in camara, pentru iarna

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Piure de ardei iuti

Ingrediente: 500 g ardei iuti rosii, 8 catei usturoi, 200 ml otet din vin alb, 1 lingurita zahar pudra, sare

Se curata ardeii de seminte si se taie bucati. Usturoiul se curata si se taie rondele. Se pun ardeii, usturoiul, zaharul si sarea intr-un vas si se mixeaza.
Peste pasta groasa se adauga, treptat, otetul. Se repartizeaza in borcane mici, se inchid ermetic si se pastreaza la rece.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Sos de ardei rosii

Ingrediente: 500 g ardei grasi rosii, 400 g ceapa, 1-2 lg. zahar, 200 ml ulei, 3 lg. bulion de gogosari, 3 lg. bulion de rosii, 1 lg. patrunjel verde tocat fin, sare, piper

Se coc ardeii pe o tabla mai groasa (atentie sa nu se arda!), se pun intr-un vas, se presara cu sare, apoi se curata de pielite si seminte. Se taie ceapa in bucati mai mari si se caleste in ulei fara sa se rumeneasca. Cand este bine inmuiata, se pune intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de ulei.
Dupa ce s-a racit, se trece prin masina de tocat, impreuna cu ardeii. Se pune pasta obtinuta intr-o cratita, se adauga bulionul de gogosari si de rosii, zaharul si uleiul in care s-a inabusit ceapa, patrunjelul, sare si piper, dupa gust.
Sosul se fierbe 20-25 de minute. Se toarna in borcane mici si se inchid ermetic. A doua zi, se sterilizeaza 15-20 de minute.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Buna, am si eu o rugaminte, poate par naiva, dar chiar nu vreau sa dau gres asa ca prefer sa par oricum numai sa pot face corect ce am de facut.

Vreau sa pun compot de pere si piersici pt la iarna pt baietelul meu de 2 ani. Vreau sa folosesc fructoza in loc de zahar si sa NU folosesc conservant.

Cum procedez asa step by step? corectati-ma unde gresesc si unde omit ce trebuie facut:

1. cumpar borcane cu filet, de 400 gr, si le sterilizez
2. cumpar fructele mai taricele asa, si le spal, le tai in doua, scot casuta de seminte la pere si samburele la piersici ca altfel nu-mi incap de 2 in borcan
3. aranjez in borcane fructele, torn siropul de apa si fructoza sa le acopere (cata fructoza sa pun si cata apa, cum sa-mi dau seama in cata apa sa dizolv fructoza ? a ok cu apa rece? )
4. pun capacele la borcane
5. intr-o oala larga pun apa cat sa ajunga pana la jumatatea borcanelor si pun borcanele acolo (sa pun o carpa pe fundul oalei inainte de a aranja borcanele?)
6. pun oala cu borcanele la fiert pe aragaz la foc normal pt 1 ora sau 2 apoi le scot, le intorc cu fundul in jos, dupa care le reasez normal intr-o ladita si le acopar cu o patura
7. A doua zi pun borcanele in aceeasi oala cu apa si le bag la cuptor pt 15 minute ?

scuze ca par .... dar e prima oara si nu vreau sa gresesc

merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Aoleu Dorsillia ce complicat este.

Oare nu se va strica?
Dar de ce nu folosesti zahar? E chiar asa de grav daca va bea compot cu zahar?
Oare nu e mai usor sa le pui la congelator si sa faci compotul atunci proaspat?

http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003

si mail pentru poze
bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com

******************************************

Nulla dies sine linea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

hai fetelor, chiar nu imi spune nimeni ce si cum sa fac compotul ala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Eu am facut anul trecut compot de pere cu gutui, altul de struguri, si altul de visine, insa am folosit zahar. Chiar nu cred ca e o problema, nu stiu cum se procedeaza cu fructoza. Deci, eu am facut asa:
- am luat borcane de 800 g, le-am spalat si uscat(fara sterilizat)
- fructele le-am taiat cubulete, respectiv strugurii i-am ales de pe chiorchine iar visinele de pe codite (bineinteles spalate mai intai)
-am pus fructe in borcan pana la jumatatea lui, apoi 2 linguri rase de zahar, apoi am umplut cu apa rece(de la chiuveta) pana a ramas cam un deget pana la capac
-am inchis cu capace
-intr-o oala larga am pus un prosopel, apoi borcanele, intre borcane alte prosopele subtiri si micute(sau batiste), apoi am umplut cu apa, sa acopere cam trei-sferturi din borcane
-la foc micut, am fiert borcanele vreo 2 ore
-am scos borcanele fierbinti pe o patura si le-am invelit in ea, le-am lasat asa pana s-au racit complet, apoi le-am dus in camara
-mai am si acum cateva borcane de anul trecut! se pastreaza super bine si sunt f. bune.

Succes!



Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

merci frumos,
pupilici :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ulei aromat cu ardei iuti

Ingrediente: 2 ardei iuti rosii, 300 ml ulei de masline extravirgin

Ardeii se taie in doua si se scot semintele. Se sterg apoi cu o hartie imbibata cu otet. Se pun intr-o sticla impreuna cu uleiul si se lasa o saptamana, inchisa ermetic. Este bun pentru salatele dulci.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

quote:
Originally posted by akella

Ulei aromat cu ardei iuti

Ingrediente: 2 ardei iuti rosii, 300 ml ulei de masline extravirgin

Ardeii se taie in doua si se scot semintele. Se sterg apoi cu o hartie imbibata cu otet. Se pun intr-o sticla impreuna cu uleiul si se lasa o saptamana, inchisa ermetic. Este bun pentru salatele dulci.




reteta asta este excelenta si de obicei eu o fac in cantitati mult mai mici, ptr ca 300ml ulei de masline extravergine ma tine..3 ani. deci fac asa: cumpar o data o sticla de 500ml ulei extravirgin din ala care costa o avere si il pun in sticle mici de 100ml (le am din magazinele de deoratiuni interioare, sau din magazine de "cioburi" ). in fiecare sticla pun ierburi diferite: intr-una ardei iute, in alta rozmarin si salvie, in a treia busuioc, in a 4-a rosii uscate. sticlele le inchid cu dop si deasupra pun o panza ornamentala cu patratele....sa dea frumos . uleiurile astea se folosesc de minune la orice salata, la carne la grill, la fructe de mare....dau aroma deosebita unui preparat obisnuit.

Roxana


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Roxana, si eu si sotul meu ne-am ingrasat cam tare si am hotarat s-o cam dam pe salate (la greu)... Asa ca la noi in bucatarie, uleiul de masline, aromat sau nu, nu supravietuieste prea mult... Mai am si alte retete de ulei aromat:

Ulei aromat cu busuioc si usturoi

Ingrediente: 1 crenguta busuioc, 1 catel usturoi, 300 ml ulei de masline extravirgin

Cu o hartie imbibata cu otet se curata frunzele de busuioc. Se pun frunzele si catelul de usturoi intr-o sticla. Deasupra se toarna uleiul si se inchide ermetic. Dupa o saptamana, se strecoara uleiul si se transfera intr-o sticla curata.
Acest ulei poate fi pastrat 2-3 saptamani. Este bun pentru salatele de rosii, cartofi.


Mergi la inceput