Lapte Topfer 3
Raspunsuri - Pagina 2

kid2003 spune:
Probabil ca ii zic ei supliment ca sa nu cumva sa se gandeasca cineva sa isi hraneasca exclusiv bebelul de 8 luni cu lapte.
Gabita, si eu ma gandesc ca laptele 3 e mai plin de vitamine si mai bun pentru necesitatile bebelusului mai mare, singurul lucru care ma opreste este gustul de fructe, mi-e sa nu imi refuze laptele simplu mai tarziu.
Sa ne povestesti si noua, peste 2 saptamani, cum e laptele 3. Sa va fie de bine dintisorii!

Tino spune:
gabitaco, noi folosim Topfer de la 1 luna si nu am avut nici un fel de problema.
am ales sa ii dau acest tip de lapte pt. ca din spital mi s-a spus ca este o noua aparitie pe piata noastra si este cel mai apropiat de laptele matern.
noi acum suntem exclusiv pe Topfer 3 de 2 luni, iar laptele nu are arome de fructe, desi sunt incluse in el. am gustat si eu!
mai toti copiii fac mofturi in ceea ce priveste laptele la un moment dat, indiferent de firma care il produce.
unii chiar il refuza o perioada mai lunga sau mai scurta. noua nu ni s-a intamplat, dar am mai auzit si eu in jurul meu.
depinde de copil.
dupa cum cred ca esti in tema, trebuie sa i-l introduci treptat adica sa combini la inceput Topfer 2 cu 3, pana cand il inlocuiesti de tot.
asa stiu eu ca se face ca sa se acomodeze copilul cu noua formula. cand copilul meu a trecut la 3, am combinat o saptamana Topfer 2 cu 1 masura de 3, apoi 2, 3 masuri pana l-am inlocuit de tot.
succes!
numai bine tuturor!
mamitza lui Papitza

Tino spune:
apropos, si baietelul meu face niste fite seara ... aoleu.
a avut o perioada cand seara jumatate de biberon il bea cu mine, dupa care numai cu ta-su.
cred ca avea preferinte. pur si simplu nu reuseam sa ii dau sa mamance seara si nu numai eu. si socrii si parintii mei au patiti la fel. era jale cand plecam si noi in cate o seara si il lasam cu ei nu reuseau sa ii dea tot. manca jumatate si gata!
venea ta-su si gata! se rezolva problema
nu ca m-ar fi deranjat ca il vroia pe sotul meu, dar ii dadeam de atatea ori pe zi si nu avea nici o problema, dar seara era jale!
asa ca daca face fite, eu zic "sa iti declini competenta" si sa il mai lasi si taticul ei. poate cine stie!
succes!
mamitza lui Papitza

gabitaco spune:
nu stiu ce sa mai zic... aseara nu a vrut lapte deloc, plangea intruna. I-am dat un borcanel de fructe de la hipp si a adormit...Dim a papat fara pb 230 ml lapte... Ii mai ies inca 2 dinti... Cred ca ata e pb...
Gabita si Mateea Ioana 7.12.2005

Qamar spune:
quote:
Originally posted by kid2003
Da, subscriu la ce au spus Gabita si Ripley. Am cautat un lapte care sa nu pufoseasca, mi se pare cam aiurea ca in Milumil si Humana se pune amidon, doar nu le dam apret! Ei bat moneda ca e un lapte satios, da, este, dar ingrasa si nu cred ca asta e tinta.
Bia e pe Milumil de 3 luni si e fix in grafice cu greutatea, ba chiar pe panta de jos- da de unde sa o ingrase sau sa o 'pufoseasca'...asa ca, cred ca depinde si de 'materialul' bebelului

Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)

Ce mai citim noi

kid2003 spune:
Gata, am cumparat Toepfer 3, i l-am si introdus peste weekend. Multumesc pentru lamuriri: laptele are poza cu fructele pe cutie si zice ca are Fruchte-Power dar NU ARE GUST de fructe! Super! Stiam de la Humana ca are gust de mar sau banana, dar la Toepfer nu e asa. Laptele e f bun (o idee mai dulce decat 2), mai gros, am renuntat la cereale in biberon, sa vedem cum merge. Alex a papat foarte bine din laptele nou (azi dimineata a ajuns sa bea un biberon numai cu lapte nou, in weekend i l-am tot combinat, sa facem trecerea treptat).
Noe, ai dreptate, difera f mult de la copil la copil. Bia ta sta bine cu metabolismul, asa e firea ei, sigur nu va fi grasa niciodata. Dar pentru copiii cu predispozitie la ingrasare ii ajuta si Milumil-ul un pic...asa cred (eu am ca exemplu 3 bebei hraniti cu Milu care sunt cam grasuti, dar cred ca asa e oricum constitutia lor, asa sunt si parintii, poate daca totusi mergeau pe alt lapte i-ar fi tinut mai in grafic cu greutatea). Sunt sigura ca si Alex a mea e asa (Slava Domnului ca nu seamana cu mine). Am indopat-o cu cereale pana n-am mai putut si e tot un pic sub grafic cu greutatea.

Qamar spune:
quote:
Originally posted by kid2003
Gata, am cumparat Toepfer 3, i l-am si introdus peste weekend. Multumesc pentru lamuriri: laptele are poza cu fructele pe cutie si zice ca are Fruchte-Power dar NU ARE GUST de fructe! Super! Stiam de la Humana ca are gust de mar sau banana, dar la Toepfer nu e asa. Laptele e f bun (o idee mai dulce decat 2), mai gros, am renuntat la cereale in biberon, sa vedem cum merge. Alex a papat foarte bine din laptele nou (azi dimineata a ajuns sa bea un biberon numai cu lapte nou, in weekend i l-am tot combinat, sa facem trecerea treptat).
Noe, ai dreptate, difera f mult de la copil la copil. Bia ta sta bine cu metabolismul, asa e firea ei, sigur nu va fi grasa niciodata. Dar pentru copiii cu predispozitie la ingrasare ii ajuta si Milumil-ul un pic...asa cred (eu am ca exemplu 3 bebei hraniti cu Milu care sunt cam grasuti, dar cred ca asa e oricum constitutia lor, asa sunt si parintii, poate daca totusi mergeau pe alt lapte i-ar fi tinut mai in grafic cu greutatea). Sunt sigura ca si Alex a mea e asa (Slava Domnului ca nu seamana cu mine). Am indopat-o cu cereale pana n-am mai putut si e tot un pic sub grafic cu greutatea.
aha..trebuie sa existe predispozitie spre ingrasare sau obezitate(chiar azi discutam la noi la Scutece despre cereale ca cica ar face bebeii obezi- da' de unde, daca nu exista predispozitie, cazuri in familie sau alti factori, nu devine bebele obez). Si eu ii dau cereale, nu exagerat, ca la carte

Numai bine si bebei frumosi si mancaciosi

Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)

Ce mai citim noi

gabitaco spune:
m-ati convins!!!!! SAPTAMANA ASTA O SA CUMPAR SI EU TOPFER 3 SI SA VEDEM CE O SA IASA. oRICUM DE ACUMA O SA TRECEM LA 2 MESE DE LAPTE, CA PANA ACUMA AVEAM 3 LAPTE SI 2 DIVERSIFICATE.S-o fi saturat si copila de lapte
Gabita si Mateea Ioana 7.12.2005

Ioana75 spune:
Si fata mea bea Topfer, la inceput PRE (cit am si alaptat), apoi nr 2, iar dupa 8 luni bea la fiecare biberon 6 masuri de nr 2 si 2 masuri de nr 3. Nu ma intrebati cum am ajuns la aceasta distributie ciudata (mi-a recomandat cineva sa-i dau jumi-juma nr 2 si 3, dar eu cind i-am dat doar nr 3 plingea dupa fiecare biberon ca mai vrea - ii placea prea mult, si nu vroiam sa se ingrase
).
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)

asdera spune:
Draga mamik,
produsele germane in special,sunt suplimentate cu amidon(aprox 1%din toti carbohidratii din formula)pentru a produce senzatia de satietate si ptr a preveni regurgitarea.Amidonul nu este digerat si se elimin aprin scaun fara probleme.
Cred ca in 100 de ani de istorie stiu bine nemtii ce fac...
Cat despre pufulire sau alte expresii se datoreaza lipsei de instruire a mamelor care fol lapte la prepararea cerealelor cu lapte si nu se undura sa nu dea la bb un biberon 2 in plus ca de, copilul maninka frumos...
succes!