Mamici de ianuarie-februarie 2007(11)
Raspunsuri - Pagina 14
ada1976 spune:
Vi s-a intamplat fetelor sa aveti scurgeri de culoare albicioasa? Azi am descoperit ca am aceasta scurgere, intr-adevar nu e f abundenta, dar ma panicheaza orice. Din cate stiu eu in sarcina scurgerile sunt abundente, dar mi-e teama de orice. Si cum doctorul meu e plecat din tara, mai bine va intreb pe voi.
Ada 14+
hermanadela spune:
salut burtici,
noi in legatura cu casatoria inca nu am discutat nimic concret,dar lumea din jurul meu intreaba,asa cum a spus si kachi, prima intrebare a familiei -si nunta?-.
eu nu ma grabesc sincer.Si eu am avut inaintea lui o relatie de 2 ani jumate si imi pare rau de timpul pierdut cu cretinul ala cu care nu aveam nimic in comun,cu tatal copilului sunt din noie. anul trecut,dar va spun sincer de cand sunt cu el mi-a schimbat viata total si numai in bine![]()
iar de cand sunt insarcinata se poarta foarte frumos cu mine(nu ca inainte nu se purta)imi aduce ciorbica calda la servici,ma suna de 3-4 ori pe zi sa ma intrebe daca nu am pofta de ceva,seara cand ajung acasa masaj la spate(ma cam doare de cand am inceput iar sa lucrez),isi face probleme ca nu imi sunt bune hainele si imi tot aduce cate ceva (un pantalon scurt,una alta)ii un scump
.
va pup
10+
hermanadela spune:
salut ada1976,
da sunt normale acele scurgeri,chiar daca sunt in cantitati mari sau cantitati mici.si eu am acea scurgere si cum lucrez 9 ore pe zi ma irita foarte tare cu toate ca folosesc servetele umede ,tampoane zilnice.ginecologul mi-a recomandat sa ma spal cu tamtum rosa si sa ma tamponez zilnic cu ser fiziologic rece.si sa sti ca ii mult mai bine.incearca poate te ajuta.eu am si candita,inainte de aramane insarcinata am luat antibiotice pt raceala si mi-a aparut de la ele candita (fff neplacut)dar deocamdata nu o pot trata.
10+
ada1976 spune:
Si eu stau pe scaun 8-9 ore pe zi si ajung acasa chiar iritata si cu senzatia ca sunt uda. E tare neplacut intr-adevar. Pana acum o saptamana am facut tratament cu utrogestan si o puneam pe seama utrogestanului, dar acum s-au mai intetit scurgerile si e tare, tare neplacut. Chiar o sa incerc cu ce mi-ai zis tu Hernandela...Multumesc mult de raspuns, m-am linistit. Cand am tot felul de senzatii din astea, ma gandesc la toate prostiile. Dar probabil ca toate gravidele au temeri. Va pup
Ada 14+
aelita spune:
Amaya,ne prind foarte bine detaliile pe care ni le dai !
carcarel,ai dreptate,cand hotaram sa facem copilul,inseamna ca stim cu cine.se poate sta lejer fara acte,daca ambii parteneri vor asa,dar gandesc ca actele nu schimba ceva in rau.daca ceva se schimba dupca casatorie,cred ca altele sunt motivele,nu hartiile.
ada,in general sunt normale.cel mult,sa zicem,ar putea fi o candida,dar nu e de ingrijorare ! astea se intampla des in sarcina,asa ca stai cuminte,nu e ceva de urgenta!daca e cazul,iti va da medicul un ovul cand va considera el ca se poate.dar se poate sta o perioada fara probleme.fa ce face si hermanadela .
hermanadela,sa fitimereu asa fericiti si iubiti !casatoria,o faci cand simti.
17+
tzuchi spune:
la burtici!
Fetelor pe mine ma apuca dimineata cand ma trezesc niste carcei la pulpa picioarelor de mor de durere
! Stiti cumva ce-mi lipseste din alimentatie ca nu ii mai suport! Iar greturile din cauza caldurii sunt din ce in ce mai multe si mai nou salivez ca un catelus, ceea ce face senzatia de greata si mai rea tot inghitind atat saliva.
Amaya multumim de sfaturi, chiar ne prind tare bine sa stim ce anume sa cumparam; asa ma gandeam si eu ca hainute si jucarii o sa tot primim dupa ce vine bebe. Eu am inceput sa-mi cumpar diferite reviste ptr mamici si acolo mai vad ce produse sunt votate ca cele mai utilizate de mamici si imi mai fac cate o idee ce o sa-mi trebuiasca, dar sfaturile mamicilor sunt cele mai bune!
Cat priveste rasfatul din partea sotului, e cam tot la fel ca inainte, numa ca il vad ca sufera si el cand vomit si mi-e rau si nu stie ce sa-mi faca ca sa-mi fie bine! El face curatenie si pune si stringe masa, mincare mai fac eu cand nu mi-e rau; la prinz mincam la scoala mincare gatita, seara nu pot sa maninc nimic din cauza greturilor si asa imi ramine jobul la bucatarie doar in weekend cand il mai rasfat cu o prajitura si ceva papa bun. Si mai nou sta cu capul pe burtica si vorbeste cu puiul sa nu imi mai dea greturi!
9+
gio spune:
tzuchi, ei eu aveam carcei la sarcina trecuta. de la lipsa de Ca si Mg sunt. Eu luam Mg B6 si mancam, lactate multe. nu treceau oricum. pune piciorul jos, cu talpa pe podea si trec mai repede.
...I want a permanent vacation...
Messa spune:
Si pe noi ne tot plictiseste toata lumea cu intrebarea "si pe cand nunta?", si tuturor le spunem clar ca "in orice caz, nu acum, las' ca e timp". Unul din raspunsurile pe care se pare ca multi dintre curiosi il accepta ca fiind un motiv serios este ceva de genul: "Pai si cum, sa intru in biserica cu burta la gura?" (nu ca as avea vreo problema eu cu chestia asta, dar cei mai religiosi aproba raspunsul asta) si "Nu vreau sa fiu grasa in pozele de nunta, ca alea raman toata viata, lasa, iese bebe, slabesc, arat din nou bine si atunci nunta" (si asta e un motiv ce le pare ok si ne lasa in pace).
hermanadela, poti folosi gynozol ovule 200 mg, administrare intravaginala, cate unul introdus seara inainte de culcare, timp de 6 zile. Medicamentul asta poate fi folosit de gravide.
hermanadela spune:
salut,
da chiar ai dreptate,acuma am si cautat pe google,o sa-l intreb pe ginecolog ca mi-e frica sa iau ceva asa fara sa ma consult cu el.dr mi-a spus ca in trimestrul doi de sarcina o sa putem trata si candida fara sa afecteze in vreun fel sarcina.dar merci si chiar o sa-l intreb pt ca ma deranjeaza destul de tare.mai ales pe caldurile astea......din ora in ora la toaleta ![]()
va pup si aveti grija de voi
10+
hermanadela spune:
fetelor voi aveti dureri prin sani?pe mine ma dor si noaptea in somn.eram doar curioasa daca mai doare pe cineva....
10+