concediu inainte de sarcina

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Am inteles.
Eu insa i-am explicat pt ca si eu am avut probleme cu sarcina, si cautam solutii ca sa intru in prenatal cat mai tarziu. Am crezut ca pot sa intru in concediu de risc maternal, pana cand m-a luminat o mamica de aici, si mi-am dat seama ca asta nu se ia asa usor.
si tie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szaboali spune:

andira si eu am fost pe RISC si eu am avut probleme dar sincer nu aveam lista pe care ai avut-o tu . Si pana la urma ai intrat pe prenatal fara sa intri pe Risc?

ali
poze IARINA(16.02.2006)
IARINA la 5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KIK spune:

Buna fetelor,
sunteti extrem de dragute cu raspunsurile voastre. Mi-au fost de mare ajutor. Din fericire nu am probleme cu sarcina (sunt in sapt 19-a deja) dar eu sufar si de o aritmie mai veche care se declanseaza pe fond de stres si cum jobul meu este destul de stresant (publicitate)as vrea sa evit pe cat posibil o declansare a aritmiei. De aceea puneam intrebarile despre concediu. Am aflat ca sunt 126 zile impartite la 82 parca inainte de nastere si vreo 44 cred imediat dupa nastere. Insa eu as fi dorit sa-mi iau concediu chiar inainte de aceste 82 de zile. Credeti ca se poate? Ar trebui sa vorbesc cu medicul de familie si cu ginecologul dar poate imi da-ti si voi un sfat. Normal din noiembrie incep cele 82 de zile dar eu as fi vrut sa-mi iau de pe acum cate 10 zile sa ma duc la servici si iar sa-mi iau vreo 10 zile si toto asa pana in noiembrie cand intru normal in concediu.
Ce ma sfatuiti sa fac?
va multumesc mult,
kik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Concediul de maternitate (prenatal+ postnatal) se acorda din luna a VII-a de sarcina. Pana atunci poti intra in orice fel de concediu medical.
din cele 126 de zile de concediu de maternitate, 42 zile sunt obligatorii DUPA nastere (soliciti CIC din a 43-a zi dupa nastere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KIK spune:

Sar'mana!
kik

Mergi la inceput