Aspirante optimiste >35 ani -cap2-
Raspunsuri - Pagina 27
profa spune:
Noela Carmen,Gabi 66,multumesc pt interventie si sfaturi.Gabi,sinechia este un fel de alipire a peretilor uterului,se formeaza un tesut cicatriceal,care obtureaza o parte(mai mica sau mai mare) din cavitatea uterina,impiedicand,in primul rand fixarea embrionului,si in al doilea rand,diminuand cantitativ sangerarea menstruala,pt ca nu se mai desprinde toata suprafata endometrului,ci doar o parte.
Noela,asa ca tine am gandit si eu,pt.ca am citit pe DC ca in timpul histeroscopiei,daca se constata ca e vreo problema,se poate rezolva.Am facut histero la o clinica privata din Timisoara,la prof.Olaru(care trece drept o somitate pe-aici),m-a costat 4 milioane,mi-a zis ca am o mica sinechie partiala localizata spre fundul uterului,mi-a aratat si CD-ul cu inregistrarea(dupa cateva zile,cind am fost sa-mi explice ce si cum,pt.ca investigatia a fost cu anestezie generala),am vazut ca arata ca o punte suspendata,sau ca o panza de paianjen,de la peretele anterior pana la cel posterior ,sus,spre fundul uterului,in rest,endometrul arata ok,m-am prins si eu,desi nu ma pricep,si asta m-a intrigat.Atunci cand am discutat,n-am stiut ce rol si efect are Diphereline,am intrebat pt ce e si mi-a zis ca reduce vascularizatia endometrului,pe urma acasa am inceput sa caut ce si cum si...am intrat in ceata.
Normal ca am rezerva vis-a vis de hormoni,n-am luat niciodata nici macar anticonceptionale,de teama efectelor adverse,si-acum...Nu stiu de ce ,dar am sentimentul ca n-a intervenit sa -mi sectioneze sinechia atunci cand mi-a facut histero,ca sa mai vin o data,sa mai platesc o data,sa-si ia comosionul de la firma care distribuie Diphereline,etc...
Dr.asta,prof Olaru,nu e medicul la care am fost cand am avut sarcina si m-a chiuretat,acela era de la Clinica Bega din timisoara,dar si cu el am avut o experienta neplacuta.Ca om e super OK,dar la sarcina mea oprita in evol.a tinut sa-mi faca chiuretajul la clinica si nu la cabinet,de teama sa nu apara complicatii, embrionul fiind mort de vreo 2 saptamani.Am zis OK,mi s-a parut normal.La clinica insa,e o mizerie cum n-am crezut ca poate fi im mileniul III,am facut boala inflamatorie pelvina,m-am chinuit 3 saptamani!Asa ca ,atunci cand mi-a indicat o HSG,acolo,normal ca n-am mai vrut sa merg!Insa el mi-a explicat ca,daca se va constata ca e sinechie,in urma HSG,in prima zi a urmatorului ciclu,va interveni,mecanic,cu chiureta,pt.a o sectiona,si nu mi-a zis de nici un fel de tratament hormonal.Asadar,de groaza clinicii Bega,am renuntat la dr.asta,si am mers la d-l Somitate,care are chestii"subtiri",laser,Diphereline...sunt atat de vraiste...si mai ales ca nu stiu ce sanse sunt sa mai raman insarcinata...Va pup!!!
profa spune:
noela carmen,merci pt.sfat!Si eu m-am mirat de ce nu mi-a sectionat sinechia pe loc,mai ales ca am citit ca de obicei asa se procedeaza,mai ales ca e partiala si mica,mai ales ca asistenta mi-a zis sa-mi iau la mine 5 milioane,ca histeroscopia costa 4 mil.,dar daca descopera ca e sinechie si o sectioneaza,atunci e 5 mil....
Tie cum ti s-a facut sectionarea sinechiei,cu laser sau clasic,cu chiureta?in spital sau la cabinet,cu anest.generala su nu?Of,sunt pisaloaga,atatea intrebari pun...!
Chiar n-as lua hormoni,pt.ca din martie si pana in iunie,in fiecare luna mi-am facut dozarile hormonale si erau tot cu valori f.mici,pe urma,brusc,in iulie,valorile au devenit excelente.
Dar inca imi fac reprosuri pt.ca in timpul sarcinii,medicul mi-a recomandat Utrogestan(un progesteron),si eu n-am vrut sa-l iau,am zis ca nu-mi indop copilul cu hormoni,pt.ca aveam progesteronul aproape de limita maxima normala...nu pot sa nu ma gandesc ca poate,daca as fi luat...
Si-acum,cu luna asta august a concediilor,nici n-ai cu cine sa stai de vorba...Nu mi-am comandat Diphereline...si cred ca nici n-am sa-l iau.
Sigur o sa gasesc un alt medic ,care sa fie rezonabil,nu unul care sa faca experimente pe pacientele lui...Daca stie cineva sa ma indrume ,in Timisoara,mi-ar fi tare de folos!Si daca,prin jur,ati auzit de cineva care dupa o sinechie a avut experienta unei noi sarcini... Va pup!!!
nasha_4as spune:
profa...mie marius craina(daca mai e la voi) mi s-a parut ok,profesionist,dar cam...shpagar!cit despre bega...va face de ris orasul!!!am facut o depresie acolo,nu exagerez...
carmen94 spune:
Bun venit! feltelor care au sosit........imi cer scuze daca nu am trecut pe cineva in lista la momentul respectiv,dar am fost cam agitata in ultima perioada....
La mine totul este ok.
Marti noatea cand am facut primul HCG am avut 3500,iar azi de dimineata valoarea era de 7700.....acum sunt mult mai linistita!!!!
am sa-i las placerea lui GABI66 sa faca modificarea(adica sa ma treaca alaturi de mari_lu)![]()
Va pupic pe toate!!!!!! merg sa ma odihnesc putin,ca-mi pica ochii in gura de somn!!!!
carmen
Ioanatugs spune:
Carmen94 ma bucur ca esti bine, felicitari pentru valori!!! Acum dormi sa creasca bebe mare si sanatos!!
sheherezada spune:
Avalon nu stiu daca se elibereaza progesteron fara reteta si nu stiu cam cate fiole trebuie sa iau.Am luat in urma cu mai multi ani dar nu imi mai aduc aminte cate si cum?Au trecut deja aproape doua saptamani de cand am terminat tratamentul cu orgametril si in afara de puseuri si dureri nu se intampla nimic.Ma simt deprimata si obosita si uneori imi vine sa renunt la toate.De felul meu sunt o fire puternica si nu ma las asa usor dar acum nu mai reusesc sa ies din pasa asta neagra...
Crinuta am avut ceva mai mult de lucru decat de obicei si pe langa asta am mai avut si ceva probleme la servici.De asta nu am dat prea mult pe aici.Oricum,urmatoarea perioada se anunta si mai agitata asa ca nu o sa am prea mult timp nici in continuare.Sper sa auzim de bine.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
nasha_4as spune:
fetelor,io cred ca o i-au razna
...iar!!!azi nu a mers DC(un semn???)si am fost libera...in loc sa ma gindesc la intilneala de miine cu prietenele mele ma gindesc iarasi si iarasi la ADOPTIE...la gindul meu cel mai intim...sper sa nu cad iar in obsesia asta!!!miine fac 39 de ani,nu am anuntat cu surle si trimbitze ca ...e o zi ghinionista
,nu stiu ce am de facut dar poate o sa ma mut la 'adoptia si a iubi copiii fara limita'....
imi dau singura curaj ca's leutz...deci luptatoare,incapatinata!!!
gabiu spune:
nasha_4as, sa-ti dea Dumnezeu tot ce-ti doresti tu si sanatate pe langa. Iti doresc ca urmatoarea aniversare sa te gaseasca cu bebelusul in brate. La multi ani!
gabi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/bunica164/my_photos
nasha_4as spune:
gabi iti multumesc din suflet! stiu ca sintem multe in situatia asta si nu avem nevoie de...un verdict!dar eu asta simt la 39 de ani!!!
tuturor...

,ma bucur din suflet ca esti bine!somn usor...cit mai multa odihna