Bebelusi de iulie-august 2005 (125) -La multi ani!
Raspunsuri - Pagina 23
![](images/user_woman.png)
ema.nu.ela spune:
gata am facut si noi motul.
am tuns motata acu pare mai matura fara breton. oricum vreau s-o duc dupa vaccin la ciufolici s-o tund uniform. de pe tava a luat: seringa, carte si euro. oricum n-a avut prea multe alternative ca soacra-mea era obsedata ca ea crede in astea si n-a vrut sa-i puna pieptan sau alte de-astea sa nu cumva sa le ia :) nu m-am inteles cu ea...daca era dupa ea ii punea copilului numai 3 lucruri pe tava sa nu cumva sa aleaga altceva :D
oricum m-am mirat ca a ales seringa. ca era una de-aia mica de plastic deloc colorata si interesanta cu care ii mai puneam eu ser fiziologic in nas si pe care de altminteri era tare nervoasa si-o arunca cat colo. ma asteptam sa ia pixul ca-i pusesem unul tare colorat impotriva vointei soacrei ;)
oricum eu nu cred in de-astea dar asa a fost fun. insa turta a fost super. am mancat-o toti si mariei i-a placut mult. pacat ca n-am facut poze doar a filmat sotul. apoi am fost la un restaurant ca pana la urma am zis ca n-am chef sa fac mizerie in casa si oricum ne stransesem vreo 15 insi si nu prea aveam loc. se deschisese unul nou langa noi am mers pe jos 5 minute si a fost misto ca era gol s-a plimbat maria pe toate mesele.
eu i-am luat multe baloane insa nu era incantata cine-stie-ce de ele. in schimb verii ei s-au jucat pana n-au mai putut.
per total a fost frumos zic eu.
ce jucarii i-am luat: un bebe cu suzi care incepe sa planga si sa strige mama cand ii scoti suzi din gura. n-o incanta inca f mult. o gaina care canta si se plimba daca ii pui oua si dupa aia se opreste si face oul si iar tre sa-i pui. e f buna pt incurajat copilul sa mearga. i-a placut la nebunie asta. o pianina draguta si mare ca mai are una mica si toti copiii din parc atenteaza la ea si-i place sa cante la butoane. si un bat d-ala pe care se pun cercurile si canta. si multe hainute.
marti de ziua ei o sa-i comand si un tort mic si-o sa-i pun o lumanarica si o artificie de-aia misto gen racheta. mai mult de poza si sa-i cantam la multi ani. dar asta in cadru restrans doar noi 3.
mamica de maria, 11 luni si 3 saptamani
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
pisicut spune:
LA MULTI ANI!!! celor care au implinit un anisor saptamana trecuta, si celor care au mai adaugat o luna! sa fiti cuminti, sanatosi si sa va bucurati parintii!!!
Felicitari Medeei pentru plimbat singurica, si celor care au mai facut progrese.
Simona felicitari pentru masina, sa o conduci sanatoasa si fara incidente iti dorim!
Saptamana trecuta tati a fost in concediu si am lucrat la casa, asa ca BuBu statea dupa masa cu socrii mei si mergeam si eu acolo. Dimineata mergeam sa rezolvam cu actele. Credeam ca daca am autorizatiile de construire la bransamente am scapat de drumuri, dar m-am inselat .
pisicut spune:
Fetelor, am si eu niste intrebari, sper sa ma puteti ajuta.
Noi avem noaptea in casa 26 grade si BuBu doarme in scutec neinvelit, daca il invelesc se dezveleste si se trezeste din jumatate in jumatate de ora. Trebuie neaparat sa-l invelesc? poate raci la spate (asa imi zicea mama )?
La pisoi ii cam pusca (suna) incheieturile. Am intrebat-o pe Dr. si mi-a zis sa-i dau calciu, dar nu mi-a dat sa facem analize. El mananca foarte bine lactate: branza, smantana si 4-6 Danonino (Danan) pe zi. Sa fie totusi lipsa de calciu?
Si acum fetelor care primesc indemnizatia. O primiti tot prin posta? Daca nu, ce ati facut sa o primiti pe card?
Sper sa aveti timp si rabdare sa-mi raspundeti la intrebari. Va multumesc!
joker spune:
Buna dimineata, pisicut, nu il inveli si stai linistita ca nu raceste...la 26 de grade nu cred ca sta nici vreuna din noi invelita....plus ca ei au o alta temperatura a corpului....
Indemnizatia noi inca o luam prin posta...palmyrah scrisese ceva legat de indemnizatia primita pe card la sectiunea legislativa....ar trebui o copie dupa buletin, un extras de cont si o cerere depusa in piata amzei-daca esti din bucuresti-noi inca nu am demarat procedura dar speram, cat de curand sa putem sa ajungem si noi sa o primim pe card
Trosnitul incheieturilor se datoreaza de obicei modificarilor de pozitie a tendoanelor pe suprafetele osoase si nu reprezinta o modificare legata de vreo boala daca nu este insotita de dureri, limitari ale miscarilor, deformari...dar cred ca ar fi bine sa asteptati sa vedeti ce spun analizeleJoker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos
joker spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77847
Uite aici legat de CIC pe card...sper sa iti foloseascaJoker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos
pisicut spune:
Felicitari Emanuela pentru mot, turta si alegerea fetei. Sa-ti traiasca sa fie sanatoasa si voi impreuna cu ea.
Sa va spun ce mai face piciul meu. Saptamana trecuta ii adunam jucariile si aveam in mana un tractor care ii tare drag si el zice catre mine din patut: mama dei dei buuu. M-am topit toata si am pupat puiul si apoi i-am dat jucaria.
Toata ziua cere (dei) tot ce vede, se serveste de pe masa cu tot ce poate prinde, trage calutul dupa el, se plimba si nu tace din gutita cat e ziua de mare. Cel mai mult dintre "jucarii" ii plac: masina cu acumulator, masina de gaurit, ferestraul mecanic (tot ce nu are voie). Cand le vede se lumineaza la fata si chiuie. De mancat nu prea se omoara, dar in general sunt multumita.
La un an avea 75 cm si 9,1 kg.
Am adaugat si noi poze de la primul tuns.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
quote:
Originally posted by pisicut
Fetelor, am si eu niste intrebari, sper sa ma puteti ajuta.
Noi avem noaptea in casa 26 grade si BuBu doarme in scutec neinvelit, daca il invelesc se dezveleste si se trezeste din jumatate in jumatate de ora. Trebuie neaparat sa-l invelesc? poate raci la spate (asa imi zicea mama)?
La pisoi ii cam pusca (suna) incheieturile. Am intrebat-o pe Dr. si mi-a zis sa-i dau calciu, dar nu mi-a dat sa facem analize. El mananca foarte bine lactate: branza, smantana si 4-6 Danonino (Danan) pe zi. Sa fie totusi lipsa de calciu?
Si acum fetelor care primesc indemnizatia. O primiti tot prin posta? Daca nu, ce ati facut sa o primiti pe card?
Sper sa aveti timp si rabdare sa-mi raspundeti la intrebari. Va multumesc!
mama lu' BuBu mic
www.dropshots.com/pisicut" target="_blank"> Filmulete si poze
Buna!
Eu cred ca daca se simte bine asa, nu ii este rece, nu ar trebui invelit. Nici ai mei nu suporta nici macar un cersaf pe ei cand dorm, daca e cald. Eventual, poti sa-i pui un body subtirel, fara maneci.
Legat de pocnetele din incheieturi, si la Bianca se mai aude, mai ales la maini. Eu cred ca ar trebui sa-i faci totusi niste analize inainte de ai da Ca.
Laura
![](mamica.gif)
![](bonjovi.gif)
![](zana.gif)
![](foto.gif)
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
pisicut spune:
Multumesc Joker si Laura pentru raspunsuri. Adevarul este ca nu mi-am facut probleme cu dormitul pana nu mi-a spus mama ca poate raci si atunci am zis sa va intreb si pe voi.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Emanuela, interesante alegerile puiutei tale. Si fii'mea a ales seringa prima data. Daca o sa mai existe DC peste vreo 18-19 ani, poate ne intalnim sa facem aici un club al mamelor cu fete studente la medicina Oricum, tare soacra'ta! M-am distrat, dar daca eram in locul tau ma enervam si de-a dracului puneam chestii ciudate pe tava. I-ati luat cadouri foarte frumoase, sa se joace fata sanatoasa!
pupici de la noi. Asteptam filmulete si poze!!
Laura de shtrumphi,
Rares si
Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
ema.nu.ela spune:
yasmari,
astia prin carti zic ca fructele proaspete sau sucul din fructe proaspete se dau in maxim 30min de la preparare. eu la un moment dat icepusem sa i le tai cubulete sa-i dau. insa in parc era greu asa ca am revenit la ele blenduite. cum teoria nu se prea potriveste cu practica eu fac asa acum: i le prepar la ora 8. i le pun intr-un borcanel amestecate si cu 1 lingurita cereale si borcanelul il pun intr-un recipient termoizolant. si i le dau la ora 10. deci trec 2 ore de la preparare. asta e n-am ce sa fac. idea cu oxidarea nu e periculoasa. doar ca ei zic ca dupa 30 min se cam duc din vitamine la procesul oxidarii. oricum eu am observat ca daca le pun in recipientul ala termorezistent in 2 ore nu par sa se oxideze. ma rog adica nu e vizibil cu ochiul liber procesul.
alternativa ar fi sa-i dau doar banana cruda in parc insa a mea e si cam constipata si sa-i dau in fiecare zi doar banana mi se pare monoton. cand o sa mai faca dinti o sa-i iau fructele intregi si i le tai in parc felii. acum ii mai dau pe loc doar caise ca pe alea le mananca cu coaja daca sunt mai moi.
iar la ora 18 ii dau iaurt. ala il iau din frigider si-l pun tot in ala termorezistent si-l desfac acolo si i-l dau. sau il amestec de-acasa cu 1 lingurita cereale sau cu bucatele de fructe sa se faca mai gros si-l pun ca fructele in borcanel.
iar ca sa-i tin mainile ocupate in parc sa nu-mi dea peste lingurita, ii pun intr-un castronel de plastic cu capac muti fulgi expandati de orez si porumb. si ea ii culege cu degetelele unul cate unul si-i baga in gura. iar intre 2 bagari de-ale ei bag si eu repede 2 lingurite de fructe/iaurt.
laura,
eu ti-am zis de legatul trompelor ca pareai f convinsa ca nu mai vrei alt bebe. apropo de alt bebe: o prietena de-a mea care are deja un baietel a zis ca sa mai faca si ea o fetita. si-a ramas insarcinata cu gemeni care sunt baietei amandoi :) era disperata...
din studiile mele am inteles ca cel mai bun la ora actuala ar fi Mirene ca si sterilet. oricum ar trebui sa te consulte si un dr sa-ti recomande in fct de organismul tau.
si eu tot pat de 60x120 am si maria face ture-ture prin el ii place tare mult sa se impinga in gratii sau sa-si bage picioarele printre ele. sau sa-si puna picioarele sus si sa-si ridice fundul (asta cand are nervi mai ales). eu zic ca pana la 2 ani minim incap fara problema. apoi depinde de copil daca mai sta pana la 3 sau nu.
pisicut,
eu ii fac mariei inainte de culcare 24-25 grade in camera. insa peste noapte ajunge pe la 26-27 uneori. si-o imbrac in pijama cu maneca si pantaloni scurti subtirica. inainte o imbracam in body cu maneca scurta dar ala statea cam lipit de ea si mi se parea ca se cam incinge. nici ea nu sta invelita pt ca face ture-ture prin pat.
mamica de maria, 11 luni si 3 saptamani