mamici de sept-oct2006 (53)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lullabay spune:

Salutare burtici!!!Noi tot in curatenie... pana joi s-ar putea sa terminam...deabia astept..va fi casa goala ca nu avem mobila dar macar va fi curata..
azi am avut o experienta neplacuta..ma laudam tuturor ca nu a fost nevoie sa iau nici o pastiluta in sarcina si eram tare mandra de mine..pe la pranz am simtit o contractie superdureroasa incomparabila cu nici una din crampele menstruale pe care le-am avut....am zis ei na se acomodeaza uterul..peste cateva minute inca una la fel de dureroasa..deja am inceput sa imi pun semne de intrebare..5 am avut le-am numarat si cand am vazut ca se ingroasa gluma am fugit am luat un no-spa si m-am bagat in pat..am mai avut cred ca una sau doua contractii dar mai usoare..si asa am tras o sperietura pe cinste...mai ales ca acum doua nopti am visat ca am nascut si nu aveam nici un pampers cu care sa schimb copilul..cred ca in subconstient sunt ingrijorata ca nu am inceput sa fac bagajul de spital...dar cu toata nebunia din casa cand?
Oricum miercuri merg din nou la echo (si apropos Katia te tin la curent cu greutatea pe care o sa mi-o spuna de data asta)si o sa vedem daca e totul o.k si la 36 de sapt la un examen clinic.In rest eu am inceput sa am arsuri gastrice din ce in ce mai pronuntate si greata odata pe zi..si eu nu prea am avut greturi la inceputul sarcinii...dar asta e..trecem peste toate.
Cat despre alaptat e cel mai bun lucru pe care putem sa il facem pt copii nostri.si eu o sa alaptez cat o sa pot..desi nu m-as duce mai mult de un an si cateva luni pt ca ma gandesc ca incepe sa inteleaga si va fi intarcatul din ce in ce mai greu..dar o sa vedem,momentan ma rog doar sa am lapte sa pot alapta.
Vis-a vis de experiente neplacute cu bunul simt al romanilor eu am avut numai surprize placute..adica am platit acum o zi facturile si am fost lasata in fata de fiecare data si fara macar sa cer...nu stiu cum de am fost norocoasa..eu in general nu am nici un fel de pretentii pt.ca stiu ca traim in Romania si asta spune multe de asta ma mir nu ca nu ma lasa in fata ci ca ma lasa :))))).

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Buna fetelor,
In caz de cezariana nu declanseaza nimeni nasterea naturala!!! Eu personal mi-am programat din timp cezariana (ca sa prind rezerva libera), iar in ziua in care am nascut intr-o ora am fost gata, nici n-am avut timp sa ma dezmeticesc ca eram la reanimare cu bb langa mine. Nu am avut nici o contractie, nu stiu ce-i aia. Sau membrane rupte, eliminare dop, habar n-am ce-s astea. Singurele contractii pe care le-am simtit au fost a doua zi cand m-am dus sa-l alaptez pe bb (cand iese laptele uterul se contracta). Iar lohiile sau venirea laptelui au fost la fel ca in cazul unei nasteri normale, cel putin asa a fost in cazul meu.
Cand citesc atatea orori despre cezariana ma umfla si rasul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Sa nu se inteleaga ca incurajez nasterea prin cezariana, nuuuuu. Dar cezariana nu e ceva de groaza cum spune lumea. Nu e draqu atat de negru. Ambele modalitati de a naste au avantaje si dezavantaje.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Ora 3 a sosit. Omu negru n-a venit.

Nu am somn pt. ca azi am dormit de la 10 pana la 14.00

Am fost dupa-amiaza la doctor si mai am de luat Gynipral pana in sapt. 36..adica pana pe 6 august..dupa aia...o sa creasca morcovelu'...
Saptamana viitoare imi fac bagajelu si...astept.

Am citit tot ce ati scris ca o harnicuta ce sunt si am sa-mi dau si eu cu niste pareri.

Si eu sunt pro-alaptat cat mai mult. Chiar inainte de a ramane insarcinata venea mereu o mamica la farmacie care alapta. Mi-a zis ca pe primul l-a alaptat 2 ani si acum incerca si cu al 2-lea aceeasi schema. Atat de tare m-am bucurat..am felicitat-o..si vreau sa va spun ca i s-a luminat fatza cand a vz reactia mea, acum ma gandesc (dupa ce am citit ce a scris Cucuoancea) ca poate primise si ea niste "binevoitoare pareri" din partea unora si a altora si se temea sa nu mai aiba inca una din partea mea.

Ingereasca..... foarte frumos.

Detergent...eu am luat SURCARE de la Cora. Am sa spal rufele separat de ale noastre si mi-ar placea sa fac asta cat mai mult timp.
Eu cunosc mamici care au folosit Ariel de adulti si n-au avut nici o problema.

Lyana nu te inhama la spalatul manual, pt. ca n-o sa rezisti mult timp...fizic... Nu are nici o contraindicatie cel automat. Limpezirea conteaza.
Hainutele de bb nu tr sa fie sterile. Si oricat ati vrea voi nu se realizeaza nici o sterilizare la masina de spalat . La bb tr sa mai vina si microbi din cand in cand ca sa-si formeze sistemul imunitar. Nu-i tineti departe de oameni (decat in prima luna)...nu-i izolati de teama microbilor pt. ca riscul este enorm mai tarziu.
Tratati-i aproape ca pe niste oameni normali, mai fragili la inceput..normal..pana prind si ei puteri.

Nu-mi mai aduc aminte ce vroiam sa va spun...

Aaa..am luat si eu Garmastan si Bephanten. Pt sani eu recomand mai bine Garmastan, nu e asa gras ca Bephanten-ul intra imediat in piele si bb poate fi pus la san chiar imediat ce v-ati uns. Nu-i face rau.

Ma mai invart putin pe aici si apoi ma duc sa incerc sa adorm.

Pupici pe burticile somnoroase.

Poze
Poze tort si pizza

Inni 33+ cu ....

Mergi la inceput

Mi-a venit asaaa pe chelie..sa va intreb ce boacane mari ati facut voi cand erati mici ?

Eu, spre ex, am muscat dintr-un pahar de sticla si am ramas cu bucata in gura si cu mama uitandu-se la mine stupefiata si cautand o reactie potrivita astfel incat sa nu ma faca sa ma sperii, dar in acelasi timp sa dau drumul ciobului. Nu sa-l inghit.

Dar nu m-am taiat.
Povestea asta mi-a fost istorisita ca eu nu-mi aduc aminte nimic.
E cea mai ciudata boacana a mea, ca am mai facut si altele.

Imi placea la nebunie sa prind mustele, sa le rup aripile si sa le asez pe luleaua aragazului si sa le dau foc.... Si acum am aceeasi boala pe muste, dar nu ma mai lasa inima sa le maltratez..decat cu spray-ul

Aaa Eloise...te-ai nascut la 42 sapt..??? Hi hi...ca tot vorbeam noi de consternare....cred ca te-ai mirat toata ca te-au scos oamenii rai din burtica.

MamiLili de acord cu tine despre chestiile cu off-topic si cu mesajele lungi.Eu, de altfel, nu m-am "scuzat" niciodata cand am postat ceva off-topic aici pe forumul asta, pt. ca inevitabil mai discuti si altceva in afara de sarcina si copii.

Poze
Poze tort si pizza

Inni 33+ cu ....

Mergi la inceput

Iar numele Sofia mie mi se pare extraordinar de frumos.
Parca Sofimic era stresata cu matusa...nu ?

Hai ca mi le aduc aminte cu taraita...

Poze
Poze tort si pizza

Inni 33+ cu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Imi pare rau ca am intarziat asa de mult... La servici am ramas din 4 oameni doar eu (pe langa sefa mea), celelalte 3 au plecat in concediu, plus ca maine trebuie sa merg la servici sa definitivam o lucrare care se preda trimestrial. Si e asaaaa de mult de munca si migaloasa..... Asa ca de luni pana joi nu am reusit, din cauza de lipsa de timp, sa urc sa vad o rezerva. Am intrebat-o pe asist. sefa de la clinica I, unde am aflat ca o sa nasc si eu, ca nu se face nici o rezervare cu un timp inainte, iar acum rezervele sunt zugravite. Nu au baie separat, asta ar fi singurul inconvenient.
Si am mai aflat ceva: indemnizatia pt. nastere nu o plateste unitatea. Asta am aflat de la un lider de sindicat. Plateste 6 mil. rol Primaria, dar nu unitatea in care lucram.

GETY 28 +MARIA-DIANA
VARSTA BEBELINA
http://bd.lilypie.com/1owFp3/.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

Buna dimineata.Uite ca azi nu mai sint eu cocosul desteptator.

Ieri am avut o zi plina. Am fost la strand ca mami nu mai putea de dorul unei baite. Am facut baita, singurul lucru la care ma rog e sa nu ma fi ales cu "ceva " capatat din apa cu toate ca apa este destul de curata dar nu se stie niciodata. O sa pun niste pozici dupa amiaza sa le vedeti.Oricum lu bb ii placea (cred )ca dadea si ea din picioruse.La soare nu prea am stat doar putin in apa si cam atit.

Cred ca ieri o fi inotat cam mult ca zi o simt ca misca prin alte locuri, prin stinga cumva. Face numai tumbe bebelusa asta a mea. E agitata ca mami a ei.

Azi parca e mai cald deja decit ieri....cind trece canicula asta ca mie una nu prea-mi place

Am uitat sa va spus ca ieri m-am cintarit si am doar 60 kg plecat de la 53-54.

Pupici si un weekend placut

Monica 33 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

Gety,indemnizatia de nastere e una,un salariu pt nastere e alta.
da exista o indemnizatie de nastere care e 1,6 sau 1,8 mil in fct de nr copiilor ,care se da o data la nastere se fac actele odata cu alocatia.Si mai exista acel cic care acum e 8 mil,de la anul 6 mil+ 2mil alocatiie care il da directia de munca si protectie sociala,si l-au impartit asa ca sa ia 2 mil si cele fara venit,adica se da la orice bb pana la 2 ani.
Acel salariu care se da in plus pt nastere e ceea ce am zis eu ,il da firma,face parte din contractul colectiv de munca pe tara,asa se numeste nu indemnizatie,daca tu ai intrebat de indemnizatie normal ca ti-au raspun asa.in link-urile acelea aveai baza legala,o poti scoate la imprmanta sa o arati.
Dar am vrut sa te fac sa intelegi ca sunt lucruri diferite.
ca si acele tichete de cresa ,de care nu stia nimeni ca exista lege dar lasa la latitudinea firmei daca le plateste sau nu ca si cu tichetele de masa.cititi despre tichete de cresa
http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=847

despre dero,eu am folosit ariel de la inceput,la inceput le spalam numai hainele ei,le dadeam la dubla clatire,dar dupa cateva luni le-am pus cu ale noastre,si fara dubla clatire.nu am avut probleme,dar noi nu suntem din cei mai sensibili la piele,iar fata seamana cu noi,nu mai zic ca e creola .....

Paula 29 sapt si minunea Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)

poze noi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiFlori spune:

Fetelor, va multumesc mult pentru raspunsuri! M-am lamurit cu calculul prenatalului.
Noi suntem bine in general. La echo morfologica de acum 2 saptamani, bebe avea 1200 gr si mi-a spus dr. Iosup ca va fi mare. Si imi da niste lovituri!!! Mai ales ca e cu piciorusele in dreapta si imi da in ficat. De fapt, cand loveste scurt mai e cum mai e dar cand se intinde e jale! Ce o sa ma fac inca 2 luni si jum??
E asa aiurea ca nu am internet acasa! Stau acasa de 3 luni si tare as face si eu conversatie cu voi! Am vazut ca v-ati si intalnit!
Ma duc acum ca s-a trezit micuta (adica acum ar trebui sa ii spun "cea mare") si isi revendica micul dejun!
Pe curand!
Florina mamica lui Lali (5 ani) si 28+

Mergi la inceput