Fricile la copii
Raspunsuri - Pagina 3
zana spune:
La mine s-a petrecut un miracol, ii spun asa pentru ca si fetita mea nu statea singura in casa pana saptamana trecuta.
Am discutat foarte mult cu ea si recunosc ca am santajat-o un pic.
I-am dat exemplu o fetita pe care a intalnit-o in tabara de vara si care statea in casa singura cateva ore pana vine mami de la servici.
Isi dorea nespus de mult role,eu stiind cat e de distrata am amanat momentul.
"-Imi demonstrezi ca ai crescut mare si stai si singura in casa si atunci mai vedem."
Am stabilit cateva reguli si am lasat-o treptat jumatate de ora, apoi o ora, doua ...in timpul asta vorbim la telefon.
Are o lista cu numere de telefon, una cu Trebuie si una Nu faci discutate in prealabil impreuna.
Nu face tot din ce-am stabilit, mai uita sa scrie...se joaca si cand o intreb ce face imi spune:
"-Mami a inflorit crinul!"
Si ne-a ajutat si bunica, primul lucru pe care m-a pus sa-l fac e sa sun la bunica si sa-i spun cum a crescut ea mare peste noapte asa.
Cred ca a contribuit si jocul: in primavara i-am improvizat o casuta unde isi tinea papusile,ursii si celelalte plusuri, le dadea de mancare si se ascundea si ea acolo.
O cautam toata casa si n-o gaseam de fel.
Cred ca toti copiii se tem la un moment dat de zgomote, tunete si fulgere.
Povestea noastra a fost ca se imbrincesc norii, se ciondanesc, se ciocnesc din neatentie si am privit impreuna cerul si nu i-a mai fost frica.
crini spune:
Zana, ce triumf! Fetita ta cati ani are?
Eu nu vreau s-o las singura cand plec de-acasa, mi-ar placea sa nu se mai sperie si sa planga daca lipsesc 5 min sa duc gunoiul, sau sa aduc ceva de la boxa. Iti dai seama la ce nivel suntem!
zana spune:
Aceeasi generatie! si eram tot la stadiul de jos.
O caram cu mine peste tot , venea la servici si stresa si colegii.
Trebuie sa-i spui ca ai incredere in ea si ca se va descurca la fel ca alti copii de varsta ei.
Succes!