura
12+