Mamici de iulie - august 2006 (76)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns louisa spune:

Amabela,am si eu nevoie de ajutorul tau, sunt o noua mamica ce va naste la 1 august prin cezariana si vreau sa merg la Euroclinic. Spune-mi te rog cat a costat in plus fata de pretul standard (stiu ca tu ai avut asigurare Medysistem si 30% reducere), dar ce ai platit in plus? Ai avut cu tine hainute pt bebe, pampersi, sau pt tine?
Pupici si sanatate la toate fetele,
louisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisa spune:

Si pe mine ma intereseaza problema bonei, CristinaIoana spune-ne daca poti cum ai gasit-o si care este formula (cate ore pe zi, ce face si cat o platesti), bineinteles daca se poate spune.

Noapte buna va urez,
louisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelapop spune:

leistra ce ma bucur ca am insistat cu intrebarile ref la respiratie penttru ca intelesesem total aiurea; sa inspir si sa expir de trei ori scurt si a patra oara sa inspir normal si sa expir luuuung - pe cand aceste expiratii tb sa le fac la o singura inspiratie
te pup si multumesc mult
acum mi-am amintit ca ne-ai povestit um ai nascut, pêntru ca si atunci ne-ai zis de mama ta si ma gandeam la ea saracutza ce greu trebuie sa ii fi fost sa isi vada copilul in chinuri
dar a trecut

leistra mai spune-mi cand se fac aceste respiratii? chiar inainte sa nasti sau pe toata perioada travaliului dureros?
39+

quote:
Originally posted by leistra

adelapop, eu am nascut natural, fara epidurala, aici se obtine greu o epidurala, noaptea am avut contractii pe care le-am notat, erau aprox la cinci-sase minute, dimineata am plecat la spital, dar dilatatia- aceeasi cu trei zile in urma, deci pastiluta pt dilatare la ora opt, groaznice contractii, apa rupta pe la zece, mai groaznic, fara pauza intre contractii, ma rugam sa mor, noroc cu exercitiile, noroc ca ma ajuta asistenta si sotul sa le fac, ca eu de durere uitam, mama era numai in plans, imi era mila de ea, dar fetita mea facuse caca in burtica si era in pericol, asa ca totul s-a produs relativ repede, a fost naspa de tot, simteam ca imi iese prin carne, s-a nascut la ora 12;32, am fost atat de usurata, aplans imediat si am fost fericita, nasterea a ramas o trauma, dar cand o vad sunt fericita si uit de toate.

exercitiile sunt doar de expiratie, nu sunt adanci, sper sa ma pot exprima cat mai bine, gura nu o tii larg deschisa, expiri de trei ori scurt si a patra oara lung, eu faceam asa: uff, uff, uff, uffffffffffffff, m-au ajutat mult si asistentele au insistat de mii de ori sa le fac ca sa nu ma rup, iar cand ai voie sa impingi duci barbia in piept, nu uita! ce rau mi-a parut ca nu m-am dus la cursurile de gimnastica pt gravide! sa nu iti fie frica, o sa fie bine!

map, noi nu mergem niciodata cu masina in tara, sotul nu iubeste soferia si e prea departe! bine ca mi-ai mai dat exemple ca ma gandeam ca sunt o mama denaturata, oricum si sotul abia asteapta sa mergem!

http://photos.yahoo.com/adina_roberta

Mergi la inceput

louisa vezi raspunsul ioanei81 - ti se permite sa vii cu diverse de acasa si in cazul asta am inteles ca tariful este apropiat de tariful afisat pe site-ul spitalului euroclinic
vezi ca am dat detalii despre site putin mai in urma - chiar inainte de a naste ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Va scriu repede si eu ca merg la somnic. Am mai scris un mesaj dar s-a blocat net-ul.

FELICITARI MAMICILOR CARE AU NASCUT DE CURIND!!! BEBEI SANATOSI, PAPACIOSI SI CUMINTI!!!

Noi suntem binisor. ADELAPOP, pupici ca intrebi de noi!

E super cald, nici nu vreau sa fac nimic. Intreba cineva cine din fete mai lucreaza: EU! Dar am program de 6 ore. Mai merg saptamana asta si apoi, cind vine tati al nostru stam acasa. Da pe linga toate scumpul meu sef a spus sa sustin un examen pe 4 august. SI nu e o urgenta, asa ca sa nu ma relaxez prea mult.

Si bebita mea noaptea face tumbe, da in continuu vre-o 2-3 ore! La voi tot asa?! Si ma ingrijoreaza si pe mine faptul ca as putea pierde lichid. Dar am senzatia asta doar ziua. Cred ca e OK atunci, nu? Ca altfel ar picura nonstop.

MAMA a venit din Constanta, mi-a luat GARMASTAN. Va pup pe toate pentru un sfat bun.

Mai am o frica: ca n-o sa rezist fara epidurala. Azi a nascut o prietena, a treia fetita!!! A spus ca e suportabil si repede. Dar nu prea cred ca va fi si la mine la fel. Offf! LEISTRA, deci zici ca e teroare fara epidurala?!

Pupicesc burticile si bebelusii, care-s niste scumpi toti!!!

Nati si minunea din burtic 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

mitimi se pare ciudat ca nimeni nu ti-a spus. dar e aproape obligatoriu controlul la 6 saptamani parca sau 10. Trebuia sa te programezi imediat ce ai iesit din spital la medicul tau care te-a urmarit in timpul sarcinii. Dar cred ca in nebunia cu nasterea prematura ai pierdut asta din vedere.
Da, tragi de ele. Si mie mi-au spus ca vor cadea singure, daca asteptam le aveam si acum........... la 2 luni.

Vezi ca e un topic cu mamici de copii prematuri la rubica de mamici. Mie mi s-a parut interesant si instructiv.......Chiar daca al meu numai prematur nu e cu cele 3000 g3 la nastere.........Ca se vorbeste acolo si de copii de 900 de gr.
si azi la aproape 2 luni are 4840 gr. Un adevarat Hercule...Nu imi vine sa cred ca hainutele de nou nascut nu ii mai vin. Am trecut la 0-3 luni.A crescut ca Fat Frumos........cu 65 gr pe zi ultimele 2 sapt.Chiar daca ne chinuie cu colicii.Si pe mine ma cam epuizeaza, alaptarea, sculatul noaptea. Ma simt foarte slabita si cu durer de cap interminabile. Mai ales cand ma trezeste tipand, nu plangand. Parca il maltratez nu alta.........Si ma sperii f. f. tare...noroc ca ii trece repede......
Vad ca ati vorbit de dormit. Din ratiuni logistice( alaptarea inca noaptea la aprox 3 ore) incepe noaptea in patutul lui, de la mine din camera( e greu sa ma duc chiauna de somn in alta camera) iar de pe la 3, cand cere o masa, doarme cu mine. Nu ca vreau eu neaparat, dar mi se intampla sa-l pun langa mine , el suge si eu adorm bustean. si ma trezesc dupa vreo ora, ca el doarme langa mine , si nu imi mai aduc aminte cand l-am pus acolo. sunt cu adevarat obosita.......

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

Buna dimineata fetelor!
Uite ca acum apuc si eu sa scriu cate ceva. Bebe Eric a devenit de ieri ff agitat, poate si din cauza caldurii, nimic nu-i convine. Nu sunt convinsa ca e de la colici. Si are mereu nasul infundat si nu poate respira desi il curatam in fiecare zi cu ser fiziologic. Voi aveti vreo alta solutie pt asta???
Aseara am iesit prima data afara, o ora intreaga. Acum la 9 iesim iar pana nu se face prea cald.
Eu ma simt bine dar am in permanenta niste ameteli urate. Fetele cu cezariana voi aveti problema asta?? Nu-mi aduc aminte data trecuta sa fi avut.
Va pupam pe toate si pe toti bebeii si mai scriem cand venim din parc.

Cornelia, mamica luiEduard(21.06.2004) si Eric(13.07.2006)
POZE
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

buna dimineata fetelor,
Anasia, ce faci, cum te simti? sper ca n-ai nascut fara sa ne anunti....

intrebare pentru cele care au nascut: a venit preotul acasa si v-a citit la 9 zile de la nastere si apoi ati avut voie sa iesiti afara?

Eliza 36+ cu Ilinca si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe

"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

Mergi la inceput

[quote]Originally posted by adelapop

mamanati succes la examen...o sa fie bine ca doar sunteti doua fete la pachet
si bebe a mea da din picioruse cateva ore bune dar asta numai seara,ziua se mai misca dar asa finutz, insa seara e momentul ei - nu cred ca e o problema
sper sa nu fie o problema nici cu lichidul ca vad ca nu prea stim cand si cat ar trebui sa curga
zicea cineva ca nu mai are secretia din timpul sarcinii - asa sunt si eu acum, inainte aveam ceva dar acum nimic doar lichid limpede
putin dar este!
ref nastere naturala: curaj!!!!
eu inainte sa raman insarcinata eram consternata la gandul ca voi naste natural, insa& bebelina mi-a dat putere si nu m-am mai gandit
acum cateva zile aflu ca in elias nu s-a rezolvat problema cu anestezistul ce NUUUUUU monteaza epidurala - m-am speriat si intristat dar intre timp am prins curaj - nu stiu cum dar merg pe principiul ca organismul nostru a fost creat sa dea nastere si ca o sa fie totul bine...oricum exista riscul sa ajungem cu dilatatie mare si sa nu apuce sa ne-o monteze nicicum
dar la voi nu se monteaza epidurala sau de ce exista posibilitatea sa nasti fara?
si anul trecut nu ai nascut natural? eu asa am retinut
39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiara.2005 spune:

Cornelia_laura, referitor la nasucul infundat... Eu nu am nascut inca deci nu vorbesc din experienta ci doar din experienta prietenelor mele. Toate au avut aceasta problema cu nasucurile micutilor pana cand au cumparat ceea ce pe net se numeste "batista bebelusului". Este un dispozitiv care se adapteaza la aspirator . Se pune ser fiziologic in nasuc si apoi cu acesta se aspira din nasuc.
Si eu am fost mai intai ingrozita auzind ca se pune la aspirator dar l-am cumparat in ideea ca il incerc eu si apoi voi vedea daca il voi folosi sau nu la bebelus. L-am incercat si de fapt nu se simte ca ar trage mai tare decat o pompita, intr-atat este de diminuat de sistemul folosit , dar probabil din cauza ca e continuu scoate din nasuc tot ce trebuie scos.

Chiara 38 fix

Mergi la inceput