Copilasi de iunie - iulie 2003 (75)
Raspunsuri - Pagina 19
pojogam spune:
Buna
Anamaria m-am distrat si pot sa spun ca ati avut curaj in acest stil de explorare; dar amintirele frumoase asa raman!
Uite ce nervi... umbland dupa Moeciu si alte cazari... in general neseriosi oamenii desi faci rezervari si mai dai si un ban avans! Din acest motiv inca nu am gasit o cazare ok si sigura!
Am fost acasa si mi-am salvat barbatul din mainile copilului...ca au stat impreuna o saptamana; concluzia a fost ca ar sta acasa sa creasca copii daca ar fi platit. I-am luat bicla mare lui Flaviu de cred ca si la 12 ani o s amearga pe ea. A fost foarte incantat desi taicasu a spus ca pana atunci nu reusise sa-l urce pe nici o bicla pt ca nu voia! Asa ca au inceput cursele "hai , mami, tu alergi si eu te prind cu bicicleta!".
Suntem in cautare de apartament sau garsoniera pt a inchiria...
Un vis si o viata!
Intrebari importante: Inainte de a-l duce la gradi e bine sa-i fac niste vaccinuri, daca DA ,atunci ce anume trebuie?!
madic spune:
Buna fetele,
Intai de toate, LA MULTI ANI pentru toate Alexandrele (mici si mari) si Alexandrii nostri!
Acum ca m-am mai eliberat si eu, sa mai raspund si la subiect :
CRISA - bine ai revenit, si felicitari pt bb2 baietel. Asa cum ziceau si fetele, bucura-te ca Tudor e mai cuminte ca o fetita, ca daca aveai o zbanghie ca a mea, iti trecea dorul de fetite.
Apropo de asta, la munte patroana pensiunii i-a si zis "cred ca tu esti baietel, nu fetita, ca prea esti nazdravana", iar raspunsul nu s-a lasat mult asteptat sint fetita, ca am cercei .
CORNELIA - pensiunea unde am stat noi se numeste "vacanta de vis" (sau oricum ceva cu "vis"), este prima dupa pestera. Singurul inconvenient ar fi ca are curtea pavata, nu cu iarba, dar Mariuca a fost incantata de pietricele, asa ca n-a suferit prea tare. Daca vrei numarul de telefon, zi-mi si ti-l dau pe PM.
Legat de ce trebuie la gradi, am copiat eu lista afisata, care suna la noi cam asa : pijama (semnata), prosopel (semnat), incaltaminte de schimb (pe cat posibil fara sireturi), sac de panza pentru haine de schimb (semnat), jucaria preferata (ca sa faca adaptarea mai usoara) si lunar: hartie igienica, sapun, servetele. Toate astea pentru gradi de stat, program lung, la cele particulare nu stiu.
Si tot legat de gradi, pentru ca Andra e in concediu, va dau eu un pont pt shopping - METRO - am fost in w-e si au o gramada de tricouri frumoase (cele de vara la reduceri) si incaltaminte de panza de la NIK-NIK, care zic eu ca merge pt gradi. Va mai spun si ca cele mai multe erau pt fetite, dar mamicile de baietei cred ca v-ati obisnuit deja ,si stiti ca asta e oferta de pe piata noastra.
Altfel, Mariuca e bine, ne uimeste cu expresii noi in fiecare zi, eu sint un pic geloasa pe bona pt ca zilnic aud Sanda mi-a spus asa / mami, hai sa-ti arat cum ii fac lui Sandei / Sanda imi da voie si altele asemenea, de am ajuns, pe de alta parte, sa ma bucur ca va merge la gradi. Carcotasele vor spune ca inseamna ca bona o iubeste pe Mariuca, dar eu tot am o strangere de inima.
Si, ca sa nu inchei fara o perluta, aseara luase o lanterna si tot lumina cu ea pe pereti, si o intreb eu "ce faci, mami?", iar ea raspunde serioasa:
- caut indicii .
V-am pupat.
Madi si Mariuca
amik spune:
multumim pt urari!
ii felicitam si noi pe alexandrii si alexandrele noastre!!!
Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)
aditzu spune:
- pt Mariuca. Si Irina e fana Scooby Do.
Mihaela - eu i-am facut Varilix-ul (varicela) si se mai poate face Havrix-ul (hepatita A - sau a mainilor murdare) - amandoua sunt optionale.
Pa Adi
cgaby spune:
ne inscriem si noi in clubul fanilor scooby doo. e disperat, nu vrea sa se mai uite la altceva!
uitasem sa zic de papucei de interior...
pupici si succes la gradi! acomodare usoara!
anamaria spune:
cateva 'sfaturi cu experienta' de la gradinatzisti cu vechime:
1. eu le dau in loc de papucei la gradi sandale. sandalele de vara, din toamna devin papuci la gradi. pana acum au tinut pana la incheierea anului 'universitar'.
2. in saculetzul resp puneti si un set complet de hainutze, in caz ca transpira sau varsa ciorba pe ei.
3. jucaria preferata la noi era in fiecare zi alta, ceva mic care ducea si aducea inapoi.
4. la unele camine ii lasa cu pernitze, si in cazul asta faceti rost de una care sa semene cu cea de acasa.
5. noi nu mai ducem servetele, hartie igi - se strang niste bani si le cumpara cei de la gradi, din metro. la unele gradi se procedeaza la fel si cu rechizitele (caiete, creioane, carticele, etc, jucarele).
6. de vaccinat, eu le fac pe cel anti-hepatita A si apoi pe cel antigripal. in rest, multa miere si vit C, zeama de lamaie.
cred ca mi-am amintit de toate...
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
grecia 2006
DACA DRAGOSTE NU E, NIMIC NU E!
anamaria spune:
mihaela, updateaza-ma si pe mine: va mutati din nou??? tot in bucuresti? parca va luaserati casa?!
scuze, da nu am reusit sa citesc tot ce ati scris de cand nu am mai intrat eu... poate ma lamuriti si pe mine...
si pt fan-club scooby doo tudor e dependent de cand a inceput sa se uite la desene, adica de pe la 1,5 ani! iar bogdan le stie deja pe de rost, si mi-a spus foarte filosof intr-o zi: " auzi mami, da cum sa facem noi sa-l invatam pe tudor sa se mai uite si la alte desene?! ca nu e bine sa vada numa scooby toaaata vremea!" asa ca insistam la greu cu tom si jerry, el se lasa convins da dupa 1 episod zice: 'gata, vreau pe scooba-duba-ruba !' - si ne-am intors de unde am plecat...
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
grecia 2006
DACA DRAGOSTE NU E, NIMIC NU E!
bychi spune:
La multi ani tuturor Alexandrelor si Alexandrilor nostri!!
Cred ca bagajul pt gradi si cele ce sunt necesare de cumparat pt acolo difera de la o gradi la alta, daca e sau nu particulara, daca e cu program scurt sau nu.... Voiam si eu sa va intreb dar tot la gradi cu pricina voi gasi raspunsul. Emotii mari avem si noi dar mai asteptam putin pana pe 18 sept. Inca nu stiu ce analize tre sa-i fac, cica sa astept pana pe 8 sept si sa-l duc la gradi la controlul medical.
Bine ca m-am edificat despre originea cautarii de indicii prin casa :-) Chiar nu stiam ce l-a apucat.
Madic, papucei de la Nik-Nik se gasesc si la Selgros si sunt si pt baieti. Si chiar sunt ff faini si usor de incaltat. Aha, cred ca trebuie sa ma apuc sa confectionez saculet copilului pt gradi.
Anamaria, frumos concediu ati avut!
Ieri am fost la eco si bb-le s-a pozitionat cu capul in jos si e maaare pt 35 de sapt -3.100 g. Dr a zis ca daca mai creste in ritmul asta, ma paste cezariana.... Io tot sper ca se naste mai repede ca nu vreau sa ma taie!
Mihaela, nu e obligatoriu sa-l vaccinezi inainte de gradi. E optional. In afara schemei clasice de vaccinare e Varillix-ul si Havrix Junior. Bafta in gasirea unui apart fain!
Gio, e musai sa faci cerclaj?
Martta, cum e singura cu 2 copiii?
Bychi
amik spune:
bychi, ce aproape esti!!!nu imi vine sa cred ce repede a trecut timpul!
voi confectionati saculetii pentru gradinita sau cumparati un rucsacel?noi i-am luat un rucsac-troler foarte haios, sper sa fie si potrivit.vedem cum se descurca cu el.i-am facut azi un prim stoc de hainute pentru gradinita, chestii nu scumpe si nu super dichisite, plus-important-usor de imbracat.de incaltat are niste tenisi de la leonardo, cu arici.sunt buni oare?
ma duc vineri sa vad ce mai zice educatoarea...
Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)
pojogam spune:
Anamaria nu e nimic prea nou...Am casa intr-adevar dar la BACAU si e o casa pe pamant, in Bucuresti stau cu chirie de cand am venit insa am schimbat in luna mai zona unde stateam; Eram la bloc in garsoniera si apoi ne-am mutat la o casa in Bucurestii Noi,dar tot in chirie. Acum ne gandim sa venim intr-o zona mai accesibila pt ca e destul de departe unde stam; cand ajung undeva in centru am sentimentul ca traiesc in alta lume aici spre Straulesti!
Multumesc mult de chestia cu vaccinurile, insa eu stiam ca vaccinul pt hepatita A s-a fcaut cand avea un an, dar se poate sa ma insel; Asa ma gandeam si eu ca asta ar fi cel mai indicat de facut...
LA Multi ani Alexandrelor si Alexandrilor si imi cer scuze dar pana a veni aici eu nu am auzit niciodata sa se serbeze aceasta zi onomastica! Scuze neatentia ...
pupici