Mamici de ianuarie-februarie 2007(11)
Raspunsuri - Pagina 24
laura ionescu spune:
Buna fetelor,
Am revenit si eu dupa o absenta mai lunga. Am citit pe spongi si din cand in cand ce ati mai scris.
Sunt super fericita ca am dat peste un doctor de VIS- DR. Gheorghe Peltecu- care dupa 1 sarcina pierduta anul trecut cu dr. T a avut inspiratia sa ma trimita sa imi fac o analiza hematologica si mi-a descoperit o anomalie genetica de coagulare a sangelui - se numeste F V Leiden- care se pare ca e extrem de frecventa. Ca urmare mi-a dat sa fac injectii cu CLexane, cate una pe zi in burtica, pana la nastere. Fiindca nu am vrut sa fiu legata de nimeni, sotul meu era impietrit de frica si de mila cand ma vedea cu acele si altcineva nu avea cine sa ma ajute, mi-am luat inima in dinti si ma intep singura in fiecare dimineata. La inceput mi-a fost mai greu, m-am ales si cu niste vanatai, dar acum sunt un adevarat maestru.
Cu sinceritate va spun ca n-am avut energia necesara nici sa citesc, d'apoi sa scriu pe forum fiindca primele saptamani am avut gravidie cu greturi si varsaturi puternice. Abea din saptamana 14 s-au mai potolit varsaturile. Acum nu mai
decat dimineata. Restul zilei doar am greturi. Cu toate astea am luat in greutate fiindca din alimentele pe care le agreaza bb painea e pe primul loc si berea pe II. Doctorul mi-a zis ca am voie 1 pahar pe zi si m-am conformat.
Sarcina e ok, bb e foarte activ, l-am vazut la eco cum apuca cu manutele cordonul ombilicat si il ducea la gura
.
CRis68 si eu am greturi interminabile si sunt terorizata de mancare. Iti citesc mesajele din cand in cand si ma simt mult mai bine fiindca mi se pare ca tu suferi cu multa gratie.
Aniste rog sa treci la mine DPN 17 ianuarie.
Pupici si bebei sanatosi.
Laura 17+
ralu74 spune:
Aelita mie mi-au dat sa iau vitamine inca de la inceput si asta pentru ca pana acum in 16+ cat sunt, am slabit 8kg, sa zicem ca la mine sunt necesare. Nu am luat nici un kg in plus deocamdata.
Doar ca acum o sapmt cand am inceput, de fapt incercat sa iau fier, am inceput sa vomit din nou si am renuntat....nu pot.
Medicii aici recomanda la toate mamicile vitamine pana in luna a 9 a.
O intrebare pentru mamici care mai au un bebe la activ.......cum sunt exact miscarile lui bebica, ca nu imi dau seama daca s-a miscat pana acum sau a fost altceva?
Sa aveti grija de voi si de burtici
,
Ralu 17
crisotexa spune:
Mai fetelor, cand vad cum cresc burticile imi creste inima... Deja sunt fete cu 17+. La mai mare
. La spital, la eco, mi-a masurat si mie pliul nucal si era OK.
Naspa tare vremea asta. Ma deranjeaza si din casa
.Duminica il trimit pe Tudor la bunici (in zona de munte) si daca marti imi da doctorul unda verde, weekendul viitor plec si eu. Daca nu, pleaca numai tati. Sunt curioasa sa vad ce zice docorul meu de triplu test (la cei 36 de anisori ai mei) si probabil ca la sf lui august ma programez pt. eco morfologica.
Cand va aud ca stiti sexul, mi se activeaza si mie curiozitatea dar mai astept pana la eco morfologica. La mine feelingul nu functioneaza. Imi doresc atat de mult o fata, ca toate simturile sunt influentate ![]()
Laura, ce bine ca ai descoperit cauza pierderii sarcinii. Imi dau seama ce neplacut e cu injectiile. Esti o curajoasa.
Adinush, cand o sa fii de varsta mea o sa ai o fata de 15 ani.... Ce frumos...
Weekend placut
Pupa Crisa
crisotexa spune:
Ralu, la Tudor, in saptamana 20, am simtit ca o fluturare in burtica. Apoi o perioada (nu mai stiu daca zile sau o saptaman), nu am mai simtit nimic. Si pe urma, am inceput sa simt mai des si mai clar miscarile lui bebe.
Crisa
criss68 spune:
BUna seara burticute,
Astazi mi-am facut din nou ecografie, morfo 2d. Am facut-o complet aiurea, trebuia cam acum 2 saptamani, dar nu am mai prins 3d fiind in concediu. Dr din nou ne-a lasat sa savuram vreo 20 min miscarile lui bebe, intre timp mai facea ceva masuratori. M-a asigurat ca este un copil perfect sanatos, dar nu mi-a putut spune sexul. Am impresia ca ea se pronunta f greu, nu vrea sa dea gres. Data viitoare sper sa reusesc sa ma programez la un eco mai performant, 3d ca sa fiu sigura ca aflu si sexul. BB statea cu fata, cu picioarele desfacute, noi bineinteles ca am vazut ceea ce am fi vrut sa vedem, dar ... nu e o certitudine. Oricum suntem fericiti ca bb e bine.
laura ionescu, imi pare rau ca inca te simti rau din cauza greturilor. Sa stii ca si eu le-am suportat f greu, dar medicul de familie mi-a recomadat antidotul, B6. Din fericire si-a facut efectul. La inceput am facut chiar perfuzii cu mai multe ca sa ma hranesc, vomam tot. Mie imi e greata numai dupa ce mananc, prin urmare nu prea mai mananc, mai ales seara dupa ora 6 cand greturile sunt mai agresive. Am deci 2 saptamani de cand am doar greturi, fara voma. Nu-i placut, dar e acceptabil. Ma consoleaza faptul ca la mine in familie istoricul este mult mai sumbru, pana in prezent sunt cea mai fericita - de aceea poate pare ca suport cu gratie. De o saptamana si muncesc cu drag si spor, sper sa o tin asa cat mai mult.
Va pup, inca nu am terminat de citit tot ce s-a scris azi, poate mai intervin.
cris
14+
adinush spune:
Fetelor azi am simtit bebelina

Sunt sigura ca era ea pt ca a inceput cand eram pe burta de genul "gimme some space",s-a potolit cand m-am intors pe spate dar din cauza ca ma doare coloana de la cazatura m-am intors inapoi pe burta si a inceput iar,destul de ritmic.
Asa ca m-am ridicat din pat sa nu mai deranjez printesa ca in pat nu pot sa stau de nici un fel de la vanatai
Adinush
17+ cu 
moni25 spune:
Neata, fetelor!
Desi intru rar sa scriu, va citesc zilnic. Lucruri deosebite nu mi s-au intamplat in ultima vreme, inca ma lupt cu greturi si varsaturi' la un moment dat ziceati ca au disparut dupa 10 sapt., eu asteptam sa se intample o minune,si nimic...E adevarat ca am avut si zile mai bunicele, dar in mare starea mea a ramas aceeasi: somnolenta si
.
la voi la cate sapt a inceput sa se vada burtica?(mamele mai avansate). pe mine au inceput sa ma stranga pantalonii, si am o idee de burta sub buric.Cu ma mancatul stau f. prost, nu pot sa mananc mancare gatita, ziua imi trece cu ceva uscaturi, poate un grapefruit, o felie de pepene, putin unt cu miere, si rareori cate un sandwich. V-as scrie mai mult, dar dorm pe tastatura.
moni
10+ si maria 5,6 ani
hermanadela spune:
buna dimineata fetelor,
moni25 acelasi lucru se intampla si cu mine,somn si greata,am fost nevoita sa imi iau 2 sapt de concediupt ca cascam non stop in fata clientilor.dar au trecut cele doua sapt si eu tot asa am ramas.burtica a inceput sa se vada la mine destul de bine,hainele nu imi mai sunt bune.
fetelor aseara am fost ceruta in casatorie si am primit un inelus asa dragut
,si am acceptat.
voi stati la soare de cand sunteti insarcinate,ma refer in costum de baie ,sa stati la plaja.....
10+
bits spune:
asa-i cand ai copkil dornic sa tasteze.nici nu am apucat sa scriu ceva ca a apasat pe enter si l-a expediat![]()
so Adinush felicitari pt miscari!sper sa nu devii si tu paranoica ca mine ca nu mai misca bebe![]()
Hermandela sa fie intr-un ceas bun si cu noroc!casa de piatra si un copil sanatos!
la mine vad ca de vreo 4 zile au disparut greturile dar pofta de mancare nu si-a facut aparitia.incerc sa suplinesc nevoia de vitamine cu ajutorul fructelor.sper sa vina zile si mai bune!
octy
15,KENZO(1nov 2004)