Mamici de ianuarie-februarie 2007(11)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

EU am facut cununia si nunta cand eram insarcinata cu prima fetita dar totul era stabilit dinainte sa raman insarcinata. Singura modificare a fost ca am facut cununia mai devreme (cand aveam cam 14 sapt) si nunta am facut-o cand aveam 28 sapt. Eram ca o balena la nunta dar totul a fost frumos pt ca mi-am organizat singura nunta cum am vrut fara sa fac rabat la calitate, bani.
Dc nu o faceam atunci nu stiu dc mai eram in stare s-o fac dupa ce nasteam. Aici sunt cateva poze de la cununia si nunta mea, gravidutza fiind.

Gio, Elevitul se da compensat? Nu stiam asta iar eu l-am cumparat cu 390.000 lei.
Mie oricum nu mi-a facut deloc bine asa ca am renuntat la el si probabil o sa-l iau mai tarziu.

Pupici!

Mihaela si Alexia- Maria26 august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maryela spune:

Elevit iau si eu si tot 390 am dat pe el...nu m-am gandit ca se poate compensa...
Fetelor am vazut ca foarte multe dintre voi mergeti la dr. Iosup.
E cineva care merge la Dr. Cezara Bucur de la CMU? Asta asa ca sa am si eu cu cine sa fac schimb de pareri!

15+

Maryela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

gabriela_s, nici eu nu sunt casatorita si nici nu vreau sa ma casatoresc prea curand. Las' ca n-are nimic daca sunt nume diferite in certificatul de nastere, e numai o hartie, iar eu nu cred in hartii. Oricum nu e mare scofala casatoria, am fost maritata o data si mi-a ajuns. Am zis ca daca o fi sa ma casatoresc, o s-o fac cand o sa simt clar ca e momentul s-o fac si asta peste vreo 5-10 ani de acum incolo. Ce, te tine legata o hartie de omul pe care il iubesti? Nu! Hartia aia mai mult incurca lucrurile. Trebuie sa-ti schimbi, ca femeie, toate actele plus ca in realitate statul nu "ocroteste casatoria" precum pretinde - nu ai niciun avantaj real. Asa ca... de ce sa te complici? Ca sa fie rubedeniile fericite ca au "jucat" la nunta ta? Daca ai chef s-o faci-, fa-o. Daca nu, las-o cum e ca nu are sens sa strici ceva ce functioneaza exact asa cum e acum. :) Bafta la examen baiatului tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kachi spune:

Fetelor, nici eu nu sunt inca maritata. E drept, pana sambata.
Noi dupa ce i-am anuntat pe parinti ca o sa fie bunici(n-o sa uit cum le-a cazut fata), urmatoarea intrebare a fost cand e nunta...

Noi nici nu ne gandisem, dar ne-am hotarat in cateva zile.Si am avut aprox. o luna jumate sa o organizam ca lumea, cu de toate, si nici sa fie burtica prea mare.
Apropo, noi sunteam impreuna de 10 luni, eu avand o alta relatie de 5 ani inainte de Bogdan, care s-a terminat cand l-am prins cu alta.
Cred ca totul depinde de noroc si de firea omului. Noi am fost f.fericiti de bb de la inceput(nu pun la socoteala stresul meu si ingrijorarile) si cred ca o sa fie bine si de acum incolo.

Cu toate astea nu cred ca e chiar necesara casatoria ca totul sa fie ok, dar parca tot te schimba cumva.Parca te uneste mai mult.

Oricum ar fi, maritate sau nu, important este sa ne intelegem bine cu partenerii si ei sa fie alaturi de noi.

Bafta tuturor si plec ca mai am pregatiri de facut!

Carmen 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

carmen-kachi , ai nunta sambata ??
felicitari !!! si sa fiti fericiti ! sa fie intr-un ceas bun !!

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Dragelor, m-am mai gandit un pic la problema cu partenerii nostri. Ma gandesc si la alte aspecte, cum ar fi de pilda faptul ca acesti copii mari sunt oarecum speriati de acest moment al "intarcatului". Ei nu vor mai fi pe primul loc, monopolizandu-ne atentia, ci aceasta se va redirija in primul rand catre noul venit. Eu zic ca este important sa le acordam si lor atentie, sa nu se simta marginalizati in relatia mama-copil. Tendinta noastra este de a pastra pentru noi 100% acest sentiment magic, dar cred ca e mult mai sanatos sa fie trait in comun de ambii parinti. Eu nu am fost o fire foarte comunicativa, dar cand l-am cunoscut pe prietenul meu, si mai incuiat decat mine, am inteles ca trebuie sa ma schimb si sa-l schimb. In ceea ce priveste sarcina, ii comunic totul, si asa el este in principiu frustrat de senzatia pe care o putem trai doar noi. Macar prin cuvinte sa-i dau o idee despre ceea ce se intampla. Cat priveste actul de casatorie, sunt si eu de principiu ca o hartie nu rezolva nimic, ba de multe ori poate doar sa incurce. Nu am nimic impotriva celor doua nume pe certificatul de nastere. Si unul daca ar fi, si tot la fel de mult mi-as iubi copilul.

Am si eu o intrebare, stie cineva ce s-a intamplat cu Crisotexa, de mult n-am mai auzit nimic de ea?

cristiana 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Crisotexa e bine, poate intra ea sa ne spuna mai multe.

...I want a permanent vacation...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_s spune:

quote:
Originally posted by Messa

gabriela_s, nici eu nu sunt casatorita si nici nu vreau sa ma casatoresc prea curand. Las' ca n-are nimic daca sunt nume diferite in certificatul de nastere, e numai o hartie, iar eu nu cred in hartii. Oricum nu e mare scofala casatoria, am fost maritata o data si mi-a ajuns. Am zis ca daca o fi sa ma casatoresc, o s-o fac cand o sa simt clar ca e momentul s-o fac si asta peste vreo 5-10 ani de acum incolo. Ce, te tine legata o hartie de omul pe care il iubesti? Nu! Hartia aia mai mult incurca lucrurile. Trebuie sa-ti schimbi, ca femeie, toate actele plus ca in realitate statul nu "ocroteste casatoria" precum pretinde - nu ai niciun avantaj real. Asa ca... de ce sa te complici? Ca sa fie rubedeniile fericite ca au "jucat" la nunta ta? Daca ai chef s-o faci-, fa-o. Daca nu, las-o cum e ca nu are sens sa strici ceva ce functioneaza exact asa cum e acum. :) Bafta la examen baiatului tau!

merci de urari si...sa stii ca in mare parte iti impartasesc parerea legata de acte,pe mine insa ma cam preseaza ai mei cu treaba asta cu ..."legalitatea" (de parca as fi de dat la stirile de la ora 5) si de aici si framantarile mele.
daca e sa fie,partea cu schimbatul actelor nu ma ingrijoreaza prea mult,eu una imi doresc sa imi schimb numele chiar daca sar din lac in put(nu va zic cum ma cheama si cum o sa ma cheme ca muriti de ras-nu e chiar ceva gen "buca" sau "vaca" dar e funny)
ah si chiar si cand o sa fac nunta,nu or sa joace rubedeniile idealul meu de nunta este cam asa:plaja,loc exotic ,mult alb si flori,noi si cel care tine ceremonia ,juraminte la apus de soare eventual ne luam si familiile si cativa prieteni apropiati in bagaj (ne mai gandim).apoi petrecere pe plaja la foc de tabarao astfel de distractie e de multe ori mai ieftina decat celebrele nunti organizate pe la noi (de la 6000 euro in sus)

quote:
Originally posted by kachi
Fetelor, nici eu nu sunt inca maritata. E drept, pana sambata.
Noi dupa ce i-am anuntat pe parinti ca o sa fie bunici(n-o sa uit cum le-a cazut fata), urmatoarea intrebare a fost cand e nunta...

Noi nici nu ne gandisem, dar ne-am hotarat in cateva zile.Si am avut aprox. o luna jumate sa o organizam ca lumea, cu de toate, si nici sa fie burtica prea mare.
Apropo, noi sunteam impreuna de 10 luni, eu avand o alta relatie de 5 ani inainte de Bogdan, care s-a terminat cand l-am prins cu alta.
Cred ca totul depinde de noroc si de firea omului. Noi am fost f.fericiti de bb de la inceput(nu pun la socoteala stresul meu si ingrijorarile) si cred ca o sa fie bine si de acum incolo.

Cu toate astea nu cred ca e chiar necesara casatoria ca totul sa fie ok, dar parca tot te schimba cumva.Parca te uneste mai mult.

Oricum ar fi, maritate sau nu, important este sa ne intelegem bine cu partenerii si ei sa fie alaturi de noi.

intrebarea asta s-a pus si la noi,of...
noi suntem impreuna de 8 luni(tot bogdan il cheama) si la fel,inainte de el am avut o relatie lunga,cu planuri concrete de nunta si tam-tam ,aveam viata planificata pana in 2050,o relatie ca o zeama lunga fara sare si piper,fara nimic...marea diferenta e ca atunci m-am chinuit din prima clipa sa accept si sa schimb un om care nu era pe gustul meu (nu o sa inteleg niciodata ce a fost......),ceea ce evident a fost o prostie,acum am intalnit exact persoana cu care sunt pe aceeasi lungime de unda.si da,probabil depinde si de noroc si de firea omului,sunt convinsa ca de multe ori stai o viata cu un om si nu stii nimic,alteori e totul potrivit la fix,fara sa vrei (asa a fost si in cazul parintilor mei,totul s-a intamplat f repede,nu li se dadeau sanse ...dar sunt de 29 de ani impreuna)
ca tot suntem la capitolul parteneri de viata:pe voi cum va rasfata,cum se poarta,care e reactia vis-a-vis de tot ce se intampla?

pupacesc

PS:ma duc la cumparaturi,am o pofta nebuna de salata de vinete

"faptul ca ai un pian nu te face pianist,dar nasterea unui copil sigur te va face parinte" M.Levine

degetel
pozute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Buna ziua mamici.

Scuze ca nu am mai scris de ceva timp insa tot intram si citeam de fetele care au pierdut sarcina si de fiecare data intram intr-o depresie groaznica gandindu-ma la durerea lor si in acelasi timp la faptul ca as putea fi si eu intr-o situatie similara.

Eu sunt bine, am in continuare o sarcina usoara, ma chinuie insa tare rau gazele, mai ales dimineata, dupa ce ma trezesc, am niste crampe ingrozitoare din cauza lor. Ca greutate, am luat doar 1 kg si jumatate lucru care ma mira (dar ma bucura) fiindca la prima sarcina luasem 6 kg pana acum, cu toate ca acum burtica este mult mai mare si vizibila fata de prima sarcina la aceeasi varsta.

Am vazut ca discutati de cumparaturi pentru bebe si sfatul meu este sa nu va grabiti cu hainele fiindca veti primi o groaza de lucruri de la prieteni, rude, etc. Luati doar strictul necesar, cateva body-uri cu maneca lunga, cu maneca scurta, cateva costumase cu botos (eu le spun body-uri cu totul), neaparat cu capse de sus pana jos, sunt cele mai practice, un costumas gros pentru iarna, si cateva caciulite. Eu si acum am foarte multe lucruri pe care Andrei nici n-a apucat sa le poarte si eu, personal, nu i-am cumparat decat un body, un pantalon (la care nu am rezistat) si cateva paturici . Mai degraba amenajati camera si cumparati lucrurile de care stiti sigur ca veti avea nevoie: in opinia mea, patut, lenjerii pt. pat si aparatori (pt. paturile de lemn), carut (care la inceput poate fi folosit foarte bine in locul cosuletului, Andrei dormea in el zilnic, pe balcon, la aer, cand nu puteam iesi afara fiindca ploua, era vant puternic sau era prea frig si il mai tineam si prin casa pe langa mine cand faceam treaba, iar mai tarziu l-am folosit si ca scaun de masa pana am luat unul), scaun de masina, sterilizator, marsupiu, 2-3 suzete, prima marime, (este infinit mai bine sa-l obisnuiti pe bebe cu suzeta din primele zile decat sa-si gaseasca degetul si sa-l foloseasca, si mai mult, il ajuta pe bebe sa se linisteasca si sa adoarma mai usor, pentru baiatul meu suzeta era pe post de somnifer), cadita (cele de la Onda mi se par cele mai practice fiindca poti folosi aceeasi cadita de cand e nou nascut pana are bebe 13 kg, este impartita in doua, o parte unde este pus bebe pana la 6 luni, pe spate, cu opritor intre picioare, si o parte pentru perioada de cand poate sta in fundulet). Ce am mai folosit din plin cand era Andrei bebelus au fost scutece de bumbac (am primit f. multe asa ca le-am gasit utilizare) dar eu le-am folosit fie ca paturica, fie ca protectie pentru lenjerie fiindca se mai intampla sa regurgiteze dupa ce il puneam in pat. Pe mine m-a ajutat enorm pompa pt. san, am folosit pompa manuala Isis de la Avent. Deasemenea foarte folositor ne-a fost tarcul pe care l-am utilizat ca loc de joaca si de somn pe timpul zilei inca de la 3 luni si pana pe la un an (cand era cald il tineam pe balcon, la aer, si in restul timpului in sufragerie)...pentru a fi mai confortabil i-am facut la comanda o saltea din iarba.

Daca imi mai aduc aminte de ceva revin. Sper ca nu plictisesc pe nimeni cu toate aceste detalii dar tare as fi vrut sa-mi spuna si mie cineva inainte de prima sarcina toate astea si astfel nu as mai fi dat banii pe o groaza de lucruri inutile.

Apropo de medicamente compensate, eu am luat Materna, no spa si utrogestanul.

Felicitari mamicilor care au aflat sexul... eu merg lunea viitoare la eco si sper sa se vada fiindca m-am saturat de toata lumea din jurul meu care isi da cu presupusul.

Va .

Oana 11+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carcarel spune:

Ce ciudat! Mie mi s-a intamplat exact acelasi lucru: eram cu cineva de 6 ani, eram logoditi si anul acesta trebuia sa ne casatorim (tot sperand ca il voi putea schimba). Si dintr-o data,cu altcineva, intr-un an am realizat mai mult decat in cei 6: o sa am un bebe si pe 1 octombrie o sa fac si nunta.
Cat despre casatorie, eu zic ca daca esti hotarata sa ai un copil cu un barbat, acel barbat trebuie sa fie la fel de bun si in calitate de "sot-partener cu acte".

Mergi la inceput