Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (28)
Raspunsuri - Pagina 15
Dia1609 spune:
buna dimineata burticutzelor!
multumesc pt aprecierile privind burticutza mea, intradevara am crescut mari, parca nici mie nu-mi vine sa cred...
Zina, eu cand luam utrogestan (vaginal) singura reactie adversa a fost greata... si acum mai iau cateodata cate o pastila impreuna cu no-spa daca am contractii (asa mi-a spus dr) si imi face o greata paraca mai tare ca inainte cand luam 3/zi..... cat despre intaritul burticii, alea sunt contractiile, nici eu nu am dureri, doar se intareste burtica
bebyta, paterea fetei se numeste cloasma parca, si nu ai ce-i face... nu are legatura cu sexul copilului, ci doar cu faptul ca ai stat la soare in timpul sarcinii.... soarele-i vinovat impreuna cu nu stiu ce hormoni... si nu toata lumea face, ci cum ti-i norocul... se zice ca trece in cateva luni dupa ce ai nascut, dar eu am o colega care a nascut de un an si are fata patata in continuare, iar dermatologul i-a zis ca laserul e singura solutie.... oricum, pazaste-te de soare in continuare, da-te cu creme cu actor mare de protectie pe fata (peste 30) si ai rabdare, ca nu mai ai ce sa-i faci acuma
alexandra_25, eu ma bucur ca inca nu mi se umfla picioarele si nici mainile....sper sa nici nu mi se umfle... daca e genetic am sanse sa scap, ca maica-mea a zis ca nu i s-a umflat nimic in timpul sarcinii (dar nici nu a luat cat mine in greutate :))
oricum, cand se uita la burta mea, toata lumea ma intreaba sau se uita la picioarele mele... si toti par mirati ce suple sunt :)) hihihi... sper sa se mire in continuare.... oricum eu mananc cam sarat si am zis ca reduc sarea daca vad ca retin apa...bine ca nu e cazul, ca tare greu ar fi....
atentie sa nu scoateti sarea complet din alimentatie, ca e rau pt. bb, se intampla nu stiu ce cu placenta, asa ca numai sa reduceti sarea, sa nu o scoateti complet!
Dia
22 fix cu 
adinazot spune:
Buna dimineata burtici!
sunt si eu pe aici,mai inainte m-am trezit,nu stiu cum va fii mai incolo ,dar acum dorm asa mult si asa adanc.BB a miscat toata noaptea,dar nu m-a deranjat,l-am simtit acolo asa placut.
KOKORINA,si mie imi curg picaturi din ambii sanii,este colostrul,l-am intrebat pe dr meu daca e normal sa imi curga asa repede si a zis ca e ok.Sanii se pregatesc de pe acum sa produca laptic.
Mie deocamdata nu mi s-au umflat picioarele,dar mai este timp,nu???
va pup pe toate si sa avem o saptamana mai buna!!!
Adina 24+
poze
Adina diverse
ramsan spune:
Dragelor, buna dimineata!
Azi l-am vazut pe bebeloi la echo... nu imi vine sa cred ca are deja 782 g! Totul este normal, i s-a vizualizat si crosa aortei si de neastamparat ce este deja are circulara simpla de cordon 
Nu sunt chiar super linistita, avand in vedere ca deja e cu cordonul in jurul gatului, dar mergem mai departe... Azi statea precum broscuta si nu i s-a mai vazut mandretea de putulica, dar o vom vedea peste 5 sapt. Trebuie sa repet analizele: hemoleucograma, glicemie, sumar urina, si anticorpi antitoxoplasma. Cred ca tot atunci imi va prescrie concediul prenatal... si mi se pare o vesnicie pana atunci 
Roxana, cred ca iti este foarte greu sa iti vezi puiul un pic mai independent... de fapt cordonul ombilical nu se "taie" la nastere cum cred unii, ci mult mult mai tarziu, nu?
Donia vacanta placuta si sa revii la noi cu forte proaspete!
Miro cum a fost we? Am vazut la tv cu furtuna a venit sambata peste Timisoara si m-am gandit la voi... groaznic... Si la Iasi a fost ieri o vijelie mai scurta care a trecut cu bine, a mai racorit putin pamantul ca era extrem de cald.
Lavinia ai intrat deja in concediu? Sa vii bronzata si relaxata din Antalia ! 
Alex iti sta foarte bine tunsa asa.
Va doresc sa aveti o zi buna!
Ramona
25+
Rares
Ramona
kokorina spune:
apropo's de banii care trebuie sa-i dati pe la doctori.doamne,ca niciodata nu o sa fie si la noi in romania cum e in alte tari.sa-si faca treaba doctorul care o are de facut,fara a mai fi mituit.despre anestezist si asistente,moase,femei de servici si tot tacamul...ce sa mai spun,eu totusi nu inteleg,de ce si pt ce trebuie sa dati bani.bine,stiu ca asa e peste tot si cunosc foarte bine sistemul din romania,ca de acolo am plecat.dar ma intreb si eu ca proasta,pt ce?pur si simplu mi se urca parul in varful capului,cand stiu cati bani trebuie sa dati pe la doctori s asistente sa se uite la voi sau sa va ajute sa aveti o sarcina usoara.si despre ce sume vorbiti!?!din punctul asta de vedere ma bucur ca nu mai am de a face cu sistemul asta romanesc.va spun sincer,am avut o problema la primarie,m-am dus,m-am asezat pe scaun in sala de asteptare,10 minute mai tarziu treaba imi era rezolvata,in jumatate de oar eram acasa.du-te cu o problema la primarie(indiferent de oras)in romania.am avut probleme la politie(trebuia sa primesc viza),m-am dus,am asteptat omeneste,s-a rezolvat,am plecat.ma duc la spital,nu platesc nimic,nici control,nici nastere,nici cezariana.mi-e mila pur si simplu de banutii stransi de fiecare dintre voi,pt ceva care mi se pare ca trebuie sa se intample in firea lucrurilor,e ceva omenesc.ce sa inteleg,ca daca nu am 7-8oo euro,nu pot sa nasc si poate mai si mor pe masa de operatie.de ce?doctorul nu i-a salar,nu pt asta e platit sa ma ajute sa nasc?nu are rost sa discutam pe subiectul asta,e de prisos si lucrurile nu se vor schimba niciodata.pacat.mi-am varsat si eu putin nervii pe problema care o discutati mai tot timpul.cu banutii astia,mai bine cumperi ceva la bb...of,of,of,dulce romanie...
Mirona spune:
salutare fetelor,
am revenit si noi din mini w/e plin de peripetii.
Acasa la ai mei am avut o intalnire nocturna cu un sobolan - ceea ce m-a speriat rau de tot - chiar si la 2 zile dupa faza ... daca pune cineva mana pe mine tresar ca muscata de sarpe. Nasol.
La nunta a fost foarte frumos - o nunta deosebita fata de ceea ce am vazut noi pana acum - in sensul ca s-a desfasurat mai mult in gradina decat in sala - pe un domeniu mirific, sala de mese era inauntru unui castel-restaurant si papai cand voiai - te serveau minunat, apoi ieseai iar in gradina ... si nu vedeai cand si ce pregateau ospatarii masa urmatoare.
Masa a fost chiar o surpriza - atatea delicatese - noutati nu am vazut niciodata la un loc ... si mai ales la o nunta - unde te chinui sa multumesti pe toata lumea. Voi pune si poze cu mireasa - care a fost o dulcica.
Am dansat si ne-am distrat pana in zori - de m-au laudat cu totii ca o vom face pe bebelina balerina ... spre dimineata trebuia sa mergem spre alta locatie - unde eram cazati - normal ca ne-am ratacit si am mers o ora degeaba ... dar intr-un final am ajuns cu bine la pensiune.
Drumul, dus si intors, a fost pe alocuri nasol - desi cu perinuta la spate ... Kara a simtit toate denivelarile traseului. Incep deja sa ma gandesc ca ar trebui sa mai reducem din plimbarile cu masina ... caci am dormit ieri ... si as mai dormi si azi ... sa mai reduc din oboseala traita.
Va pup pe toate - sper sa reusesc sa citesc din urma - sa ma pun la punct cu ultimele noutati. 
Miro
25+ cu 
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
Laura13 spune:
Salut fetele!
Eu sunt super obosita, am terminat cu mutatul (la sora mea, pentru ca in casa noua ne mutam peste o luna). Bineinteles ca socoteala de pe net si cu cea de acasa nu se potriveste, asa ca din virful patului cu indicatii am aterizat in mijlocul nebuniei, la impachetat cutii si saci. Dar bine ca a trecut. Avem o luna pauza, dupa care o luam de la capat!
Asa ca azi sunt cuminte, nici macar sa tastez aci la calculator nu am chef, dar va citesc mai ales ca am de recuperat un weekend intreg!
Va pupic, serviciu usor si caldura suportabila!
Laura
si bebe strumf 
asiza spune:
Alexandra, eu inca nu am probleme cu picioare umflate, insa ma pregatesc pentru la iarna sa-mi cumpar cizmulite cu un numar mai mare...mananc destul de sarat si condimentat asa ca sper sa nici nu am pe viitor astfel de probleme, pentru ca, daca ar trebui sa reduc sarea din alimentatie, probabil ca mi s-ar parea mancarea fara gust...![]()
Roxana, pompa de muls la mine este in capul listei cu "Musai de cumparat", inainte chiar de a naste...voi cumpara de la Nuk, pompa manuala care am vazut cu ochisorii mei ca functioneaza foarte bine la toate tinerele mamici, prietene ale mele...Cat despre tigari, DA, m-am lasat BRUSC cand am vazut cele doua liniute roz, fara nici un alt ajutor (palsturi, gumite, terapie)...astea-s figuri si bani aruncati pe geam...e adevarat ca o saptamana am trecut printr-o usoara stare de sevraj si ceva insomnii, insa sunt convinsa ca miile de substante nocive din compozitia unei tigari i-ar fi facut mult mai rau lui bb decat starea prin care am trecut eu...Si sotul meu s-a lasat brusc, insa cam cu un an inaintea mea...Cu sotiorul tau, degeaba vei insista tu, atata timp cat el nu e suficient de motivat sa faca asta din proprie initiativa...
Roana, e adevarat ca si eu m-am ingrasat putin cam mult, insa, asa cum zici tu, asta nu-i o problema vitala acum...vom da noi jos dupa nastere
, nu????? Felicitari ca ai reusit si tu sa te lasi de fumat! 
Kokorina, perfect de acord cu tine...am vazut si eu pe pielea mea cum esti tratat ca si cetatean intr-un sistem civilizat...din pacate, in Romania, suntem la 1000 de ani lumina de lumea civilizata...si eu ma revolt de cate ori dau nas in nas cu sistemul de aici...de aceea vom pleca!
Mirona, ma bucur ca te-ai distrat...intalnirea cu un sobolan...imi cam dau seama ce ai simtit, mai ales ca si eu am avut o intalnire nu foarte placuta cu unul, insa asta cu mult inainte de a fi insarcinata...
Laura, odihna placuta si ai grija de tine!
Oana
19+
saryta spune:
Salut am revenit pt. putin timp va
pe toate si va multumesc ca mi-ati tinut pumnii si ati fost alaturi de mine.Am o fetita sanatoasa si sper ca totul va fi ok pina la final.Taticutul nu este f incantat dar eu sunt fericita o sa fiu soacra cu 3 "gineri" dar o sa am 3 fete superbe cine mai e ca mine ??????Eu am fost destul de ocupata am avut o frantuzoaica timp de o sapt. am fost in Maramures cu ea si cu intreg grupul(un schimb de experienta care dureaza de 7 ani).A fost super ok, am fost si la Lacul Rosu o zi si s-ar putea sa plecam si la mare sau munte toata familia inca nu ne-am hotarat.Mai vb. trebuie sa-mi trag net de la alta firma caci astia sunt niste neseriosi.Pa.
Mariana - 24+
cu ANTONIA
Mamicuta de printese -ANDRA si SARA
asiza spune:
quote:
Originally posted by saryta
Salut am revenit pt. putin timp vape toate si va multumesc ca mi-ati tinut pumnii si ati fost alaturi de mine.Am o fetita sanatoasa si sper ca totul va fi ok pina la final.Taticutul nu este f incantat dar eu sunt fericita o sa fiu soacra cu 3 "gineri" dar o sa am 3 fete superbe cine mai e ca mine ??????Eu am fost destul de ocupata am avut o frantuzoaica timp de o sapt. am fost in Maramures cu ea si cu intreg grupul(un schimb de experienta care dureaza de 7 ani).A fost super ok, am fost si la Lacul Rosu o zi si s-ar putea sa plecam si la mare sau munte toata familia inca nu ne-am hotarat.Mai vb. trebuie sa-mi trag net de la alta firma caci astia sunt niste neseriosi.Pa.
Mariana - 24+cu ANTONIA
Mamicuta de printese -ANDRA si SARA
Saryta, ma bucur ca esti bine...esti o mamica tare curajoasa ca ai avut puterea sa treci si printr-o a doua amniocenteza, iar de psihicul tau nici nu mai vorbesc....bine ca sunteti bine. FELICITARI pentru
! Andra si Sara sunt frumusele foc; cu siguranta si Antonia va fi tot o printesa din povesti...
Oana
19+
bamboletta spune:
Buna burtici!!! 
Zilele astea nu prea am stat pe acasa,ne-am plimbarit pe la picnicuri,dar oricum v-am citit ![]()
Si eu ma gandesc sa-mi iau "pompa pt.muls" dar nu stiam de care ca sunt atatea modele....deci voi ziceti ca ri fi mai buna asta de la "Avent Isis" ???
Danita -si eu mai am probleme cu hemoragia nazala dar nu noaptea si respir si mai greu acum de cand sunt
,mai am probleme si cu gingiile ma dor si sangereaza dar mi-am luat o pasta de dinti buna si vad ca-mi trece
Alexandra -f.frumoase pozele,esti norocoasa ca locuiesti prin zona ![]()
Dia -am vazut pozele cu burtica ta,esti tare scumpica
,nici eu nu am probleme cu umflatul picioarelor doar daca stau prea mult in picioare in rest e ok ![]()
Ramsan -bebelina mea avea 691 grame la 23 sapt si 3 zile si nici mie nu-mi venea sa cred e un pic grasunica
,sper sa fie totul ok cu circulara asta si sa nu faca probleme
,numai bine 
Saryta -ma bucur ca acum esti bine,ai doua printese tare scumpele
,de fapt in curand 3 
v-am pupat 
bamboletta
24+
bebelina
"poze"