mamici de sept-oct2006 (55)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cpetrut spune:

Da, Monique, in Ro se naste (expulzia) exclusiv pe spata si cu picioarele in suporturi. Asta pentru ca e cel mai comod pentru doctori sa vada ce se intimpla,sa faca episiotomia daca e necesar, etc. In rest, e una dintre cele mai proaste pozitii de fapt. In natura daca vezi un animal cu picioarele in sus iei o sapa si il ingropi (sorry). Se pare ca cea mai buna pozitie este o varianta de sezut "pe vine". Se scurteaza asa canalul nasterii si gravitatia ajuta de asemenea. Si pentru travaliu se recomanda cit mai mult statul in picioare, pe vine, si variante ale acestor pozitii, si doar pentru odihna sa se stea in pat (si nu pe spate). Dar pentru ca nasterea a devenit atit de medicalizata la multe nu ne putem impotrivi.

Sigur, nu sunt nici eu de acord cu nasterile acasa (mie mi-ar fi frica) si cu catel purcel in jur. Mai ales cu copii mici prin preajma (si se practica!). Multe dintre grupurile adepte ale nasterii naturale (fara anestezie si cu interventie medicala minima) au sfaturi foarte bune pe care merita sa le cititi, cu singura rezerva ca sunt uneori cam radicale, neacceptind nici un fel de investigatie medicala.

Acum incep sa realizez ca nu mai am decit 8 saptamini, si asta in cazul in care bebitza vrea sa stea pina la capat. Trebuie sa speram ca va fi totul bine. Curaj gaina ca te tai!

Pupici

Cricri 32 cu Iulia Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzica spune:

Eu sunt cutremurata de ce am vazut in linkul dat de Alessia... o fetita nascuta la 23 de saptamani la 1.2 kg... sunt foarte multe poze cu ea moarta...poze de la inmormantare... o sa dureze un pic pana imi revin....

www.stoc-studio.ro/tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzica spune:

Legat de pozitia in momentu nasterii vaginale, noua la scoala parintilor ne-a spus o moasa ca putem cere sa se ridice patul la 45 de grade. Toate paturile din salilie de nasteri din Ro au(ar trebui) aceasta posibiltate. La mine nu e cazul ca o sa fie cezariana, dar cele care nasteti vaginal sa cereti acest lucru, pentru ca e mult mai usor sa impingi din pozitia aia.

Gabi 33

www.stoc-studio.ro/tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Ce faceti fetelor, Adameasca, Amarantina, CamiSol, Inni v-ati schimbat de tot bioritmul? Mai dati-ne un semn..sper ca nu ati fost azi prea

Martha 34+weeks
bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

Da cam nasoala pozitia de nastere normala. Am auzit ca pe la rusi sau cam asa ceva se naste pe un fel de galeata cu apa ceva banuiesc nu stiu detalii...de fapt daca senzatia este de a face kk e logic cumva.

POZE

Monica 34 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oanacn spune:

quote:
Originally posted by cpetrut
la toata lumea si succes la eco. Sincera sa fiu eu m-am mirat ca exista eco 3D in Ro pentru ca in America nu e foarte frecventa, nici o asigurare nu o plateste si e foarte scumpa.
C

Intr-adevar eco 3D/4D nu e acoperit de asigurare, doctorii nu recomanda si nu recunosc un astfel de eco,in ultimul timp insa e foarte popular si nu e scump, e in jur de 200 de dolari.

Si ai dreptate, aici e foarte comun ca sotul sa participe la nastere si mai nou, multi tati prefera sa taie ei cordonul ombilical. Si sotul meu va fi prezent la nastere dar nici nu va taia cordonul nici pe bebe nu-l va prinde in cazul in care nastem natural.
Apropo , eu cu sotul am avut mari discutii despre circumcizie, noroc ca vom avea fetita si am scapat de discutii deocamdata. Aici o mare proportie a baieteilor nascuti sunt circumcisi imediat dupa nastere. Se practica si in Romania mai nou chestia asta?

Oana 33+ cu Lisa Maria

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oanacn spune:

Am uitat sa va spun, aici nu se face clisma, deci sansele de a face kk la nastere sunt foarte mari.

Oana 33+ cu Lisa Maria

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Buna seara fetelor!

Pe unde sunteti bufnitzicilor?Apareti voi imediat...parca vad!Sunt curioasa ce subiect mai deschideti in seara asta....numai sa nu se lase cu scantei!

Azi am avut o zi nasoala de tot cu greturi si arsuri urate....ma duc sa ma culc ca atunci nu le mai simt...si sper sa nu mai fie si maine asa...

Noapte buna burtici si bebici!

Pupici!

Ioana(32+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik

Mergi la inceput

Nici mie nu mi se pare o pozitie confortabila sa stai cu picioarele in sus pe suporurile de sprijin, mai degraba cea stand pe vine pare a fi mai eficienta, dar oricum la noi nu se practica asa ca trebuie ne acomodam cu cea clasica

Martha 34+weeks
bebe

Mergi la inceput

Pufy, sper ca maine sa fii bine, e nasol cu arsurile astea..
Vad ca bufnitele nu mai apar, nici eu nu mai stau ca simt ca mi-a intrat de tot burta-n coaste
Va pup si sa aveti o noapte racoroasa si cat mai fructuoasa aici pe forum!

Martha 34+weeks
bebe

Mergi la inceput