Dezvatatul de pampers

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Fete dragi, va multumesc tuturor.
Mi-ati dat curaj si imi pare bine ca v-am intrebat. De maine nu mai am diapers cumparati asa ca adios bebeleala! Un mormait de colo, o olita de dincolo, mi-am format planul.
P.S. Salina cum mai care "punguta"? Aia cu 2 bani!

"Ce verde era valea mea!" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alin spune:

Cand citesc ce scrieti voi imi dau seama ca am fost o norocoasa, fara sa-mi dau seama. Alin a dormit fara pampers noaptea de la 2 ani, insa ziua a purtat pampers pana la 2 ani si 8 luni. Noaptea nu i-am pus niciodata nimic sub el, si cred ca s-a trezit doar de 2 ori in viata lui sa faca pisu, iar apa bea un pahar chiar inainte de culcare, si mai bea si in timpul noptii. In schimb ziua ne-a fost cam greu, dar am scapat, slava domnului. Eu nu ii dau chilotei, ii pun doar pijamaua, mai ales pe caldurile astea.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/florina.calciu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Fetelor, majoritatea sunteti norocoase pt. ca baieteii vostri fie se trezesc noaptea sa faca pipi, fie tin toata noaptea pana dimineata. Eu n-am norocul asta asa ca de cateva nopti ne chinuim, mai mult eu ca de nu schimb la asternuturi si chilotei si pantalonasi .
Sincer, eu mai astept sfaturi de la mamici care au avut ceva de furca la acest capitol, nu de alta dar nu ma las acum ca tot am pornit pe drumul asta. Mi se pare destul de mare la 3 ani sa-i mai pun pampers noaptea. M-am gandit sa-l mai las dar oare cum voi stii care e momentul? Inainte sa ma leg la cap cu chestia asta, m-am ghidat dupa faptul ca dimineata pampersul nu era foarte ud, doar cat un pipi sa zic, asa ca am zis ca am putea incerca sa renuntam. Dar baiatul meu e marait tare si plange daca-l trezesc...iar el singur nu cere la pipi, dupa ce face se trezeste si ma striga sa ma anunte ca a facut pe el. Va rog, spuneti-mi ce sa mai fac???? Mai dati-mi si mie idei, please!!!!

ML-voi cum stati? Sunteti pe drumul cel bun? Sau si voi va luptati cu morile de vant?

toate mamicile de baietei cu sau fara pampers noaptea

ALINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Pe pitic abia de 2 luni l-am scos din pampers ziua -face 3 ani in septembrie asa ca inca ma dorm pe laurii victoriei. mi se mai intampla sa scape cate 2 stropi pe el si ziua , zice mamai pisu cam tarziu cand deja s-a udat putin , dar in general e OK. ma gandesc ca peste vre-o luna sa incep si noaptea , mi-e greu ca bea multa apa si ceai. Cand se culca un bibe de lapte pe la 3 un ceai si pe la 6 iar ceiut . asa ca e clar ca face pisu de doua ori t , n-am ce-i face -o data pe la 1 noaptea si alta data intre 4-6 dimineata. Ce sa zic , asta e .Paturicile sunt bune dar nu sunt la fel de uscate ca si pampersul, se uda pijamaluta si trebuie schimbat cel mic. Cel putin asa sunt cele pe care le-am incercat eu .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Salina noaptea trecuta a fost a 2-a de cand am inceput si a fost bine (in prima noapte l-am trezit de 2 ori - era un pic marait dar i-am spus sa inchida ochii, sa puna capul pe umarul meu si sa faca pipi si a mers). Dar sunt sigura ca vor fi si accidente si ca nu am scapat. In privinta varstei potrivite pt. noapte am citit aici (psiholog John Rosemond) ca este intre 33 si 36 de luni. Dar fiecare copil este diferit...
Ooo da, si evit apa multa chiar inainte de pat (putina cum spuneati si voi) dar cata vrea mai devreme...



"Ce verde era valea mea!" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Cine spunea ca e inuman cu apa...pai daca ii e sete, normal ca ii dadeam apa ca doar nu il las insetat. Era vorba de cantitati mari chiar inainte de culcare. In loc sa-i dau cana mare de lapte seara (ai mei beau chiar si 2 cani de lapte), i-o dadeam mai pe la 6 sau evitam sa le dau ceva mai sarat seara (brinzica sau mai stiu eu ce). Si asta a fost la inceput pina cind au invatat ca atunci cind simt sa mearga la baie.....acum ei au si sticla de apa linga ei sa se adape noaptea

Eu am preferat sa incep potty trainingul mai tirziu pentru ca mi-a fost lene pur si simplu. Nici nu se dau premii pentru cit de devreme merg singuri la baie si nici nu isi vor mai aduce aminte.

Nu am mentionat ca noi cind am scos pampersul, l-am scos si de ziua si de noaptea in acelasi timp. Nu am vrut sa existe confuzia in capshorul lor. Pur si simplu a fost fara pampers. Nu am vrut deloc sa ii vad ziua in chilot si noaptea in pampers. Mi s-a parut mie ca prelungesc problema. Degeaba face la olita ziua cind noaptea trag de ei sa mearga la baie.

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Eu i-am scos pampersul la 2 ani jumate in acelasi timp ziua si noaptea ca sa nu mai existe pampersi in casa. La inceput n-am avut accidente, apoi dupa 2-3 luni a inceput sa scape noaptea pe el, ptr ca a venit vara si bea multa apa seara. Atunci am inceput sa-l pun sa faca pipi pe la 12 noaptea cind ma culcam eu sau sotul, si n-am mai avut incidente, iar in scurt timp am renuntat si la asta si gata. Dar metoda cu pusul pe oala pe la 12 a functionat bine, nu mai facea pina dimineata, poti incerca asa. Luca nici nu se trezea, il luam in brate, ii trageam pantalonasii si chiloti, facea si il luam pe sus si-l bagam in pat. Era chiar haios cum ii cadea capul in fata de somn ...

bafta,
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Dar de pampers cand scapam?
adrianafedorca
cati ani avea copilasul vostru cand nu i-ati mai pus pampers deloc?
nici macar noaptea?

Field_mouse
Cam pe la 2 ani (in timpul zilei nu mai puneam pampers incepand undeva de la 1,7 ani).


anda141
Al meu la 2 ani si 5 luni a scapt de tot. Dar el in 2 saptamani a scapat si de zi si de noapte.


Mironna

In jurul varstei de 2 ani. De la un an si trei luni caca a facut numai la olita, cu pipi a fost mai greu, dar s-a rezolvat.


dialnyko
Cu Diana cam pe la un an jumate.De la 8 luni am pus-o pe olita, iar la 10 luni cerea singura caca si pipi.Mai putin noaptea. Cu Aly mai aproape de 2 ani, ca la 8 luni abia de statea in fund.Pe la un an jumate am pus-o pe olita. La 2 ani stiu sigur ca nu mai avea pampers.


april

De ziua pe la 2 ani, de tot la 2 ani si 9 luni.


GeorgetaR

Andrei are 1 an si 9 luni si inca mai poarta pampers si ziua si noaptea. Am auzit si eu de copilasi care stateau pe olita inca de la 6 luni, dar eu nu am vrut sa-l stresez cu asta. Are olita, stie la ce foloseste, uneori spune cand face caca si daca suntem acasa i-o dam, daca nu , face in pampers. Cred ca incet-incet o sa ceara el la olita tot timpul fara sa-l presam noi.

Bic
dialnyko, cum iti dadeai seama la 10 luni ca cere caca si pipi???

floarea_soarelui
La 11 luni de pampersul de zi si la 1 an si 3 luni de ala de noapte. Si la 11 luni zicea "kk" ori de cite ori vroia sa faca la olita (kk era pt ambele). Pe olita am pus-o de la 5 1/2 - 6 luni cind statea binisor in fundic, nu a fost stresata deloc si nu a refuzat sa stea. Am pus-o cu o frecventa oarecum stabilita in functie de ce papa si de cum am observat-o ca "presteaza" (la kk). Dupa ce am scapat de pampersul de zi, ma trezea noaptea ca vroia la olita si oricit m-am rugat de ea sa faca in pampers nu a vrut (mama denaturata si cu dor de somn ne-intrerupt). Asa ca, decit sa ma trezesc sa-i tot dau pampersul jos si apoi sa i-l pun degeaba, mai bine am renuntat la el. Si nu am avut decit un accident si ala facut linga olita, ca nu mai nimerea sa-si dea pantalonasii jos si ma-sa era prea adormita sa co-opereze. Acum, la aproape 3 ani, se duce singura si face (ma striga numai sa o sterg), fie noapte , fie zi - colaborez cu ea numai cind are salopete si este mai greu sa se "depanuseze". Asta-i experienta mea cu pampersul si consider ca a fost ok. Numai bine va dorim si multa, multa sanatate.


pisicuta si matei
Parerea mea este ca pana cand sfincterul nu se maturizeaza nu trebuie nici macar incercat cu olita.Dupa 1an si 8 luni se incepe operatiunea "olita",mai devreme nu sunt pregatiti.Sunt foarte multe cazuri de copii care fac pe ei si dupa 7 ani si totul tine de psihicul copilului,afectat de introducerea notiunii de curateni la o varsta care nu ii permite sa si inteleaga asta(si aici este cuprinsa si notiunea de a face la olita,deci de a fi curat).


cattalina
eu nu l-am stresat deloc pe dragos....si acum are 2 anisori si o luna si de vreo 2 luni nu mai face ziua in pampers si de vreo 2 sapt cand am vazut ca luam scutecul de noapte fara sa fi facut pipi...i l-am scos si pe ala...
parerea mea ii ca ii bine sa lasam sa se maturizeze sfincterele....
ieri am venit vreo 5 ore cu trenul si a bauto groaza de apa si suc si i-am pus un pampers ca nu aveam olita la noi....la wc in tren nu a putut sa faca, probabil din cauza miscarii....dar nici in pampers nu a facut....ii tot ziceam sa faca cand zicea ca vrea pipi....dar cand am ajuns acasa surpriza...scutec uscat...
is super incantata...ca acu cateva luni scriam si eu ca deja ma saturasem ca nu vroia sub nici o forma olita


adinell

Si eu as vrea sa renunt la pampers, asa treptat, dar deocamdata nu am facut nimic si nu ma grabesc deoarece Andrei al meu in curand o sa implineasca numai un anisor si nu am vrut sa il stresez cu olita. ma bucur ca citesc ca nici voi nu v-ati stresat copiii cu olita, deoarece incepusem sa imi fac mustrari de constiinta ca nu l-am invatat mai de mic cu ea(olita). Totusi, sunt pe calea cea buna:)
Cineva ma stresa sa introduc operatiunea olita ca deja e prea tarziu, si nu o sa se mai obisnuiasca, dar ... eu nu am vrut. De parca ar face pana la adanci batranete in pampers:)


BDana
La 1.7 ani tinem pampersul zi si noapte. Olita il frige si asta din vina mea. In general cam toate lucrurile importante gen intzarcat (1.2 ani) dormit singur in camera (1.4 ani) s-au intamplat cand am simtit ca e pregatit si a decurs totul foarte natural si usor. Si o mama chiar simte lucrurile astea, daca se preocupa de pui. Cu olita, desi stiam sigur ca nu e inca "copt" ptr asta, la insistentele mai ales ale maica-mii, am inceput sa il tot stresez. Rezultatul: olitza este dusmanul nr 1 si nu stiu cum sa ii reimprietenesc.


Fiquelle
Sofi a renuntat cam 2 saptamani la Pampers, si cand credeam ca gata, am scapat, a inceput iar sa faca pe ea...stie ce face, intelege tot (are 2 ani si 7 zile), dar nu vrea...


mamica dulce
si eu am crezut ca nu mai apuc ziua in care n-o sa mai cumpar pampersi,pentru ca NU voia sa faca la baie sau la oala.Cu pipi il mai pacaleam,dar kk-nu si nu.Si era trecut de 3 ani...
Si apoi ,cand a facut varicela-in aceeasi zi am renuntat de tot si la pampersul de zi si la cel de noapte SI la olita (ziua il mai lasam in casa fara,sau la plimbari scurte) si au trecut 3-4 luni de atunci si n-am avut parte decat de un pipi in pat intr-o noapte,atat.
Pana la urma,pana nu are kef cupilu sa spuna..n-ai ce sa-i faci,mai ales la unul capos poti sa-i dai exemple si sa-l implori,santajezi..orice..nu merge si pace.Cel putin la noi a fost asa,nu a putut nici educatoarea,nici noi nici nimeni!!!! sa-l determine sa nu mai faca kk in pantaloni.
Dar din ziua in care am renuntat-NICI un accident,se duce singur,trage apa si pune capacul


mariussimiuc
La 1 an si 7 luni am inceput operatiunea olita si neasteptat si nesperat am scapat de pampersul de zi in mai putin de 2 saptamani.Acum la 1 an si 9 luni am scapat si de cel de noapte si nici accidente nu avem.


lidiadanaila
Ce copii isteti si destepti aveti !! Pai Dragos cred ca o sa faca in pampers pina la scoala !! Are 2, 2 luni si nu are nici un gind sa zica pipi sau kaka. Face la oala de la un an si acum la wc cu reductor dar doar de-l pun eu , el nu cere !!!


liviupe30
Da!Eu sunt mai nou aici.Am o fetita de 1.6 ani si pot sa spun referitor la subiect ca la olita face numai cand suntem pe faza.Nu o respinge dar nici nu ne semnaleaza cumva ca vrea la olita.Suntem in stend-by.


asi
De la 2 ani si 2 luni am scapat de el ziua dar de cand s-a obisnuit sa ceara nu mai face noaptea nici la amiaza desi eu tot ii pun scutec.Dar de azi m-am hotarat sa nu ii mai pun scutec nici noaptea.


printze
Si noi am scapat de pampers week-endul trecut. Pur si simplu am inventat ca nici o fetita din cele pe care le cunoaste nu mai are pampers si ca e rusine ca tocmai ea sa poarte. Am avut un singur incident (adica a facut pe ea dar a avut "bun simt" si a facut in baie). Dar in rest nu am mai avut probleme. Am fost chiar si in vizite fara pampers, dormim la pranz fara pampers, deci sumtem avansate...
Noaptea inca nu risc, dar ii pun pampers numai dupa ce ea adoarme, ca sa aiba impresia ca e fata mare si nu mai are pampers.
Si un alt truc care a mers: i-am spus ca trebuie sa dam pachetul de pampersi ramas unui bebe mic care nu are bani sa-si cumpere. L-am ascuns bine, dar am pastrat 2 de rezerva ()
Succes mamicilor si fiti tari pe pozitii!

printze
Ah, si am uitat avem 2 ani si 2 luni.


aime
offff...grea misiune ptr noi...si pe al meu copil de 1.9 ani il inteapa olita, desi a inceput sa faca pe la 1.6 ani, apoi deoadata nu i-a mai placut...nu-l mai stresam deocamdata (se lasa cu plans, alea alea) ca asa ne-am gandit si noi, tot ce vine natural nu e nici "dureros" si decurge mai usor...dar cand vad "performantele" altora, ma cam ia panica


asi

Aime nu te panica ca nu e tarziu.Mai ai putina rabdare si nu-l stresa ca faci mai rau.La un moment dat lucrurile vor decurge normal dar nu insista foarte tare ca se poate inhiba.

acris

Buna,
De pampers-ul din timpul zilei am scapat la 1an si 5 luni si fff. repede. In 3 zile cerea singura olitza. Nici cand ieseam afara nu i-am mai pus si nu s-a intamplat nici un accident.
Insa, de cel de noapte n-am scapat nici acum la 2 ani si 4 luni .
Eu mi-am propus, acum cand o sa intru in concediu sa o fac sa renunte si la pampersul de noapte. Dar mai intai tre' sa scapam de biberon. Ea inca mai bea lapte cu bibe (modalitatea ei de a adormi)si din cand noaptea mai cere ceai (nu altceva...daca vreau s-o pacalesc si sa-i dau apa incepe si plange). Si bea vreo 500 ml. ceai/noapte.
Voi ati trecut prin asa ceva?
Mai beau lichide copiii vostri in timpul noptii la varsta asta?
Cum sa procedez???


anya
La 2 ani si 5 luni am scapat de pampersul de zi. Era fericit sa faca pisu la borcanel sau la copac 9e baietel). Si pot spune ca nu a facut nici macar o data la olita. Direct la WC. Nu a vrut decat la Wc si a refuzat si colacul reductor. Dupa un an a renuntat si la pampersul de noapte. Recunosc ca acum, pe la 3 ani jumate, inca mai "greseste" cam 1 data pe saptamana/ noaptea.

Dar cand credeam ca scap definitiv de pampers... am luat-o de la inceput. A venit barza cu al doilea bb .

miraa
al meu are doar 9 luni...mai avem de asteptat
il pun pe olita de la 7 luni pt ca statea f bine in fundulet...nu are cum sa ceara la olita,dar s-a acomodat cu ea si chiar face.eu sunt incantata pt ca economisesc din scutece...schimbam cel putin 5...acum 1-2 si e foarte bine
va urez noroc


liliana29s
Si puiul meu 2 ani si 2 luni bea foarte multe lichide seara ,vorba ta acris aproximativ 500 ml. De pampersul de peste zi am cam scapat mai avem accidente numai cind ne luam tare cu joaca. Cere in general singurel kk si pishu. Cu ala de noapte e trist cred ca scapam la 3 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Cand va citesc, mi se pare ca noi nu vom ajunge acolo... mi se pare ceva atat de departe....
Mai ales noaptea, cand dimineata e plin, plin d epipi pampersul. Peste zi, cand o pun la olita face tot timpul. Dar noaptea.....hmmmm vom astepta si vom vedea cand...

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bolgiumiki spune:

Noi mai avem pana renuntam la pampers.Deocamdata ma trezesc si noaptea si il schimb pentru ca doarme toata noaptea pe burta si da pipilicul pe dinafara daca nu il schimb.Si nu ca ar bea prea multe lichide,dar sta pampersul presat si nu mai este loc sa se absoarba.Dar mie groaza sa incep sa il trezesc sa il pun pe olita.Si asa nu prea ii convine cand il schimb de pampers,darmite sa il mai si ridic sa stea in fund pe oala.Noi mai asteptam pana dupa doi ani.

Miki si Luca-Andrei(4 mai 2005)

Mergi la inceput