N-am curaj sa conduc (4)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Frina de motor este atunci cind schimbi de ex. din 5 in 4 fara sa frinezi. De ex, daca am 80 km/h si viteza a 5-a, ridic piciorul de pe acceleratie si cind ajunge 60 km/h schimb in a 4-a. La fel cu alte trepte de viteza.
Iarna nu se frineaza daca incepe sa patineze, pentru ca nu mai poti ghida masina. Se blocheaza rotile din fata si fuge spatele. Tii ambreiajul apasat (fara frina) si incerci sa o ghidezi. Sau daca ai ABS, pui frina puternica (pina jos) si ghidat in acelasi timp (in situatii de urgenta).
In scoala am avut citeva ore de condus in poligon pe gheata sticla si am incercat in toate felurile. De ex. intrind cu 60 pe gheata, instructorul a tras frina de mina si m-am invirtit de citeva ori cu masina. Apoi m-a pus sa frinez (fara ABS) si m-am invirtit iar. Abia cu ABS am putut sa ocolesc obstacolul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Asta cu plecatul de pe loc cu a 2-a n-o stiam, o sa incerc la iarna.
Cu parcarea si frina de mina am vazut ca asa fac multi, eu n-am incercat. Mi-a fost teama ca pleaca "la plimbare".
Dar cauciucuri de iarna neaparat, toate patru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Fetelor am gasit cateva sfaturi pentru vremea care se apropie:-cauciucuri de iarna pentru toate rotile sau macar pentru rotile motoare;solutie de parbriz;se toarna in "broaste"cateva picaturi de fluid special de degivrare sau glicerina de la farmacie -simpla nu boraxata ,e bine sa avem o lopata cu coada scurta in portbagaj,se foloseste frana de motor,in caz de ghetus-patinare,se pleaca de pe loc cu viteza a 2-a .Poate eu nu inteleg :frana de motor inseamna ca schimbi viteza din 3 in 2 spre ex? Nu stiu pe unde am mai citit ca iarna nu se mai asigura masina in parcare cu frana de mana ca ingheata cablul si nu mai poti defrana dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Giul, si mie a inceput sa-mi fie un pic teama cand ies cu masina, drept pt care de luni am sa merg numai cu ea.
M-am tot amagit ca nu se merita, ca e prea costisitor, dar ma mint singura.
Mi-am propus sa merg 6 luni zi de zi sa vad ce-o iesi. Daca o sa-mi doresc in continuare mijloacele de transport in comun, e clar, nu-i de mine!
La mine problema este ca nici al meu nu ma incurajeaza sa merg zi de zi,zice ca e prea costisitor si nu se merita. Eu cred ca nu are incredere in mine si spune asta pt confortul lui. La noi in casa, eu sunt calica, nu el si mi se pare ca este doar un pretext.
Intr-un fel mi se pare justificabil ceea ce simt, n-am condus niciodata nici macar 3 luni zi de zi. De fiecare data am facut pauze.
Nu cred ca are cum sa-ti placa sa conduci, atata timp cat ajungi acasa extenuata.
Fetele care ati sofat mai multi ani, dar nu din an in Pasti,cat timp v-a tb sa nu va mai simtiti obosite de la sofat?

Mergi la inceput

Fetelor,a venit si ziua in care am mers singura cu masina.Daca va spun ca-mi tremura si acum ceva in stomac,in picioare,parca nu pot sa respir.Pe drum aveam senzatia ca ma sufoc ,respiram adanc si ma imbarbatam singura .La dus am crezut ca nu mai ajung ,la intoarcere,parca mai ma linistisem si am ocolit pe unde stiam .Mereu am avut fata cu mine ,oricum nu ma ajuta cu nimic ,statea exact in spatele soferului,dar eram cu cineva .Intelegeam toate fricoasele ,dar azi mi-am dat seama ca eu cunoscand cat de cat sa conduc pentru prima oara vazandu-ma singura ,nu ma mai ascultau picioarele ,nu stiam de mine.

Mergi la inceput

Tancul meu merge pe motorina, iau euro 3, parca. Ultima data am bagat euro 4, de-asta am gasit la "Fix".
Da ai scris inaintea mea, nici eu nu inteleg ce s-a intamplat!

Mergi la inceput

Giul, fii atenta, s-a repetat figura! Am postat dupa tine si-mi apare ca as fi postat inainte.

Mergi la inceput

Marci,eu am impresia ca totusi am postat inaintea ta,ce-o fi?,Aissa,maine faci baieram fetii?,ii doresc multi ani fericiti si tie "servici usor".Acum vre-o cateva zile am mers cu ratb-ul am bagat la bilete ,cate 2 pe sens =44 000 lei,pai inseamna 1l si ceva de benzina ,daca masina consuma 10 l la 100 km ,cam la 10 km 1 l ,si mergi ca o doamna.E bun si ratb-ul dar daca avem masina ,sa stea degeaba in parcare si altii cu niste harburi incurca circulatia si tot nu merg pe jos.Azi am lasat masina mai departe de locul unde aveam treaba si am observat ca as fi gasit loc de parcare oriunde ,cam asta ar fi motivul pentru care uneori ma codesc si iau ratb.Marci ,ce benzina folosesti?Eu cumpar de obicei ceva de 98 ,ecosuper...,dar uneori mai iau si de 95 .

Mergi la inceput

Marci,pai nu mai ai nici-o scuza ,ca a ta consuma putin ca e diesel .si eu eram calica familiei ,am cartela gratuita pe metrou pe viata ,am permis cfr la clasa 1-a -24 calatorii pe an ,masina asta 143 care merge pe la mine e aproape gratuita ,cand baga cineva bilet se uita lumea ciudat,dar incet ,incet am trecut peste, si -mi place mai mult cu masina mea.ati vazut noul logan ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Fetelor eroarea cu mesajele aiurea e semnalata deja, se intampla ceva in forum.
Bai, io una justificarea cu ce e mai costisitor nu o pot baga (si nici nu vreau), asa ca ma voi duce cu masina zilnic la munca. In pr.rand ca mi-e greata de transportul in comun, al 2-lea ca maxi taxi care ajungea de la mine pana la serviciu nu mai trece prin centru, nu stiu pe unde ajunge dar clar face mai mult acum si 3 - ca sa merg cu ratb ar trebui sa schimb 3 mijloace ceea ce nu ma incanta deloc, in timpul stat in statii ajung cu masina. Asa ca de luni sunt pe cai. Ca ma costa mai mult decat abonamentul pe toate liniile e clar, dar si timpul meu e important si, de ce nu, si confortul.

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput