N-am curaj sa conduc (4)
Raspunsuri - Pagina 30
marci spune:
Aissa, la mine tocmai asta este problema, ca nu prea ma mai simt confortabil in masina. Cum as putea sa ma simt bine cand sofatul ma oboseste?! N-a devenit inca o rutina si ma indoiesc ca se va intampla asa ceva daca nu iau taurul de coarne si sa circul zilnic.
A fost o perioada cand preferam masina in locul mijloacelor de transport in comun, dar am omis ca nu circulam la ore de varf si pe distante asa de mari.
Maine va tb sa am o discutie serioasa cu al meu copilot, sa-i explic ce se intampla cu mine si care vad eu ca ar fi solutia.
Sotul meu nici nu vrea sa dea de permis, desi a terminat sc de acum un an, dar nici pe mine nu ma incurajeaza sa merg pt a dobandi experienta.
Am mai spus-o, cred ca nu are incredere in mine si-i este teama, motiv pt care prefera sa ma stie in mijloacele de transport in comun. Ce nu face omul pt linistea lui?
Briantis spune:
Apropo de incredere ...am fost ieri la carrefour si am iesit din oras pe soseaua de centura ,am mers bine mersi pe linia de tramvai ,ca o parte din soseaua giurgiului e in reparatie ,am iesit pe centura si am oprit sa luam benzina si bineinteles barbata-miu a vrut sa ma trimita pe scaunul din dreapta ca era aglomerat si se intunecase ,cica.Si pana atunci fusese intuneric ,dar se vede treaba ca nu are incredere deloc in mine .Nu am vrut si am condus pana in carrefour ,am prins si coada pe centura si am mers metru cu metru si nu mi s-a oprit motorul ,de parcat am parcat-o prost ,dar macar am reusit sa intru intre 2 masini fara sa ating vreo una .A trebuit reparcata ca barbata-miu nu prea avea loc de iesit din masina .
Asa deci ,ii e frica sa mearga cu mine in masina .Si mie mi-e frica sa plec singura .o familie de fricosi!
Mama lui Andreiutzu
marci spune:
Giul, s-a dat jos pt ca nu stia sa tina masina din ambreiaj in rampa si a venit cel din spate si a ajutat-o.
S-o vezi pe cumnata mea acum ce se baga, zici ca-i taximetrist! Dar ea, spre deosebire de mine, a mers zi de zi cu masina, nu din an in pasti!
De luni sunt hotarata, imi acord 6 luni de mers zilnic cu masina! Daca nu ajung sa-mi placa, ma tin de sotul meu sa-si ia permis si eu voi fi sofer de ocazie (cand mergem la petreceri).
giul spune:
Briantis invata sa mergi cat mai relaxata -nu stiu metoda,sa stapanesti ambreiajul,ca pe urma in ziua cand vei pleca singura,iti va veni mai usor sa te controlezi.Cand am citit ca cumnata lui Marci s-a dat jos plangand ca nu stia in ce viteza e,am zambit,dar ieri cand eram singura si-mi tremurau picioarele ma gandeam ca nu era de ras .pentru cele care aveti soti cu carnet,e si bine ca oricat ar comenta va piseaza la cap dar au experienta anumitor situatii,e si rau pentru ca exista o alternativa de ajuns undeva.luati si voi partea buna a lucrurilor pana invatati sa conduceti.
Aamu spune:
quote:
Originally posted by marci
Giul, problema este intre mine si tine, iar apar ca si cum as fi postat inaintea ta!
Si mie mi s-a intimplat, acum vreo doua zile. I-am raspuns lui Giul la un mesaj si mi-a aparut inaintea mesajului ei.
giul spune:
Auzi,Marci ,tu mai ai incredere in altcineva dupa ce ai vazut ca poti fi stapana masinii?acum de cand conduc ,mi se pare ca cel care e la volan nu e atent ,citeste ziarul la semafor si pleaca cu el pe volan,vorbeste la telefon sau si mai rau isi cauta tel. pe sub bord ,nu se asigura,.Am venit de la carrefour mai demult,aveam masina dar n-aveam curaj ,era intuneric dar nu era tarziu,taximetristului care ne-a adus ii cadeau ochii in gura de oboseala,efectiv ii cadea capul in piept ,adormea,am vorbit tot drumul ,4km,am crezut ca nu mai ajungem.Sotul meu si daca si-ar lua permis nu as avea curaj sa plec ,se uita in cu totul in alta parte,daca eu sunt in mijlocul drumului la cativa m de el ,dar el stie ca m-a lsat in alta parte,nu ma vede.Asa cum merg eu ,consider ca bine si ma straduiesc,nu am de gand sa-mi las viata in mainile altora.Referitor la glicerina de dat la "broaste",e buna de uns si garniturile de cauciuc de la geamurile termopan din casa
marci spune:
Giul, cine ti-a zis ca sunt stapana masinii? Ce-i drept intr-o perioada nu-mi mai era frica si dobandisem unele abilitati, dar au cam disparut.
Duminica trecuta am mers la cumnata mea cu masina si am fost surprinsa sa constat ca imi este un pic teama. Teama s-a declansat cand am vazut ca ca nu mai am asa mare siguranta in manevrarea masinii, au fost cateva manevre la care m-am cam cacait un pic.
La aparitia acestui sentiment cred ca a contribuit si faptul ca am fost nevoita sa merg putin pe sina de tramvai, m-a fortat un nene, si mi-a fugit masina de fund. Nu s-a pus problema ca n-am putut s-o redresez, dar a fost tare neplacut.
Sa vad cum o sa fie de luni, sunt hotarata sa merg numai cu ea.
giul spune:
Nu stiu sa va spun de ce imi iubesc masina.Pur si simplu e un loc unde ma simt bine si a ajuns sa miroasa si frumos.Singurul lucru greu mie mi s-a parut ,lucrul cu ambreiajul,in conditiile in care puteam incurca lumea,acuma nici daca o incurc nu ma mai simt terorizata ca la inceput.Mai cateva zile in urma ,cand a fost ud pe jos ,nu-mi mai mergea figura cu aranjatul covorasului din masina,cu piciorul,imi aluneca .La un semafor am vrut sa-l scot si s-a intepenit sub pedala de acceleratie,mi s-a oprit desigur motorul,mi-am scos covorul si la urmatorul verde am plecat.Jur ca n-am simtit nimic ,considerand ca lumea pleaca de acasa nu sa faca accidente,oricui i se putea intampla .V-am spus ca punem prea mult la suflet si asta ne consuma nervos,de asta ajungi Marci obosita.Eu dupa aventura de ieri la 20 simteam ca adorm si nu ma culc inainte de 23 de obicei .De asta mi-am cautat de munca ,voi pleca in fiecare zi cu masina,n-am unde sa parchez,o las eu undeva.Incearca Marci sa ai linia de tramvai intre roti ,iarna aluneci si mai urat.
marci spune:
Giul, nu pun la suflet, obosesc pt ca-mi folosesc atentia distributiva la maxim, asta nu a devenit o rutina inca. Sunt atenta la cel din fata, pe trotuar, sa nu-mi sara vreunul in fata masinii (mi s-a mai intamplat), la cel din dreapta care nu are loc din cauza vreunei masini parcate si ma obliga sa trag de volan.
De regula am sina de tramvai intre roti, dar atunci nu puteam, era unul oprit pt a face stanga.