N-am curaj sa conduc (4)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Aissa, balamucul incepe - oficial si teoretic - miercuri la orele 12,00 si se termina vineri la orele 24,00. De pe 2 octombrie fluieri, n-ai nicio treaba cu balamucul sommet-ului, vei avea cu balamucul uzual al Bucurestiului .

Imi pare rau pentru busitura, mai mare cred ca ti-a fost sperietura, ca asa e, mai ales in masina zgomotul care se aude pare mult mai grav decat evenimentul in sine. Si... astea-s cam inevitabile intr-un oras ca al nostru, unde curand ne vom "calari" la propriu pentru un loc de parcare, nu te invinovati .

Cauciucurile de iarna le pui cand vine iarna, profilul lor mai "apasat" face sa aiba aderenta mai mare, deci si consumul va fi un pic mai crescut. Oricum, in functie de cat de noi sunt cauciucurile si de drumurile pe care le faci, e posibil sa nu ai neaparata nevoie de cauciucuri de iarna.

Cat despre lichidul de parbriz, e nevoie sa aiba ceva alcool ca sa nu inghete. Deci poti completa cu un lichid care sa aiba alcool deja (il cumperi de la benzinarie, la OMW mereu ma zapacesc daca nu vreau si-asa ceva, sau de la hypermarket) ori sa-ti faci tu un lichid cu spirt medicinal si apa.

Si, da, trebuie neaparat antigel in instalatia de racire, dar puteti intreba la orice service (daca masina e mai noua, la service-ul autorizat, daca nu, la unul serios).

Li

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Imi pare rau pentru masina ta ,Aissa,cunosc oarecum sentimentul pe care il traiesti cand auzi zgomotul .Fetelor,daca nu va suparati,vreau sa va spun cat sunt eu de buna in ale condusului.Fiul meu cel mare a plecat cu scuterul si a ajuns cel putin pana la Fundulea,cred ca sunt vre-o 30 km .Acolo l-a oprit politia ,scuterul nu e cu permis ,dar sa vada actele lui.si cum nu le-a avut ,nu stiu daca e obligatoriu sa le ai ,i-a oprit scuterul la politie .Dau eu telefon ,intai i-a zis ca i-l da dar se duce la un accident si cand se intoarce.Undeva pe la 21 dau telefon si fiu-miu spune ca vine pe jos ,zic ,vin dupa tine,el nu si nu .30km nu e chiar putin cam 4-5 ore tot ar fi facut .Si ia Giulio,drumul in picioare,faza lunga n-am stiut s-o aprind,dar am mers cu faza de intalnire pe un intuneric ca smoala ,drumul habar n-aveam ,ploaie ca la balamuc ,dar m-am dus dupa copil.Are 24 de ani .Fetelor va dau un sfat -nu faceti copii! eu am copii buni ,uneori se intampla si mici probleme ,dar e un sfat venit din inima.Ma si gandeam la primul meu instructor care mi-a mancat viata cu observatiile.Noapte buna!

Mergi la inceput

Imi pare rau pentru masina ta ,Aissa,cunosc oarecum sentimentul pe care il traiesti cand auzi zgomotul .Fetelor,daca nu va suparati,vreau sa va spun cat sunt eu de buna in ale condusului.Fiul meu cel mare a plecat cu scuterul si a ajuns cel putin pana la Fundulea,cred ca sunt vre-o 30 km .Acolo l-a oprit politia ,scuterul nu e cu permis ,dar sa vada actele lui.si cum nu le-a avut ,nu stiu daca e obligatoriu sa le ai ,i-a oprit scuterul la politie .Dau eu telefon ,intai i-a zis ca i-l da dar se duce la un accident si cand se intoarce.Undeva pe la 21 dau telefon si fiu-miu spune ca vine pe jos ,zic ,vin dupa tine,el nu si nu .30km nu e chiar putin cam 4-5 ore tot ar fi facut .Si ia Giulio,drumul in picioare,faza lunga n-am stiut s-o aprind,dar am mers cu faza de intalnire pe un intuneric ca smoala ,drumul habar n-aveam ,ploaie ca la balamuc ,dar m-am dus dupa copil.Are 24 de ani .Fetelor va dau un sfat -nu faceti copii! eu am copii buni ,uneori se intampla si mici probleme ,dar e un sfat venit din inima.Ma si gandeam la primul meu instructor care mi-a mancat viata cu observatiile.Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Eu am fost ieri cu masina si vreau sa va spun ca s-a simtit pauza de 10 zile. Dupa ce trece nebunia cu francofonia o s-o iau zilnic, nu fac progrese daca conduc o data pe saptamana. In ritmul asta in 10 ani o sa fiu tot incepatoare.
Giul, eu mi-am luat o solutie pt spalat parbrizul si sunt f multumita de ea. N-o combin cu nimic, este special pt cand da inghetul. Vara o folosesc tot pe aia, nu ma mai complic.
Am ajuns cu loganul in service, fiti atente ca are contactul pe stop prost! Mi s-au parut tare de treaba baietii si prompti, ce-i drept i-am stimulat.
Aissa, la parcari si eu stau prost,dar caut pana gasesc un loc care sa ma multumeasca. Nici la bl eu n-am un loc stabil, o pun acolo unde este liber, doar sunt pe domeniul public.
Astia spun ca nu mai este voie sa parchezi in str, dar sunt tare curioasa ce ne sugereaza sa facem cu masinile. Macar de-ar face niste locuri de parcare amenajate, pe mine m-ar multumi si la o statie de casa.
Eu daca am masina din ianuarie tb sa-i pun cauciucuri de iarna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Pai Marci si eu o pun unde e liber si locul ala unde m-am bagat ieri era singurul liber...altfel trebuia sa o duc pe alta strada....
Iar in alta parte decat in strada poate numai in casa liftului sa o bag ca nu e nici macar trotuar la strada mea, o imitatie doar...
Oricum, norocul meu e ca intr-adevar mai mare a fost zgomotul decat buba la masina. Cand am coborat cu sotul sa ii arat il aud cica ...eh, se vede o dunga neagra. Ma uit si eu mirata si intr-adevar nu mai era infundata tabla...si-a revenit. Se vede doar putin negru unde i-am sters masca aluia...Asa ca m-am mai linistit.

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Marci,stop inseamna frana ?am citit pe un forum de auto ca la unele masini se aprinde cand apesi destul de bine frana ,spune si cum sa remediezi problema.acuma mi se pare prea mult pentru familia mea sa fiu si mama si sotie si sofer si mecanicul masinii.dar mai vedem .nu v-am mai spus aseara ca am vrut s-o iau pe o straduta si pur si simplu m-am blocat cand am vazut "acces interzis" ,era cu sens unic ,cand ma gandeam ce sa fac ,trece unul pe langa mine o ia exact pe acolo,zic ,merg si eu dupa el ,numai ca a oprit foarte aproape si noroc ca nu m-am trezit cu nimeni in fata,am reusit sa ies .cu parcarea ,mi se ocupase locul si m-am straduit sa ma parchez cu spatele,sa incalec o bordura ,rotile din spate s-au urcat ,alea din fata n-am reusit dupa cateva opriri de motor si nici n-am mai insistat,e undeva in spatele blocului si nu incurca pe cineva.acuma m-am sculat de dimineata sa pandesc cand mi se elibereaza locul ,m-am dus si am asezat-o frumos la locul meu.

Mergi la inceput

Aissa,partea de dupa bara aceea neagra nu e tot de plastic ?mie asa mi s-a parut.bine ca n-a fost ceva mai rau ,oricum zgomotul iti ramane in urechi.la prima mea lectie pe ghetus ,eram in matiz si a alunecat unul in mine ,m-a lovit destul de usor ca nici nu se cunostea pe bara accea ,dar pe mine m-a urmarit mult timp senzatia de izbitura in spate (al meu de om).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca.bogdan spune:

Buna fetelor,am revenit.M-am suit la volan,adica am iesit in oras cu masina, asa cum am promis.Tin sa precizez ca n-am mai condus cam de 6 luni.Mi-a fost o frica..........Mua.....Dar dupa vreo 10 min incepuse deja sa-mi mai treaca.Am condus relativ bine si pot sa zic ca am prins putin curaj,pt ca am constatat ca sofatul nu se uita!Va pupici si spor la sofat.

Mergi la inceput

Da, Giul, stop inseamna frana.
Ieri am fost cu masina la sc, n-as fi mers cu ea, dar tb sa ajung si la inspectorat si erau prea multe mijloace de transport de schimbat. La dus mi s-a parut infernal, la intoarcere mi-am mai revenit.
Nu va spun ca m-au trecut fiorii cand m-am trezit cu unul in fata masinii si unde mai pui ca era pe trecerea de pietoni. A isit dintre masini, nu l-am vazut si nici el nu s-a uitat, era preocupat sa nu i se scurga grasimea de pe o placinta. S-a speriat si el cand a auzit scrasnetul rotilor, dar nici mie nu mi-a placut. Ma scot din minti franele cu scrasnetul ala infernal.
Aisa, eu pt un loc de parcare (juma de hectar de data asta) sunt in stare sa merg tot cartierul. Daca e cazul o las si la o statie distanta de casa, daca acolo am loc.
Anca, bravo!
Si eu cred ca sofatul nu se uita, dar daca faci o pauza considerabila se simte, totusi. La mine se simte. Asta , probabil, si din cauza faptului ca nu am condus niciodata nici macar o luna zi de zi.

Mergi la inceput

Am si eu o curiozitate fetelor: aissa, giul ati ajuns sa conduceti de placere?
Eu ieri mi-as fi dorit sa fiu intr-un troleibuz plin, de cat sa stau cu ochii ca la melc pe ceilalti participanti la trafic, sa le anticipez miscarile.
M-a depasit unul prin dreapta si mi s-a bagat in fata la limita. Noroc ca mi-am dat seama ca inaintea mea era o masina cu sc si nu putea sa aiba viteza si am calcat frana pana sa-mi intre ala in fata. Daca nu-i sesizam intentia il loveam sigur.
Daca nu s-ar circula asa dezordonat poate mi-ar placea, dar sunt multi f agresivi.
Tot ieri, nici nu se pusese verde si cucuoana din spate ma claxona in draci. Orice argument mi s-ar aduce nu m-ar ajuta sa-mi explic o asemenea atitudine.
O chestie de nesimtire crasa mi se pare si blocarea intersesctiilor. E o chestie si de logica, nu numai de bun simt. Ce rezolvi daca intri in intersectie si te prinde rosu? Eu nu intru niciodata, chiar daca am verde.
Chiar m-am distrat aseara in intersectia de la Sebastian. N-am putut sa nu-mi fac semnul crucii de prostia unora. Se pune portocaliu si 2 masini forteaza semaforul si intra in intersectie. Din sens opus au mai venit cativa "destepti" tot prin fortarea semaforului si sa vezi claxoane si injuraturi! Toata lumea injura pe toata lumea.

Mergi la inceput