psihopat!
Raspunsuri - Pagina 2
sanziana72 spune:
Nu stiu daca e psihopat sau nu, dar din cate stiu anumite droguri pot da astfel de halucinatii si comportamente aberante.
Ma intreb de asemenea cum debuteaza o boala psihica !? Stiu ca sunt crize care alterneaza cu momente de acalmie si ca persoanele respective pot face o fixatie pe o persoana de care sunt legati emotional.
Am trecut si eu printr-o situatie usor asemanatoare si as putea raspunde la intrebarea Principesei la ce mi-ar fi folosit mie un diagnostic. Ca sa inteleg si sa stiu cum sa ma comport cu o asemenea persoana. Se spune ca nu e bine sa te pui cu nebunii, adica nu te apuci sa provoci un nebun.
Ilona77 spui la un moment dat ca "prietenele mi-au spus ca nu trebuia sa cedez". Daca e nebun nu cred ca e vorba de cine cedeaza, ci sa gasesti o modalitate mai diplomatica de a scapa de el, fara sa il intariti dar si fara sa pastrezi legatura. Adica sa lasi cumva sa moara relatia fara sa faca o fixatie din asta.
Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze
Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by ilona77
am ramas datoare cu un raspuns pt Jocelyn - imi este frica pt ca imi stie numele, are poze cu noi, stie cum aratam si poate sa faca multe. cel putin acum, din cauza situatiei, am ajuns sa fac atatea scenarii incat mi-e frica de aproape orice.
O fi bine in Rai, dar cele mai interesante persoane nu ajung acolo. (Nietzsche)
ilona, eu am inteles ca el ar fi in tara (daca asta inseamna mare distanta) iar voi in canada. Eu zic sa iti vezi fericita de viata fiindca n-o sa vina dupa voi si nu are ce sa faca, nu iti face singura scenarii de film. Cunoscutii si prietenii sa faca bine sa nu ii mai dea amanunte despre tine, sa-l ocoleasca si daca e necesar sa-l si reclame la politie pentru hartuire. Nu iti mai face griji degeaba, nu are nici o putere asupra ta!
If you don't stand for something, you'll fall for anything.
Principesa spune:
Tulburarea de personalitate se poate manifesta mai puternic in situatii de stres, altfel poate avea doar niste note distincte care nu sunt insa atat de severe. Si da, exista si grade variate de disimulare.
Cumva o fi sa fie ca niciodata n-a fost sa nu fie cumva
Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita
ilona77 spune:
am inceput sa il evit cat pot de mult, sa nu mai intru in contact cu el sub nici o forma.
intr-adevar, starile lui sunt atat de schimbatoare incat nici nu stii la ce sa te astepti. daca la inceput rade sau spune glume si e totul ok, e suficient sa i se para ca am spus ceva sau ca a auzit ceva si in 2 minute nu mai este cel dinainte. cunoscutii nostri il ignora, nimeni nu ii mai spune nimic, nimeni nu mai aduce vorba de mine sau de familia mea.
nu pot sa cred ca m-am putut insela atat de mult asupra acestui individ, desi credeam ca pot cunoaste omul cat de cat. cum s-a putut preface atata timp ca este normal, nu a facut nici un fel de criza, nu m-a amenintat, s-a purtat extraordinar si dintr-odata a devenit artagos, iritabil si amenintator. incerc sa aflu raspunsurile, dar nu pot. nu vreau, totusi, sa ajunga o epava si sa isi distruga viata mai mult decat este acum.
daniela_b spune:
Nu stiu daca e psihopat dar imi face impresia ca te manipuleaza emotional. Incearca sa nu-l mai lasi sa faca asta. Inceteaza sa-l "hranesti" si sa-i dai apa la moara.
Reevalueaza-ti relatia cu el si daca ajungi la concluzia ca aceasta iti aduce numai necazuri, pune punct. Invinge-ti teama, infrunta-ti temerile.
Exista persoane care cersesc atentia comportindu-se astfel si nu conteaza in ce fel o obtin si ce fel de atentie este.
Cel mai probabil a simtit ca iti creaza niste stari de frica si asta ii aduce multumire oentru ca e mai bine decit nimic.
Inarmeaza-te cu rabdare si curaj, explica-i pentru ce nu vrei sa mai ai de-a face cu el, apoi spune-i la revedere si asa sa ramina.
Oricum, nu-l mai lasa sa creada ca il tolerezi si ca te porti cu manusi. Cit despre esecul lui in viata, acesta nu are legatura cu tine si nu e responsabilitatea ta...
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
danutza_c spune:
Draga Ilona,
Asa este, termenul de psihopat nu se mai folosetse asa de mult acuma, dar asta nu schimba cu nimic situatia ta. Sunt foarte multe tipuri de tulburari de personalitate, de la cele mai "benigne" ca sa le spun asa pina la sociopati.
Nu trebuie sa te mire faptul ca nu ti-ai dat seama de felul lui de a fi, sunt niste maestri in a-si ascumde "defectele", crede-ma am avut de-a face cu foarte multi si stiu cum e, pina la urma iti dai seama ca ceva nu e in regula cu ei dar poate sa treaca destul de mult timp. Conteaza foarte mult educatia, gradul de scolarizare, mediul din care provin.
Odata ce te-ai lamurit e foarte indicat sa stai departe de el, sa rupi contactul si sa nu iti irosesti eforutile sa ii explici ceva logic pentru ca nu ai sa reusesti.
Sa inteleg ca ati fost cindva impreuna si acuma el te vrea inapoi? La chestia asta nu ai cum sa-l faci sa inteleaga la modul logic si rational ca s-a terminat totul intre voi si ca vrei sa te lase in pace. Nu ii mai da apa la moara, el atita asteapta, vede in gestul tau doar vulnerabilitate si va incerca sa exploateze asta la maximum.
Singurul lucru la care trebuie sa te gindesti e ca nu ai de-a face cu un om logic cu mintea normala si cu care te poti intelege cu argumente rationale.
Sper sa-ti regaseseti linistea cit de curind!
ilona77 spune:
danutza_c nu am fost impreuna cu el, sincera sa fiu, nici nu ne-am intalnit in viata reala, de zi cu zi. ne-am cunoscut pe net, pe un forum, am vorbit cate in luna si in stele, eram cei mai buni prieteni. eu treceam printr-o perioada grea cauzata de plecarea din tara. eram debusolata, eram speriata, plangeam, ajunsesem sa imi fie mila de mine, imi respingeam sotul si ii reprosam situatia mea. el s-a dovedit a fi umarul pe care sa plang, cel care imi dadea sfaturi si ma ajuta cand imi era greu. cu el vorbeam aproape tot, dar niciodata nu i-am spus ca tin la el sau ca as avea alte sentimente in afara de cele de prietenie sincera. acelasi lucru imi spunea si el, ca el nu ma poate vedea altfel, ca l-am ajutat cand ii era greu. la un moment dat, sotul meu a citit niste lucruri scrise de el si mi-a spus ca respectivul este indragostit de mine. am negat cu vehementa, m-am certat cu sotul meu si i-am spus ca are doar el impresia asta din cauza situatiei in care ajunseseram noi. mi-a spus ca eu nu am ochi sa vad ceva ce este atat de evident. nu l-am crezut, dar am incetat sa mai iau legatura cu el si sa il evit pe forumul respectiv, pe messenger sau pe mail pt ca i-am promis sotului meu ca voi face acest lucru. atunci a inceput tot calvarul. m-am trezit ca "prietenul" meu, sufletul care imi fusese alaturi atat de mult si care ma ajutase, sincer ma ajutase, se transformase intr-un monstru. nu imi venea sa cred ochilor ce citeam. am plans mult, am suferit si am spus ca il voi ignora, dar a iesit si mai rau. am avut noroc de oameni buni, care m-au ajutat. cand am vazut ca situatia nu se linisteste, i-am scris si mi-a promis ca inceteaza. tot atunci mi-a spus ca voia sa ma omoare.apoi, desi a promis ca termina, iar a inceput si eu l-am certat iar. mi-a cerut iarasi scuze, mi-a spus ca tot ce vrea este sa ne impacam. i-am spus ca sunt de acord cu conditia ca totul sa inceteze, dar, dupa 5 minute iar a inceput sa arunce cu vorbe urate si atunci am decis sa il ignor total. a simtit, de fapt stia ca asa voi proceda si mai stie ca si sotul meu citeste ceea ce "produce" el, asa ca s-a apucat sa scrie ca ma iubeste, ca e disperat si alte lucruri de genul asta. unei tipe, pe care el nu stie ca eu o cunosc si ca vorbesc cu ea, i-a spus ca a ajuns in situatia asta din cauza ca iubeste ca prostul si ca iubirea nu ii este impartasita, ca nu mai crede in iubire si ca vrea ca toata lumea sa sufere. in fine, asta e pe scurt.
pe mine m-a surprins atitudinea lui, transformarea totala si am inceput sa "sap" pe internet, insa mare lucru nu am gasit pana cand Principesa mi-a spus sa caut "tulburari de comportament". de cateva zile a incetat sa mai apara, sa ma mai terorizeze. sper ca s-a linistit.
danutza_c spune:
Draga Ilona, cu atit mai mult reiese din ce spui ca tipul nu e chiar OK.
Iar faptul ca tu nu l-ai cunoscut de fapt ci a fost intre voi doar o relatie virtuala explica si mai mult faptul ca nu ti-ai putut da seama de ce fel de persoana este.
Are in mod clar o obsesie legat de pesoana ta si asta e foarte tipic pentru cei cu tulb de pers de un anumit tip. Daca spui ca a incetat sa iti mai scrie atunci e bine, cu toate ca, nu veau sa te sperii, m-as mira sa se potoleasca asa de repede.
EU te sfatuiesc sa nu-i mai raspunzi absolut deloc, daca nu are cum ajunge la tine nici nu tebuie sa-ti fie teama ca cine stie ce ar putea face si atunci cel mai bine e sa dispari efectiv din orizontul lui.
Eu te ajut cu cea mai mare placere. As vrea sa-ti mai spun cite ceva dar daca tu spui ca el ar putea citi atunci am sa-ti scriu pe pm.
RaluD spune:
Stai linistita, nu te speria, ca n-are ce sa-ti faca.
Daca-ti mai spune ca vine sa te omoare, zi-i sa se spanzure el ssi sa te lase in pace.
N-o va face, stai linistita.
Si intrerupe orice contact cu el.
Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina
Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
www.point.ro/andrei/" target="_blank">http://www.point.ro/andrei/
giulia71 spune:
La fel zic si eu , taiat orice legatura cu acest personaj sinistru si vezi-ti linistita de viata ta. Daca-l stii numai dupa net, n-are unde sa te gaseasca, doar te-a vazut el mai vulnerabila si incearca sa te s[perie.
Rupe orice legatura cu el!
Bafta!
Sa auzim de bine ;)