psihopat!

psihopat! | Autor: ilona77

Link direct la acest mesaj

buna,

am si eu o nedumerire si va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. ce sunt psihopatii? care sunt semnele ca cineva este psihopat? este acest termen sinonim cu obsedat? cum scapi de o asemenea persoana?
va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

daca vrei raspunsuri,cred ca ar tb sa detaliezi-ce ti spune,ce ti face persoana respectiva,de o consideri asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilona77 spune:

ma agreseaza psihic, mai ales, pt ca, fiind la foarte mare distanta, doar asa poate. stie ca imi face rau, ca imi strica relatia de familie, dar continua sa faca la fel. promite, jura, isi da cuvantul ca nu va mai face, dar dupa 5 minute incepe iar sa arunce cu vorbe grele. toti cunoscutii incearca sa il faca sa inteleaga ca greseste, el le spune ca nu va mai face insa a doua zi o ia de la capat. mi s-a spus sa il ignor, am facut-o si a iesit urat de tot; mi-am spus atunci sa fac pace cu el, i-am scris, am vorbit frumos, i-am explicat, iar el mi-a spus ca a scris toate alea ca sa il bag iar in seama ca a suferit ca un prost, ca nu poate fara mine, ca a plans si ... ca a vrut sa vina sa ma omoare. mi-a cerut iertare, m-a implorat sa uit ce a scris, ca totul a fost spus la nervi. i-am spus ca ok, vom fi prieteni in continuare, dar sa se gandeasca de doua ori inainte de a mai scrie ceva urat. dupa ce am facut "pactul" mi-am dat seama ca nu il mai puteam privi cu aceeasi ochi, iar prietenele mi-au spus ca nu trebuia sa cedez. am inceput iar sa il ignor, avertizandu-l insa ca "am crezut ca pot ierta, dar nu. cuvintele m-au ucis". iar a inceput sa scrie, mai rau ca inainte. apoi, se potolea si spunea ca ma iubeste si sa il iert. eu nu il iubesc, nu l-am iubit niciodata. pt mine a fost doar prietenul meu cel mai bun. sunt atat de multe de spus. am inceput sa cred ca este mai mereu beat sau, mai rau, ca a inceput sa ia iarasi droguri. cele scrise de el nu mi se par normale, logice, nu au coerenta. s-a schimbat radical in 4 luni, nu il mai recunoaste nimeni, nimeni. a inceput si mie sa imi fie frica, sa fiu paranoica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza_c spune:

Ilona, un psihopat nu se schimba in 4 luni. E asa de cind s-a nascut, asa e personalitatea lui. SUnt multe feluri de psihopati dar sunt asa din totdeauna. E foarte adevarat ca sunt foarte iscusiti in a ascunde ce e rau la ei dra pina la urma iese la iveala raul iar cei care ii cunosc mai de mult stiu cum sunt.
Sfatul meu e sa te tii cit mai departe de el, din ce spui tu echiar periculos. Ai scris prea putin ca imi pot da seama de mai multe dar e clar ca tipul e chiar periculos. Ai face bine sa iti schimbi numerele de telefon ca sa nu mai poata da de tine.
Ai grija de tine, genul asta e foarte periculos si greu scapi de ei!

Mergi la inceput

cred ca ai dreptate, nu se poate sa se fi transformat brusc, cred ca asta este el in realitate si pana la urma si-a dat arama pe fata. sunt departe de el, foarte departe, dar mi-e frica. nu imi stie numerul de telefon, nu imi stie adresa. si adresele de mail le-am desfiintat. as scrie mult mai multe aici sa intelegeti cum a inceput, de ce a inceput si mai ales cat de departe s-a ajuns, dar mi-e frica sa nu intre pe acest forum, sa citeasca si sa faca vreo legatura. incerc sa evit pe cat posibil orice urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Ilona, ai vreun alt motiv concret pentru care sa-ti fie frica? Fiindca frica ta nu e justificata in acest caz, daca el e departe, nu iti stie adresa si nici telefonul. Ai intrerupt total comunicarea cu el? Nu are ce sa-ti faca, linisteste-te.

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Termenul de psihopat e mai putine uzitat si e inlocuit de tulburare de personalitate-personality disorder. Poti cauta pe net descrieri si criterii. Eu insa nu inteleg in acest context la ce ti-ar folosi un diagnostic. La ce te-ajuta sa stii ca e psihopat sau nu?

Cumva o fi sa fie ca niciodata n-a fost sa nu fie cumva

Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita

Mergi la inceput

Principesa iti multumesc. voi cauta pe internet informatii despre tulburarile de personalitate. eu vreau sa stiu cum se manifesta si mai ales daca poate aparea asa, din senin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Nu, tulburarea de personalitate nu apare din senin, ea se diagnosticheaza dupa 18 ani, cand se presupune ca formarea personalitatii e aproape finalizata, insa semne ale acestei tulburari pot exista de timpuriu

Cumva o fi sa fie ca niciodata n-a fost sa nu fie cumva

Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita

Mergi la inceput

dar poate cineva sa se prefaca atata timp si mai ales, asa de bine ca e normal cand de fapt are asemenea probleme? cum trebuie discutat cu o astfel de persoana?

Mergi la inceput

am ramas datoare cu un raspuns pt Jocelyn - imi este frica pt ca imi stie numele, are poze cu noi, stie cum aratam si poate sa faca multe. cel putin acum, din cauza situatiei, am ajuns sa fac atatea scenarii incat mi-e frica de aproape orice.

Mergi la inceput