Mamici de sept-oct 2006 (56)
Raspunsuri - Pagina 9
amarantina spune:
E prima oara cand pleaca fi-miu undeva fara mine!! L-am trimis cu bunica-sa. Ca nu mai suportam sa-l tin in casa intre orele 11-17 din cauza caldurii. El saracu imi zicea tot timpul sa mergem afara, nu intelegea de ce nu se poate decat seara.
inni spune:
Anemie eritroblastopenica inseamna ca la analiza formulei leucocitare eritrocitele si blastocitele (care sunt componente ale sangelui) sunt cu valori mult inferioare limitelor normale.
Poze
Inni 35+ cu ....
amarantina spune:
Acum vad si eu ce importante sunt analizele astea. Ca eu trebuia sa le fac si nu le-am facut de lene si m-a intrebat medicul azi de ce... N-am stiut ce sa zic. De lene? Si mi-a zis sa le fac de urgenta, ca pot iesi chestii nasoale care inca se pot corecta. Mi-a dat sa fac si exudat faringian, l-am intrebat de ce zi a zis ca daca am vreun streptococ trebuie tratat de urgenta, ca poate sa intre in sange si de acolo sa ajunga la bb. Asa o fi? Tu ti-ai facut exudat?
amarantina spune:
Ce ma distreaza ca ne raspundem in contra-timp!!!
Stau plecati 1 sapt. Cica azi a plouat vreo ora si dupa aia a trebuit sa-i puna geaca pe el asa era de racoare... Numai noi stam aici si ne coacem ca placintele in blocurile astea! Cred ca nu o sa dispara caldura asta din pereti nici in septembrie!
inni spune:
Megaleritem epidemic nu stiu ce este...virusul lui Norwalk..la fel..nu stiu...doar sa caut pe net...
Uite ce-am gasit despre megaleritem :
Sinonime: a cincea boala eruptiva, eritem infectios acut.
Aceasta boala benigna este cauzata de un enterovirus, parvovirusul B19, caracterizata printr-o eruptie cutanata.
Boala se manifesta, in general, iarna sau primavara, la 4 sau 5 ani, sub forma de epidemii succesive. Ea survine in medie intre 8 si 15 ani.
Contagiunea se face pe cale digestiva
Dupa o incubatie de 4 pana la 14 zile survine o eruptie cutanata caracteristica: placi rosii, uneori usor suprainltate, apar pe obraji dar nu afecteaza si barbia, denumite atunci in forma de ???aripi de fluture\". Placile conflueaza si cuprind membrele in decurs de cateva zile, scutind palmele si suprafetele plantare si luand un aspect, de asemenea, caracteristic in forma de retea sau de harta geografica. Afectiunea este putin febrila.
Nici un tratament specific nu este necesar: uneori sunt perscrise medicamente antiinflamatoare.
Si despre virusul Norwalk :
Este un virus A.D.N. din familia parvovirusurilor, care cuprinde specii responsabile de epidemii de gastroenterite, mai ales la copii.
Poze
Inni 35+ cu ....
amarantina spune:
Adica bube rosii pe obraji? Si se ia pe cale digestiva? Foarte ciudat virusul asta!
inni spune:
N-am facut exudat..nu mi-a dat sa fac...
In schimb am sarit si eu peste o analiza..cea de herpes..ca m-am enervat ca costa prea mult (adica vreo 3-4 mil) si cand am citit despre ce e vorba mi-am dat seama ca o cam fac degeaba.
La mine este atat de cald...eu nu am AC, pt. ca pana anul asta am avut la geamuri niste storuri de lemn. Care erau bestiale. Faceau racoare vara si cald iarna, dar pt. ca erau fixate de tocul de lemn al geamului..cand am pus termopane a trebuit sa le scoatem si nu se mai puteau prinde altfel. Asa ca acum stau si asud. Dar la anul sigur imi pun AC ca nu se mai poate. Nu credeam ca va trece caldura prin termopane atat de rau. Si sunt si LowE.
Poze
Inni 35+ cu ....
inni spune:
Mda e ciudatel virusul !
Chiar sunt curioasa cum s-a descoperit la Try chestia asta. La eco ?
Poze
Inni 35+ cu ....
amarantina spune:
Nici eu nu mi-am facut de herpes pentru ca oricum fac cezariana... Si nu cred ca am asa ceva.
Eu am AC, am chiar in toate camerele, dar unde e mai important nu am: in bucatarie. Ca mie-mi place sa stau numai in bucatarie, poate si din cauza ca am frigiderul aproape. Asa ca merge AC in toata casa dar in bucatarie ajunge prea putin racoarea.