CIRESE de mai-iunie 2006 (5)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angelica_g spune:

Mirage nici eu nu mai pot suporta remarcile de tot soiul si "sfaturile prietenesti" de la persoane cu pareri apuse... da' am o mila pt persoanele varstnice (buni a mea se chinuie tare cu batranetzea) ca nu pot sa subscriu la petitzia ta cu proteza...

Ellax nu mi-ai raspuns, da' banuiesc ca nu ai renuntat la alaptat, si nici la muls...(pana la urma, eram curioasa cu ce fel de pompa te-ai imprietenit)

la povestea cu trici-carucioare nu subscriu... ca as avea prea multe de spus... (deh! experienta de 3 pasageri!)

Cristina1702 (sau ce numar o mai fi, ca nu m-am straduit sa-l memorez - ) si eu ma vaitam acu' vreo 3 sapt de pb asta...: uite cum stau lucrurile (apelasem si la Papa, sa-mi spuna cum se manifesta Pesca in ziua de kk, si pana, da' nici pt ea n-am fost suf. de imp. ca sa ma bage in seama... - ii dau un pup si-i scriu cateva versuri, ca sa-i castig inimiaora):
- Sara facea la inceput kk de vreo 3-4 ori pe zi (mananca si a mancat mereu numai san);
- la vreo luna a inceput sa faca doar o data ( Nikolett, eu nu cred ca David are diaree, toti copii mei au facut kk moale, asa fac ei, abia dupa ce papa alte alimente se ingroasa "gluma"
- pe la doua luni, m-am trezit ca facea la 3 zile (fix) - de vreo 4-5 ori la rand;
- la sfarsitul "randurilor" de mai sus, au trecut 4,5,6,7 zile si fata nimik! (eu citisem de la Papa graire ca nu-i pb, si nu ma stresasem, da' am fost la vaccin, si i-am spus zuzei mele dr., si m-a luat la 3pazeste, ca ce vreau sa-i fac cupilului, ca-l "intoxica toxinele" - scuzati pleonasmu')
- in a 7-a zi i-am pus 1/2 supozitor glicerina; a facut in aprox. 15 min. 1t;
- dr (zuza) mi-a zis sa-i pun in laptik lactuloza (am tot urlat pe-aci ca vreau un sfat, mi-a raspuns Ina ce-i cu prafurile astea, da' nimeni nu mi-a dat spre citire "instructiuni"; so: dupa 5 zile i-am pus un vf cutit in vreo 30 ml lapte: a facut peste cateva zeci de minute putzin si galben;
-au trecut iar 5 zile si fata n-a mai murdarit scutecelu'... i-am dat iar prafuri - 1 zi nimik, a 2-a zi iar prafuri - nimik, a 3-a zi - un sfert supozitor si in cateva minutele a umplut 2 scutece si o masa de infasat;
-acusica suntem in a 6-a zi! l-am sunat pe super dr meu de incredere (a fost in concediu pana acu' si nu mi-a raspuns); zice asa: LASATI COPII SA FACA KK CAND VOR EI [mentionam: nu ne scremem, nu plangem, cand facem, kk e ca o pasta cand verde - luam si FierHausman 5pic/zi, cand galben ca papadia (scuze comparatia, da' sunt sub impresia romanticei poezioare) - deci nu e tare, nu e sub forma de bilute de capritza, dk intelegeti ce vreau sa zik!] - cica asimileaza foarte bine tot lapticu' mamei, si nu mai are ce sa dea la kanal!

asa ca, nu te mai stresa! lasa copilu' sa-si creeze singur "fluxu' de golire"

Mai precizez: mama constipatie cronica de multa vreme, scaun greu dupa operatie, singura solutie: clisma cu dusul (scuze Adib), acu' mama e OK! ar face in fiecare zi (probail de la pepene, pb e fisura care sangereaza DE FIECARE DATA, de zic k iar am ajuns sa nasc

Oricum, Robert a fost tare plangacios, colicios si nekakacios! Ii puneam la cateva zile termometru in fundulet, facea mult si mai gros (nu tare), iar acum (am mai spus-o, ma rog, scris-o) e bine-merci la capitolul prezentat!

Irina, cu Robert (apr '97),Razvan (oct '03)si Sara 9 mai 2006

Mergi la inceput

Mammaaa! cat m-am intins! Si tot ne-am terminat!

Ellax gand la gand cu bucurie! nu vazusem mes. tau, da' vroiam sa te intrebi de ce va ascundeti atat de multa vreme!!! Vrem si noi sa vedem cu ce va laudati!!!

Carmina nici nu-mi vine sa mai spun/scriu progresele Sarei! Sunt si putzin rodata (cu amintiri ceva mai proaspete) de la Razvan, si cand vad cat de impresionante sunt botzogariile micutzilor prezentate aici, realizez ca de fapt sunt reale progrese!!!

Arleena coplesitoare imagini si sunete ai surprins!

Mai, lipsesc nemotivat si cam de multicel niste fetze de mamici si bebici: Doroti, Iulyp, Irinuca, Neda sper ca sunteti doar ocupate, nu si suparate!!!

Mergi la inceput

Hai ca iar am uitat cui mai vroiam sa-i raspund! ....Aaaa! Tot mie, ca parca asa ziceam, sa dialoghez putzin cu my-self...

spezial fur Papadie :
"... Este ceva infinit de pretzios sa ai o fiica. A mea, din clipa in care s-a nascut, m-a facut sa descopar atata tandrete, protectie si indarjire pe care nu stiam ca le am. Voiam sa schimb lumea peste noapte, sa o fac mai sigura, mai simpla, mai buna pentru aceasta femeie in miniatura, acest receptacul al tuturor viselor si aspiratiilor mele, ca o prelungire a fiintei mele..."

Mergi la inceput

Special pt Ingrid & Vivi

"... Guritza ei deschisa, care bajbaie pe obrazul meu, imi da o putere de nedescris, aproape o durere de fericire sa-i simt unicitatea alaturi de mine, dependenta absoluta de mine, si faptul ca e bine pentru ea ca ma are pe mine.
... Seara, dupa ce adoarme, ma asez in genunchi langa patutul ei si-mi lipesc fatza de fatza ei, lipita de zabrele.
... Ce sentiment este oare la fel de placut ca mana unui copil, in mana ta? Atat de mica, de moale si calda, ca un pisoi care se ghem"u"ieste la adapostul palmelor tale..."

Mergi la inceput

pentru Alda

" Multumesc Cerului pt fetitze! Si nu ma refer doar la potentialul lor ca femei. Cu coditele lor, in jeansi sau rochii de petrecere, cocotate in copaci, citind carti, savurand acadele sau invartind roti de biciclete, legand si dezlegand prietenii, ele isi aduc farmecul lor special in lume, un deliciu in miniatura, o tandrete in relatii, o sensibilitate la o bucurie si suferinta si adevar spiritual; multe calitati care le deosebesc de baietei."

Mergi la inceput

Oda pentru Hora, ... de la Luana

"Tu esti steaua noastra stralucitoare.
Tu ne luminezi vietile.
Iti doresc sa faci descoperiri si sa traiesti minuni.
Iti doresc succes fara spini. Iti doresc bucurie si pace si multumire.
Si mereu, mereu dragoste.

Sper sa gasesti bucuria in lucruri marete din viata - dar si in cele marunte:
o floare, un cantec, un fluture pe mana ta."

Mergi la inceput

pentru Mariuca, din partea Irinei

"Draga mea Fiica. Ia cu tine dragostea mea, acum si in viitorul pe care eu nu-l voi cunoaste niciodata. Face parte din suflarea ta. Sau din identitatea ta.
Iti doresc toate lucrurile bune - mai ales darul de a nu te lasa infranta. Invata din suferinta si din greseli. Apoi mergi mai departe. Si cel mai mult iti doresc curaj! De obicei, acesta are grija de celelalte."

Mergi la inceput

... si pentru Adib

"Cand esti tata si auzi vocile copiilor tai, simti ca acele fiinte mici sunt parte din fiecare picatura din venele tale; ca acestea sunt floarea vietii tale si te vei atasa atat de mult de ele, incat ti se va parea ca simti fiecare miscare pe care o o fac ei.
... Ea este fiica ta, sa o tii in palme caus, sa o pazesti si sa o calauzesti. Da-i puterea si intelepciunea ta si tot ce viata poate oferi mai bun. Increderea ta e sfanta. Sa nu o ranesti niciodata cu vorbe care musca si inteapa. Indrum-o spre adevar!"

Mergi la inceput

Pentru INAIOANA

“A avea copii este ca si cum ai planta seminte dintr-un pliculet fara eticheta. Iti imaginezi ca o sa ai margarete. In locul lor, ai orhidee, trandafiri, zorele, floarea soarelul, papadii…
Dar toate frumoase. CA SI TINE…”

Mergi la inceput

Pentru Cristina ... a se servi de trei ori pe zi, cu infuzie de Madalina in cada cea mare...

“Un nou-nascut este e ca un nou inceput al tuturor lucrurilor – al minunilor, al sperantei, al visului ca se poate…A aparut ceva pentru care merita sa traiesti, ceva pentru care va trebui, poate, sa mori… Ceva care da maretie tristetii, …, si care nu este decat un prunc… Fiecare copil vine pe lume ca un mesager al lui Dumnezeu, care inca mai spera…”

Mergi la inceput