Mamici de sept-oct 2006 (60)
Raspunsuri - Pagina 16
amarantina spune:
Lexi, ce mi-a placut povestirea cu ardelenii... Dar ai dreptate ca nu sunt toti asa. Si bunica mea era ardeleanca si era tot ca a ta: ca argintul viu, i-a condus pe toti cu mana de fier pana la 80 de ani. Fetele ei (incl maica-mea) o sunau si la 80 de ani si ii dadeau raportul prin telefon: ce au facut, ce au gatit, etc. Asta se intampla o data la 2 zile, inchipuie-ti.
cpetrut spune:
InniAcum aud prima data de aceasta cerinta in Ro. In America nu se practica. Mie mi-a dat o prietena care a nascut acolo un pachet Always mai special, cu supertampoane. Cred ca sunt alternative mult mai bune vatei. Nici la ciclu n-am mai folosit asa ceva de pe vremea lui impu'
quote:
Originally posted by inni
O intrebare pt. mamicile care au nascut natural sau oricine stie explicatia.
De ce e nevoie de torsoane din vata impachetate in fesi de tifon pt. atunci cand curg lohiile ? Nu se pot folosi tampoane normale gen Always ? Daca mai ai si epiziotomie, firele de vata care ies din invelisul de tifon nu adera de taietura ?
Poze
Inni36+ cu
....
Sephora spune:
Inni eu am auzit ca tampoanele normale au plasticul ala si nu lasa aerul sa circule si epiziotomia nu se vindeca.Vata este infasurata de cateva ori in tifon si deci nu ies firisoare si nici nu se prinde de operatie.Asta am auzit ca ar fii explicatia.
Io
32+
Matteo
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/angelsro2002/my_photos
inni spune:
quote:
Originally posted by cpetrut
InniAcum aud prima data de aceasta cerinta in Ro. In America nu se practica.
Io nasc in Ro
Aici nu au ajuns super tampoanele alea, inca.
Daca le ai e foarte bine.
Probabil ca sunt altfel structurate astfel incat nu seamana nici cu tampoanele Always de pe la noi, dar nici cu torsoanele de vata.
Chiar nu inteleg de ce nu le-au importat si pe astea !!!
Stam si jinduim la unele lucruri absolut necesare in unele cazuri.
Asta e.
Dar sa stii ca vata e ceruta aproape in 80% din spitalele din Ro..desi cred ca procentul dat e mai mare.
Poze
Inni
36+ cu
....
Sephora spune:
Eu o sa-mi fac si astfel de tampoane dar o sa m-a duc sa-mi cumpar si de la Mothercare sa vad cu care o sa m-a impac mai bine.Asta in cazul in care bebe se indura de mine si se misca in pozitia buna iesirii.
Fetelor luati-va de toate la spital,medicamente de astea ptr dureri mai ales,astia in spitale nu au absolut nimic,sunt varza.Intrebati-va doctorul ce v-ar trebui.Eu am avut noroc ca a avut doctorita mea sa-mi dea ca altfel rabdam neica.
IO
32+
Matteo
inni spune:
Aa..pai va zic eu cam ce va trebuie :
- algocalmin fiole
- supoz cu glicerina
- supoz hemorzon
- ergomet
- spirt
Poze
Inni
36+ cu
....
cpetrut spune:
Multumesc Inni ca mi-ai spus ca cer chestia asta. A propos, cum poti afla ce se cere? Eu am invatat majoritatea lucrurilor despre sarcina si nastere in America si am venit sa nasc in Romania. Sunt destul de derutata, desi am invatat multe de la voi (multumesc!), tot nu stiu probabil toate practicile de pe aici.
Ar trebui inainte de nastere sa ma duc sa vad maternitatea si sa intreb de ce am nevoie si care sunt obiceiurile casei, nu?
Cricri
33+ cu Iulia Teodora
Sephora spune:
Inni nu stiu exact dar parca in jur de 300 mii,10 buc.Saptamana viitoare ati pot spune sigur,asta daca nu va raspunde cineva inainte.
Io
32+
Matteo
inni spune:
Cpetrut daca poti vizita maternitatea ar fi foarte bine pt. ca ai putea sa intrebi pe cineva de acolo si vei avea niste raspunsuri concrete. Daca nu....intreaba medicul. Poate stie sa-ti raspunda.
Eu nu am fost nici la maternitate si nici nu am intrebat medicul.
Tot ce stiu e de pe forumuri si de la alte mamici care au nascut la acelasi spital.
Listuta cu medicam. e optiunea mea. In caz de...sa fie acolo. Ca le aveam in casa oricum. Si nu sunt greu de carat
Poze
Inni
36+ cu
....