Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (30)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_irina spune:

BUNA MAMICI! IMI CER SCUZE CA AM DAT NAVALA PESTE VOI DAR VREAU SA VA INTREB SI EU CEVA. EU SUNT MAMICA DE IAN- FEBR. IERI AM FOST LA ECO SI MI A ZIS CA BEBELUSA E BINE DAR CA AM PLACENTA CAM JOS. CE RISCURI IMPLICA ? SUNT INSARCINATA IN 19 SAPTAMANI. BEBELINA MEA E BINE. DAR MA INGRIJOREAZA CEEA CE MI A ZIS MEDICUL REFERITOR LA POZITIA PLACENTEI. EL MIA ZIS SA STAU LINISTITA CA NU E NICI O PROBLEMA CI VOM VEDEA PE PARCURS CUM VA DECURCE TOTUL . DAR MIE MI E FRICA. IMI PUTETI SPUNE CE TREBUIE SA FAC SI SA NU FAC AVANMD PLACENTA MAI JOS?

VA MULTUMESC. PUPICI!

irina 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

alexandra_25
important si cel mai important este ca bebe e bine da? si eu am picioarele umflate incat in unele zile mama se speria de ele...am zis asta sa fie singura problema...nimic nu mi se pare anormal avand in vedere cate schimbari se petrec la o femeie in timpul sarcinii...dar e bine sa dai totusi atentie..nu trebuie sa te sperie doctorii....urmeaza tratamentul pe care ti l-au dat...la cat stam cu ele atarnate cum sa arate ca niste picioare normale??? arata ca niste labe de urs, asa-i??? hai alex....o s atreaca..pupicei

dolores 23+David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze

Plangi cu sufletul,fara a-ti umezii ochii,razi pentru a putea reusi, iubeste pentru a-ti umple inima cu adevarata dragoste. e tot ce-ti trebuie pt a putea fi fericit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roana spune:

Draga Irina,
pana in luna 5 si eu am avut placenta jos inserata.
Nu trebuie sa faci ceva special. fara efort, fara bai, dusuri nu fierbinti si grija la tine in general adica sa nu cari nimic, sa nu faci curat decat chestii usoare. exista pericol de sangerare d-aia restrictiile astea. dar la mine nu a fost cazul.
Mie mi s-a ridicat fara probleme. si acum e absolut in regula.
din cate stiu eu singurul risc daca nu se ridica e nasterea prin cezariana.
sper sa se ridice si la tine.
Te pup si nu mai fii ingrijorata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atudor spune:

Maria Irina, bine ai venit in .
Sarcina usoara si bebe sanatos. Personal nu stiu ce sa-ti spun despre acest tip de placenta, dar sunt sigura ca daca erau probleme ti s-ar fi spus, ti s-ar fi dat un tratament, etc.

Ana 28 si Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Alex dr. tau se sperie prea usor. Data viitoare iti dam niste fotografii sa ai la tine - cu picioarele noastre umflate. Sa aiba dr. tau de ce se speria.
Stai linistita si bine ca e BB OK. Bravos.

maria_irina ascultati medicul, ca zice bine. Nu e nici o problema ... se mai ridica. A mea de exemplu s-a ridicat abia in saptamana 23. Asa ca mai ai putintica rabdare si totul o sa fie bine. Sarcina usoara in continuare.

Miro27+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Maria Irina, oricand cu cel mai mare drag iti raspundem...si eu am avut la inceput placenta jos inserata, insa, la fel ca si tie, medicul mi-a spus sa stau linistita ca se ridica ea...oricum, fara prea mult efort si fara bai fierbinti, in rest stai linistita ca nu-i ceva grav...mie, de ex, mi s-a ridicat si acum totul e ok...si eu nici n-am ascultat de medic cu efortul, ca atata mi-am luat nepotelul in brate...Sarcina usoara!

Miro, in Word iti tii jurnalul acela de sarcina?

Oana 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

salutare dragutele,

pentru cele care au probleme cu somnul noaptea (si eu am dormit in reprize noaptea asta) pot sa va spun din experienta altor mamici, prietene de-ale mele ca asha cum se trezeau in ultima perioada a sarcinii asa le trezea si bb noaptea in primele luni dupa nastere... eu imi ziceam atunci ca de ce nu au facut un efort sa doarma, sa schimbe programul lui bb ince de atunci... dar acum stiu ca nu asha de ushor, ca nu e tocmai dupa noi, ca eu si ei un cuvant maaaareeee de spus

despre patul lui bb - eu ma pregatesc sa iau unul de material, pliabil, ca e mai usurel, nu se loveste bb la manutze in somn si are avantajul ca il putem duce cu noi daca mergem la bunici sau in concediu.

BB nostru are camera lui, si ma gandesc si eu daca sa il culc de la inceput acolo sau sa il iau cu noi in dormitor in prima luna. Este exclus sa imi pun eu un pat la el pt ca e prea mica camera. Si nici patutul lui nu incape in dormitor la noi, dar eu ma gandeam ca ii iau un cosulet si il pun langa pat, pe partea mea... voi cum v-ati mai gandit?

asiza - te rog frumos sa imi spui si mie de unde iei cadita cu bureti ca visez de mult la ea si nici nu stiam ca se gaseshte si la noi.

bamboleta - sigur ca te leaga de pat, dar asta numai pentru cezariana. Ca pentru orice alta operatie, ca sa nu dai din maini si sa ii deranjezi pe medici (cum ar fi sa il atingi in timp ce itzi taie, burtica.... ). Nu o privi ca pe o chestie ingrozitoare, e o masura de protectie tot pentru tine.

eu mai am un gand MAAAAREEE pe care vreau sa il discut cu medicul meu. In toate carticele de toate felurile scrie ca e f important contactul dintre parintzi si bb imediat dupa nastere, pentru cat mai mult timp, in unele chiar se merge pana la "toaleta bebelusului poate sa mai ashtepte". Asa ca eu vreau sa vb cu medicul sa vad cat timp poate sa imi lase bbu imediat dupa nastere (de exemplu pana ce ma coase daca o sa nasc natural si va fi cazul, sau tot pana ce ma coase daca e cezariana)... si chiar sa ne lase putin pe toti trei singurei sa ne alintam bbu si pe urma sa il ia ii faca ei cele ce trebuie.

marcela 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

alexandra 25nu am in ca probleme cu picioarele chiar asa cum ai tu, dar sunt convinsa ca se va rezolva. nu am retinut daca ti-a spus doctorul sau nu, dar banuiesc ca trebuie lichide si continut scazut de sare.

in legatura cu suportul de cadita, nu m-am gandit ca ar fi instabil, l-am vazut doar inalt si mi-a placut, pt ca mai ales dupa cezariana am inteles ca e de preferat ceva inalt. in plus, sa si vrea bebe, deocamdata nu are loc unde sa cada, chiar vorbeam cu sotul meu ca ar fi bine sa mearga repede casa, in caz contrar bebe nu va avea pe unde sa invete sa mearga...sau ar mai fi o solutie, sa fie bebe precoce din cale afara si sa il ducem la dus de cum vine acasa...scap si eu de probleme, nu mai urla nici el daca il oparesc, isi regleaza singur temperatura apei, ca sa nu mai punem la socoteala ca se schimba singur de scutece....
glumeam, dar tare bine ar fi!

chris 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

si tot apropos de bb imediat dupa nastere, fetele care ati mai nascut, sau care mai stiti... spuneti-mi ca nu-i adevarat ca dupa cezariana, te baga la terapie intensiva si cat stai acolo nu il vezi pe bb... ma sperie rau perspectiva asta

Poate ca cer prea mult, dar eu vreau sa nasc cu cezariana, sa am un moment cu bb si tati imediat ce s-a nascut, si sa il am pe bb langa mine in salon indiferent ca sunt la terapie intensiva sau nu, sa nu ii dea lapte praf decat daca nu am eu lapte dar sa ma lase sa incerc sa alaptez inca de la prima masa a lui bb... EXAGEREZ?

veronici - felicitatri pentru finuta Ioana! Sa va traiasca si sa va faca fericiti pe toti

marcela 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atudor spune:

Fete cucuiete, unde putem citi despre exercitiile de respiratie din timpul travaliului? Am auzit ca ajuta foarte mult. Stie vreuna dintre voi cum se "respira"?
Mercic

Ana 28

Mergi la inceput