in camara, pentru iarna
Raspunsuri - Pagina 26
nushulica spune:
quote:
Originally posted by bubu05
O reteta deosebita, cu sos dulce-acrisor, pt. fripturi:
Gogosari in sos
5 kg de gogosari taiati fasiute, 1/2 l otet, 1/2 l ulei, 1/2 kg zahar, 2 linguri de sare, un borcan pasta de tomate de 800g, boabe de piper si mustar.
Se amesteca ingredientele si se lasa la fiert 20 min. Oala sa fie destul de incapatoare. Apoi se adauga gogosarii si se lasa la fiert pana se inmoaie putin. Se scot gogosarii si se pun in borcane(de 400g) apoi se adauga sosul peste ei. Se inchid borcanele cu capace si se fierb la bain-marie cam o ora la foc mic.
Eu am facut anul trecut jumatate de reteta si am plans apoi dupa ei cand s-au terminat. Anul asta fac toata cantitatea negresit!
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
am facut anul trecut reteta asta si au iesit deliciosi eu m-am ofticat ca n-am facut reteta dubla ca in noiembrie nu mai aveam nici un borcan deja
astazi e zi de conservaraie si bineinteles repet experienta de anul trecut cu gogosarii multumesc de reteta
edit: vreau sa fac si niste compot de prune pentru iarna imi puteti spune cum procedez??il pun in borcane si sterilizez?
roxanaz spune:
Ardei copti pentru iarna
miria_cristina
Va rog, sa-mi dati si mie o reteta de conservare a ardeilor copti pentru iarna.
Sunetm mari mancatori de salata de ardei copti si din cauza asta, m-ar tenta chiar mai mult decat muraturile.
Darria
Cristina: la "in camara pt. iarna" parca vazusem reteta.
Stiu ca pt. a conserva ardeii copti la borcane(si vinetele) ai nevoie de o boxa sau beci racoros. Congelatorul e sigur, daca mai e loc.
Criss75
Cel mai bine stau in congelator. Eu am incercat odata sa-i pun in borcane si nu mi-a placut deloc, pentru ca si-au schimbat gustul. In final au ajuns in cosul de gunoi.
claudela
Am eu o reteta de ardei kapia copti:
Se coc ardeii, se decojesc, se pun la borcan cu urmatorul amestec fiert in prealabil: (cantitatea este pentru un borcan de 800 g):150 g otet, 50 g zahar, o lingurita rasa sare, 2 lingurite mustar sau o aspirina, o frunza telina, o foaie de dafin. Ideea e imediat decojiti ardeii, pusi in borcane iar in functie de cate borcane au iesit, facuta zeama de mai sus. Sunt absolut deliciosi!
gonghy
Miria si eu sunt o mare mancatoare de ardei copti mai ales iarna,mi se scurg balele de pofta.
Eu i-am copt,curatat,pus in pungi c-am cate 7-8 bucati,dupa care i-am bagat la congelator.
Asa pur si simplu. Sper sa te ajute.
bb_yasmi
miria, si eu la fel procedez. ii coc, curat apoi ii pun in pungulite la congelator
miria_cristina spune:
CLAUDELA - Bine, dar sosul preparat de tine nu acopera 1 kg de ardei, nu?
Oare, nu se strica daca nu-s acoperiti cu lichid?
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Medeea76 spune:
M-am inspirat din retetele voastre si am pus muraturi in saramura. Va rog sa imi spuneti in cate zile sunt bune de mancat! Multumesc.
Medeea, mamica de Tea - 17 iulie 2006 si cu bebe mic in burtica (19+)
Darria spune:
Medeea: depinde de ce anume ai pus la murat(castraveti, gogonele, pepeni, capia, conopida, etc...) si de locul de depozitare(camara sau boxa/beci). Durata de murare difera in f-tie de leguma: de ex.: castravetii se mureaza mai repede decat gogonelele. In camara se mureaza mai repede decat in beci fiindca este mai cald.
In f-tie de leguma si locul de depozitare: dupa 2 saptamani sau o luna.
monu spune:
HELP!!!!
Spanacul poate fi pus la congelator fara sa il oparesc?
Edit - l-am bagat fresh in congelator. acum fie ce o fi!
, mami de printese
Alexia Ioana si Iulia Antonia
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
Darria spune:
quote:
Originally posted by monu
HELP!!!!
Spanacul poate fi pus la congelator fara sa il oparesc?
Edit - l-am bagat fresh in congelator. acum fie ce o fi!
Monu, mami de printese
Alexia Ioana si Iulia Antonia
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
Da. Am pus anul trecut si a fost bun dupa decongelare. Eu nu oparesc legumele pt. congelator.
bubu05 spune:
Nushulica, ma bucur mult ca ti-au placut gogosarii in sos! Eu anul trecut am facut 2 portii, anul asta doar una. Le-am dat reteta si unor prieteni si ei au facut 3 portii, din 15kg de gogosari . Oricum, sunt buni rau!
Pt. compot: pui fructele in borcane de 800 g, cam jumate de borcan, pui 2 linguri cu zahar, un plic de zahar vanilat, acoperi cu apa plata si pui capacele. Apoi borcanele le fierbi la bain-marie cam 2 ore, la foc mic, le scoti si le pui intr-o patura si le lasi asa sa se raceasca.
Anul asta am mai pus:
Varza rosie cu hrean: am luat 4 verze, dar mari, le-am facut la robot fideluta, am amestecat cu 4-5 radacini de hrean facut tot la robot, marunt, am pus varza in borcane de 800 g si am facut o compozitie cu 1l otet si 2 l de apa, 3 lg sare si 3 de zahar, piper si foi de dafin. Compozitia fierbinte am pus-o peste varza si le-am inchis bine capacele imediat.
Sfecla cu hrean: 8 bucati de sfecla, mai maricele, le-am curat de coaja si le-am fiert intregi, apoi le-am lasat putin la racit si le-am taiat feliute, cu un cutit ondulat, sa dea mai bine, apoi am ras 4 radacini mari de hrean si am amestecat cu sfecla. Le-am pus in borcane de 400g si am facut aceeasi compozitie de mai sus, am turnat-o peste sfecla si am pus capacele imediat.
In camara mai am ardei bulgaresti in otet, castraveti si gogosari tot in otet, gogonele asortate si bineinteles gogosarii in sos.
Oana 13+ si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze
monu spune:
Darria,
multumesc frumos pt raspuns.
, mami de printese
Alexia Ioana si Iulia Antonia
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
monu spune:
Castraveciori bulgaresti (akella)
Castraveti bulgaresti (Diana Mirela)
Castraveti cu ardei capia (akella)
Castraveti cu dovleac (akella)
Zarzavat pt. ciorbe (bubu05)
Gogosari in sos (bubu05)
muraturi asortate (strumfi2004)
reteta de aperitiv cu vinete (mirelaispir)
Zacusca de ardei cu vinete (akella)
zacusca cu ciuperci (mirelaispir)
Gogosari umpluti cu struguri (akella)
Legume picante (akella)
Salata de ardei grasi cu dovlecei (akella)
Salata de gogosari (akella)
Salata de gogosari cu ananas (akella)
Ardei umpluti cu varza (akella)
Salata de gogosari cu ciuperci (akella)
Castraveti in saramura (lulu77)
AREDI IUTE PTR .RACITURA ,FRIPTURI (lulu77)
SOS PTR . SARAMURA DE PESTE (CIUSCATA) (lulu77)
Pickles (akella)
bureti de fag (joker)
muraturi (joker)
Gogosari cu ghebe (ciuperci) (joker)
Muraturi asortate (joker)
Varza cu ardei si hrean (joker)
Boabe de porumb murat (joker)
, mami de printese
Alexia Ioana si Iulia Antonia
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.