Copiluti de mai-iunie 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna! Am citit repede ce ati mai scris si am aflat ca sint copiluti bolnaviori. Imi pare rau, ii pupam pe burtici si sper sa nu fie decit ceva viral si sa treaca repede.

Cloreta, Monu, Ada_74, Oana... sanatate multa la copilasi.

Despre noi: astazi a fost mai bine la gradinita. Adica a ajuns dimineata la 10, copiii erau deja afara, imediat a cerut sa se dea jos din carut si s-a dus la joaca. Si-a gasit un partener, va spuneam ca s-a plimbat ieri cu un baietel de minuta, William il cheama si are doi ani si un pic. Astazi, cind a vazut-o, a venit glont spre ea, a luat-o de minuta si a bagat-o in casuta... ca stie ca acolo ii place sa se joace. Si mi-am baut si eu cafeaua linistita. La plecare, am zis hai sa intram in gradinita, ca sa invete ritualul, am descaltat-o, am spalat-o pe minute si am asezat-o la masa cu ceilalti copii cu gindul sa-i dau prinzul acolo. N-a vrut! S-a ridicat si ma impingea spre usa: hadade, hadade! Si am plecat! Nu mai incerc nimic saptamina asta, vedem de luni, poate reusim totusi sa luam prinzul la gradinita. Ea maninca mai bine in parc, dar eu nu voi fi decit la unu la gradinita si va trebui sa manince cu ceilalti copii la 12.

Agata a intrat intr-o faza suav-melanancolica! Aseara i-am stins lumina la 9.20, iar 11 cind am intrat sa o invelesc am avut surpriza sa o gasesc neadormita. Mi-a zis ca nu poate sa doarma pentru ca isi aduce mereu aminte ce facea ea cind era bebelus! Curioasa, m-am asezat linga ea si am descusut-o cit am putut. Intrebari:
1. - Mamiii, cind eram eu bebelus mic si apoi am mai crescut un pic, eram mai slaba sau mai grasa decit acum? Si eram mai frumoasa sau mai urita?
2.- Mamiii, acum o culci pe Tudora (care dormea de la 20.30, ca de cind vizitam zilnic gradinita si-a scurtat somnicul de zi) si apoi vii linga mine si imi citesti si imi cinti un elefant... Dar cind nu aveai doi copii, ce faceai dupa ce eu adormeam si ramineam singura in patut? [ati sesizat frustrarea, nu?]
Raspuns: Pai, mai citeam o carte, mai vedeam un film, mai stateam de vorba cu tati sau terminam treaba daca mai aveam ceva de facut.
Agata: Ah, si acum cred ca ti-e tare rau ca nu mai poti face nimic, tre' sa stai tot timpul linga noi, ha? (ha-ul asta l-a luat din engleza si il repeta atit de des, ca deja ma enerveaza).
Dupa vreo 40 de minute de stat linga ea...
3. - Mamiii, poti sa ma tii si pe mine pe burtica ta ca sa adorm mai repede? Ca sint obosita si ma enervez ca nu adorm.
- Cum pe burtica, mami, dar esti lunga si grea.
- Uite asa... si se aseaza in pozitia in care dorm bebelusii pe parinti, am vazut si la voi poze cu pozitia asta. Si cu un ton somnoros, dar categoric adauga:
- Asa cuum dormeam cind eram bebelus si nu puteam sa adorm si imi venea sa pling tot timpul, nici eu nu stiu de ce!

Nu stiu de unde i-a venit, am ramas blocata la replica ei, poate i-om fi spus noi ceva sau a vazut vreo poza sau a auzit pe cineva vorbind... Tudora nu a dormit niciodata pe noi si nici nu plinge, foarte rar se intimpla sa fie plingacioasa, si atunci e mai mult o mitziiala decit un plins sanatos. In schimb, Agata numai asa adormea seara, citeodata chiar si ziua si a tinut obiceiul asta pina dupa un an! Si intr-adevar plingea mult si des, din senin, eu puneam pe seama suprasolicitarii, ca era prea zbuciumata si energica... Oare isi aduce aminte... sau sint inventii! Ca eu chiar nu-mi aduc aminte sa-i fi povestit cum plingea si adormea seara! Acum ma intreb cind ma va intreba de ce ascultam Led Zep sau Madona sau altceva si nu Mozart...cind era in burtica...

Ma duc la treburile casnice, am un cheeeef... Va pup!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Noi avem a 6 zi diaree. Habar nu am ce sa-i mai fac. Nu dormim, nu mancam... Cateodata simt ca nu stiu de ce mai intru ca la noi totul e la fel, problemele la locul loc, lipsa de chef la fel. Sa mai zic ceva de lehamitea asta de viata si senzatia ca de fapt orice ai face si orice ai incerca tot cu peretii vorbesti.
Nu e decat o alta zi proasta in lungul sir al zilelor noastre proaste. Dar serios, cateodata asa mi-as dori sa-mi laud si propriul copil asa cum fac cu ai altora. Poate la un moment dat voi gasi ceva motive de lauda. Sau cine stie- poate ca-s eu prea exigenta si laud greu.
Sanatate colegilor de suferinta. Macr voi sunteti in tara unde se da tratament pentru o diaree. Aici probabil ca daca ajungi sa te dezhidratezi te baga cineva in seama.

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Bea, hidrasec 2 pliculete o data de trei ori pe zi - cele de 10 mg pentru sugari si copii mici. Putina apa, depinde cum iti ia tie puiul. Eu ii dau in lingurita dintr-o data asa ca ii pun putina apa, de fapt numa ceai de menta bea zilele astea. Si la smecta mi-a zis sa pun in 40 de ml de ceai de menta 2 pliculete si sa ii dau din 6 in 6 ore cate 10 ml din solutia respectiva. Tare, netare, hidrasec e cel mai bun in situatia asta, ajuta la rehidratare, nu e de gluma.

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Clara, de ce nu incerci ma o juma de biseptol? Hai fa-ti curaj si incearca, o sa vezi ca o sa-i fie mai bine dupa prima jumatate si eventual mai dai o jumate la 12 ore si gata.
Iuliana, moama ce misto de voi ca mergeti la dineyland si la las vegas... nu cred ca o sa calc vreodata. PArca ai zis cum ai de gand sa faci dar probabil mi-a scapat asa te intreb iar: cum ai reusit sa slabesti 3 kile intr-o saptamana? Nu ca as fi fan slabit asa rapid, ca eu de obicei cand dau jor repede pun la loc repede, dar eram curioasa. Oricum tu esti bine, si daca acum te simti si mai bine ma bucur ca ti-a reusit.
Nelia, scumpa foc Agata. Cine stie ce si-o fi amintind ea, mititica...
OlgaT, si tie la fel iti recomand pentru diaree: biseptol pastile, juma de pastila la 12 ore, se piseaza intre linguri si se dizolva intr-o siringa cu ceai, se da repede ca e rau la gust. Denumirea comerciala aici este sumetrolim. Poate gasesti si acolo. Poate ai facut toate astea, dar nu te superi ca repet aici, ca numai ce am scapat si noi de diaree si tare rau a fost. Deci: neaparat scos laptele din alimentatie, macar o zi-doua. Da-i ceai de menta in loc de lapte, eu i-am pus in biberon si asa l-am pacalit ca nu il vroia deloc. Ceaiul sa fie indulcit o lingurita de zahar rasa la 100ml de apa puse la fiert, cica la copii le face chiar bine spre deosebire de adulti la care si eu stiu ca daca ai probleme ceaiul trebuie neindulcit. Orez la greu, supa cu mult morcov, paine prajita, banana, sticksuri sau biscuiti. Cand incepe cat de cat sa-si revina incepi sa introduci branza de vaci, piept de pui la gratar sau fiert supa de pui, mancare usoara.
Sanatate multa, astept vesti bune!
Denisa, n-ai mai scris nimic. Sper din tot sufletul ca esti bine. Sa dai un semn cand apari, am vazut ca nici la asteptand un ingeras n-ai mai scris.

Filip e un bataus si nu stiu ce sa ma mai fac cu el in parc Bate copiii, le da cu palma in cap. Nu stiu de unde a invatat ca si pe noi ne altoieste v-am zis de ne tziuie urekile, nu mai zic ce cap in gura mi-a dat dimineata de ma mir ca nu m-am umflat. Deci sa revin: altoieste copiii in parc. Toate jucariile sunt ale lui, si ale alora tot ale lui sunt, el in skimb nu da nik. Nu stiu de cand se aplica perioada de time out dar azi n-am mai rezistat: i-am dat pauza in carucior ca nu se mai putea. Evident fara nici un efect, ca copilul cotonogit tot se dadea pe langa carut si si-a mai furat-o si acolo, asa ca am pus in aplicare si amenintarea, si anume am impaketat Filipu si directia acasa!
Mai, spuneti-mi si mie ce sa fac. Ma fac de rusine, parca ar fi salbatic. Nu rusinea ar fi problema dar pana si copilul ala a incasat-o ce a incasat-o si o data i-a fript o palma peste mana de m-a durut pe mine. Deci o sa-si gaseasca nasul cat de curand. Ai vostri fac asa? Eu ii tot zic NU, clar si raspicat si ferm si cand ma bate pe mine sau cand bate copii, si io si tac-su sarim cu gura pe el, dar degeaba. Nu are efect nici cand suntem noi victimele nici cand sunt copii prin parc.

Andreea mamica lui Filip Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Andoix, primele 5 zile de saptamina trecuta am urmat regimul Scarsdale, asta pina simbata si duminica, cind mi-am facut de cap...deh, am fost la retsaurant, in vizite...cum naiba sa te poti opri. De luni am reluat, dar am mai si cheat:), nu am putut sa tin strict, asta pentru ca nu mai am asa pofta de mincare si mi-am spus ca, daca tot nu maninc nu stiu ce pot sa iau o bucatica de cioco sau sa maninc paste. Probabil ca as fi putut sa dau si mai mult jos, dar nu ma consider chiar obeza (am 1.75 si 63 kg...inainte de a ramine insarcinata cu Emma aveam 56 kg) asa incit sa nu enjoy si eu o bucatica de ceva bunut. Iti propun sa incerci...cica se pot da pina la 7 kg jos in 2 saptamini, dupa care faci pauza 2 saptamini cu anumite produse de la care trebuie sa te abtii (KT-Keep Trim) si poti sa reiei. E si pe forum un sub. cu regimul asta si, daca vrei, iti dau si un website cu regimul si membrii suporteri:) aferenti, numai ca e in engleza. Incearca macar o saptamina si ai sa vezi.

www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

poze 1,2,3,4,5,6,7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Hydrasec, noi luam juma de pachetel de 3 ori pe zi.

Nu am dormit aproape deloc, Alexia s-a foit toata nopatea si s-a marait i se scarpina pe piele ceea ce nu e genul ei. Cred ca e tot de la vaccin.
Ma duc sa imi pun o cafea ca nu mai pot.

12+ si Alexia Ioana (24 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

he he, Androix, wellcome to the club!
pai si Dragoselu face asa si se pare ca singurul truc ca sa se potoleasca este sa-l lovesc si eu in acelasi loc in care ma loveste el pe mine, pe tata, sau pe alti copii. Nu a mers nici cu gluma, nici cu NU raspicat, nici cu dat peste manuta. Asa ca am inceput sa-i dau, incet ce-i drept, peste fata in locul in care ma loveste si el. Dupa 2 reciproce de-astea se linisteste.....

Andra si Dragos Alexandru - 31.05.2005

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

'neatza fete! Ufff, greu e sa aud de copii bolnaviori, mi se strange sufletul si ma rog sa nu o pateasca si al meu. Ca baga toate kkturile in gura si n-am cum sa-l feresc de toate astea.

Cred ca operatiunea intarcat a reusit, deja de 2 nopti Andrei nu ma mai cauta la sani si nici macar nu se mai trezeste peste noapte. De foarte multa vreme in dimineata asta m-a trezit alarma de la telefon, de obicei pazesc telef. sa-l opresc inainte sa inceapa sa sune. Nu i-a mai trebuit nici seara la culcare, cred ca s-a obisnuit cu ideea. Doar cere putina apa dupa care se cuibareste linga mine. Sau se plimba 10-15 minute de-a lungul si de-a latul patului pina gaseste o pozitie confortabila si adoarme.

Ieri dupamiaza cind era foarte obosit dadea sa bage mana in tricou, dar ii place doar sa tina manuta acolo intre sani, nu stiu ce gandeste si ce confort are facand asta, ca si alta data a mai adormit cu mana intre sanii mei.

Sanii nu mi s-au umflat deloc, chiar m-am mirat, nici nu stiu ce as face de altfel daca s-ar intampla. Eu sper sa treaca lactatia de la sine daca nu mai suge piticul. Daca string, inca iese laptic. [bleu]OlgaM[/bleu], parca si tu tot in situatia asta erai, ce ai reusit cu Maya?

Gabitza si nazdravanul Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni | Andrei 6-10luni | Andrei 11-12luni | Poze noi cu maimutzica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

vacabular de 14 luni. ce spune papadia mea:

mama/mami,
tata/tati,
titi,
apa,
papte(lapte),
tic-tac,
haide,
uite,
tut(sus),
gata,
pa,
papa,
bebe,
da,
nu,
bui(buni),
pute,
dai-dai(da-mi),
tita(fetita),
caca,
bebe,
maaaai-maaai,
papu(papuci)

+

bobo
adi(adina)
mimi
lia
dai(dalia)
adu(radu)
ana
Pooh(Winnie Pooh)

+

cah, bzzzzzzzzz, miau, ham, uau, hopa :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

Buna dimineata!

OlgaT-imi pare tare rau sa aud ca Tony are diaree. Din pacate nu stiu ce sfat sa-ti dau ca nu am trecut prin asa ceva. Iar daca nu il lauzi tu pe Tony o fac eu. Este un baiat energic, precoce, a mers repede, urca scarile, este frumos si tandru. Are si el "defectele" lui, dar cine are un copil perfect. Ce-i drept, te chinuie tare pe tine si sper sa aprecieze cand va fi mare ce eforturi ai facut sa-l cresti.

Si mie mi se pare ca nu am pentru ce sa o laud pe Maya si din cauza asta nici nu o fac. Mi-am pierdut rabdarea. Faptul ca nu se ridica ma macina groaznic, desi imi dau seama ca nu este altceva decat lene. Ma uit in parc la copii mai mici ca ea cat sunt de avansati si mi se strange inima. Dar ce pot sa fac? Unoeri mi se pare ca nu va face asta niciodata.

Iuliana-bravo pentru slabit, dar stai foarte bine. De ce mai vrei sa slabesti? Pai cum ziceai ca erai tu inainte de Emma, mie mi se pare ca erai prea slaba. Esti o mamica sexi si arati bine si mai ai si 2 copii pe deasupra. Bravo tie!

Gabitza-Maya s-a obisnuit cu ideea, sper. A fost mai rau cateva zile cand la culcare era extrem de nervoasa, dar vad ca i-a mai trecut. Nici mie nu mi s-au umflat sanii deloc. Cred ca a ajutat faptul ca am inatrcat-o treptat, cu distante mari intre intarcaturi. Adica eu la 1 an am renuntat la alaptatul de dimineata si la 2 luni dupa aceea am renuntat de tot. Insa si la mine mai curge putin lapte. Uneori nici nu trebuie sa apas, ca se vede cu ochiul liber. Oare cat mai dureaza chestia asta, ca nu este prea sexi?

Androix, Andutzy, OlgaT-nu cred ca trebuie sa va faceti probleme. Am vazut in parc o multime de copii ca Filip si Dragos. Cred ca este o faza prin care trec. Si Maya a inceput sa smulga jucariile altora. Si asta numai de cateva zile, deci incepe si ea. Cel putin asta cu faptul ca nu dau jucariile altor copii in schimb se joaca cu ale altora, cred ca nu exista copil in parc care sa nu faca asa. Si asta ii tine ceva. Am fost in Grecia cu prietenii nostri care au o fetita de aproape 5 ani si facea la fel. II lua Mayei toate jucariile, dar nu o lasa pe Maya sa se joace cu nimic din ce era al ei. Si nici nu trebuie sa va fie rusine, ca doar nu-s imagineaza nimeni ca voi i-ati invatat sa faca asa.

Cat despre faptul ca nu asculta cand le spuneti sa faca sau sa nu faca ceva si eu ma confrunt cu problema asta. De fapt daca ii zic sa nu faca ceva, pot sa fiu sigura ca va face, asa, special, ca sa ma enerveze. Uneori chiar se uita la mine sa vada cum reactionez. Poate este prea devreme sa le facem educatie. Nu stiu.

Va las ca poate s-o scula si Maya, ca aseara am culcat-o devreme si poate reusim si noi sa ne intalnim cu Monu si Alexia in parc.

Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya

Mergi la inceput