Fibrom uterin (15)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabi_ducu spune:

Ce inseamna Dopller. Medicul la care merg eu are eco f performant(3D sau 4D). Asa s-a dus vestea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Gabi

daca este subseros, inevitabil are o baza de sustinere de uter, dar nu poate fi partila intramural,n-am mai auzit asta, ci subseros cu baza de sustinere mai mare, ceea ce implica risc de hemoragie mai mare la laparo daca nu faci Diph, dar la operatie deschisa....sa mai iei si Diphe...in fine, fetele cu care ai vorbit au facut clasic si au luat si Diphe?eu pot sa-ti spun ca TOATE operatiile de fibrom care se faceau pe vreamea generatiei mamelor nostre se faceau deschise si fara Diph, ca nu se inventase.De cand s-a inventat, cine are bani si dispozitie sa faca, se fac laparo. Doar daca e intramural confirmat se face mai greu laparo...dar subseros...hmmmm
Daca e 3D /4 D cred ca are si Dopller.Doppler inseamna masurarea presiunii arterelor - sunt niste indicatori exprimabili in IR-uri.
In functie de valoarea acestora, se vede daca vascularizatia e slaba sau abundenta.
Poate mai ceri o parere la fete din Timisoara care au facut laparo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

MadaS, ce bine ca te mai "vad"...

ma bag si eu un pic in vorba...aveam impresia ca am invatat cam tot despre fibroame, dar uite ca acum cand sa-mi verific cunostintele parca am uitat tot, cred ca e un fel de autoaparare...
cand am fost la Badea de la Sp.Universitar, mi-a recomandat sa fac dipherelin ca sa micsoreze fibromul, de vascularizatie n-a pomenit nimic.
desigur, el nu are nici eco...
am impresia, vorba ta, unii medici sunt deja blazati sau prea obositi, si prescriu tratamente asa, ca sa le mai usureze munca, si fac experiente pe noi, nu mai zic de bani.
nu mi-a pomenit daca ma va opera clasic sau laparoscopic.
am mai citit si parearea dr. tutunaru, cam din acelasi motiv prefera dipherelinul, sa nu-l chinuie vreo hemoragie,nu vrea sa riste nimic, pana la un punct mi se pare chiar corect...de fapt nu mai stiu ce e bine si ce nu...am cules atatea pareri...am varza creierul...
toti m-ar taia, singurul care zice nu, e herghelegiu, cica sa incerc sa raman asa insarcinata!!!
vax, cum ?
restul pare ok la mine, ovulatie beton, ovare splendide, DH bune...trompele ce-i drept nu le-am verificat, ca mi-e frica sa nu fac mai rau(nu am incredere in orasul asta!!!) si nici spermogarama iubitului meu sot...
asa am obosit...cred ca nu mai vreau nimic... sa traiesc si atat...mi-e dor de mine...
offfffffff
show must go on!
te pup si-ti doresc multa sanatate, ca asta cred ca nu-ti strica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Noela
eu am citit sute de site-uri straine, ca vorba ta, in astia de la noi nu prea mai am incredere
Diph are ca principala recomandare in operatiile laparoscopice reducerea vascularizatie si scaderea dimensiunii fibromului.Daca in principal, in pb dimensiunii se gaseste o solutie -se scoate "bucati" daca e prea mare, procedeul se numeste morcelare, in privinta vascularizatie pb e mult mai serioasa,daca e abundenta si se declanseaza o hemoragie in cursul unei laparo e periculos, nu poate fi controlala si se trece rapid la operatie deschisa. Aici Diph isi spune cel mai tare cuvantul, adica o data cu dimensiunea (pt care exista sa zicem solutia morcelarii) el face treaba si la nivel de vascularizatie, care scade muult.Din cauza asta dr T nu mai vrea sa riste, am vorbit si eu cu el, a facut cateva laparo fara Diph la insistenta pacientelor care nu au vrut sa ia Diph...si operatia s-a finalizat, dupa ore de munca, cu taiatura clasica datorita hemoragiei care nu putea fi stapanita pe cale laparoscopica.
De asta ma intreb eu ce sens are pt Gabi Diph pe cale clasica...pt ca la taietura mare, hemoragia se controleaz usor, nu era nevoi de bani si timp investit in Diph
Din ceea ce am citit spre ex Noela, Cetrorelix-ul, cel care dupa numai o luna de trat are aceleasi efecte ca si 3 luni de Diph, scade la aceleasi dimensiuni fibromul...dar parte proasta, nu reduce la fel de bine vascularizatia acestuia, deci dezavantaj pt operatie.de aceea am vazut ca pt cele cu endometrioza se recomnda Cetrorelixul, ca si Diph,dar nu si pt fibrom Cetrorelixul. Am citit astea pe studii medicale publicate recent de companiile farmaceutice producatoare in urma observatiilor facute in faza de cercetare a medicamentului. Asa ca intelegi ca principalul lor scop e de fapt vascularizatia abundenta, care scade o data cu dimensiunea, dar probabil a medicii din motive de comunicare mai simpla cu pacientii spun "sa scada in dimensiuni"
Spre exemplu, exista si fibroame complet necrozate, care nu mai au activitate vasculara. Pur si simplu Dopplerul indica 0 la IR-urile lor.Atunci, elel pot fi scoase laparo indiferent de dimensiune (cu o limita sper) fara risc de hemoragie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_ducu spune:

Merci MadaS, dar asa cum zice Noela am capul varza.
De 3 ani tot ma gandesc cum sa fac cu trompele cu fibromul sa iau decizia cea mai buna. Mai bine il ascultam pe sotul meu sa ma operez cand mi-a spus acu 3 ani doctorul, scapam de atatea griji. El asa a facut , i-a spus doctorul ca trebuie operat si l-a intrebat cand vrea si el a zis maine. Si foarte bine a facut ca a scapat de atatea griji.

Poate ai dreptate, am citit pe net ca doctorul Tutunaru asta recomanda tratament cu diphereline si apoi laparo. Dar am mai citit ca de la laparo a trecut la clasica. Poate era un caz atipic.
Eu am ales "calea batuta", nu stiu daca este o hotarare f buna dar este o sansa de a putea face copii.

Sper sa fie bine.

Nu descifrez f bine......
La ecografie mi-a scris urmatoarele: " Uter in AVF cu endometru in faza proliferativa; nodul fibromatos de 6/5 cm dezvoltat subseros si partial intramural pe c..vul uterin drept. Ovarul dreptde volum si ecostructura rotunda. Ovarul stang cu folicul preovulator de 17 mm (ziua a-9a ciclului). Fara lichid in ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryd spune:

Fetelor - dragutelor,
Am trecut sa va salut!
Am citit acum pe fuga ce ati scris in ultimile 10 pagini.Am constatat ca avem noi colege.Am citit ce a scris ILONA ...Ma impresionat...,prin reusita ei ne da si noua sperante ca vom reusi in alergatura noastra disperata de a avea BB.
Eu am facut acum vreo 13 zile o histerosalpingografie(este a doua de pana acum...), precum si o instilatie.Am intalnit persoane care dupa instilatii au ramas gravide...
Acum nu stiu ce sa zic, daca am avut noroc luna acesta...Am facut doua teste pana acum, as putea fi in ziua 12 -a de la conceptie, daca ar fi.Am facut unul in ziua 10 si unul astazi in ziua 12.Dupa 10 min.,apare a doua liniuta foarte slab...,la ambele mi s-a intamplat...,dar eu am mai avut o astfel de experienta..., si nu a fost nimic.De data acesta in a 5-a zi simtind burta ciudat am privit wc-ul si am vazut vazut urina insangerata.Nu stiu daca a fost vorba despre nidatie sau am infectie urinara...,stiu ca la infectie ar trebui sa ma usture, ceea ce nu s-a intamplat..., am vrut sa fac de dimineata analize, aveam trimiterea,dar ma grabeam sa ajung in instanta...,trebuia sa fiu la 8...,la deschidere erau o granmada de babe, carora chiar daca le-am rugat sa-mi dea voie sa intru in fata ptr. ca imi este rau si trebuie sa ajung si in instanta la 8, nu au vrut..., una a fost foarte artagoasa...,a zis ca trebuia sa vin mai devreme daca vroiam sa fiu prima..., era 7 si 20 dim.., ele care nu aveau ce face, nu aveau somn, dar eu chiar aleragand nu am putut ajunge mai devreme... am intrat macar sa las pipi-ul..., sa renunt la celelalte analize de sange ..., a zis asistenta care manca tacticos un iaurt ca sa vin joi..., ca nu poate sa-mi ia ..., fara toate analizele...
Asa ca am plecat,nu inainte sa arunc analiza.Cred ca acea baba a fost foarte fericita ca nu am intrat in fata, in starea in care eram,chiar daca a vazut ca arunc "proba", nu a schitat nici un gest.Am uitat sa va spun ca m-am trezit cu o durere naprasnica de cap si stare de voma.Initial nu luasem nimic de durere pentru ca ma gandeam ca nu fac bine, dar durerea ingrozitoare m-a facut sa iau un antinevralgic...Daca o fi "ceva", oare am facut rau?Testul se prezinta astfel:apare a 2-a liniuta foarte subtire,practic ar fi ca o latura a liniutei de control...Liniuta de control nu are toata aceeasi intensitate, practic se vad laturile din margine iar mijlocul foarte putin...,deci liniuta mea cea care spune ca testul ar fi pozitiv, este ca o latura a testului de control...
Nu stiu ce sa spun.In plus sant foarte obosita si ma duc des la pipiu...
Nu stiu ce sa mai spun.Cele care ati avut pana acum un test pozitiv de sarcina, cum va aparea?
Va pupic pe toate si mi-a fost dor de voi:Noela,Arrina, Oanalu,Madas,Dj-MAMA SI NU NUMAI.
Maryd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-edi spune:

Mary, concludent ar fi doar testul de sange deocamdata.Da-le in colo de babe idioate.Spune-le ca ai avut programare sau ceva de genul.Desi nu sunt superstitioasa, nu ma grabesc sa te felicit, ci doar iti urez SA VEZI DUBLU.Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns credocred spune:

Dragele mele,

tocmai am poposit pe aici, desi problema mea-fibromul(stiti voi...acest ghinion) este deja veche. adica ma chinui cu el de vreo 3 ani. La ultima echo transvaginala in mai avea 9 cm. Acum urmeaza sa ma duc din nou la doctor, dar nu stiu la care sa mai merg. Ma gindeam sa ma intorc la Badea Iulian, dar nr. de telefon de la cabinetul sau particular nu mai este valabil. Il stie cineva pe cel nou???? Se pare ca voi ajunge tot la operatie si mi-e teama ca va fi histerectomie. Am 39 de ani si pe voinicul meu SABIN de 5 ani si 8 luni.

Am citit mesajele voastre, fetelor, si mi se pare ca va cunosc de cind lumea....Va salut pe toate si va doresc sanatate si sa scapam de...fibroame. Sa ne crestem copiii si sa ne bucuram de ei.

credocred

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Buna Credo!

Ti-am trimis in email numerele pe care le am eu, vad ca PM nu ai, poate ti le dau si fetele sa faci comparatie nu stiu daca cel de la cabinet e cel vechi sau cel valabil...

Sa-ti traiasca baietzelul!

Cum e cu fibromul, iti face probleme ?
Mie mi-a facut f bine acupunctura: am trecut si prin embolizare dar nu se face la fibroame mari decat daca nu ai bb - Badea stie mai bine, vezi ce mai zice...de asemenea iau si tincturi de la cabinetul unde faceam acupunctura ( dar pretul e destul de mare in total si pe termen lung)

Te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioritaus spune:

Fetelor, va doresc multa sanatate.....plec in concediu si revin pe 23 oct.
va pup pe fiecare in parte,
Mioritza

Mergi la inceput