in camara, pentru iarna

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Liliann, zacusca este super buna la gust! In cazul in care, inainte de a o pune in borcane, iese putin ulei deasupra ei, il scurgi frumos si nu ramane grasa deloc. Neaparat trebuie sterilizate la cuptor. Deci, dupa ce ai pus zacusca fierbinte in borcane, pui capacele si le asezi in tava de la aragaz si le lasi in cuptor vreo 15 min, la foc mic.

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

V-am promis poze cu camara mea, iata-le!

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

multumesc mult pt raspuns bubu, dar la borcane ma refeream inainte de a pune zacusca in ele, tre sa le usuc bine in cuptor sau e deajuns sa le spal si sa le sterg bine? spun asta pt ca acum vreo 2-3 ani am facut un fel de mancarica pt iarna cu orez si nu mai stiu ce legume, f.buna, si am pus in borcane spalate si sterse (probabil nu f bine) si dupa 1-2 zile a inceput sa fermenteze,pe urma s-a sschimbat gustul si a trebuit sa le arunc.si de asta mi-e teama sa nu gresesc ceva, ca nici nu am timp sa fac

mama, ce camara.....vreau si io asa
dar cand ai timp sa le faci , si cu copilasul cre faci?
al meu este cu 6 luni mai mic decat al tau si singura solutie ar fi sa fac zacusca in weekend, sa stea sotulcu el, ca in rest tre sa-i acord lui toata atentia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Liliann, scuze, nu intelesesem. Deci, borcanele le spal inainte cu apa calda, le las la scurs pe un prosop apoi le sterg bine, nu le mai usuc in cuptor. Hi, hi, pai fi-miu se joaca prin picioarele mele si eu imi fac treaba. Imi cara cu o masinuta gogosarii, castravetii si alte legume, apoi mi le aduce inapoi...si mare parte din treaba o fac cand doarme la pranz(3 ore de fiecare data)...cam asa! Succces la zacusca!

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Fetelor, ma bag aici ca musca in lapte, ca io nu-s prea "conservatoare" de felul meu sa va zic un pont pentru sterilizatul borcanelor inainte de a le umple cu bunataturi: la microunde. Pur si simplu se pun citeva borcane in cuptor (cite incap pe platou), spalate in prealabil, si se porneste cuptorul la putere maxima pentru 5 minute. Gata. Mare atentie cu ce luati borcanele, ca sint f. fierbinti. Capacele insa nu cumva sa le bagati tot acolo e de ajuns sa fie clocotite citeva minute intr-un ibric.
Am folosit metoda asta de sterilizare a borcanelor la inceputul verii, cind am facut niste dulceata de capsuni si caise.

Edit: daca a dat cineva sfatul asta mai sus, imi cer mii de scuze, asa e daca nu citesti subiectul in intregime..

------------------
Numai bine,

Natalia
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

bubu, superbe pozele si cred si continutul borcanelor! Bravo! Esti o gospodina minunata!
Edit: trebuie sa salvez paginile astea, suneti geniale si povestite de voi chiar nu pare asa de greu. Mie mi-e teama ca nu vor tine pe balcon toate minunatiile astea si prefer sa iau gata facute de la mama .


Claudia, mamica de baietel 2 ani si 9 luni si de fetita 1 an

Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Claujro, multumesc! Camara mea e de fapt un dulap pe balcon, iar balconul este inchis in termopan, insa nu e asa cald il el iarna, pt. ca nu am calorifer acolo, deci e ideal pt. muraturi.

Balbina, buna ideea cu microundele! Eu doar le-am spalat bine inainte cu apa fierbinte si apoi scurse pe un prosop.

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Esenta de zarzavat pentru supa/ciorba

Ingrediente: 3 kg morcovi, 2 kg ceapa, 2 kg rosii, 1 kg patrunjel, 5 teline, 6 ardei grasi, 1 kg varza alba, 750 g sare

Tot zarzavatul se spala, se curata, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. Se amesteca bine cu sarea, apoi se pune in borcane mici, apasand bina cu mana ca sa nu ramana goluri. Se toarna in fiecare borcan un strat de ulei (cam de 1/2 cm), se acopera cu celofan pus in doua si se leaga. Se pastreaza la rece.
Se intrebuinteaza pentru pregatirea supelor sau ciorbelor, punand cate o lingurita la fiecare kilogram de apa.

"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printze spune:

Fetelor, stiti cumva vreo reteta de zacusca dar cu vinetele necoapte, crude? Am auzit undeva in treacat si chiar m-ar interesa ca mi se pare lejer sa nu mai stai sa cocaresti la vinete. Oare o fi mai "grea" la stomac, la fiere si alte cele decat cea obisnuita?
Merci!

printze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Printze, parerea mea sincera e ca merita sa te chinui cocand vinete pentru zacusca, din simplul motiv ca vinetele trebuie scurse foarte bine dupa curatare, altfel toata zeama aia iute si toxica ramane in zacusca. Bineinteles ca nu mori din vinete necoapte, dar nici bine nu traiesti (in sensul ca zacusca nu mai e asa gustoasa)...

"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472


Mergi la inceput