Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (73)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

noki, io nu fol servetele decat pe-afara... sau cand nu am apa la indemana. de ce? pt ca fundu pretios al lu fi-mea nu suporta sa stea nespalat. chiar si numai cu apa. si andrei la fel mi-a facut, pana am inceput sa-l spal si-a scapat copilul de iritatii.

cu traseul... n-am vrut eu sa dau... ca nu as fi avut nici masina mea, si nici n-am vrut s-o rezerv si eu sa pic sala(is tare pesimista fin fire)... si banii de rezervare...
noki, nu de invatat e la mine problema, ci de timpul de invatare... ca asta mi-a cam lipsit. dar nu e imposibil... noroc cu netul asta, ca faceam chestionare cum prindeam, chiar si cu copil in brate... de carte nu ma puteam atinge, ca manca iris foile[:D}.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

quote:
Originally posted by madau

Pisi baita facem zilnic, fara discutie (aici sunt maniaca)iar dusulet facem odata in cursul zilei, asta daca se murdareste, ea nu prea transpira ptr ca avem AC, cat despre piele sensibila si bubite nu prea stim ce-s alea, la gat ii mai dau cu pudra de la Nivea ptr ca baleste la greu. E drept ca noi avem si pielea mai colorata (deh..tigancile lui tati), asa ca nu suntem sensibiloase.

Si de ce nu e ok sa n-o speli dupa fiecare kk, daca o sterg ca lumea cu servetele, io zic ca-i protejeaza si pielea fiindca au crema, si apoi nu sta nespalata, ca doar facem baitza zilnic?????? Intreb si eu...

Pai nici nu zice nimeni ca nu e ok...doar ca unele fundulete se incapataneaza sa nu fie protejate nici de crema aceea...
Cat despre pielea colorata, sa vezi ce mandru e al meu baiat ca s-a bronzat... M-a intrebat " mami, dar o sa ma fac alb inapoi? Ca nu prea vreau..."

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Pisi io ti-as fi dat reteta...dar nu o stiu nici eu (ma refer la coloratura pielii...). la Boscu, lasa ca e frumos si asa alb

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 7 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

quote:
Originally posted by pisi-si-boscu

quote:
Originally posted by madau

Pisi baita facem zilnic, fara discutie (aici sunt maniaca)iar dusulet facem odata in cursul zilei, asta daca se murdareste, ea nu prea transpira ptr ca avem AC, cat despre piele sensibila si bubite nu prea stim ce-s alea, la gat ii mai dau cu pudra de la Nivea ptr ca baleste la greu. E drept ca noi avem si pielea mai colorata (deh..tigancile lui tati), asa ca nu suntem sensibiloase.

Si de ce nu e ok sa n-o speli dupa fiecare kk, daca o sterg ca lumea cu servetele, io zic ca-i protejeaza si pielea fiindca au crema, si apoi nu sta nespalata, ca doar facem baitza zilnic?????? Intreb si eu...

Pai nici nu zice nimeni ca nu e ok...doar ca unele fundulete se incapataneaza sa nu fie protejate nici de crema aceea...
Cat despre pielea colorata, sa vezi ce mandru e al meu baiat ca s-a bronzat... M-a intrebat " mami, dar o sa ma fac alb inapoi? Ca nu prea vreau..."

Mada, servetele alea sunt impregnate cu diverse, ceea ce nu e ok. Singurele fara alcool, de ex. sunt cele de la Libero sau Chicco, dar tot au fel de fel de substante care zic eu ca sunt mai putin sanatoase decat apa de la robinet plus sapun de bebe, plus crema de fundic. Dureaza doar 5 min, voi majoritatea sunteti acasa cu bebe, ce rost are sa uzati de metodele de papa (borcanele) sau de spalat (servetele, geluri, batiste umede) de excursie. Nu vreau sa dau in nimeni, Corapito veci pururi amin am sa te pomenesc pt poza cu raftul de borcanele, insa logica mea spune ca tot ce e natural e mai bun, si mai ales ca e mai la indeamna si ieftin.

Pisi, pielea alba = clasa :)) Zic io care sufar ca un caine ca am in loc de o fata cu ten mai creol ca mine, am u ratzuska alburie ca tac'so da' ce-i drept se face ca piersica, fara roseala aferenta preliminara :)
Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ripley iar mi-ai luat vorba de pe taste. (cu borcanasele si servetelele) si mai vreau sa-ti rasp si la sub cu Topfer 3 de la Parintii intreaba, ca daca incepeti sa le dati lapte cu diverse arome, f f greu o sa-i obisnuiti cu laptele de vaca, simplu. Eu am patit-o cu Silvia cu cacao si miere, nu mai vrea fara dupa ce a obisnuit-o soacra-mea cu laptele indulcit. Mierea e OK, dar cacao... as fi preferat fara, mai ales ca diminueaza absorbtia calciului. Asa ca formati-le obiceiuri alimentare bune ACUM, cat inca puteti, pana inca nu fac mofturi din alea, adevarate.

Si eu cred ca cu cat un aliment sau un obiect e mai aproape de starea naturala, cu atat e mai bine. Dauneaza mai putin, face mai mult bine, etc.

Asa ca rasp pt Noki:
1. Eu o spal dupa kk la chiuveta numai cu apa, din abundenta, ca prea mult sapun usuca pielea. Daca ramane prin vreo cutita ceva mai dau si cu un servetel. Intre labii o mai sterg cu vata umeda din cand in cand. Servetele - in deplasari; sau la inceput, cand facea f des si f putin, dar acuma no way.
Baie ii fac zilnic si atunci o spal cu sapun de bb peste tot.
2. Un foarte pic de secretie e normala dupa somn, mai abundenta nu si cel mai bine e sa o vada macar pediatrul daca nu oftalmo. Eu nu cred in "aia cu curentul".

Noki, eu cand am fost la munte in conditii mai spartane si am folosit o saptamana numai servetele, o dadeam aproape de fiecare data si cu crema pt ca avea tendinta sa se irite din cauza asta.

simona n-are nici o treaba rahitismul cu mostenirea genetica. Cel mai bine mergi la un pediatru ca lumea undeva la o clinica particulara si las-o pe drita de familie in ale ei. Si daca o schimbi, risti sa dai din lac in put. Eu de-aia n-o schimb pe a mea.

Ripley si Cristina cu aveti maxima dreptate; de fapt eu nu vreau f tare sa-mi iau carnetul inca; mai mult Virgil ar vrea sa mi-l iau; ca si soacra-mea are carnet dar n-a mai condus de 30 de ani ; eu vreau sa mi-l iau atunci cand o sa am mea si o sa o conduc zilnic. Ca asa, degeaba imi iau carnet daca nu conduc, numa' bine uit. Oricum, masina mea nu se prea profileaza nici in buget si nici ca necesitate, ca la mine la servici ajung mai repede cu metroul, la ce trafic este.

Noki nu poti sta tot timpul cu ochii pe ea, asta clar. Asa ca:
-masura nr 1: cumparati-va aparatori de sertare si usi de dulapuri
-masura nr 2: in cele la care nu puteti pune aparatori, puneti numai obiecte incasabile, netoxice si nevaloroase pt voi.

Noi avem aparatori mai peste tot si e f bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Lavi, dc citishi la aia cu Topfer 3, vazushi ca io sunt impotriva, taman din motivele expuse de tine, arome, abureli, etc. Deci nr. 2 inca (pan' la 10-12 luni), apoi direct lapte de vaca, ca doar papa iaurt si branzica din lapte de vaca de cel putin 2 luni jumate :)) Noah dati cu rosii amu =))Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)

Mergi la inceput

Eu mai am de dat cu parerea, nu stiu pe cine intereseaza parerea mea, da' eu tot zic:

Ripley da, am citit, dar eu voiam sa-ti adaug argumentul cu obisnuitul; omul usor se obisnuieste de la ceva fad la ceva mai aromat (dulce, sarat, condimentat, etc) dar mai greu invers. Iar copilul cu atat mai mult.

In legatura cu trecutul pe lapte de vaca pe la 10 luni.

Proteinele laptelui de mama sunt in mare majoritate albumine.
Proteinele laptelui praf adaptat sunt 60% albumine si 40% cazeina.
Proteinele laptelui de vaca sunt 20% albumine si 80% cazeina.

Albuminele se digera mult mai usor, mai repede si mai bine (de catre sugar) decat cazeina.

(De asta pediatra mea mi-a recomandat nici sa nu-i dau inca branzica pt ca are f multa cazeina care se digera greu si uneori nu se digera deloc, se elimina direct. Ii dau doar iaurt.)

Asa ca eu zic ca daca perioada de sugar e delimitata de varsta de 1 an, pana la 1 an e firesc sa le dam lapte de san sau adaptat si dupa 1 an sa trecem incet spre laptele de vaca.

Una e iaurtul sau branzica pe care i le dai 150-200g/zi si alta e portia de laptic de 500ml/zi.

Opinie personala nu ma astept sa fiti toate de acord.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Lavi ai mare dreptate la faza cu aromele din lapte. noi ne-am ferit o mare perioada de diverse gusturi "preferabile" celor naturale, de la o anumita varsta, ni s-a recomandat adaosul de cacao in laptic; am apelat la celebrul deja Nesquik si la diverse combinatii, Boscu a ajuns sa stie daca ii fac lapte cu cacao simpla, cu 1/2 de lingurita de Nesquik sau daca ii pun o lingurita. Nasolia este insa ca la un moment dat a devenit dependent de gustul asta, in asa fel incat neam sa mai bea altfel de combinatie de lapte!
De curand am inceput sa il pacalesc, il vede pe taica-su ca bea lapte dulce de la frigider, gol, fara zahar sau mai stiu si eu ce, si il imita, pentru ca "asa beau barbatii"...

Mergi la inceput

pisi misto faza cu barbatii!
Noi suntem pe: dimineata lapte cu cacao (Nesquick, Brumi sau orice altceva similar, macar nu le deosebeste) si seara lapte cu miere, i-am zis noi ca nu e bine cacao seara. Dar a fost o vreme cand si dimi si seara trebuia sa-i pui o lgrt de miere si una de cacao (care e deja dulce)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Felicia, dar chiar nu este nici un deranj sa iti iau.Iar luni seara treceti si le luati de la noi sau trece sotul meu ca e cumva in drumul spre casa.Deci daca te razgandesti da un tel.

Noki, in caz de kk spal bine.In rest cu servetele si daca cad ceva rosu dau cu o crema speciala.Ochii ii spal zilnic cu ser.

Maraiala din ultimele 3 zile, nedormit, nemancat si-a aratat coltii, e pe bune: Victorash are 8 dinti.

Bine ati revenit fetili!

Nu sunt de acord cu luatul carnetului cand o sa am masina mea.E mai bine sa il dai cand ai timp si bani.Io de ex am luat carnetul al 19 ani si am avut masina la 23 de ani si am mai luat 3 lectii de condus si asta a fost.acu' conduc ca un barbat

Ile si bb Victor - 22 dec 2005
Varsta Victor

Mergi la inceput